hukukta okul cok farkedıyormu arkadaslar mesela anadolu hukukla, akdenız hukuku kıyaslasak ne dersınız? :)
hukuk okumakta amacın ne ise bu sorunun cevabı ona göre değişir diye düşünüyorum.
sehir olarak sormuyorum es es ın daha ıı oldugunu bılıyorum benım sordugum egıtım kalıtesı,savcılıkhakımlık sınavındakı basarısı ve ogrencı egıtımcı sayısı fılan (prof sayısıda onemlı)
quote:
Orijinalden alıntı: egurkan
quote:
Orijinalden alıntı: K.chaLi
quote:
quote:
quote:
quote:
YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 10 bin sıralama ile niye yeni acılan bir fakültenin hukukunu yazıyorsun ki. Bir cok zorlukla karsılasırsın. Ayrıca Uludag Üniversitesi 2-3 sene önce ögrenci olmaya basladı. Oda tam oturmus bir fakülte degil. Selcuk ve KTÜ hukuku daha yukarlara yazardım senin yerinde olsam. Bende hukuk tercih ettim 8 tane yazdım sadece. Uludag ve yıldırım beyazıtı hiç yazmadım. Selcuk 8. tercihim oldu. Senin cok tehlikeli olmus. Zaten 7.den itibaren gelme ihtimali var. 7 8 olurda atlarsa beyazıta düsersin direk.
Ankara'da açılan bi üniversite için kötü olamaz düşüncesi var dershanelerde ve okullarda.gerçi eğitim kadrosu yok henüz sitede oda beni biraz düşündürüyor. Selçuk Konya'dan dolayı tedirgin ediyor. Özellikle kız öğrenciler için pek iyi şeyler duymadık.
peki sizin sıralama nasıl ve tercih listeniz nasıl?
İdari bilimler pavyonların orada. Fakültenin bir kısmı eski askeri kışla sanırım. yangından mal kacırır gibi kurulmus kadrolasmanın ise hat safhada oldugu bir üniversite. Her türlü siyasi ve dini baskıyı göze alman gerekir. Bu adamlar Hukuk okuyanı rahat bırakmazlar. Takarsa hocalar gecirmeyebilir. ATO atanacak isimlerin önceden belirli oldugunu savunuyor. Bir sürü yargı işleri falan olabilir bu üniversite adına. Yıldırımı kesinlikle listeme almam ben olsam.
Benim tercihlerim şöyle : Ankara H., İst H. , İst H. İÖ, Marmara H., Dokuz Eylül H., Anadolu H., Konya H.
bu dedikleriniz kardeşimin kafasını karıştırdı tercih değişikliği yapıcaz gibi görünüyor. emin misiniz yıldırım beyazıt bu kadar kötü olabilir mi?
Kafa karıstıracak bir durum yok. Marmara İÖ gelir diyorum size. 11 binlere gerilemesini bekliyorum hatta. Ama sınırda sonucta ne olacagı belli olmaz. Kardesiniz önceligi neye veriyor? Üniversitenin kadrosuna, egitimine? Yoksa üniversitenin il ve cevre acısından durumuna falan mı?
inanın 2 haftadır ikimizde deli gibi araştırma yapıyoruz.hatta bi sene daha hazırlansammı diyede düşündü. Manisa'da yaşadığımızdan dolayı öncelik 9 eylül tabi, sonrada marmara iö gelmesini isteriz. Sıralamada 1000-2000 kayacak deselerde bu kadar fark olur mu orası meçhul. öncelik okul eğitiminde kadrosunda.Ama yinede insan eğitime bakarken şehir, yaşantı, aileye yakınlığı özellikle kızlar için önemli olabiliyor.
Herkes gibi sıralamaların gerileyeceği beklentisinden degil benim beklentim. Sadece marmaraya özel olarak söyledim. Marmara İÖ daha düne kadar 14 binlerdeydi. Gecen sene puanların belli olmaması yüzüden tercihlerde fazla yer aldı fırladı 10 bine. Yani tekrar eski sıralamasına gelmez tabi ama kontejyan artıslarıda dahil bir cok nedenden ötürü en azından sıralamasını korur. Benim görüsüm 500-1000 sıralama geriler. Bu da sizin icin yeterli.
Yıldırım Beyazıt icin, ATO 32 kisilik bir liste hazırlamıstı 31 kisi birebir atandı. Olaylar nereye gider bilemeyiz. Hukuk fakültesi tam olarak nerede Yıldırm Beyazıtın onu bilmiyorum. Konya'dan cekinceniz ne acaba. Tutucu olması falan mı. Konya hukukta okuyan tanıdıklarım hep cekinerek gitmisti simdi sorun yok onlar icin.
quote:
Orijinalden alıntı: ouz_07
sehir olarak sormuyorum es es ın daha ıı oldugunu bılıyorum benım sordugum egıtım kalıtesı,savcılıkhakımlık sınavındakı basarısı ve ogrencı egıtımcı sayısı fılan (prof sayısıda onemlı)
Üniversitenin egitim kalitesi sadece hakimlik savcılık sınavına kolay hazırlanma acısından fayda saglar. Diplomanın nereden geldigi hakimlik ve savcılık mülakatlarında bir kriter degildir kardes.
quote:
bir yerde okumuştum en fazla ankara hukuk sonra selçuk hukuktu
quote:
quote:
Üniversitenin egitim kalitesi sadece hakimlik savcılık sınavına kolay hazırlanma acısından fayda saglar. Diplomanın nereden geldigi hakimlik ve savcılık mülakatlarında bir kriter degildir kardes.
tmm ıste benı sınava hazırlma acısından sordum hocaları fılan bıde ogrencı ve egıtımcı sayısı prof olarak,hocaların kalıtesı fılan ?
quote:
Orijinalden alıntı: cartmanland_77
quote:
hımmm ankara hukukun yuksek oldugunu biliyorum ama tutmuyor :D anadolu yazdım ins pisman olmam :)
quote:
quote:
quote:
tmm ıste benı sınava hazırlma acısından sordum hocaları fılan bıde ogrencı ve egıtımcı sayısı prof olarak,hocaların kalıtesı fılan ?
O kadar bilmiyorum ya hocaları falan.
quote:
quote:
quote:
hımmm ankara hukukun yuksek oldugunu biliyorum ama tutmuyor :D anadolu yazdım ins pisman olmam :)
ablamın arkadaşı orda okuyordu çok memnundu sonuçta ankara hukuk bitirirsen direk hakim savcı olmuyorsun çalışmana bağlı her şey
quote:
quote:
quote:
quote:
O kadar bilmiyorum ya hocaları falan.
eyw :)
quote:
quote:
quote:
quote:
ablamın arkadaşı orda okuyordu çok memnundu sonuçta ankara hukuk bitirirsen direk hakim savcı olmuyorsun çalışmana bağlı her şey
eet ins iyidir egıtım kalitesi fılan :)
quote:
Yeni acılmıs bölümler kariyer acısından insanı kafeste tutar. Mesela İst. hukuk 33 tane profesör ile toplam 171 ögretim elemanı ders verir. Konya hukuk cogu derse en azından bir prof. girer. Prof. Marmara'da her dersin illa ki var. Uludag sıralama olarak konyadan öndedir ancak koca fakültede 3 yada 4 prof. var. Geri kalanlar yar. doc ve ögretim görevlisi yani ögrenci sayılır. Hukuk alanın Medeni Hukuk, Mali Hukuk, Deniz Hukuku, Devletler Özel hukuku, Kamu hukuku, iş ve sos. güv. hukuku vs... her dersin profesöründen egitim almak baska. Yeni acılmıs bir üniversiteye bir prof anca dekan, rektör bilmem ne ugruna gelir. Ögrenci yar. doc vs. ile egitim görücek. Üniversite yeni ve hiçbir uluslararası anlasması yok yabancı ülke üniversiteleri ile. Şimdi kardesiniz okurken karar verdi uluslararası bir kariyer yapıcak, yada cok daha farklı bir kariyer peşinde yeni hocaları belli degil akademik takvim belli degil böyle bir üniversitede egitim alıcak. Şimdi cıkar biri der ki fark etmez diploma o kadar önemli degil herkes avukat oluyor. Bir kere iş dünyası yüzünü sadece köklü fakültelerden mezun olana ceviriyor bunu bilmek gerekir. Ayrıca üniversite dedigim olaylardan ötürü gerek kadrolasma, gerek hazır bekleyen acılacak davalar (atamalar konusunda) egitimini eksik vericek. Yetersiz ilgisiz vericek. Kardesiniz mezun oldu bir sekilde. Girse hakimlik ve savcılık sınavına gördügü eksik egitimin zararı görür elbet. Ben avukatlık yapıcam sorun degil olayı yeter ki diyorsa gönlü ankaradan yana ise yazılır. Ama başka bir cok faktör rotayı yıldırımdan şaşırır. Umuyorum Marmara İÖ gelir sorunlar yasanmaz.
bilgilendirmeniz iiçn öncelikle teşekkürler.Haklısınız yeni bir üniversite için herkes zorluktan bahsediyor. gerçi nihayetinde her üniversitenin bir ilk açılma zamanı olsu ilk mezunları oldu. tercihlerde yıldırımın altında kalan göze çarpan tek selçuk var sanırım. yıldırımdan önce selçuk yazılabilir olsada kardeşim ilk baştan beri orayı istemediğini söyledi.hakimlik savcılık sınavlarında ki başarısı ile göz dolduruyor ama bakalım eğitim sürecinde ne tarafa yönelicek.Hukuk bitirdikten sonra hadi ben avukat oldum gelsin işler demek zaten olacak bişey değil.Dil ile alınan eğitimler ile fark yaratmak gerekiyor. bakalım hayırlısını diliyorum kardeşim içinde herkes içinde.
quote:
quote:
Yeni acılmıs bölümler kariyer acısından insanı kafeste tutar. Mesela İst. hukuk 33 tane profesör ile toplam 171 ögretim elemanı ders verir. Konya hukuk cogu derse en azından bir prof. girer. Prof. Marmara'da her dersin illa ki var. Uludag sıralama olarak konyadan öndedir ancak koca fakültede 3 yada 4 prof. var. Geri kalanlar yar. doc ve ögretim görevlisi yani ögrenci sayılır. Hukuk alanın Medeni Hukuk, Mali Hukuk, Deniz Hukuku, Devletler Özel hukuku, Kamu hukuku, iş ve sos. güv. hukuku vs... her dersin profesöründen egitim almak baska. Yeni acılmıs bir üniversiteye bir prof anca dekan, rektör bilmem ne ugruna gelir. Ögrenci yar. doc vs. ile egitim görücek. Üniversite yeni ve hiçbir uluslararası anlasması yok yabancı ülke üniversiteleri ile. Şimdi kardesiniz okurken karar verdi uluslararası bir kariyer yapıcak, yada cok daha farklı bir kariyer peşinde yeni hocaları belli degil akademik takvim belli degil böyle bir üniversitede egitim alıcak. Şimdi cıkar biri der ki fark etmez diploma o kadar önemli degil herkes avukat oluyor. Bir kere iş dünyası yüzünü sadece köklü fakültelerden mezun olana ceviriyor bunu bilmek gerekir. Ayrıca üniversite dedigim olaylardan ötürü gerek kadrolasma, gerek hazır bekleyen acılacak davalar (atamalar konusunda) egitimini eksik vericek. Yetersiz ilgisiz vericek. Kardesiniz mezun oldu bir sekilde. Girse hakimlik ve savcılık sınavına gördügü eksik egitimin zararı görür elbet. Ben avukatlık yapıcam sorun degil olayı yeter ki diyorsa gönlü ankaradan yana ise yazılır. Ama başka bir cok faktör rotayı yıldırımdan şaşırır. Umuyorum Marmara İÖ gelir sorunlar yasanmaz.
bilgilendirmeniz iiçn öncelikle teşekkürler.Haklısınız yeni bir üniversite için herkes zorluktan bahsediyor. gerçi nihayetinde her üniversitenin bir ilk açılma zamanı olsu ilk mezunları oldu. tercihlerde yıldırımın altında kalan göze çarpan tek selçuk var sanırım. yıldırımdan önce selçuk yazılabilir olsada kardeşim ilk baştan beri orayı istemediğini söyledi.hakimlik savcılık sınavlarında ki başarısı ile göz dolduruyor ama bakalım eğitim sürecinde ne tarafa yönelicek.Hukuk bitirdikten sonra hadi ben avukat oldum gelsin işler demek zaten olacak bişey değil.Dil ile alınan eğitimler ile fark yaratmak gerekiyor. bakalım hayırlısını diliyorum kardeşim içinde herkes içinde.
Hayırlısı olsun o zaman istemedigi bir şehirde okumak kimse istemez tabi. Zaten marmara gelecegini inancını taşıyorum. Stres yapmaya degmez marmara'yı arastırmaya baslayın siz en iyisi
istanbul i.ö mü dedi birileri :D bende orayı yazdım :D
istanbul i.o yazanlar bende yazdim ve galiba o geliyor :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme