Şimdi Ara

Tercihler Hakkında Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sene 2014 YGS/LYS sınavlarına girdim. Kendimi inanılmaz yıpratıp saatlerce ders çalıştığım oldu. Fakat temelim olmadığı için hiç ama hiç beklemediğim bir sonuç aldım. Matematiğim hiç yoktu, lisede derslerim gayet iyi olmasına rağmen -her iki dönemde de 4 sene teşekkür aldım- matematik temelim de zayıf olduğundan, bir konuyu öğrenemeden diğerine atladım yetişsin diye falan filan. Anlayacağınız çok hata yaptım..

Asıl konu şu ki;

YGS puanım 249, sıralamam 500k, Lys sonucu açıklanmadı daha ama matematik sınavım iyi geçmedi, edebiyat coğrafya iyiydi bana göre .. Ben sadece mat-geo ve edb-coğ sınavına girdim.

Soru 1: Ts yada dil sınavına girmeden de o alanlarda tercih yapabiliyor muyum?
    Soru 2: Tercih yapmalı mıyım? Tercih yapınca puanım düşer mi, düşerse ne kadar düşer?
    Soru 3: İstanbul içi Reklamcılık, sinema televizyon, iletişim fakültesi üzerine bölümler kazanabilir miyim?
    Soru 4: İnsan kaynakları bölümünde kendimi yetiştirmek için nereleri tercih etmem gerek?
    Soru 5: Aslında psikoloji ya da hukuk istedim her zaman, bir sene daha çalışmalı mıyım? Eğer öyleyse matematik temelimi nasıl güçlendirebilirim, nasıl bir çalışma izlemeliyim?

Tecrübeli arkadaşların tavsiyesine çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler..

• 1)ts için tercih yapabilirsin çünkü edebiyat sınavına girmişsin dil için yapabileceğini sanmıyorum
    2)tercih yaparsan bir yer kazanmadığın sürece puanın düşmez eğer kazanır isen gelecek sene okuldan gelecek puanın yarısı gider 40 gelicekse 20 gelir vb
    3)istanbul içi bu bölümler edebiyatın süper geçmiş olsa bile ancak ücretli girebilirsin çünkü puanlar oldukça yüksek (en az 400 ücretsiz herhangi bir üniversite)
    tarih ve felsefe sınavlarına girmemen senin için büyük bir hata olmuş
    4)psi ve hukuk tm nin en iyi bölümleri lys matematik en az 30-35 net lazım edebiyatın iyiyse sorun yok ama matematik herkesin kolaylıkla yapabileceği bir ders değil matematik temelin hiç yoksa işin gerçekten zor sana önerim kolay bile olsa bol bol soru çözmen işlem hızı açısından en azaından bunun için antrenmanlarla matematik 1 i öneririm sana (hiç temelin yoksa :) )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.