Şimdi Ara

The Hunger Games (2012) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
1
Favori
13.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trapspeed

Vakit geçsin diye izlenir, pek birşey beklemeyin.

neredeyse uyuyordum filmi izlerken, hiçbir yeri ilgimi çekmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmden fazla birşey beklemeyerek izlerseniz benim gibi çok beğenirsiniz. Tabii ki kitaptan film uyarlama işi her zaman risklidir.. Çünkü insanlardan okudukları an da aldığı tadı filmde de almaya çalışırlar hep. Ama ben bu kitabı okumadım, lakin filmi izlemek için de okumaya gerek yok. LOTR, Harry Potter gibi derinden işlenen senaryosu pek yok. Kişilerin geçmişleriyle hiç ilgilenilmemiş mesela filmde. Konu derinliği ilk filmden aşılansaydı çok iyi olurdu kanımca. Ancak atmosfer, kurgu ve oyunculukları beğendim diyebilirim. Bazı kısımlar klişe kalmış tabii ki.. Bu hayatta kalma konulu filmler de artmaya başladı son zamanlarda, hayra alamet değil pek. Jennifer Lawrence'ı nereden gözüm ısıyor dedim dudaklarına bakarken. En sonunda jeton düştü ve X-Men'de Mystique karakterini canlandırdığı aklıma geldi. 21 yaşında kendisi geleceği çok çok parlak.. Bu arada filmin bir eksiği soundtrack kısırlığı sanırım. Filmin sonunda ki müzik dışında göze batan birşey yok. Kitaptan uyarlanan filmler de daha da arttırılma müzikler. Önümüzde daha Catching Fire ve Mockingjay devam filmleri var. Onları da görüp seriyi genel olarak analiz edebiliriz herhalde. Filmde ki eksiklerden bahsetmek istiyorum.

- Filmde zorlanma diye birşey yok. Baş karakterlerin önü çok iyi açılmış.. Herhangi bir zarara veya zorlanmaya uğramadan oyunu kazanıyorlar. Atom bombası atılsa sağ çıkacak koçyiğitler.
    - Sponsor olayı bu kadar açık bırakılmamalıydı. Karakter yaralanır ilaç anında gelir vs.. Sponsor tamam da oyun açlık oyunu yemek su sıkıntısı yok. Öyle bir şey ki filmin başında oyunun kurallarını anlatan direktif zenci ablamız %30'luk kısmın 'doğal yollardan' mortingen şıtrayze olacağını söylemişti. Gelin görün ki filmin içinde doğal yollardan ölen kimse yok. Ye babam ye.
    - Soundtrack sıkıntısı. Trilogy'nin altına giriyorsun.. İlk filmden müzikleri enfes yapmak zorundasın. En güzel müzik bence alaycı kuşlardı. O derece müziksiz, siz düşünün.
    - Peeta adlı karakteri hiç beğenmedim ki tam tersi olmalıydı. Köyde ki koç Gale'in hem fizik hem kondisyon hem de yakışıklılık bağlamında çok daha ezici üstünlüğü olurdu. Göz var nizam var be.

Filmi beğendim ama bunlar olmamış gerçekten. İkinci filme sağlam edit gerekiyor. Bu arada filmde ki tek ve en güzel soundtrack'i paylaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Filmden fazla birşey beklemeyerek izlerseniz benim gibi çok beğenirsiniz. Tabii ki kitaptan film uyarlama işi her zaman risklidir.. Çünkü insanlardan okudukları an da aldığı tadı filmde de almaya çalışırlar hep. Ama ben bu kitabı okumadım, lakin filmi izlemek için de okumaya gerek yok. LOTR, Harry Potter gibi derinden işlenen senaryosu pek yok. Kişilerin geçmişleriyle hiç ilgilenilmemiş mesela filmde. Konu derinliği ilk filmden aşılansaydı çok iyi olurdu kanımca. Ancak atmosfer, kurgu ve oyunculukları beğendim diyebilirim. Bazı kısımlar klişe kalmış tabii ki.. Bu hayatta kalma konulu filmler de artmaya başladı son zamanlarda, hayra alamet değil pek. Jennifer Lawrence'ı nereden gözüm ısıyor dedim dudaklarına bakarken. En sonunda jeton düştü ve X-Men'de Mystique karakterini canlandırdığı aklıma geldi. 21 yaşında kendisi geleceği çok çok parlak.. Bu arada filmin bir eksiği soundtrack kısırlığı sanırım. Filmin sonunda ki müzik dışında göze batan birşey yok. Kitaptan uyarlanan filmler de daha da arttırılma müzikler. Önümüzde daha Catching Fire ve Mockingjay devam filmleri var. Onları da görüp seriyi genel olarak analiz edebiliriz herhalde. Filmde ki eksiklerden bahsetmek istiyorum.

- Filmde zorlanma diye birşey yok. Baş karakterlerin önü çok iyi açılmış.. Herhangi bir zarara veya zorlanmaya uğramadan oyunu kazanıyorlar. Atom bombası atılsa sağ çıkacak koçyiğitler.
    - Sponsor olayı bu kadar açık bırakılmamalıydı. Karakter yaralanır ilaç anında gelir vs.. Sponsor tamam da oyun açlık oyunu yemek su sıkıntısı yok. Öyle bir şey ki filmin başında oyunun kurallarını anlatan direktif zenci ablamız %30'luk kısmın 'doğal yollardan' mortingen şıtrayze olacağını söylemişti. Gelin görün ki filmin içinde doğal yollardan ölen kimse yok. Ye babam ye.
    - Soundtrack sıkıntısı. Trilogy'nin altına giriyorsun.. İlk filmden müzikleri enfes yapmak zorundasın. En güzel müzik bence alaycı kuşlardı. O derece müziksiz, siz düşünün.
    - Peeta adlı karakteri hiç beğenmedim ki tam tersi olmalıydı. Köyde ki koç Gale'in hem fizik hem kondisyon hem de yakışıklılık bağlamında çok daha ezici üstünlüğü olurdu. Göz var nizam var be.

Filmi beğendim ama bunlar olmamış gerçekten. İkinci filme sağlam edit gerekiyor. Bu arada filmde ki tek ve en güzel soundtrack'i paylaşıyorum.

Birinci yoruma karşılık, orada başına bir şey gelen zaten ölüp gidiyor, ne gelebilir ki başlarına.
    Ki 24 kişi var ve sadece o kız aranmıyor sonuçta. Ve kız ağaca tırmanabildiği için, saklanabilmek av yeteneği olduğu için sessiz kalmak sorunu olmuyor pek.
    Sponsor olayı ise, kitapta anlatılana göre Peeta'ya hiç gelmiyor. Hepsi kıza. Çünkü kızın kaznabileceğini düşünüyor. Ve normalde her bir kişinin bir yardımcısı varken 12. mıntıkada sadece tek kazanan çıktığından ikisine de o bakıyor.
    Açlık oyunu ise, yine kitapta anlatıyor. Her sene farklı bir düzen. Kimi seneler orman, kimi seneler geniş bir düzlük sıcaktan bunalmak, kimi zaman şu kimi zaman bu. Bu sene böyle gelmiş ki, yemek bulan kim ? Çoğu zaten baştan ölüyor. Gerisi zaten ortadaki yemeklere sahip. E bizim kız zaten avcı. Tresh ( yanlış yazmadım umarım ) zaten ne bulsa yer. Diğer kız zaten fazla zeki ve sessiz.

Ayrıca, hiç beğenmedim diyenleri anlamıyorum. Sanat konulu bir film değil ki.
    Afedersiniz de ne beklediniz de bulamadınız bu türde ?
    Bir şey katmaması çok da doğal..
    Bİlmiyorum ben mi çok beğendim de kötü yönlerini arkaya itiyorum ama .. :)
    Çok kötü bir film denemez bence. Çook iyi değil ama gayet iyi. :)

quote:

Orijinalden alıntı: Damızlık

Filmi izlediğimde aklımda kalan birçok soru oldu.Kitapları okumadığım için birkaç şeye anlam veremedim.Filmin yönetmeni insanları kitaba yöneltmek için bilerek yapmış sanırım bu taktiği.

Önce filmi izledim. Sonra seriyi okudum.
    Filmden sonra aklımda kalan soru yoktu. Sadece detaylar kitapta daha iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoNTHERoK -- 8 Ağustos 2012; 23:06:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SoNTHERoK

quote:

Filmden fazla birşey beklemeyerek izlerseniz benim gibi çok beğenirsiniz. Tabii ki kitaptan film uyarlama işi her zaman risklidir.. Çünkü insanlardan okudukları an da aldığı tadı filmde de almaya çalışırlar hep. Ama ben bu kitabı okumadım, lakin filmi izlemek için de okumaya gerek yok. LOTR, Harry Potter gibi derinden işlenen senaryosu pek yok. Kişilerin geçmişleriyle hiç ilgilenilmemiş mesela filmde. Konu derinliği ilk filmden aşılansaydı çok iyi olurdu kanımca. Ancak atmosfer, kurgu ve oyunculukları beğendim diyebilirim. Bazı kısımlar klişe kalmış tabii ki.. Bu hayatta kalma konulu filmler de artmaya başladı son zamanlarda, hayra alamet değil pek. Jennifer Lawrence'ı nereden gözüm ısıyor dedim dudaklarına bakarken. En sonunda jeton düştü ve X-Men'de Mystique karakterini canlandırdığı aklıma geldi. 21 yaşında kendisi geleceği çok çok parlak.. Bu arada filmin bir eksiği soundtrack kısırlığı sanırım. Filmin sonunda ki müzik dışında göze batan birşey yok. Kitaptan uyarlanan filmler de daha da arttırılma müzikler. Önümüzde daha Catching Fire ve Mockingjay devam filmleri var. Onları da görüp seriyi genel olarak analiz edebiliriz herhalde. Filmde ki eksiklerden bahsetmek istiyorum.

Birinci yoruma karşılık, orada başına bir şey gelen zaten ölüp gidiyor, ne gelebilir ki başlarına.
    Ki 24 kişi var ve sadece o kız aranmıyor sonuçta. Ve kız ağaca tırmanabildiği için, saklanabilmek av yeteneği olduğu için sessiz kalmak sorunu olmuyor pek.
    Sponsor olayı ise, kitapta anlatılana göre Peeta'ya hiç gelmiyor. Hepsi kıza. Çünkü kızın kaznabileceğini düşünüyor. Ve normalde her bir kişinin bir yardımcısı varken 12. mıntıkada sadece tek kazanan çıktığından ikisine de o bakıyor.
    Açlık oyunu ise, yine kitapta anlatıyor. Her sene farklı bir düzen. Kimi seneler orman, kimi seneler geniş bir düzlük sıcaktan bunalmak, kimi zaman şu kimi zaman bu. Bu sene böyle gelmiş ki, yemek bulan kim ? Çoğu zaten baştan ölüyor. Gerisi zaten ortadaki yemeklere sahip. E bizim kız zaten avcı. Tresh ( yanlış yazmadım umarım ) zaten ne bulsa yer. Diğer kız zaten fazla zeki ve sessiz.

Ayrıca, hiç beğenmedim diyenleri anlamıyorum. Sanat konulu bir film değil ki.
    Afedersiniz de ne beklediniz de bulamadınız bu türde ?
    Bir şey katmaması çok da doğal..
    Bİlmiyorum ben mi çok beğendim de kötü yönlerini arkaya itiyorum ama .. :)
    Çok kötü bir film denemez bence. Çook iyi değil ama gayet iyi. :)

quote:

Orijinalden alıntı: Damızlık

Filmi izlediğimde aklımda kalan birçok soru oldu.Kitapları okumadığım için birkaç şeye anlam veremedim.Filmin yönetmeni insanları kitaba yöneltmek için bilerek yapmış sanırım bu taktiği.

Önce filmi izledim. Sonra seriyi okudum.
    Filmden sonra aklımda kalan soru yoktu. Sadece detaylar kitapta daha iyiydi.

Kitabı okumayan anlayamıyor işte onu diyorum.

• Kitap okunmadığı takdirde bazı yerler havada kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

Hocam film bitişindeki çalan müzik mi o ? İnternetim son mb larını indiriyorda bir sefer indirirsem o sondaki müziği bulunca indiremem

Aynen hocam en son çalan müzik bu..
  • güzeldi film.. HDChina izledim altyazısı güya uyacaktı ama yarıdan itibaren uymadı bende altyazısız izledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

Kitap okunmadığı takdirde bazı yerler havada kalabilir.

Neresi kalıyor yahu ben anlayamadım kimin aklında ne kaldığını ve taktım bu konuya . :)
  • Film çok güzeldi.Kitabı tabi ki daha bi ayrıntılı işlemiş olayı ama filmi de izlenir.Serinin 2.filmini sabırsızlıkla bekliyorum
  • quote:

quote:

Neresi kalıyor yahu ben anlayamadım kimin aklında ne kaldığını ve taktım bu konuya . :)

Benim için sorun yok, ben seriyi okudum.
  • Güzele benziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumsuz yorum yazanların hiçbirini kaale almayarak filmi izledim ve çok beğendim.Herkese tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

1- Peeta başta kıza ihanet etmiş gibi davranıyor. Catonun ekibiyle dolaşıyor. Arılar saldırdıktan sonra Katnisse kaçmasını söylüyor. Bu konuda fazla açıklama yok. Dikkatli izlemeyen bazı kişiler burdan sonra Peetanın ihanet edipte sonrasında buna rağmen Katnissin yardım ettiğini sanabilir. Tabi burası fazla havada kalan olay değil. Düzgün izleyen biri anlayabilir.

2- Peetanın ayağını kimin yaraladığı gösterilmiyor. Kitabı okumayan kimin yaraladığını bilemez herhelde.

3- Gale gösterildi ama Katnissle nasıl bir arkadaşlıkları var. Fazla detay yok.

Buralar olabilir mi?

Benim içinde sorun yok. Kitapları okudum ama sorulunca buralar aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Haliax -- 9 Ağustos 2012; 17:46:11 >

• filmi güzel beklenileni veriyor
  • Film 3 saat olsa daha iyi olabilirdi.

Hatmitch'î daha ayyaş ayakta duramayan biri sanmıştım.
    Gale ile çok takılıyorlardı hemen geçtiler.
    Peeta'nın ayağı sakatlanıyor protez takılıyor orayı atladılar.
    Kıyafet tasarımı kısa geçilmiş.
    Rue hemen öldü.
  • ya arkadaslar şimdi ben kitabını okumadım konusunu az cok biliyorum direk filmini izleyip sonra mı okusam yoksa önce okuyup sonra mı izlesem. okuyanlar hiç beğenmemiş de filmi. karar veremedim..
  • Filmi izledim ve çok çok pişman oldum. Kitabı okumadan nasıl böyle bir şey yaptım ya.
    Filmi aşırı derecede beğendim eminim kitap bundan iyidir.
    Bu arada film anladığım kadarıyla serinin 1. kitabı eğer öyleyse hemen 2. kitabı alıyorum.
    Çok iyiydi bence film. Özellikle kız çok iyiydi sanki.

Filmin eksikleri olarak arkadaşın söylediğine tamamen katılıyorum.
    Özellikle 1. ve 2. duruma

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWazZ -- 10 Ağustos 2012; 3:53:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avianca

ya arkadaslar şimdi ben kitabını okumadım konusunu az cok biliyorum direk filmini izleyip sonra mı okusam yoksa önce okuyup sonra mı izlesem. okuyanlar hiç beğenmemiş de filmi. karar veremedim..

Hocam kitabi okudum 3 yıl once reklamlarda görmüştüm ve begenmiştim kitabi. kitabi filme çok iyi yansıtmışlar begenmeyen nadir gördüm. seri devam edecek 2. filmle (öyle umuyorum) kitabi okursan seriye de devam edebilirsin.
  • Filmdeki kıza aşık oldum
  • 2.kitap ateşi yakalamak
    3.kitap alaycı kuş

Sanırım bu kitaplarda beyaz perdeye aktarılacak.Ben okumak istiyorum şahsen
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.