Şimdi Ara

TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.356
Cevap
2
Favori
349.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: supremum

Philips 170x veya 190x kullananlar parlaklık ve kontrast ayarlarını kaçta kullandıklarını yazabilir mi? Birde İzmit'te bulamadığım dvi kablosunun tekrardan bambaşka bir görüntü hissi yaşatacağı gibi bir gerçek var mı?

hakılısın bende izmiti dolaştım hiç bi yerde yok sen bulduysan nerden bulduğunu yazabilirmsin

bide bu dvı lardan hangisini alıcam hepsi aynı mı yoksa ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umuterdal -- 3 Ocak 2006 12:32:41 >

• buda benim burdan aldığım S.S
  • wwww.bidolu.com dan aldığım sony s95drb lcd monitörüm gelmedi hala gelince yorumlarımı eklicem buraya.gerçi şüphelenmeye başladım 28.12.2005 te onaylandı siparişim ama hala kargoya verilmedi bu normalmidir yoksa kazıklandımmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: umuterdal

quote:

Philips 170x veya 190x kullananlar parlaklık ve kontrast ayarlarını kaçta kullandıklarını yazabilir mi? Birde İzmit'te bulamadığım dvi kablosunun tekrardan bambaşka bir görüntü hissi yaşatacağı gibi bir gerçek var mı?

hakılısın bende izmiti dolaştım hiç bi yerde yok sen bulduysan nerden bulduğunu yazabilirmsin

Yok bulamadım henüz şimdilik kaldı zaten 1 haftaya kadar memlekete gidiyoruz. Dönüşte İstanbul'dan alırız artık.

Monitörün kaliteli olması ss kalitesini değiştirmez ki? Sizin lcd'de aldığınız ss'i ben 14 inç analog renkleri kaçmış bir monitörde baksam bana iğrenç gelecektir. Veya süper bi sisteme dediğim dandik monitörü takıp full grafik ss alsam daha sonra aynı ss'e lcd'de baksam yine kötü mü görürüm?
    Böyle bişey olmaz...

• Arkadaşlar lcd monitör almak isteyen ancak hangisini alayım diye kara kara düşünenler için size 3adet monitör yazıyorum.Bu 3 monitörde benim tarafımdan test edilmiş olup kesinlikle sizi pişman etmeyecektir.
    1-philips 190X6PB (19' ve sıfır ölü pixel garantilidir.Ben bunu kullanıyorum)
    2-philips 170X6PB (17' ve sıfır ölü pixel garantilir.Bu mönitörde çok iyidir üstteki modelin 17' olanı)
    3-Nec 17' V72VM (17' bunda ölü pixel garantisi yok ancak görüntü kalitesi çok kaliteli fiyatta çok uygun)

3 monitörde 8ms. tepkime süresine sahiptir oyun ve film için idealdir ve yine hepsi multimedya modellerdir.
    İşte benim size tavsiyelerim...
    İyi yıllar........
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: umuterdal

quote:

Yok bulamadım henüz şimdilik kaldı zaten 1 haftaya kadar memlekete gidiyoruz. Dönüşte İstanbul'dan alırız artık.

Monitörün kaliteli olması ss kalitesini değiştirmez ki? Sizin lcd'de aldığınız ss'i ben 14 inç analog renkleri kaçmış bir monitörde baksam bana iğrenç gelecektir. Veya süper bi sisteme dediğim dandik monitörü takıp full grafik ss alsam daha sonra aynı ss'e lcd'de baksam yine kötü mü görürüm?
    Böyle bişey olmaz...

quote:

Böyle bişey olmaz...

+1
    işte bende bunu anlatmak için zaten s.s. aldım dedim ya ekranın s.s sini aldım sonra kenarlarını kesip buraya upload ettim .. önemli olanda sizin dediğiniz gibi s.s de görünen değil gözün ne gördüğüdür.

• Monitörün kaliteli olması ss kalitesini değiştirmez ki? Sizin lcd'de aldığınız ss'i ben 14 inç analog renkleri kaçmış bir monitörde baksam bana iğrenç gelecektir. Veya süper bi sisteme dediğim dandik monitörü takıp full grafik ss alsam daha sonra aynı ss'e lcd'de baksam yine kötü mü görürüm?
    Böyle bişey olmaz...

Fakat 2 farklı monitörde çekilmiş olan screen shot ları karşılaştırabilme imkanı sunar.Nitekim üsstteki 2 screen shot da bazı farklılıklar var.üsttekinin renk tonlarını daha çok beğendim.(bu ayarlardan olabilir ama konu bu değil) Burada farklı bilgisayarlarda çekilmiş screen shot lar değişken, bizim onları gözlemlediğimiz bilgisayarlar ise sabittir.Ve bu da bize karşılaştırma yapabilme imkanı sağlar.Tabi ki bu değişkenler sadece monitöre bağlı değil aynı zamanda ekran kartına da bağımlı değişkenlerdir.Bu yüzden kısmende olsa supremunun ilk cümlesine katılıyorum.Tamamen katılmamamın sebebi de screen shot un kalitesini değiştiren unsurlardan birinin monitör olmasıdır.Fakat tek unsur değildir.

• Monitörüm eski crtye nazaran çok daha kaliteli fakat screenshotta kafam karışık braz şimdi ben lihtframeli bir ss koysam başkaları benim gördüğüm gibi
    görürmü onuda bilemiyorum bi deneyelim ozaman....

lihtframe braz ışık gölge vede renkte değişiklik yapıyor ama ss ile nekadar anlaşılır onu siz söyleyin bi değişiklik varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endoplazmikredikulum -- 3 Ocak 2006 17:05:30 >
  • Valla ben pek bir fark anlayamadım.Çok Çoz az bi fark var galiba ama ondan da emin değilim.Lightframe normalde dehşet bi fark yaratıyor.Screen shot a bu şekilde yansıması enteresan..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hedonist

Valla ben pek bir fark anlayamadım.Çok Çoz az bi fark var galiba ama ondan da emin değilim.Lightframe normalde dehşet bi fark yaratıyor.Screen shot a bu şekilde yansıması enteresan..

Elbetteki sen aynı monitörden baktığın için 2 ss hangi monitörlerde alınmış olursa olsun sana farksız görünecektir. SS kalitesindeki etken ekran kartıdır. Monitörünüz siyah beyaz olsa ve x1800 ile bir ss alsanız ve buraya koysanız siz siyah beyaz görüyorsunuz diye burada da siyah beyaz mı görünecek yani? İstenildiği kadar light frame açılsın renkler ayarlansın. Aynı kendi makinanızda bile bir ss çekip monitörü çıkarın ve çok daha adi bir monitör koyun. Daha önce lcd'de aldığınız aynı ss'in kalitesinin bağladığınız adi monitörün sınırları çerçevesinde olacağı bir gerçektir.

• Arkadaşlar öncelikle herkese iyi seneler,
    şu iki sony'e bakarsanız sonunda bir iki sorum olacak

SONY HX95B 19"
    kontrast : 1000:1
    Aydınlık,,: 450 cd/m2
    tepkime süresi 12 ms
    İzleme Açısı V:H (derece) 170-170
    linki :http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1356&productid=bd60378#
    diğeri;

SONY HS95PRS 19"
    Tepki Süresi (ms) 8
    Kontrast Oranı (maks) 1000:1
    Parlaklık Oranı (cd/m2) 400 cd/m2
    İzleme Açısı V:H (derece) 170-170
    linki;http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1356&productid=bd60800

PHILIPS 190X6FB 19"
    8 MSN
    300 cd/m²
    700:1
    İzleme Açısı V:H (derece) 160-160

ben de philips düşünüyordum ama yukarıdaki sony'leri görünce şaşırdım. bütün değerleri philipsten kat kat üstün (1000:1, 540 cd/m2,170-170), ayrıca duvara da monte edilebiliyorlarmış, bunların yanında o ilk modelde gerçek renkleri veren bi teknoloji de varmış linklere tıklarsanız görürsünüz

philips ile aralarındaki fark
    philips 713 YTL / sony 945 YTL - 915 YTL

sorum ise, ben çok sık monitör değiştiren biri değilimdir, onun için monitör alırken laliteli olsun istiyorum aradaki 200 milyon farkı göze alıyorum, ancak yukarıda bahsettiğim farklılıklar için 200 YTL fazladan vermeye değer mi onu merak ediyorum....bi fikri olan varsa sevinirim. teşekkürler...

• Ölü piksel garantisini saymassak sony derim.Ama 1000>700 ; 400>300 şeklinde düşünme.Sen zaten o parlaklıkta kullanamayacaksın.Düşük parlaklık miktarında yüksek kontrast vermesi daha makbuldür.Parlaklık ve kontrast birbirlerine bağlı 2 faktördür.O yüzden kullanacağın düşük parlaklık değerinde elde edeceğin kontrast daha önemlidir.Buna da dikkat et derim.Başta Sony derim dedim ama bende yeni aldım sayılır ve philips aldım bunu da belirteyim.
  • benim ekran kartım msi 6600 gt,,, lcd monitor vp930 daha yeni aldım...2 değişik dvı-d kablo kullandım bi türlü sinyal alamadım... ekran kartımın dvı-ı çıkışında herhangibir sorun yok (dvi-ı çıkışı vga ya çevirip crt monitorde çalışabiliyorum... )15 pinlik mini d-sub ile görüntü alabiliyorum....ama ekran kartındaki dvı çıkışı analog'a çevirdim ve lcd ye bağladım lcd de görüntü alamadaım...dünyanın parasını werdim analog analog takılıp duruyoz...acaba monitörde mi sorun war yoksa ekran kartımlamı uyumsuzlar... böle bir durumla karşılaşan war mı... yada bi çözüm yolu bulabilecek warsa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kissland -- 4 Ocak 2006 0:06:25 >
  • Arkadaşlar, bu konuyu açanlara teşekkürler, gerçekten çok aydınlatıcı oldu. Ben özellikle Viewsonic, Sony ve Philips üzerinde durdum ve fiyat-nitelik-garanti karşılaştırması yaptığımda gördüm ki, Philips X6 serisinin, sözkonusu fiyat aralığında alternatifi yok. Dolayısıyla 190X6FB siparişimi verdim bugün.

Ancak DVI kablo sorunu yaşıyoruz. Aldığım yer, kabloyu benim için aradı ancak bulamadığını söyledi. Online olarak satın alabileceğimiz bir yer biliyor musunuz?
  • quote:

quote:

Valla ben pek bir fark anlayamadım.Çok Çoz az bi fark var galiba ama ondan da emin değilim.Lightframe normalde dehşet bi fark yaratıyor.Screen shot a bu şekilde yansıması enteresan..

Elbetteki sen aynı monitörden baktığın için 2 ss hangi monitörlerde alınmış olursa olsun sana farksız görünecektir. SS kalitesindeki etken ekran kartıdır. Monitörünüz siyah beyaz olsa ve x1800 ile bir ss alsanız ve buraya koysanız siz siyah beyaz görüyorsunuz diye burada da siyah beyaz mı görünecek yani? İstenildiği kadar light frame açılsın renkler ayarlansın. Aynı kendi makinanızda bile bir ss çekip monitörü çıkarın ve çok daha adi bir monitör koyun. Daha önce lcd'de aldığınız aynı ss'in kalitesinin bağladığınız adi monitörün sınırları çerçevesinde olacağı bir gerçektir.

Haklısın galiba ya

• quote:

quote:

quote:

Haklısın galiba ya

evet öyle görünüyor

• herkesin yeni yılı kutulu olsun ilk başta.
    bende yeni monitör alıcam çünkü bundan önce philips 107P20/40H CRT vardı lakin ne olduysa bilemiyorum monitör vefat etti (şuan 37 ekran tv'ye bağladım ve kör olacam nerdeyse) servise verdim. yenisi kadar para istediler neyse.

bende LCD ye geçeyim dedim ve kararsızdım bu forumu okuduktan sonra ben PHILIPS 170X6FB 17" karar verdim

• Ben Philips 170X6FB kullanıyorum. Acaba bu monitörü kullananlar Light Frame özelliğinin nasıl kullanıldığını anlatabilirler mi?
    Light Frame programını kullanıp ta hiçbir şekilde tamekran aktif edemedim modları. Sadece preset olarak gelen Internet, Video-Tv ve Photo modları tamekran aktif oluyor. Onlarında renk ayarları çok kötü olduğu için zaten kullanmıyorum.

Programı kurduktan sonra seçeneklerde ki modları nasıl tamekran çalıştırabilirim?
  • lihtframeden photo-video-tv-internet seçeneklerini isteğine göre ayarlayabiliyorsun ama lihtframe programını kurman lazım ozaman istediğin şekilde ayarlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endoplazmikredikulum -- 4 Ocak 2006 11:54:36 >
  • Ayarlayıp ayarlamamak sorun değill. Sorun Internet, Video-TV ve Photo modlarının dışında ki modları tamekran kullanamamam.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.