Şimdi Ara

termostatın bozuk olduğu nasıl anlaşılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
106.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Yunusss58

Bende opel vectra 1999 model gl var sehir içinde biraz gezdim harareti 80 90 na gelmisti braz gezdikten sonra tam park ediyordum su kaynatmaya basladi hararet yapti ilk defa başima geldi ve sonrasinda da fan devreye girmedi araba soguyup suyunu tamamladiktan sonra fanini denemek amacli aracin devrini yukseltip 90 95 dereceye cikardim fan çalişti ve sonrasinda 97 98 dereceye geldiginde tekrar acmadi fani neden oluyor acaba ???

Aracınız sürekli su eksiltiyor mu? Suyu tam olmasına rağmen fan açmıyorsa fan müşirine bakılacak. Arızalanmış veya kablo bağlantıları gevşemiş olabilir.
  • poseidon_77 P kullanıcısına yanıt
    Slm kardesim bendede palio var dururken calıstıgında hararet gostergesı 60.70 derecelerı gosyerıyor hareket edipte hızlanınca hararet düsüyor sen nasıl cozdun yazarsan sevınırım saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otcu26 O kullanıcısına yanıt
    Kardeş, Önce termostat değişti. Sonra contada sorun var diye conta değişti. Önceden kaloriferden sıcak hava da gelmiyordu. İşlemlerden sonra düzeldi. Ancak hareket esnasında sıcaklık göstergesi bende de aşağıda duruyor. Sıcak havada, yoğun trafikte dur kalklarda gösterge 90 95 e geldiğinde fanlar açılıp aşağı çekiyor. Yol bulup hızlanınca gösterge tekrar aşağı iniyor. Daha önceden böylemiydi, yoksa gösterge sürekli 90 larda mıydı emin değilim(90 dan kastettiğim ortadaki çizgi, 90 diye biliyorum). Ustanın söylediğine göre, "yaklaşık 50 km yaptım ve aracı zorladım gösterge aşağıdayken su sıcaklığını ölçtüm, 80-85 derece çıktı" (test soğuk havalarda yapıldı) diyor. Ben en az 1 yıldır böyle kullanıyorum. Sorun olsa yakıta ya da başka bir şeye etki ederdi. Ama ne yakıt arttı. ne de başka bir sorun çıktı. Umarım yardımı dokunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidon_77 -- 19 Aralık 2016; 15:1:10 >
  • eğer uno da broadway gibiyse gayet normal. yokuş aşağı inerken motor zorlanmadığı için ısınmaz. kaloriferini de açtıysan eğer ısıyı kalorifer çeker ve motor daha da soğur. kışın uzun yola çıktım mı broadway'imde donardım düpedüz. termostat bozuk olsaydı motoru zorladığında da 70"'ye düşerdi ısı. taksiciler bu yüzden kağıt falan koyarlardı kışın bu arabaların önüne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

peki..
    aracın çabuk su eksiltmesinin termostat ile alakası var mıdır arkadaslar.
    son zamanlarda aracım çabuk su eksiltmeye basladı.
    daha önce hiç suya bakma gereği bile duymuyordum
    ama 2 gün önce bir baktım ne göreyim kupkuru içinde gram su yok
    umarım motora falan bir zararı olmamıstır.sanayide bir ustaya gösterdim
    herhangi bir noktada kaçak yok dedi zaten araç uzun süre bekletildiği zamanlarda
    altında su birikmesi falan oluşmuyor su deposunda falanda eksilme görülmüyor
    yani anlayacağınız araç hareket halinde iken su eksiltiyor.bu arada aracım lpg li.
    az önce bir şey daha dikkatimi çekti.aracımı çalıştırdım ve gaza geçene kadar bekledim
    herzaman yaptığım gibi(ortalama 4 dk falan 35 dereceyi bulunca gaza geçiyor) yaklasık 200 m kadar ilerledim aracın harareti hemen 70 geldi ki daha önce bu kadar hızlı olarak bu dereceye geldiği dikkatimi çekmemisti.sehir içinde aracı fazla zorlamadan kullandığımda derece 75-80 arasında bulunuyor.sizce su eksilmesindeki sebep ne olabilir.bu arada şunu da belirteyim.sanayideki usta aracınsu eksilmesindekisebebin üst kapak contasından kaynaklanabilceğini söyledi.bu kötüye isaret midir acaba.conta ile alakalı bir durum varsa ağır masraf çıkarır mı
    ilgilenen arkadaslara teşekkür ederim

son üç aracımı sıfır aldım. ondan önceki araçlarımda hep su eksilirdi ve ben bunu normal bişey sanırdım. demem o ki aracın çok yaşlı. su eksiltmesi normaldir. sadece radyatör olsa değiştir, çöz. bir sürü boru-hortum var. sebebini bulmak için o kadar çok para harcarsın ki aklın şaşar. öylece kullan derim ben.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.