Merhaba arkadaşlar. Dün ikinci el bir araç satın aldım ve araç içerisinde Android multimedia teyp bulunuyor. Sahibinin dediğine göre cihazın yazılımı çökmüş. Ve baktığımda da doğru olduğunu gördüm. Cihaz kendi kendine rest atıp ilk önce Android logosunda kalıyor daha sonra repair moduna giriyor ve fail veriyor. Mobil cihazlarda Rom kurulumu vb. hakkında tecrübem bulunuyor. Fakat bu cihazın modelini bile bilmiyorum. Bugün içini söktüm fakat CPU bölümüne erişebilmem için gerekli olan tornavida elimde yok. Tek bildiğim Hynix Ram veya Rom kullandığı. Ürünün ve hatanın fotoğraflarını alta bırakıyorum. Uygun Romu nasıl bulacağımı ve kurulumu nasıl yapacağım hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Yanlış anlamadıysam ilk etapta Rom dosyasını USB'den çekmeye çalışıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreQ2 -- 3 Ocak 2024; 22:55:41 > |
Teyp Yazılım Sorunu
-
-
android cihazların tamamında bootloader mod bulunuyor, cihazı önce bu moda geçirip daha sonra usb aracılığı ile bilgisayardan yazılım yüklemeniz lazım, tabi ki belirli bir marka olmadığı için bunları ve nasıl yapılacağını bulmanız biraz zor olabilir,
anakartın üzerinde model ve marka bilgisi olabiliyor, o numaralar ile araştırma yaparak cihaza uygun yazılımlara ve yükleme işlemlerinin nasıl yapılacağı bilgilerine ulaşabilirsiniz, kaynaklar çoğunlukla rusça ve ingilizce olacaktır.
hatta resimde gördüğüm kadarıyla ürün CM127 MB v3.0 20210123 yazıyor galiba aramaya bununla başlamanızda yarar var,
-
Hocam bugün uygun tornavida ile söktüm ama İnternete CPU'yu yazdığımda hiçbir sonuç bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreQ2 -- 4 Ocak 2024; 18:27:8 >
-
Cpu ile bulamazsınız saten anakart üzerinde yazan yazılar ile araştırma yapın -
Gnce hangi araç için multimedya ona göre görsel arama yapın.
Görselden o modeli bulunca yazılımı bulmak daha kolay olacaktır.
Aramalarınızı Türkçe kaynaklarda bulmanız imkansız gibi, rus forumları bu konularda daha iyi.
Ben aracımdaki multimedya için daha güncel sürüm bulup yükselttim bu şekilde. usb belleğe yazılımı atıp kurtarabilirsiniz bir şekilde.
https://4pda.to/forum/index.php?act=idx
Modeli bulursanız bu sitede çoğu mevcut
https://4pda.to/forum/index.php?showtopic=840515&st=29060
hatta ufak bi aramayla bu link sizin multimedyaya ait diyebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzmarit -- 5 Ocak 2024; 16:37:0 >
-
Sorunu kökünden çözüyorum hocam. Yeni teyp sipariş edeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreQ2 -- 5 Ocak 2024; 19:22:7 > -
allwinner A9 islemcili bir anakart. siz android kaç ise onun sürümünü bulmanız gerekir. anakart modelide üzerinde belli cm127
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X