Şimdi Ara

Tezkere birakma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
8.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asteğmenlerin fetöcü olup olmadığından emin olamadıklarından bu yoldan vazgeçmiş olabilirler. Ama isteklilerden başvuru alıp kendi içinde değerlendirme yapabilirlerdi. Uzunca bir eğitime de gerek kalmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda sivilden almada da tezkere birakmada da ayni guvenlik proseduru uygulaniyor mit emniyet vs kaynaklardan guvenlik sorusturmasi bilgisi aliniyor ha 30 yildir alinan bilgilerin ne kadar yerinde olduguda apacik ortada aslinda ankaraya sormali biz astegmenlerin kalmasi tsk acisindan cok daha avantajli

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    Ocak 15-22 bekleyin eger TSK astegmenlerden de alim yapmazsa bir kez daha sinifta kalir.

• Ben sanmıyorum asteğmenlerden daha alınacağını,şu an ki süreçte bile asteğmen olarak birliklerde görev yapan asteğmenlerin teskere bırakmada bazılarına gelmiş bazılarına gelmemmiş v.s bir altyapısı yok,Bir çok ilan yayınladı TSK,bu alımlar olmasa bir ümit derdim ama bi dünya alım var bunların hepsini aldığı zaman bu ve gelecek seneki personel alımlarını hemen hemen doldurmuş oluyor.TSK ilk defa dışardan muvazzaf meslek dışı alıcak,bizde de şans yok ki kpss ye girmemiştim yoksa kesin olurdum gözüyle bakıyordum.Sözleşmeli subay zaten yapılmaz,ama bizim hayaller suya düşüyor gibi.Ben güzel bir mesleğim olmasına rağmen hala askerlik yapmak istiyorum,şu an alımların adam askerliği yapmamış gelmiş ahkam kesiyor.Şu da var herkes başvuruyor,ve onların hepside işsiz niteliksiz aöf mezunu,adamlar önceden neyse sınav yapıyor bi elemeden geçiyordu,şimdi dayısı olan bilmem sütçü imam üniv mezunu adam muvazzaf subay olucak.Bunun eksiğini birliklere gidince TSK kendisi çok rahat görücek çoğunu şamar oğlanı çevirirler,hele ki harbiyeliler.

• eco1 E kullanıcısına yanıt
    pavlus P kullanıcısına yanıt
    Dediğinde çok haklısın, askeri ortamı görmemiş, o stresi yaşamamış bir heves gidecek olanların büyük bir çoğunluğu kısa bir süre içerisinde nasıl bırakırım arayışına girecek.

Pavlus umarım dediğin çıkar ama öncelikle asteğmenleri alıp sonra dışarıya açılsalardı, kendi adıma konuşuyorum, alternatif arayışında olmazdım.

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    Yapmazsa zaten tsk sinifta kalir bunu soylemistim...

• Arkadasinda dedigi gibi sinifta kalacak asjerligini yapmayan adam saniyor ki omuzda yildizi olan kral bu dusunceyle asker olmaya kisiligi musait bile degilken sadece kpss puani var diye yada biraz iyi matematik vs yapti diye asker olursa ondan sonra erlerin bile dakgasi olur ben suan astegmenm kitada erlerin dalgasi olmus subay astsubay uzman erbas var kisilik onemli bu meslekte arkadasa da katiliyorum bu sene daha da almayabilirler gecmis olsun arkadaslar

• ve burdan bu sayfayi takip eden askerligini yapmamis arkadaslar varsa lafim onlara sozlesmeliye yaklasmayin kesinlikle

• Eco 1 bu bazi tezkere alan astegmen arkadaslara tezkere birakmak istiyormusun gibisinden yazi geldigini bende duydum bununla ilgili ayrintili bir bilgin varsa paylasirsan sevinirim

• Arkadaşlar dış kaynaktan subay alımı sayısal olarak çok yetersiz gözüküyor. 1122 subay alınacak ve bu sayı kara hava ve deniz kuvvetlerine bölüştürülecek(tahminim kara 700, hava 300 deniz 100 Gibi). Ve bu sayı ihraçların yanında çok yetersiz kalıyor.

O yüzden yedek subaylar olarak umudumuzu yitirmemize gerek yok.

• Aldıkları sayı ihraç ettiklerinin yanında bir anlam ifade etmiyor belki ama sadece mezun değil, ara sınıflardan da harp okullarına öğrenci alıyorlar.

• Hocam alsalar bile örnek olarak deniz harp okulu yine de 2 sene sonra mezun verecek, bu da en az 1K teğmen açığı demek.

• Açığı tek seferde kapatmak yerine zamana yaymayı düşündüler bence.
    Şuan yaptıkları alıma başvuran yedek subaylar illaki olmuştur, ben de başvurdum. Havaya direk geri çağıracaklarını bilsem hiç uğraşmam ama belirsizlik var.

• Yarın ne olacağı belli olmaz bence. O yüzden beklemek gerek. 1 sene içinde çok şey değişir. Bir de harp okullarına alınan öğrenci sayısı da öyle çok fazla olmayacak. Yedek subaylar için şöyle bi umudum var, benim celbim bi önceki celbe göre 3 kat daha kalabalık. Bu da yedek subaylara ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor ve kalmaları konusunda çalışma yapıldığını düşünüyorum. Yine mülakat spor vs sınavları yapılabilir ama 3 katı fazla kişi çağırmanın altında da bişeyler yatıyor gibi.

• Ankara personel daire baskanligini arayan yokmu hic ordan bilgi alinabilecegini dusunuyorum bir kere kanun var 31 temmuzda cikti o kanunu mecburlar isletmeye

• Hangi kanun o hocam paylaşabilir misin?

• 669 sayili khk 31 temmuzda resmi gazete yayinlandi
     Tezkere birakma

• Sametatgm S kullanıcısına yanıt
    Bu madde hep vardi... Fakulte mezunlari ile yedek subaylar ibaresi bu yedek subaylara ozgu bir ibare degildir... Takvimde ocakta bizim icin duzenleme gorunuyor icerigi nedir bilemem...
  • Bir yalnisin var yada eksik bilmiyorum 31 temmuzda yapilmis bir degisiklik bu yani darbeden 16 gun sonra yapildi resmi gazeteden bakabilirsin
  • pavlus P kullanıcısına yanıt
    Hocam takvim dediğin resmi birşey mi yoksa senin duyumun mu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.