Şimdi Ara

Ters yön konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün öglen saati yol bilmediğim icin navigasyon açtım. Navigasyon beni ters yöne sokmus karsıdan da araba geliyordu. Basta bilmiyodum sola yanasırmısın diye elle isaret yaptım yanasmadı ters yön dedi fakat sola yanassa sagdan gecicem. 5 sn bakıştıktan sonra yanda oturan arkadası plakamı cekti. Sikayet etse herhangi bisey cıkar mı inip mevzuyu anlattım ama anlamamakta ısrar ettiler. Ceza gelirse ne kadar gelir? İtiraz etsem bisey cıkar mı. Navigasyon kaza oldugu icin felan o yola sokmus olabilir mi? Tesekkürler

• hem ters yön hem de yol ister
    sürücü çok sabırlıymış
  • siz de geri geri çıksaydınız ben de yol vermiyorum. her yerde tabela var navigasyon sizi oraya yanlışlıkla sokmuş belli ancak tabelayı takip etmek sizin zorunluluğunuz.
  • Tabelayı görmedim navigasyona bakıyorum sagdan döncem diye düsünüyorum
  • Arabadan inince farkettim fakat fotografı cekti
  • Bu olay Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mi yaşandı?
  • Karşı taraf polis ise şubeye gidince cezayı keser, aksi durumda fotoğraf, video kanıt sayılmıyor.
  • Navigasyon kısmına gelince normalde tek yönleri bilir, kesinlikle ters yöne sokmaz, ters yönden 50metre gitmek yerine 5km dolaştırır yazılımı gereği. Ya kullandığı haritada hata var ya da sokak yakın zamanda tek yöne dönmüş, sonrasında güncellenmemiş.
  • İzmir bornovada yasandı bu arada eminim ve Google map i kullandım gösterdiği yoldan girdim
  • Polis oldugunu düsünmüyorum tesekkürler herkese :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: timur2635

İzmir bornovada yasandı bu arada eminim ve Google map i kullandım gösterdiği yoldan girdim
    Bornovada cidden karışık yollar var
  • emniyet foto ile işlem yapmıyor. kendileri şahit olmalıymış olaya. geri çıkmanız çok mu zordu da yol istediniz.
  • Ben de tersten gelene yol vermiyorum. Çok abuk bir iş yapmıyorsa, kitlemem, bana yol vermesini beklerim. Geçer giderim. Ama yol vermem yani. GPS ters yöne tek şartla sokabilir: o sokak yeni terse akmaya başlamıştır ve kullandığınız haritanın bundan haberi yoktur. Çevredeki kaza vs. sebebi ile GPS ters yöne sokmaz. Sizi 2 saat dolaştırır, gene de ters yöne sokmaz.

GPS bir yardımcıdır. Beyin ise sizsiniz. Etrafınıza bakarak olun. Tabelaları takip edin. GPS sizi bir rampadan denize de indirmek isteyebilir (bana yaptı). İstanbul'da feribot seçeneklerini açık unutmuşum. Karşıya geçeceğim. Ebesinin nikahına gideceğim. Köprüye çıkış için dönmem gerekiyor. Ama GPS alakasız bir rota gösteriyor. Merak ettim, beni nereye götürecek diye (yıllar önce idi, haritada gezinmenin mümkün olmadığı yıllar), zamanım da var, takip ettim. Rıhtıma geldik. Beni feribota bindirmeye kalktı. Böyle bir durumda takip etmemek lazım. GPS'den önce beynimiz var. Benimkisi tamamen meraktı.

Ancak Türkiye burası, ters yön tabelası falan da uçmuş gitmiş olabilir. Bu durumda da "park halindeki araçların burnu genel olarak nereye bakıyor", "sokaktaki diğer tabelaların yüzü bana mı bakıyor, karşıdan gelene mi bakıyor" gibi yöntemlerle ters yönde olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Yüksek farkındalıkla araç kullanmak, özellikle Türkiye'de şart.

Fotoğrafınızı çekmesi de bir anlam ifade etmez. Normal vatandaşın ihbarı ile ceza yazılmaz. "Fahri trafik müfettişi" kavramı kaldı mı bilmiyorum. Eskiden onlar yazabilirdi. Ama sanmıyorum. Çoğu insan fotoğrafları çekip polise yolluyor. Ceza yazılıyormuş sanıyor. Halbuki yok böyle birşey. Polis de "he gülüm he" deyip geçiyor.

• Google navigasyon kullanmayın, ters yön bilgisi yok.
  • polis ya da fahri müfettiş degilse ceza kesilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vamos Bien -- 20 Temmuz 2020; 11:53:5 >
  • 2500 lira civarı cezası olması lazım ters yönde araç kullanmanın.
  • Kardeş İzmir Bornova da nerede oldu bu olay onu yazarsan ceza gelip gelmeyeceğinin yanıtını vereceğim.
  • Bu tarz karşısındakiyle inatlaşarak bir halt yaptığını zanneden şapşallar insanın sinirini bozuyor. İlk önce uyarırsın veya o güzergahı ilk defa kullanan biriyse bilgilendirirsin insan gibi, eğer uyarını dikkate almazsa ondan sonra yaparsın ne yapacaksan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.