Şimdi Ara

Tesisattan anlayan yardım lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam öncelikle tavisye olarak güzel demişsin fakat bütçeyi göz önüne almalıydın 329 sete gelince fazla büyütülcek bir set değil 1000-1500 e kadar iyi ama 1500-2000 ve daha üst bütçelere çıkıldıkça ona göre ürünler değişiyor

harici olarak 1000 liraya hoparlör seti alınacaksa bence üstüne biraz daha konup magnat 802 set alınmalı zamanında bende aynı hataya düşmüştüm 520 ve s-11 s 21 seti alıp sonradan s-es3tb seti almıştım ama beklediğim gibi olmadı sonra zararına elden çıkardım ürünleri kuleler dışında center ve surround yetersiz fazla beklentisi olmayan için ideal ama biraz derinlere inince insanın tatmin edemiyor malesef s-21w subwooferda öyle

pioneer bence daha iyi hoparlörler geliştirip piyasaya sunabilir ama yapmıyorlar işte

millet dalga geçmiş. adamın mesajını okuduğumda 3 bin tl ye kadr bütçe ayırabilirim yazıyordu. bende 2399. a tat verecek bir sistem topladım kendisine. tabiki yurtdışından getirmek yada üst bütçeye farklı cihazlar almak daha mantıklı yani. ama herkesin o imkanı olmuyor.

pionerin bin lira civarına kule hoparlorü farklı markalarla kıyaslanığ değiştirilebilir. ama. bu teknosada satılan htp 329 sette vsx 329 k var. iki adet kule hop var. s21-w var center ve surrounlarda crk modeliyle başlayan bir model. evet giriş seviyesi ama 1399 tl yede bedava be kardeşim.

ben aldım bu sistemden bundan öncesinde lg nin samsung un paket sistemlerini kullanıyordum. ki onların da fiyatları 1000-1200 tl gbi bişi daha iyileri dahada para. onlardan almak yerine htp-329 bal kaymak.

ben cok memnunum. yarın öbür gün param olursa iki tane kule hoparlor alırım, magnat olur pioner olur. iyi olan kuleleri front yaparım eldekileride surroundalara kullanırım diye düşünüyorum.

center gene iş görür centerede +10 db verdimmi gene yeter. yani orta halli bir ailenin tüm işini fazlası ile görebilecek bir sistem olduğu düşüncesindeyim. daha iyisi denildimi şüphesi ki vsx 329 1. basamakta yer alıyor. ama lg nin samsungun paket sistemlerine göre 5-6 basamak üstte diyebilirm.

gerçi oda tercih meselesi kimisi şık kibar küçük bir decoder ister. avr ler maaşallah pc kasası kadar. öyle yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

quote:

Orijinalden alıntı: muhendiscaglar

arkadaşlar foruma bugün üye oldum ve yabancıyım. mayıs ayında düğünüm var ve elektronik düşkünü olmama rağmen ses sistemleri konusunda uzman değilim. yeni evimin 30-35 metre kare. güzel bir ev sinema sistemi almak istiyorum ama ilerde PS4 de oynayayım ve müzik de kaliteli bir şekilde dinleyeyim istiyorum . şimdi her şey bütçe ile alakalı ama yani bunun için düğünde toplayacağım altınlardan birçoğunu feda edebilirim . tahminen 3000 tl civarı bütçem var . görüntü olarak salonu doldursun göze hitap etsin istiyorum ve filmde ses dönsün odada iyi surround yapsın istiyorum , optik giriş çıkış tavsiye edermisiniz ? bluray oynatıcı ile kullanabilirim yada kendinden dahil olabilir. dün tv aldım ve bu tv ile uyum sağlasın isterim model SAMSUNG 55J6370 aldım ama 4K yok die değiştirip SAMSUNG UE55JU6070 alacağım galiba. yardımcı olursanız çok sevinirim dostlar....

kaardeşim yapman gerekini aynen söylüyorum.

teknosa yada hepsiburadada. pioner htp 329 avr set alıyorusun. 1.399 tl normalde ederi 2.400 tl bu sistemin.

1000 tl yede 2 adet pioner kule tipi hoparlor alıyorsun. bunu alma nedenin setten cıkan surroundaların yetersiz kalacağını düşünmem. surroundaların yerini kulelerle dolduracaksın.

olayın bu dur. 2.400 tl ye toplamış olursun. elindeki bütçeye görede en görsel en iyi en düzgün ses alabilieceğin optik olsun hdmi olsun 4k olsun sorun yaşamayacağın bir sistem.

surroundları cok net hissedersin. içinden cıkan 2 adet surroundlada hissedersin ama 1000 tl ye takfiye yapıp hoparlor de alırsan. tadından yenmez. bence önce 1399 a al bir dene hoşuna gitmezse setle gelen front kuleleri surrounda taşı. yerine de 1000 liraya gene piooner bir set al. elinde artan iki adet small surround'uda satarsın yada. dandirik bir anfi alıp mutfağa fln koyarsın yenge yemek yaparken müzik dinler.

hani bir zamanlar kendiliğinden ses cıkışı olan dvd ler vcd ler vardı ya radyo özelliği bile vardı bi tane onlardan alığ bağlarsın iki surroundu. yada satarsın 100-150 tl ye.

Süper bir sistem olmuş Centerda Kule tipi olaydı dahada süper olurdu.

adam ilk mesajında bütçem 3000 bin tl demiş bende ilk mesajı dikkate alarak, bu sistemi topladım. 2.399 a daha iyi bir sistem toplayın. direk bu gün alalım. ama stoklarda olucak hemen bu gün sahip olabilicem. öyle yurtdışı fln filan işin içine girmeyecek. ben realite si yüksek olan şeyler hakkında konuşuyorum.

sizler ise dalga geçiyorsunuz. tesüf ederim. ayrıcada kırıldım yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Güzel dileklerin için teşekkürler. Darısı sizin başınıza :-)

Açıkçası eğer çok sıkışıksan sub wooferı sonraya erteleyebilirsin. Boşuna sıkıştırma kendini. Bunun dışında mümkün olduğunca az eşya almaya bakın derim. Vitrin, gümüşlük vs gibi eşyalara para yatırmayın. Gerçi bu işe eşin ne der bilemiyorum ama ne kadar az eşya o kadar rahat oluyor :-) Bir abi tavsiyesi :-)

Televizyonların gerçek panel hızları 50-100-200 hz şeklinde oluyor. Bunları da yazılımla 200-400-800 hz gibi değerlere çıkarıp insanlara bu şekilde lanse ediyorlar. Senin tv'nin fiyatı 3000 TL civarı ise muhtemelen giriş-orta seviye bir TV'dir ve paneli gerçek 50hz'dir. Çünkü gerçek panel hızı 200 hz olanlar genelde üst seviye TV'lerde kullanılıyor ve onlar da çok daha pahalı oluyor. Bu sebeple TV konusunda iyi bir araştırma yap, ona göre model belirle. Akıllı özellikleri ve multimedia gibi özelliklere kanma. İnternete girmek yada oyun-film takılmak için bir dünya cihaz varken TV'de bu özellikler olmasa da olur diye düşünüyorum. Forumun TV bölümünü incele ve son dönemde insanların görüntü kalitesini beğendiği modellere yönel derim.

Yalnız TV'yi duvara monte edecekseniz yada bir zemine ayakları üzerine koyacaksanız tam orta noktasının göz hizanıza denk gelmesine özen gösterin. Çok aşağıda yada yukarıda olursa uzun süreli izlemelerde boyun ağrısı yapabilir.
    Bir diğer nokta ise izleme mesafeniz 4-5 mt'den uzak değilse 55" üstü bir TV almayın. Eğer 3-4 mt gibi izleme mesafeniz varsa ve TV de 60" gibi büyük bir model olursa göz ağrısı yaşayabilirsiniz. Çünkü gözünüz çok geniş bir alanı sürekli hareket ederek taramak zorunda kalacaktır.

Bunun dışında arkaları kablosuz yapma işini unut :-) O konu herkesin hayalini kurduğu ama bu tarz cihazlarda ve bu fiyat aralığında pek mümkün olmayan bir konu. Onun için TV sehpası yada ünitesinin yanından bir yerlerden kablo kanalı çekeceksin. Yapı marketlerde arkası yapışkanlı plastik kablo kanalları satılıyor. Metresi 3-5 TL gibi bir şeye geliyordu. Alttaki resimlerin bir tanesinde tv sehpamın arkasındaki kablo kanalını görebilirsin. En azından kabloları belli oranda topluyor.
    Ya da içinde kablo kanalı olan süpürgelikler de oluyor. Eğer ev sizin evinizse alt köşelerdeki süpürgelikleri bu şekilde yapabilirsin.

Bir diğer konu ise tv sehpası yada ünitesi. Piyasada satılan tv sehpaları genelde bu tarz ürünlere uygun olmuyor. Evlenirken hem cihazlara hem de bütçeye uygun bir tv sehpası bulamayınca alttaki resimlerdeki şekilde bir TV sehpası yaptırdım. Bu sebeple henüz tv sehpası yada ünite almadıysanız cihazları nereye koyacağını hesap ederek almalısın. Ben cihazların açıkta kalmasını sevmediğim için aletlere uygun gözler yaptırmıştım. Kimi arkadaşlar ise sehpayı alçak tutup cihazları sehpanın üzerine koyuyor. TV de duvara monte ediliyor. Burada karar sizin. Ama sonra bu cihazları nereye koyacağız diye apışıp kalmayın :-)

Arşiv konusunda ise birşeye gerek yok. Torrent'ten indirdiğim ve hdd içinde duran ücretsiz medya :-) Düğünde takı merasiminde oğlanın forum arkadaşından 3 TB film diye anons yaptırırsın yeter :-)

Bu mesaja eklenen görseller:

Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen

dostum herşeyi cuk oturtmuşsun valla. bende avr yi alırken hiç düşünmedim. bildiğin sığmadı. açıkta kaldı. avr den öncesinde lg nin bir ses sisteminin bluray kısmı vardı o cok küçük vede kibardı. böyle bir dolap yaptırıcam bende bu gidişle. bu arada resimde görüyorum. digitürk plus uydu alıcısı kullanıyorsun. bende de plus vardı plus iq ile değiştirdim.
    hem internete giribiliyor kaçırdığım filmelri dizileri ziliyon. hemde kayıt yapıyor tavsiye ederim. bide şu filmler dts i geçtim dolby digital olsa çok daha süper olacak. yılalr yılalr önce dolby digital yayın yapıyorlardı film kanllarında bilen bilir:) sonradan ne hikmetse kaldırdılar normal stereo yayın yapıyorlar. eğer filmlerde dolby digital olsa 435 nolu 5+1 concerts radyo kanalında olduğu gibi harika olur. alldebrid e para vermeyiz her ay :) dts i aramayız ama dolby digital candır ya. hiç bir esprisi kalmıyor. dolby digital ve dts ten sonra normal stereo ses cekilmiyor.

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    Dostum amacım sizi kırmak değildi biraz latife yapayım dedim,üzdüysem sizi kusura bakmayın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam ben kendi fikirlerimi belirttim diğer arkadaşlar için bir şey diyemem daha öncede dediğim gibi 1500 e kadar giriş olarak lg samsung vb. ürünlere göre çok daha iyi ama bütçe 2000-3000 e çıktımı işte o zaman seçenek sayısı çok olmasada artıyor artık

yurtdışı işi eğer imkan varsa çok iyi oluyor yoksa kazık yemeye devam yurtdışından 200 liraya alabildiğim kulaklık tr de 800-1000 liraya satılıyor

bu seti uzun bir süre kullandım en son kuleler kalmıştı elimde onlarıda 5 ay önce elden çıkardım çok iyi bir set değil en azından harici olarak 1000 liraya almak mantıklı değil vede etmez zaten ama 329 set ile fiyatı uyguna geliyor

2 kule alacağınıza önce center ve surround alın sonra ise pioneer kuleleri satıp hangi marka center ve surround tercih ettiyseniz o markanın kule hoparlörünü alın sinemada uyum açısından aynı marka ve seri hoparlör kullanmak daha iyi olur ayrı markalarda kullanılır ama ben denemelerimde iyi sonuç elde edemedim tavsiye etmiyorum o yüzden en sonda sw yi değiştirdinmi tamam olur sistem

herkesin beklentisi amacı farklı ona görede tercih yapıyor

• ooo forum dolmuş kaçırmışım yazılanları , abiler şuan zaten alamıyorum ev düzmekle ugraşıyorum ki 25 binlik olduk daha düğün var , bu iş düğünden sonraya kaldı yani , bu sure içinde sizlerinde desteği ile uygun sistemi alırsam minnettar kalırım . pıonner vsx 323 uygun gözüküyor ama daha iyisini alma imkanım var ve en az 5 sene kullanacağımı düşünürsek denon almak avr yi daha mantıklı geliyor . pıonner alcaksamda vsx 930 alırım gibime geliyor ... tesekkurler
  • Herkese selam , turuncu55 bebek gelmis olmasi lazim , hayirli , sağlıkli olur insallah . Abi evlilik sureci hizli gecti dugun kapiya dayandi pazar gunu nasipse evleniyorum. Evim tamamen bitti , hersey yerlestirildi. Sira geldi sistemi almaya. Bu arada tv' yi 4K almadim magazadaki adam abi 3D gibi buda patlicak yayinlar ucretli ve daha cok zaman alcak bu is dedi bende samsung55ju6370 curve aldim . Digiturk kullanicam , sistemden biraz kisip belki ps4 alabilirim . Abi durum su pzt balayina gidiyoruz ordayken urunleri siparis vereyim ki dondugumde kurulunlari vs onlarla ilgileneyim. Tahmini mebla su kosullarda 3000 civari olur diye dusunuyorum abi belki birazcik daha cikar ama galiba 5000 olmaz , gerci dugundeki hasilat bunu belirler ama bi denon 1200 alamayabilirim , cevresel sesler cok onemli benim icin yani surround delisiyim. Durum bu musait oldugunda tavsiyelerini bekliyorum hop ve avr konusunda . Sub almam biraz zaman alabilir onun suan acalesi yok. Tesekkurler

• muhendiscaglar M kullanıcısına yanıt
    Sağolasın dostum, Bebek kısmetse ağustos başı gibi dünyaya gelecek. Artık beklemedeyiz. Darısı isteyen herkese diyelim. Bu arada sana hayırlı olsun diyelim. Allah bir yastıkta kocatsın.

Sistem işini düğün-Bala'yı sonrasına bırak. Kafan rahat olsun. Sonrasında rahat kafa ile ürünleri alırsın. Çünkü sen yokken kargoda falan beklerse çok mantıklı olmaz. Ayrıca ürünler geldiğinde alıp kendin kontrol edersin. Bir sıkıntısı patlak-çatlak yada zarar gören birşey olursa itiraz etmem daha kolay olur.

Bir de bütçe daha net olur ve ona göre birşeyler alırsın. Sonradan ürün değiştirmek daha zor ve maddi açıdan zararlı olur.

AVR'yi de olmadı yurtdışından alır yada getirtirsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.