Şimdi Ara

TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.356
Cevap
2
Favori
349.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Des@latoR

Da abi çıksa ne olcak ki üç yıl yerinde garantin var

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Des@latoR

Bahsedilen izler garanti kapsamında deği maalesef.

edit:Bu izlerin oluşması olasılığını minimize etmek için, 5-10 dakka kullanmayacak bile olsam monitörü power dan kapatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedonist -- 14 Ocak 2006 22:36:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hedonist

quote:

Orjinalden alıntı: Des@latoR

Bahsedilen izler garanti kapsamında deği maalesef.

edit:Bu izlerin oluşması olasılığını minimize etmek için, 5-10 dakka kullanmayacak bile olsam monitörü power dan kapatıyorum.

Alıntıları Göster
    SAMSUNG 713N 17" LCD MONİTÖR (GÜMÜŞ

Yanıt süresi:8 ms
    Görülebilir Alan:17"
    Piksel Aralığı:0,264
    Renk:Gümüş
    Parlaklık:300 cd/?
    Kontrast:600:1
    GörülebilirAçı:160°/160° (CR>5)
    Yatay frekans:30~81
    Dikey Frekans:56~75
    Çözünürlük:1280x1024
    Renk Desteği:16.2 Mil.
    Giriş Sinyali:Analog RGB
    Sync. Type:Separate H/V,Composite ,SOG
    Bağlantı:15pin D-sub
    Tak Çalıştır:DDC 2B
    Mac uyumu:var
    Güç On Mode:34 Watts (Max.)
    Güç DPMS Mode :<1 Watt
    Güç Tip:Built-in Power
    Hoparlör:Yok
    Wall-Mount:VESA 100?
    TCO:TCO''99
    Garanti süresi:3 yıl

Arkadaşlar bu samsung monitörü baya tavsiye ediyorlar.parlaklık ve kontrast oranları fiyat/performans açısından gerçekten çok iyi gözüküyor.sanırım tek eksiği dvi girişi olmaması.aslında bu dvi girişi gerçektende şart bir şey mi.olmazsa olmazmı yani.???ben çok fazla internet ve film hastasıyım.arada sırada oyunda oynuyorum tabi ama oyle çok fazla sayılmaz ...most wanted --fifa -nba falan gibi ...bu monitör benim ihtiyaçlarımı karşılar mı acaba.yardımlarınızı bekliyorum...sizin yorumlarınıza güveniyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: realpascal

Arkadaşlar bu samsung monitörü baya tavsiye ediyorlar.parlaklık ve kontrast oranları fiyat/performans açısından gerçekten çok iyi gözüküyor.sanırım tek eksiği dvi girişi olmaması.aslında bu dvi girişi gerçektende şart bir şey mi.olmazsa olmazmı yani.???ben çok fazla internet ve film hastasıyım.arada sırada oyunda oynuyorum tabi ama oyle çok fazla sayılmaz ...most wanted --fifa -nba falan gibi ...bu monitör benim ihtiyaçlarımı karşılar mı acaba.yardımlarınızı bekliyorum...sizin yorumlarınıza güveniyorum...

Alıntıları Göster
    PHİLİPS190X6FB modelinde internette TCO emisyon standardından bahsedilmiyor. Ancak kendi sitesindeki pdf kullanım kulavuzunda lead free (kurşunsuz ) gibi extra bilgilere rastladım. kullanan arkadaşlardan ricam TCO standardı belli mi vede gerçekten kurşunsuz üretim mi? Ben çocuklarımın sağlığı açısından almayı düşünüyorum. bu Özellikler benim için çok belirleyici olacak. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Artık CRT den kurtulma zamanı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi microzort -- 15 Ocak 2006 7:21:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: microzort

PHİLİPS190X6FB modelinde internette TCO emisyon standardından bahsedilmiyor. Ancak kendi sitesindeki pdf kullanım kulavuzunda lead free (kurşunsuz ) gibi extra bilgilere rastladım. kullanan arkadaşlardan ricam TCO standardı belli mi vede gerçekten kurşunsuz üretim mi? Ben çocuklarımın sağlığı açısından almayı düşünüyorum. bu Özellikler benim için çok belirleyici olacak. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    bence bi şeye ne kadar dikkat edersen bozulma riski artıyo yani en azından benim için hep böyle oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Endoplazmikredikulum

Küçücük toz parçaları yüreğimi hoplatıyor yeter yav ne zormuş bu lcd işi neyse. monitörü bazen bilgisayar açıkken power tuşundan kapatıyorum acaba bir sorun oluştururmu . ekranda uzun süre beklemesi halinde görüntünün lcd panelde izi çıkması gibi birşey duydum nekadar doğrudur doğruysa
    bunun süresi nedir ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Endoplazmikredikulum

Küçücük toz parçaları yüreğimi hoplatıyor yeter yav ne zormuş bu lcd işi neyse. monitörü bazen bilgisayar açıkken power tuşundan kapatıyorum acaba bir sorun oluştururmu . ekranda uzun süre beklemesi halinde görüntünün lcd panelde izi çıkması gibi birşey duydum nekadar doğrudur doğruysa
    bunun süresi nedir ?

benim monitörde tozlu ortamda sayılır ama tozdan hiç şikayetim yok nedense ekrana yapışmıyorlar
    panelde iz çıkmaz bu mümkün değil bunu sana kısaca söyleyeyim ekran dediğimiz panel milyonlarca transistörden oluşmakadır. eğer konunun ilk sayfalarını okursan orada izahı var bu transistörler ekrandan gelen sinyal seviyesine göre ışık yaymaktadırlar

• quote:

Orijinalden alıntı: microzort

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: microzort

X6 serisinde TCO 03 vs. bulunumuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PohPohPerisi

quote:

Orjinalden alıntı: microzort

X6 serisinde TCO 03 vs. bulunumuyor.

Alıntıları Göster
    bende bugun philips 1706xfb
    alım şuan çok memnunum
    bazı sorularım var şimdi USB bağlantısı var içindeki bu ne için birde hoparlörünü bağlamama gerek var mı ? 2 li jack alıp

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

bunun süresi nedir ?

benim monitörde tozlu ortamda sayılır ama tozdan hiç şikayetim yok nedense ekrana yapışmıyorlar
    panelde iz çıkmaz bu mümkün değil bunu sana kısaca söyleyeyim ekran dediğimiz panel milyonlarca transistörden oluşmakadır. eğer konunun ilk sayfalarını okursan orada izahı var bu transistörler ekrandan gelen sinyal seviyesine göre ışık yaymaktadırlar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Kara_Dayı

quote:

bunun süresi nedir ?

ekranin onundeki koruma amacli malzemede iz olu$umu olabilir
    plazma tv'lerde ve arkadan yansitmali (back-projection) televizyonlar
    cok uzun süreler boyunca ayni yayinin yayinlanmasi nedeniyle
    örnek veriyorum o kanalin logosunun izi cikiyordu.

plazma tv'lerdede olduguna göre dikkat etmek gerekiyor
    ama cok cok cok uzun sureler sonucunda bu lekeler oluşuyor

• merhaba
    ben foruma yeni üye oldum.benim sorunum şu: yeni bir philips 5320 lcd flat tv aldım. pc bağlantısı için dvi girişi var. vga kablosnu bir dönüştürücü ile dvi girişine bağladım. b.sayarı ilk açışımda pc modundaki ekranda sinyal girişi yok diye ikaz veriyor. b.sayardaki ekran kablosunu çıkartıp resetliyorum. makina tam açıidıktan sonra lcd tv.nin dvi kablosnu takıyorum o zaman görüntü geliyor.tekrar b.sayarı aç kapa yaptığımda görüntü yine gelmiyor. bu hata ekran ayarlarındanmı yoksa benim ekran kartım lcd tv.yi desteklemiyormu. geforce fx5200 ekran kartım var.
    cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol79

merhaba
    ben foruma yeni üye oldum.benim sorunum şu: yeni bir philips 5320 lcd flat tv aldım. pc bağlantısı için dvi girişi var. vga kablosnu bir dönüştürücü ile dvi girişine bağladım. b.sayarı ilk açışımda pc modundaki ekranda sinyal girişi yok diye ikaz veriyor. b.sayardaki ekran kablosunu çıkartıp resetliyorum. makina tam açıidıktan sonra lcd tv.nin dvi kablosnu takıyorum o zaman görüntü geliyor.tekrar b.sayarı aç kapa yaptığımda görüntü yine gelmiyor. bu hata ekran ayarlarındanmı yoksa benim ekran kartım lcd tv.yi desteklemiyormu. geforce fx5200 ekran kartım var.
    cevaplarınız için teşekkür ederim.
    arkadaslar merhaba!!
    ben de lcd monitor almayı dusunuyorum!
    bir de onun yanında tv kartı alacagım!sizce lcd den guzel bi tv goruntusuu almak icin hangi
    TV kartını almalıyım!bu arada kablo tv baglıcam!
    simdiden saolun!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: GobliN

alım şuan çok memnunum
    bazı sorularım var şimdi USB bağlantısı var içindeki bu ne için birde hoparlörünü bağlamama gerek var mı ? 2 li jack alıp

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: GobliN

alım şuan çok memnunum

Kasadaki usb leri kullanmak istemessen, monitördeki usb yi kullanabilirsin.Hiç bir farkı yok.Kasa ile monitör arasında bir bağlantı yapman gerekiyor sadece.Hoparlörü de bağlamak sana kalmış..Jack in kutuda zaten mevcut olması lazım.190 da öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: R@J@

The Web vermiş olduğun bilgiler çok iyi geldi çünkü bende 1 hafata sonraa lcd alacaktım hyundai, sony ve philips arasında gidip geliyodum ama senin yazını okununca bi de genel olarak philips 19" alıcam .

Peki bu monitoru nerden en uygun fiyata alabilirim..

Alıntıları Göster
    gerçekten philipsler perfect abi ya!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedonist

quote:

alım şuan çok memnunum

Kasadaki usb leri kullanmak istemessen, monitördeki usb yi kullanabilirsin.Hiç bir farkı yok.Kasa ile monitör arasında bir bağlantı yapman gerekiyor sadece.Hoparlörü de bağlamak sana kalmış..Jack in kutuda zaten mevcut olması lazım.190 da öyle.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hedonist

quote:

alım şuan çok memnunum

170x6fb de yok sanırım yani ben göremedim yada bi daha bakıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

arkadaslar ben Viewsonci VX724 öneriyorum
    kristal gibi görüntü ve burada önerilen
    philips ve sony de olmayan 16.7m renk MVA panele
    sahip üstelik 4MS!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

sahip üstelik 4MS!

16.7m renk MVA panel olduğundan eminmisin. Hızlı Sistemin sitesinden baktım o yönde bir bilgi göremedim. Eğer dediğin gibiyse hemen alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: macallica

quote:

sahip üstelik 4MS!

16.7m renk MVA panel olduğundan eminmisin. Hızlı Sistemin sitesinden baktım o yönde bir bilgi göremedim. Eğer dediğin gibiyse hemen alırım.

Alıntıları Göster
    170X6FB şuan hiç bir yerde yok mu yaw sipariş verdim baktılar stoklarında yokmuş distribütörlüklere sorduk hiç birinin elinde yokmuş şuan ve gelmesi için 10-15 gün beklersiniz dedi, onun yerine 170S6FB önerdiler.
    1-) hakikaten hiç bir yerde yok mu bu 170X6fb ?
    2-) sizce nasıl bu önerdikleri mode l 170S6fb ? (X le S yi kıyaslayınca)

• quote:

Orijinalden alıntı: macallica

quote:

sahip üstelik 4MS!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: macallica
    quote:

sahip üstelik 4MS!

ben viewsonic'in sitesinden baktim bu urune
    16.7 milyon renk sadece MVA Panallerde oluyor
    sitesindeki dokumandada 16.7 milyon renk oldugunu dogruluyor

panaller hakkinda aciklama :

IPS (In Plane Switching) türü panelleri kullanan monitörler, piyasada en az rastlanan monitörlerdir. Geniş görüş açısına ve tam renk üretimine sahip bu teknoloji, tepki hızı açısından bir ilerleme kaydetmediği için genel kullanımda ciddi bir avantaj sunmamakta ve şu anda daha çok oldukça üst seviyeli, masaüstü yayıncılık odaklı monitörlerde kullanılmaktadır. NEC gibi bir kaç firma, Super-IPS, Advanced-IPS ve Super Advanced-IPS gibi teknolojilerle bu panelleri hala geliştirmekte ve yayıncılık hedefli monitörlerde sunmaktalar.

VA (Vertical Alignment) ya da daha yaygın ismiyle MVA (Multi-domain Vertical Alignment) tipindeki panelleri kullanan monitörler, hem yüksek görüş açıları, hem de renk keskinlikleriyle cazip ürünlerdir. Bu teknolojinin zayıf noktası, TN panellere göre daha pahalı olması ve 19” boyutunda ve daha büyük monitörlerde kullanılmasıdır. MVA tipi görüntü panelleri tam 16.7 milyon renk gösterebilirler bu yüzden de özellikle aranan panellerdir.

TN (Twisted Nematic) türündeki panellerdir en çok kullanılan, en sık rastlayacağınız panellerdir. TN paneller hem ucuz, hem de hızlıdırlar. Buna karşın, düşük görüş açısı ve 16.7 milyon yerine 16.2 milyon renk gösterebilme gibi dezavantajları vardır. Bugün çarşıya çıktığınızda karşınıza çıkacak monitörlerin çok büyük çoğunluğu TN tipinde paneller kullanacaktır. Renk hassaslığındaki eksiklik ortalama bir kullanıcının kolay kolay farkedemeyeceği düzeydedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: melih

170X6FB şuan hiç bir yerde yok mu yaw sipariş verdim baktılar stoklarında yokmuş distribütörlüklere sorduk hiç birinin elinde yokmuş şuan ve gelmesi için 10-15 gün beklersiniz dedi, onun yerine 170S6FB önerdiler.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: melih

eksen bilgisayar stoklarinda var gozukuyor (www.eksenbilgisayar.com )

arkadasin 19" philipsinin koselerinde parlama varmi$ ve memnun degil
    bilginiz olsun diye soyluyeyim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: melih

eksen bilgisayar stoklarinda var gozukuyor (www.eksenbilgisayar.com )

arkadasin 19" philipsinin koselerinde parlama varmi$ ve memnun degil
    bilginiz olsun diye soyluyeyim

Alıntıları Göster
    Ek Bilgi :

Her LCD monitör 16.7 milyon renk gösteremez. MVA ve IPS tipinde ekranlar gerçekten 16.7 milyon renk gösterebilir, ama çok daha yaygın olan TN tipinde paneller ise 16.2 milyon renk gösterebilir. Normalde 16.7 milyon renk üretimi için monitörün kırmızı, yeşil ve mavi renklerden herbirinin 256 farklı tonunu görüntüleyebilmesi gerekir. TN tipindeki ekranlar ise her 3 renk için sadece 64 adet tonu göstermektedir, ki bunları çarparsak sadece 262.144 renk etmektedir. İşte bu noktada TN paneller kendi içinde tarama (dithering) denilen bir işlem yaparak eldeki 262.144 rengi kullanıp toplamda 16.2 milyon renk görüntülerler. Aradaki çok ufak fark oyunlarda ve masaüstü uygulamalarında hiç bir şey ifade etmez, ama eğer monitörü yoğun grafik veya video uygulamaları için alıyorsanız, kaybettiğiniz renk hassasiyeti sizin için sorun olabilir. Çünkü renk skalasında hali hazırda olmayıp da eldeki mevcut olanların harmanıyla üretilmeye çalışılan renkler, bariz olmasa da kimi zaman düz bir zeminde tonlar arası geçişlerin haififçe belirgin olması veya filmlerde çok koyu alanların karıncalanması (twinkling) şeklinde kendini belli edebilir. Ama sonuç olarak MVA panel taşıyan bir monitör almak gibi bir niyetiniz yoksa ve normal ev kullanıcısıysanız bu konuda kafa yormanın bir anlamı yok, çünkü piyasada bu kesime yönelik ulaşılabileceğiniz tüm LCD’ler TN panel içermekte.

• quote:

Ek Bilgi :

Her LCD monitör 16.7 milyon renk gösteremez. MVA ve IPS tipinde ekranlar gerçekten 16.7 milyon renk gösterebilir, ama çok daha yaygın olan TN tipinde paneller ise 16.2 milyon renk gösterebilir. Normalde 16.7 milyon renk üretimi için monitörün kırmızı, yeşil ve mavi renklerden herbirinin 256 farklı tonunu görüntüleyebilmesi gerekir. TN tipindeki ekranlar ise her 3 renk için sadece 64 adet tonu göstermektedir, ki bunları çarparsak sadece 262.144 renk etmektedir. İşte bu noktada TN paneller kendi içinde tarama (dithering) denilen bir işlem yaparak eldeki 262.144 rengi kullanıp toplamda 16.2 milyon renk görüntülerler. Aradaki çok ufak fark oyunlarda ve masaüstü uygulamalarında hiç bir şey ifade etmez, ama eğer monitörü yoğun grafik veya video uygulamaları için alıyorsanız, kaybettiğiniz renk hassasiyeti sizin için sorun olabilir. Çünkü renk skalasında hali hazırda olmayıp da eldeki mevcut olanların harmanıyla üretilmeye çalışılan renkler, bariz olmasa da kimi zaman düz bir zeminde tonlar arası geçişlerin haififçe belirgin olması veya filmlerde çok koyu alanların karıncalanması (twinkling) şeklinde kendini belli edebilir. Ama sonuç olarak MVA panel taşıyan bir monitör almak gibi bir niyetiniz yoksa ve normal ev kullanıcısıysanız bu konuda kafa yormanın bir anlamı yok, çünkü piyasada bu kesime yönelik ulaşılabileceğiniz tüm LCD’ler TN panel içermekte.

Alıntıları Göster

Arkadaşlar şu samsung monitör hakkında bilgisi olan yok mu yaw.bu hafta monitör almayı düşünüyorum,işin içinden çıkamadım.yardımcı olun lütfeenn...dvi girişi olmamasına rağmen alsam çok büyük bi kaybım olurmu...lütfen yardımmmm!!!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: realpascal

Arkadaşlar şu samsung monitör hakkında bilgisi olan yok mu yaw.bu hafta monitör almayı düşünüyorum,işin içinden çıkamadım.yardımcı olun lütfeenn...dvi girişi olmamasına rağmen alsam çok büyük bi kaybım olurmu...lütfen yardımmmm!!!!!!!

Alıntıları Göster
    arkada$im ben olsam dvi giri$i olmadigi icin almam forumun ilk sayfalarini
    okursan orada dvi ve analog giri$teki goruntu farklarini gorebilirsin.

kontrast orani yuksek guzel ama 16.2 milyon renk panele sahip

ölü pixel garantisini bilmiyorum.ke$ke fiyatinida belirtseymi$sin

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.