Şimdi Ara

Tercihime yardımcı olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayısal 178k yaptım. TYT 220k. Sınava hazırlanırken bursada kalırım diye planlıyordum ama şimdi yaz gelince annemin evde uzanmamdan rahatsız olduğunu fark ettim resmimi çekip babama atıyor yok mu buna göre iş falan diye soruyor a101e soruyor eleman arıyonuz mu diye de benim fıtık var ağır kaldıramıyorum en fazla garsonluk yapabilirim ki ben de bakınıyorum zaten garsonluk için. Üniversite başladığı zamanda da her gün üniye gitmiyoruz sonuçta bazen bir hafta evde kaldığımız oluyor tahminimce böyle durumlarda annem evde illahlah ettirir ablam şehir dışı yazdı gitti ama annemle arası hepten kötüydü bıçak çekiyorlardı benim gene o kadar değil. Bu aralar evde işte babanneme bakıyorum(yeme ilaç tuvalet falan) bir de günde 1 2 saat kadar temizlik yapıyorum bulaşıkları yıkamadır yerleri silmedir veya annemin boş boş işler falan günler bir şekilde geçiyor da üniversite başlayınca okula gitmeyeceğim zamanlar ne kadar sorun yaşayacağım kestiremiyorum. Annem zaten sinir hastası babaannem ölse belki annem de rahatlar ama babaannem de ne zaman ölür bilemiyorum yatağa düştü ama azrailin işler yavaş sanırsam. Bursanın avantajı bursada kalırsam kira parası falandır direkt elime geçmeyecek ama babam kredi kartını bana veriyor ona göre istediğim kadar harcayabileceğim. Araba avantajı okucak BTÜye arabayla gidip gelebilirim Uludağ metroyla giderim arabayı istediğim zaman kullanabiliyorum şehir dışı hariç. Aşağıya gidebileceğim tüm üniversiteleri yazdım bunlardan tavsiyelere açığım ve sorularım da var. Sorduğum bölümlerin sıralamalar aşağıda var listeli.

1- Aşağıdaki listede yanında sıralama yazmayanlar bu sene ilk defa öğrenci alacak bölüm sizce bunlardan hangilerine girebilirim eğer matrixte yarık oluşursa vs. yüksek sıralamayla alınacak bir bölüme girebilir miyim yoksa bölüm her türlü ederinde mi açar?

2 - Bursa teknik biyomüh muhtemelen sıralamam yetecek ama okumayıp kötüleyenler fazlaca var bu konuda ne düşünüyorsunuz?

3 - Sizce bursada mı kalmalıyım yoksa şehir dışı mı gideyim ailem chpli katı değil ama özellikle annem biraz sinirli ayda birkaç gün veya bazen bir hafta devam eden sinir ruh hali oluyor. Bursa olmayacaksa da izmir eskişehir gibi öğrenci şehirlerine gitmek isterim çünkü iyi bir üniversite hayatı önemli bence.

4 - Mat yazma diyenler fazlaca var mezun olunca formasyon alıp.öğretmenlik kovalıyorlarmış deniyor ama.bazıları oku bilgisayar odaklı oluyorlar zaten veri bilimci olursun diyor bu konuda ne diyorsunuz?

5 - Bazıları bu sıralamadaki en iyi bölümler hemşirelik ve veterinerlik diyor hayvanları uzaktan severim veterinerliği kafada eliyorum ama şu anda bir yandan hemşireliği de değerlendiriyorum sizce ben özel sektörde rekabet edebilecek kadar yeterli değil miyimdir bu sıralama ile? Hemşirelik yazıp sırtı devlete dayayıp kenara mı çekilmeliyim?

6- Taşra endüstri ve makine.hakkında ne düşünüyorsunuz rekabet edebilir miyim?

7- Samsun uçak bakım hk. ne düşünüyorsunuz?

8 - Bir yandan geleceğin yenilenebilir enerjide olduğuna inanıyorum bu yüzden enerji sistemleri yazıp bunun üzerine yoğunlaşmak nasıl fikir?

9 - aktüerya bilimleri hakkında bilgisi olan var mı sizce mantıklı mı? Genelde sigortacı olunuyor sanırsam ama plazalara fazla bağımlı geldi gözüme.

10 - Yalova ve balıkesir bursaya en yakın bölümler acaba yazsam mı bu şehirleri öğrenci hayatları nasıldır? Sakarya da yakın ama iyi bölüm olmayacaksa neden yazayım.

11 - Üniden medet ummayı bırakıp youtube kanalı kurmak mantıklı mı? sonuçta 4 yılda çok iyi pozisyona gelio iyi kazanç elde edebiliyorsun youtubeda ve daha az eforla mümkün? şakasız ciddi yorumlarsanız iyi okur. Üniyi okurken yanda pasif gelir olarak başlatıp tutarsa ana meslek haline getirmek iyi olabilir gibi. En azından kitlen olsa bir daha sırtın yere gelmez insta falan da da.

12 - Sayısal 178k olsanız ne yaparsınız her türlü öneriye açığım.

Tercih 178K say

ETÜ havacılık

Erbakan havacılık

YTÜ yapay zeka

Manisa yapay zeka

Kocaeli yapay zeka

itü iklim bilimi

itü robotik

itü siber güvenlik

Manisa Veri bilimi

Sakarya Veri Bilimi

İKÇ Gemi ve deniz tek. 

BTU Veri bilimi

BTU Yapay zeka

İYTE MAT 128k

Ege Mat 133K

Ege stats 140k

SUBÜ Makine 145k

Deü Mat 150K

Neü Endüstri 150K

Sakarya Hemş 152k

Pamukkale  makine 152k

Tekirdağ Endüstri 153k

ESOGÜ Mat ve CS 155k

YTÜ harita müh 155k

Düzce Endüstri 155k

ETÜ stat 160k

BTU Metalurji 165k

SAMSUN Uçak Bakım ve Onarım 165k

Deü Stat 170k

Uü Mat 170k

Kütahya Endüstri 170k

Kütahya Endüstri 171k

Trakya makine 178k

ETÜ Mat 180k

Trakya Makine 180k

KOCAELİ enerji 180k

ESOGÜ Stat 183K

SELÇUK makine 190k

Balıkesir makine 190k

Ege Biyokimya 193k

Pamukkale makine 194k

Yalova Kimya Müh 200k

Manisa makina 200k

Pamukkale otomotiv 207k

Yalova Makina 210k

Gazi enerji 212k

BTU biyomüh 220k

Muğla stats  220k

KTÜ kimya müh 220k

Çanakkale stat 225k

Hacettepe Aktüerya 235k

BTU Matematik 248K

hemşire 

Bandırma 165k

Balıkesir 170k

Manisa 170k

Yalova 176k

Muğla 177k 

Trakya tekirdağ 185k

Kütahya 185k

Uşak 186k

Sakarya uyg bil. 190k

yalova(bursaya yakın olduğundan)

eem 158k

hemş 178k

balıkesir(bursaya yakın olduğundan)

hemş 168k

makine 190k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 19 Temmuz 2024; 11:58:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• YKS2024Hedef15000 kullanıcısına yanıt
    178k da en iyi bölüm hemşireliktir. Kesinlikle hemşirelik yazmanı öneriyorum.

• Sanayi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 üniversite hayatı yaşamaj istiyorum

2 herkes üni okuyor sanayide tutunamazsam ünisizlik çok ağır eziklik olur a101 bile almaz. Sonra üni okumak istesem de okuyamam ayrietten yurt dışı şansım olmaz.

• epeolatry57 E kullanıcısına yanıt
    Okuması rahat mı ki hocam

Kandan falan korkmam tam tersi haz alıyorum ama hep kız bölümü ya birde devletin malı oluyorsun o sıkıntı

• Yapay zeka robotikli bölümler önlisans sanırım
    Onları yazabilirsin ama geleceğini sanmam
    Belki Kocaeli falan gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sıralama ile ben şahsen iki senelik oku direkt iş bulabileceğin bir bölümde derim.

Dört senelik bölüm istiyorsan mezuna kalabiliyorsan kal seneye ilk 70 bin hedefin olsun, özellikle sayısal bölümler için. Hayatta az kendini sıkmadan, çalışmadan iyi yerlere gelemezsin.

Her koşulda şehir dışında okumanı tavsiye ederim. Anlattığına göre ailenle kalırsan zehir gibi geçebilir o 4-5 sene.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • parasanayidekanzi P kullanıcısına yanıt
    hayır hepsi lksans

• Prfssr kullanıcısına yanıt
    2 seneliğe güvenemiyor insan zaten sayısala da o kadar çalışmışım bir dahakine tekrar uğraşamam 4 seneliğe

zaten mezun senemdi 200kdan çektim

4 seneliklerden tavsiyen var mı

• Dostum öncelikle analitik özelliğinin iyi olup olmadığına bakman lazım. Yukarıda yazdığın bölümler gerçekten ağır sayısal ve analitik zeka isteyen bölümler. Aile evinde zaten üniversite okunmaz onu aklından çıkar direkt. Hemşirelik düşünebilirsin, atanma şansın da yuksek olur. Bu sıralama için en uygun bölüm bence o.

• yuyucu355 Y kullanıcısına yanıt
    analitik olarak yeterliyimdir de bölümleri okuduktan sonra iş bulabilir miyim acaba ve gelirler mi ki bu sıralamay

aile evim bursada acaba gerçekten çıkmaya değer mu yoksa kjra fatura derken israf mı diye düşünüyorum.

Hemşireliği araştırmam lazım hiç düşünmedim aklıma yatmadı ama belki severim. Tek sıkıntı devlet tek kapı yani tiwtterda biraz muhalefetlik yapsam işten atarlar.

• up

• Merhaba @YKS2024Hedef15000. Öğretmenlik veya Kimya bölümü düşünüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 19 Temmuz 2024; 19:29:56 >
  • up

• Samsun uçak bakım çok güzel bence

• Kral bende %50 burslu hemşirelik düşünüyorum ama daha tam karar veremedim. Zor iş ama yapacak birşey yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Orada mısınız? Soruya cevap vermeyip sadece up yazmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 20 Temmuz 2024; 20:34:2 >
  • Sıralamana yakın statlar gelmez. Aktüerya'ya bir bak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.