Şimdi Ara

Tercih listesine kaçıncı sırada yazdığı mı önemli yoksa sıralama mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
113.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cagrisahin58

quote:

Orijinalden alıntı: CelLaTh

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kral_6110

quote:

Orijinalden alıntı: skyw@lker

Peki diyelim puanlar aynı x şahsiyet sona yazdı Y şahsiyet başa yazdı bu yazış sıralamasının bir getirisi var mı ?

BÖYLE BİRŞEY KESİNLİKLE OLAMAZ.ÇÜNKÜ İKİ KİŞİNİN BAŞARI SIRALAMASI AYNI OLAMAZ! YANİ 2 KİŞİ 30 BİNİNCİ OLAMAZ!

:D :D :D haha.. benim babamın çok güzel bir lafı vardır kral, biliyondamı konuşuyooon bilmiyondamı. kardeş sen ilk binde kaç kişinin olduğunu biliyormusun ? her yıl niye 5 10 1. çıkıyor hiç düşündünmü ? ben 8 tane aynı dereceye sahip insan gördüm. sen 10bininci adamın önünde 9999 kişi olduğunumu zannediyon. en az 20bin kişi vardır... SYKWalker kardeşim, eğer aynı dereceye sahipse önce ham puana bakılır,onlar eşitse alan derslerinin netlerine bakılır, onlarda eşitse tercih sıralaması devreye girer. hangisi başa yazmışsa o yerleşir.

DOĞRU mu bu?

kardeş bak bu sayfa şu an ösym deki yoğunluktan dolayı hizmet vermiyor ama yarın sabah bakabilirsin. bu siteden benim söylediğim ilk 10binde belki 20 bin belki 30 bin kişi var savı için..http://basari2008.osym.gov.tr

Hocamm öyle şey olur mu ya hiç karşılaşmadım ayrıca da şimdiye kadar hiç 2 tane ikinci görmedim.. 5-6 tane birincinin olmasına gelirsek normaldir çünkü adamların hepsi okul birincisi + sınavdan tam puan çıkarıyorlar... Ama akabindeki sıralarda birden fazla aday olacağı gerçekten çok mantıksız. 0,00001 puan bile etkiliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: SP3ctr3

aynı bölümü ben 55555. olup 30. tercih etsem
    sen 55556. olup 1. tercih etsende o bölüme ben giriyorum olay bu kadar basit.

hmm. kesin bilgi dimi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

şimdi diyelim ben anadolu üniversitesini istiyorum..puanım sıralamam da yetiyor..ama sırf dalgasına ilk 29 tercihi tutmaması yüksek ihtimal olan uçuk yerleri yazıyorum..

benden sonra sıralaması olanların ben sırf 30. tercihte yazdım diye benim açıkta kalma ihtimalim var mı?

bu sorunun cevabını bilen var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIME BANDIT

quote:

şimdi diyelim ben anadolu üniversitesini istiyorum..puanım sıralamam da yetiyor..ama sırf dalgasına ilk 29 tercihi tutmaması yüksek ihtimal olan uçuk yerleri yazıyorum..

benden sonra sıralaması olanların ben sırf 30. tercihte yazdım diye benim açıkta kalma ihtimalim var mı?

Olur mu hocam öyle şey... Daha yüksek olan yerleşecek tabii isterse 100. tercihin olsun...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TIME BANDIT

quote:

Olur mu hocam öyle şey... Daha yüksek olan yerleşecek tabii isterse 100. tercihin olsun...

Saolasın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki diyelim puanlar aynı x şahsiyet sona yazdı Y şahsiyet başa yazdı bu yazış sıralamasının bir getirisi var mı ?

BÖYLE BİRŞEY KESİNLİKLE OLAMAZ.ÇÜNKÜ İKİ KİŞİNİN BAŞARI SIRALAMASI AYNI OLAMAZ! YANİ 2 KİŞİ 30 BİNİNCİ OLAMAZ!

:D :D :D haha.. benim babamın çok güzel bir lafı vardır kral, biliyondamı konuşuyooon bilmiyondamı. kardeş sen ilk binde kaç kişinin olduğunu biliyormusun ? her yıl niye 5 10 1. çıkıyor hiç düşündünmü ? ben 8 tane aynı dereceye sahip insan gördüm. sen 10bininci adamın önünde 9999 kişi olduğunumu zannediyon. en az 20bin kişi vardır... SYKWalker kardeşim, eğer aynı dereceye sahipse önce ham puana bakılır,onlar eşitse alan derslerinin netlerine bakılır, onlarda eşitse tercih sıralaması devreye girer. hangisi başa yazmışsa o yerleşir.

DOĞRU mu bu?

kardeş bak bu sayfa şu an ösym deki yoğunluktan dolayı hizmet vermiyor ama yarın sabah bakabilirsin. bu siteden benim söylediğim ilk 10binde belki 20 bin belki 30 bin kişi var savı için..http://basari2008.osym.gov.tr

Hocamm öyle şey olur mu ya hiç karşılaşmadım ayrıca da şimdiye kadar hiç 2 tane ikinci görmedim.. 5-6 tane birincinin olmasına gelirsek normaldir çünkü adamların hepsi okul birincisi + sınavdan tam puan çıkarıyorlar... Ama akabindeki sıralarda birden fazla aday olacağı gerçekten çok mantıksız. 0,00001 puan bile etkiliyor...

kardeş insana mantıksız geliyor ama inan ( BECERİKSİZ) ÖSYMnin resmi sitesi aktif hale gelirse sorunsuz bir şekilde kendi gözlerinle görürsün :))

• Umarım dediğin gibi olmaz =)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

DOĞRU mu bu?

kardeş insana mantıksız geliyor ama inan ( BECERİKSİZ) ÖSYMnin resmi sitesi aktif hale gelirse sorunsuz bir şekilde kendi gözlerinle görürsün :))

kardeş ben dosyanın kendisine ulaştım eğer PM atarsan, rapide up ladım link veririm bakarsın

• Sıralama da önemli o zaman Bu istek/sıralama dengesini kurmak kadar zor bir şey yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

DOĞRU mu bu?

kardeş ben dosyanın kendisine ulaştım eğer PM atarsan, rapide up ladım link veririm bakarsın

Eğer bu doğruysa ilk 10binde 50 bin kişi var

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdey

ya bi saçmalamayın ilk 10000de en az 20000 kişi varmış. ha "dönüyo dönüyo!"

hocam saçmalamayın filan ne ayak pm attım sıralama listesini buyur kendin bak. forum kurallarını bilmiyorum rapid link verirsem sorun olmaz sanırım. burdan da verimyim isteyen baksın. ilk 10 bin dediğim derecede en kötü 20bin var . buyrun diyecemde mesajı değiştirdim link vermek yasak imiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisahin58 -- 30 Temmuz 2010; 1:53:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkcu

Biliyorum, sıralama her zaman önemli ama şöyle birşey var kafamda.

şimdi diyelim ki bir adam türkiye 100.000cisi olmuş. öbürü de 120.000ci olmuş.

ikisi de aynı bölümü tercih etmek istiyor.

100.000ci olan adam o bölümü listenin son sırasına yazıyor. o bölümden önce yazdığı hiçbir bölüm tutmuyor.

120.000ci olan adam ise tek bir tercih yapıyor ve listenin ilk sırasına yazıyor.

şimdi bu durumda sıralaması 100.000 olan aday mı yerleşir yoksa 120.000 olan aday mı.

bana 100.000 olan aday yerleşir gibi geliyor ama farklı farklı yorumlar yapılmış. kafam karıştı.

100 bininci gelir neden hemen onu da açıklayayım;
    sen tercih listeni yolladığın zaman ösym o verileri alır ve her bölüm için bi havuz oluşturur örneğin zart üniversitesinin zurt bölümü havuzu var ve sistem başlar o havuzu doldurmaya tercih edenleri sıralar sıralamasına göre tabi kontejanı misal 90 kişilik ve ilk 90 ı belirler 91. de keser o havuzu eğer sen o ilk 90 nın içinde varsan senin o zart üniversitesini 29. yada 1. sıraya yazman önemli değil ha olmadı diyelim sonra 30.tercihine geçer ve o havuzda kıyaslama yapar eğer seni oraya yerleştiriyorsa alır direkt....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdey

ya bi saçmalamayın ilk 10000de en az 20000 kişi varmış. ha "dönüyo dönüyo!"

hocam saçmalamayın filan ne ayak pm attım sıralama listesini buyur kendin bak. forum kurallarını bilmiyorum rapid link verirsem sorun olmaz sanırım. burdan da verimyim isteyen baksın. ilk 10 bin dediğim derecede en kötü 20bin var . buyrun diyecemde mesajı değiştirdim link vermek yasak imiş :)

Kardeşim şimdi bu teori doğruysa bir şeyler yanlış gidiyor..Kafam iyice karıştı bir açıklama yapacak var mı?
  • Bazı üniversiteler kampanya bile yapıyor ilk üç tercihine beni yaz sana burs sağlayım diyor demekki sıralama önemli gibi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackeye34

Bazı üniversiteler kampanya bile yapıyor ilk üç tercihine beni yaz sana burs sağlayım diyor demekki sıralama önemli gibi....

Bence bu kampanyanın altında yatan "Çok tercih edilen okul olabilmek çabası" gibi geliyor...
  • slm ben yeni üye oldum size bir soru sormak istiyorum ben bir tm öğrencisiyim ve tm1 tm2 tm3 puanlarım var örneğin iktisat ve maliye aynı puan türünde alıyor tm1 den ben bunları aynı grp içinde mi sıralicam yoksa maliyeyi farklı iktisatı farklı sıralamada mı sıralicam bana bir yardım edersenız sevinirim
  • Ben 1. Siraya 5.000 ligi yazsam 2. Yede 1.000 ligi yazsam 1.simi gelir yoksa 2. Mi
  • arkadaşlar tercih listesindeki sıralama mantığı şudur... (hani derler ya üstlere gelmeyecek yerleri sonra da puanı fazla olandan az olana doğru sıralayın diye...)

Öcelikli olarak ilk 5 tercih gelmeyecek ama sizin çok istediğiniz bölümlerdir... (yani gelirse çok mutlu olursunuz)

Sonraki tercihler puanınızla aynı olan tercihlerdir... (15 tane civarı)

En alt 10 tercihinizde puanınızdan aşağıda olmalıdır ki kesinlikle yerleşebilesiniz...

Eğer en son 10 tane yazılcak bölümün birisini yukarı ilk 5e yazarsan sen oraya yerleştiğinde diğer tercihlerine bakılmadığı için bu anlatığım sistem genelde rehber öğretmenler tarafından uygulanır...
  • Y-LYS veya Y-YGS verisi yüksek olan aday, bir bölümü son sırada da tercih etse de ilk sırada tercih eden adayın önüne geçer. ÖSYM'nin izlediği yol şöyledir; Y-LYS veya Y-YGS puanına sahip, aynı bölümü tercih etmiş iki aday (tercih sırası aynı olmak zorunda değil) bu bölüm için oluşturulan Y-LYS veya Y-YGS puanı sıralamasında, o bölümün kontenjanı olan sırayı eşit olarak paylaşıyorlarsa; yerleştirmede öncelik, o puan türünde HAM LYS veya YGS puanı yüksek olana verilir. O da eşitse, o puan türünün ana alan testlerinde neti daha yüksek olana, o da eşitse daha üst sırada tercih edene öncelik verilir. Tercih sıranızın önemi burada ortaya çıkar. Bu durumunuz da diğer adayla eşitse, yaşı küçük olana, o da eşitse kura çekilir ve kurayı kazanan yerleştirilir.

"ALINTIDIR"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.