Şimdi Ara

The Gorge (2025) Miles Teller - Anya Taylor-Joy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gizli bir vadinin karşılıklı taraflarındaki gözetleme kulelerinde görev yapan biri Amerikalı, diğeri Litvanyalı elit keskin nişancıların  görevleri, dış dünyayı, içeride gizlenen ve ne olduğu açıklanmayan, gizemli kötülüklerden korumak. İkili, görünmeyen bir düşmana karşı savunma yaparken ve tetikte kalmaya çalışırken birbirleriyle yakınlaşıyor. Ancak insanlığı tehdit eden felaket onlara açıklandığında, çok geç olmadan geçitteki sırrı saklamak için hem fiziksel hem de zihinsel güçlerini test etmek için birlikte çalışmak zorunda kalıyorlar. 

• Malum ortamlarda görüp duruyordum da hiç merak edip de yüzüne bakmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla mantık arayacağım demezseniz seyri keyifli, efektler güzel, konu fena değil.

• Kaliteli çerezlik. Miles Teller ve Anya Taylor-Joy filmi taşımışlar. Onlar sayesinde film içerisine çekiyor. Kurdukları bağı iyi yansıtıyorlar. Yaratıklar hakkında da kendilerince açıklama getiriyorlar tabii ama şahsen o kısma takılmadım. Gece evde verdiği seyir zevki puanını birkaç tık yükseltiyor.

• Dün indirmiştim, yakın zamanda izleyeceğim. İlgi çekici duruyor.

• Fragmana ve konuya bakınca hiç umudum yoktu. Fakat düşük beklentiyle izlemesine rağmen arkadaşlarım çok beğenmiş. Demek ki yüksek beklenti içine girmezsek güzel bir seyirlik...

• Anya Taylor Joy ve Miles Teller'ın başrol olduğu The Gorge, Apple TV+'ın en iyi çıkış yapan filmi oldu.

The Gorge tüm zamanların en büyük açılışını yaparak, geçen yıl George Clooney-Brad Pitt'in oynadığı Wolfs'un rekorunu geçti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Filmi bugün izledik. Apple+ platformunun dizi ve filmlerini pek takip ettiğimi söyleyemeyeceğim. Bugüne kadar ancak birkaç filmini izlemişimdir ki bunlarsan önce bir animasyon vardı şansla ilgili, onu çok beğenmiştim neyse filme dönelim.

Film, eğer konusunu didik didik edip araştırmadıysanız, fragman filan izlemeyip benim gibi bodoslama daldıysanız seveceğiniz türden. Başta bir gizem var ne olur ne bittiğini tam anlayamıyorsunuz. Bir süre sonra gerilimle birleşiyor güzel de oluyor. İşte o bilinmezliğin, gizemin, gerilimin olduğu yer filmin zirvesi. Film bize doğaüstü şeyler mi gmsterecek yoksa bilim-kurgudan devam mı edecek yoksa daha iyisini yapıp her ikisini de harmanlayıp mükemmel bir senaryo mu sunacak diye beklerken 3. seçenek olmuyor ama yine de güzel devam ediyor. Gizem çözüldükten sonra seyir zevki bir tık düşse de yine de izletiyor. Şöyle diyeyim 2018'deki o güzelim film, Annihiliation filminin metaforsuz hâli, olay filmi. O film bir şeyler anlatma derdinde olsa bir olay filmi bundan çok daha iyi olurdu aslında ama olay filmi değil mesaj filmi olmayı seçti. Yine de onu da sevmiştim, bunu sevdim. Ama onun etkisi bambaşkaydı.

Anya Taylor-Joy çok da sevdiğim bir oyuncu değil açıkçası ama buradaki rolünden midir bilmiyorum buradaki karakterini, oyunculuğunu sevdim.
    Ama biraz fazla disiplinsiz geldi bana, bir suikastçiye göre. Daha 2. günde tanımadığı bir adama yavşadı, yakınlaştı. Dans mans, hele bir dur bir otur soluklan yeğenim. Bismillah

Miles Teller da görmeyeli epey bir yetişkin adam bir orta-yaş adamı olmuş, orta-yaş görüntüsüne erişmiş. Whiplash'te neydi şimdi ne olmuş yine iyi durumda. Derken yaşına baktım 38 yaşındaymış ben daha genç sanıyordum, o zaman normal.

Filmde millet Whiplash ve Queen's Gambit göndermelerinden bahsetmiş. Queen's Gambit'i izlemedim ama malum sahnelerse evet gönderme sayılabilir, sayılmayadabilir, bilemedim.

Yaratık tasarımlarını beğendim.
    Annhilation'daki bitkileşmiş hayvan hücrelileri anımsatıyor ama tabii bu biraz daha farklı. Azıcık Karayip Korsanları'ndaki Davy Jones'un lanetlenen tayfasını çağrıştırmadı da değil. Zaten vadinin içindeki o tortular falan direkt Davy Jones'un gemisi giibi. Ama vadideki renkleri epey abartmışlar. Sarı, kırmızı ortam. Tamam atmosfer ve gizem için yapmışlar ama biraz uçmuşlar. Et yiyen ağacı da sevdim. Hoş. Hsyvan hücreliler bitkileşebiliyor da bitki hücreliler neden hayvanlaşamasın değil mi?

Son dönemdeki film kıtlığı, kabızlığı, yaratıcılık noksanlığı düşünüldüğünde yokluğun verdiği yetkiye dayanarak 7.5'ten 8/10 diyorum. Bazı şeyler biraz yüzeysel gibi oldu ama o kadar kusur diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.