Bildirim
TERCİH NE OLMALI
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü, 3 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: cangiri
Arkadaşlar d smart uyumlu receiver alacağım fakat Atlanta hdbox ile Amstrad 19500 önerdiler ne yapacağım kararsız kaldım benim için önemli olan HD ce SD görüntü kalitesi birde kanal geçişleri hızlı olsun IP tv işine girermiyim bilmiyorum düşünceleriniz benim için önemli şimdiden teşekkür...
"D-smart için modül girişi + HD/SD görüntü kalitesi + kanal geçişi hızlı" üçünü bir arada sunan uydu cihazları ;
* Dreambox 8000HD, Dreambox 7020HD
* Vuo Solo2
* Giga Quad
Yani bu üç cihaz, aradığınız 3 kriteri de aynı anda karşılar.
IP TV konusunu şimdilik rafa kaldırınız. Zira IP TV tüm uydu cihazlarında beklemeli olarak çalışır. PC'lerdeki gibi verim alamazsınız. Bu nedenle IP TV özelliğini aramayın.
Eğer görüntü kalitesi + kanal geçişi hızından taviz verebilirim diyorsanız, seçenekler artar.
Sizin bahsettiğiniz cihazların görüntü kalitesi, dandiri gubbaktır.
-
serkan kardeşim cevabın için sağol fakat fiyatlar nedir hiç bilgim yok 400 tl yide pek geçmek istemiyorum bu şartlarda yeni önerin olabilirmi... -
quote:
serkan kardeşim cevabın için sağol fakat fiyatlar nedir hiç bilgim yok 400 tl yide pek geçmek istemiyorum bu şartlarda yeni önerin olabilirmi...
Aradığınız 3 kriter 400 TL'ye imkansız...
Sadece şeçenek olarak, Neta 6000 modeli var. Modül girişlidir. Fiyatı 150 - 200 TL civarında... O cihazın görüntü kalitesini bire bir test ediniz. Beğenirseniz alabilirsiniz. Bu cihazın kanal geçiş hızı da iyidir. -
birde goldmaster 1050 var bu nasıldır.. -
görüntü kalitesinden değilde kanal geçişinden taviz versem en uygun seçenek ne olur... -
quote:
birde goldmaster 1050 var bu nasıldır..
1050 HD'yi çok eski tarihte inceleme fırsatım olmuştu. Görüntü kalitesi yönünden, NETA 6000'den geride diyebilirim. Ayrıca 1050 HD'nin kanal geçiş hızı oldukça yavaş diyebilirim. 2 - 3 saniye civarında...
Belirttiğim gibi üç kriteri aynı anda karşılayan cihazlar belli... Bu nedenle öneri getirmeniz gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Eylül 2013; 10:40:38 > -
quote:
görüntü kalitesinden değilde kanal geçişinden taviz versem en uygun seçenek ne olur...
Neta 6000 modeli olurdu. Kanal geçiş hızı 1 - 2 saniye civarında...
Ancak Neta 6000 modelinin görüntüsünü her halükarda bire bir kendi gözünüzle görünüz. -
Hocam öncelikle merhaba.
Yazılarınızı iki gündür okumaya çalışıyorum diyebilirim.
İyi bir HD Receiver alma arefesindeyim ve okudukçada kafam karışıyor.
Eskiden Atlanta HD kullanıyordum taşındıktan sonra çanak anten sıkıntısı nedeniyle Digiturke geçmiştim. Aradan geçen zaman içerisinde de anladığım kadarıyla Receiver işinde baya aşamalar kaydedilmiş.
Şimdi alıp uzun süre kullanabileceğim 1000 TL ye kadar bir cihaz arıyorum.
Yazılarınızdan anladığım kadarıyla Dreambox, Vuo Solo 2 veya Giga Quad önerdiğiniz markalar. Bu üçlü arasında da beni en çok cezbeden Giga Quad oldu.
Bu cihaz sanırım Linux kullanıyor. Ben 4 sene öncesinde kaldığım için söyle bir soru var aklımda. Atlanta HD de linux kullanmıyor muydu ? Kullanmıyorsa eğer cihazın Linux olmasının en önemli artıları nedir ?
Birde IP TV beklemeli olarak çalışır demişsiniz. Bu Linux tabanından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir receiver alsak yine aynı sıkıntılar yaşanır mı ve hiçbir zaman çözülemeyecek bir problem midir ?
-
quote:
Arkadaşlar d smart uyumlu receiver alacağım fakat Atlanta hdbox ile Amstrad 19500 önerdiler ne yapacağım kararsız kaldım benim için önemli olan HD ce SD görüntü kalitesi birde kanal geçişleri hızlı olsun IP tv işine girermiyim bilmiyorum düşünceleriniz benim için önemli şimdiden teşekkür...
atlanta hdbox ile dsmart modulunuzu sorunsuz kullanabılırsınız ,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acıyok -- 19 Eylül 2013; 13:40:15 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bronach
Hocam öncelikle merhaba.
Yazılarınızı iki gündür okumaya çalışıyorum diyebilirim.
İyi bir HD Receiver alma arefesindeyim ve okudukçada kafam karışıyor.
Eskiden Atlanta HD kullanıyordum taşındıktan sonra çanak anten sıkıntısı nedeniyle Digiturke geçmiştim. Aradan geçen zaman içerisinde de anladığım kadarıyla Receiver işinde baya aşamalar kaydedilmiş.
Şimdi alıp uzun süre kullanabileceğim 1000 TL ye kadar bir cihaz arıyorum.
Yazılarınızdan anladığım kadarıyla Dreambox, Vuo Solo 2 veya Giga Quad önerdiğiniz markalar. Bu üçlü arasında da beni en çok cezbeden Giga Quad oldu.
Bu cihaz sanırım Linux kullanıyor. Ben 4 sene öncesinde kaldığım için söyle bir soru var aklımda. Atlanta HD de linux kullanmıyor muydu ? Kullanmıyorsa eğer cihazın Linux olmasının en önemli artıları nedir ?
Birde IP TV beklemeli olarak çalışır demişsiniz. Bu Linux tabanından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir receiver alsak yine aynı sıkıntılar yaşanır mı ve hiçbir zaman çözülemeyecek bir problem midir ?
Atlanta'da 8 MB. flash bellek var. Bu nedenle Linux yazılımı bulunmamaktadır.
IP TV tüm uydu alıcılarında beklemeli çalışır. Flash program desteği uydu cihazları için henüz yoktur.
IP TV flash program desteği, sadece cep telefonlarında ve Arm cortex serisi işlemciler için vardır.
Oysa uydu cihazlarında kullanılan en kaliteli işlemciler Broadcom ve STi markalı olanlarıdır. Bu marka işlemcilere flash program desteği yoktur. Uyumlu da değildir.
ARM corex A9 işlemcili uydu cihazlarının görüntü kalitesi ise, vasat ötesi vasattır. Android'li cihazlar... Bu cihazlarda dahil olmak üzere, IP TV desteği yine beklemelidir.
Neyse, IP TV uygulamalarını uydu cihazlarında şimdilik düşünmemek en iyisi...
Yazılım desteği açısından, önceliği Solo2'ye veriniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X