Şimdi Ara

The Imitation Game (2014) | Benedict Cumberbatch - Keira Knightley (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son dönemde izlediğim açık ara en iyi film.Ankamall tekrar açılmış orada izledim perde biraz ufaktı ama film efsane olmuş.Cumberbatch role o kadar çok yakışmış ki böyle izlediğim olayların hepsi gerçekmiş hissine kapıldım.

IMDB: 8.2 bence de en az 8.5 almalı imkan varsa sinemada gidin atmosferi çok iyi filmin.
  • Bu adamı bi tek sevmeyen ben miyim yaa
  • Arkadas bu ne sacmalik. Sil su mesaji ya da spoiler icine al lutfen. 2 gun once sinemalara cikmis film boyle spoiler verilir mi?
  • en iyi uyarlama senaryo oscarını aldı film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rift

Bu adamı bi tek sevmeyen ben miyim yaa

bide ben dostum :)
  • Son izledigim filmler arasinda en etkilendigim filmdi, cok begendim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BluRay düştü.
  • Hemen yumulalım o zaman.
  • Son zamanlarda izlediğim en iyi film ve açıkçası bu tarz bir Enigma konusunu da özlemişiz. Bir anlamda da Turing'e iade-i itibar filmi olması dışında konusu itibariyle İngiliz-Alman teması üzerinden giden politik bir film olması Oscar'ın The Imitation Game'den ziyade Birdman'e gitmesine ve genel anlamda da en iyi uyarlama ödülünün üstüne çıkamamasına sebep oldu bence ki bu kesinlikle adil değil, klasik Oscar ödülleri işte; işleyişi olsun, Cumberbatch'in üst düzey oyunculuğu ve de özellikle bazı diyalogları olsun çok başarılı.
  • Keira çok taş hatun yalnız. Filmi takip edemeyecektim nerdeyse.

• Keira saçıyla falan baya güzel olmuş filmde
  • Filmi biraz önce izledim gayet güzel bir film hoşuma gitti fakat aksiyon arayanlar beklemesin boşa yada ümide kapılıp izlmesin güzel bir biyografi ve tarihi film olmuş.

İçeride bir ajan olduğu belliydi fakat hiç belli etmediler sonunda öğrenince şaşırdım , ilk başta satranç şampiyonu olan adamı sandım fakat gerçekten ajanı iyi saklamış senaristler
  • Arkadaşlar filme tarihi gerçekten bazı açılardan yanlış aktarılmış.
    1-İngilizler değil Polonyalılar Enigma'nın dilbilim bilgisiyle değil matematik bilgisiyle incelenebilecek karmaşık bir sistem olduğunu fark ettiler.(Filmde İngilizler gözüküyor.)
    2.Enigma'yı kıran kişi Marian Rejewski(1905-1980)'dir.(Filmde Alan Turing kırdı diye gösterilmiş.Alan Turing Enigma'nın çözülmesine yardımcı olmuştur.)
    3.Alan Turing Bletchley Park'a gelmeden önce programlanabilir bilgisayarlar üzerine çalışıyordu.Bu bilgi filmde doğru.Bazı arkadaşlar yanlış demiş.
    4.Bu arada filme tek bir kod varmış gibi anlatılmış.Fakat Alman ordusundaki farklı bölümlerde makinanın farklı bölümleri kullanılıyor.Ve bunların her birinin farklı kod listesi var.Afrika kolordusu farklı kod,Alman donanması farklı kod kullanıyor.
    Ayrıntılı ve bilimsel bilgi isteyenler için kaynak:
    Paul Lunde-Şifreler-Ntv yayınları

• Bence puanını haketmiyor.7.5-7.8 arasi normal.Keira almış götürmüş filmi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imdb puanı abartı olmuş. Film normal,çok iyi değil. 6.5 civarı bir puan almalıydı.
  • Konu güzel ama anlatım çok kötü.

• Bence gayet tatmin edici olmuş. Piyasadaki bu kadar CGI kalabalığından sonra çok iyi geldi. 7.5/10
  • Çok iyi yapmışlar izleyin 9/10
  • bilgisayarın mimarı ve enigmayı çözen kişi alan turing izleyince ve araştırınca adama acıdım.

güzel film herkese tavsiye ederim.
  • enigma makinesin flim varmı acaba bunun gibi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.