Şimdi Ara

Tercih'te yardım-Nereyi yazmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili dostlar bu sene ösys'e girdim ve
    mf3:1119
    mf4:1030 gibi bir sıraya sahibim.

tıp veya elektrik-elektronik mühendisliği çıkmazındayım yardımlarınız rica edeceğim

1/bu sıraya hacettepe türkçe gelir mi sizce?
    hacettepe türkçe en son 1160 ile almış ve bu sene 21 kişi kontenjan azaltmış. biraz riskli gibi

2/hacettepe tutmadığı takdirde tıp olarak ne yazmalı?
    şehir olarak ankara olsa iyi olurdu. eğer hacettepe tutmazsa ankara tıp kesin gelenler arasında sizce yazmalı mıyım? eski kadrosu yok gibi bir duyum da alınca pek emin olamadım. ankara tıp kolaylaştı deniyor. komite+pdö uyguluyormuş ve geçme notu 60 olmuş. hala zor mu? eğitimi hala kaliteli mi?

3/odtü elektrik-elektronik mühendisliği de kesin gelenler arasında sizce tercih edilir ve tıp yerine yazılır mı?
    odtü ee çok zor bir bölüm olarak geçiyor da sınav soruları önceki senelerle benzer mantıkta oluyormuş genellikle. nasıl bir fakülte aydınlatabilecek olan var mı? eğitimi nasıl,mezun olduktan sonra ne gibi işlere yönelebiliriz illa aselsan'a mı gideceğiz? ne gibi kabiliyetler arzu eder?

4/boğaziçi bilgisayar ve bilkent bilgisayar da gelenler arasında. bunlar hakkındaki fikirleriniz neler?
    bilgisayar konusunda çekimserim. her ne kadar üniversite önemli olsa da bilgisayar kişiye daha bağlı bir dal ve rakibi daha fazla. kendi alanındakilerden tut eecilerden senin bilmediğin dilleri de bilen kod-yazarlarına kadar.

5/özel tıplar hakkında ne düşünüyorsunuz? acıbadem,turgut özal,istanbul bilim,yeditepe vs. hepsinin değişik şartlarda burs imkanları var ve turgut özal aralarından en iyi imkan sağlayanı gibi duruyor. ayrıca duyduğuma göre turgut özal 1-1100 arası %50 bursluları da direk tam burslu seviyesine yükseltiyormuş. bu doğru mu? doğruysa 19 kişi ile bunu kaçırır mıyım?

6/tıp okurken öğrenciye soğukkanlılık ve hızlı karar alma gibi yetiler aşılanacak mı? öğrenci bunları kazanacak mı? sonuçta elde olan insan hayatı.

aydınlatırsanız çok sevinirim

• Tıp yaz kardeş boşver ee yi.zorlanmadan okuyacağın tıp olsun.iü çapa düşünebilirsin veya burslu bir yer de olabilir.burslu yerleri iyi incele bazıları maaş gibi burs veriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenci466

Tıp yaz kardeş boşver ee yi.zorlanmadan okuyacağın tıp olsun.iü çapa düşünebilirsin veya burslu bir yer de olabilir.burslu yerleri iyi incele bazıları maaş gibi burs veriyorlar.

ya burs kesim şartlarına dikkat etmek gerekiyor.
    çapa tutmuyor ya. cerrahpaşa türkçe tutuyor.
    cerrahpaşa hakkında en çok puan yapma sebebi son sene tus için ipleri biraz gevşetmesi diyorlar. yani hacettepe ve ankarada intörnlük zor olabilir tamam da tecrübe olcak hepsi
  • Bak eğer fakültede çok kasılmazsan tusa zaman ayırır ilk girişte kazanırsın.ancak zorlanacağın fakülte okursan tusu da epey ertelersiniz.not: tıpçı değilim tıp düşünüyorum.

• bir de şehir olarak ankara olsa daha güzel olur cerrahpaşa'da bunun da etkisi var
  • up
  • Tipa ilgin istedigin varsa tip yazmalisin Cerrahpasa daki arkadaslarim okul cok rahat tutturan gelsin diyorlardi. Ege tip mezunu arkadasimda okulun pek fazla bi onemi kattigi bir sey olmuyor onemli olan uzmanligin yapilacagi hastane diyordu. Uludag tiptaki bi arkadasimda Uludagdan cok memnundu 2200 siralamadaki kardesine Cerrahpasa yerine bunu yazdirmayi dusunuyor aile yani olsun ve egitimi de guzel diye. Demem o ki sadece isme cisme bakma detayli arastir. Istanbulda yasamak da kolay bir sey degil herkes icin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar ben de bir sey sormak istiyorum uygun konu bulamadim da burasi guncelken soruveriyim:) Bir universite de kaydimizi dondurmus ve tekrar sinavlara girmissek, ve ayni universitede daha iyi bolume puanimiz yetiyorsa kaydimizi tercihten once mi sildirmeliyiz, diplomayi nasil geri alabilir? Bilen acil yardim ederse cok mutlu olurum:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Paresomma.

Tipa ilgin istedigin varsa tip yazmalisin Cerrahpasa daki arkadaslarim okul cok rahat tutturan gelsin diyorlardi. Ege tip mezunu arkadasimda okulun pek fazla bi onemi kattigi bir sey olmuyor onemli olan uzmanligin yapilacagi hastane diyordu. Uludag tiptaki bi arkadasimda Uludagdan cok memnundu 2200 siralamadaki kardesine Cerrahpasa yerine bunu yazdirmayi dusunuyor aile yani olsun ve egitimi de guzel diye. Demem o ki sadece isme cisme bakma detayli arastir. Istanbulda yasamak da kolay bir sey degil herkes icin.

cerrahpaşa rahatmış evet de bölüm için aynı zamanda mezun olanlar iğne tutmayı bile bilmiyor da deniyor.
    ayrıca istanbul hem daha masraflı hem bana daha uzak(konyalıyım) ankara veya hacettepe daha makul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolofinwe -- 4 Temmuz 2015; 15:36:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.