Şimdi Ara

The Shawshank Redemption Gelmiş Geçmiş En iyi Film...(Esaretin Bedeli)Sevenler Kulubu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
15.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sebastos Ozius

quote:

Orjinalden alıntı: Laz

Dvd'si yok yok yok...

var var var

tabii torrent de

Alıntıları Göster
    Brooks was here,so was Red

bu söz tam olarak ne demek "so was red" ne anlama geliyor öbürünün yanında

• quote:

Orijinalden alıntı: arhavili_08

Dvd'si yok yok yok...

Alıntıları Göster
    brooks was here red was too

unutamam bu yaziyi

• quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

Olaya farklı boyuttan yaklaşayım ;
    türkçe dublaj hiç bir filmde bunun kadar filmin orjinallitesini de yansıtmamıştır,yani dublajı kabul ettiğim tek filmdir,
    ayrıca morgan freeman'ı kim seslendirmişse bir övgüyüde o hakediyor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: b_sevki

türkçe dublaj hiç bir filmde bunun kadar filmin orjinallitesini de yansıtmamıştır,yani dublajı kabul ettiğim tek filmdir,

HANGİ DUBLAJ. 2 tane dublajlı vcd çıktı biri seneler önce palermo firmasından bence dublajı kötü. 2.cisi tiglon tarfından ondada değişen bişi pek yok yani ona da bana göre filme göre epey kötü. Dvd olan zaten türkçe çıkmadı
    96 yılıydı sanırım Star'da parliament sinema kulübünde izlemiştim ve o dublajın üstüne tanımam mükemmeldi. bir kere izledim yetti. film neredeyse tüm sahneleri aklımda. bence babadan bile iyi. geçenlerde bi daha izliim dedim vcd'leri taktım birini 5 dakika ikinciyi 2 dakika sonra kapattım ne biçim dublaj diye de ondan cevap veriim dedim. sonra da 3 cd emule'den indirdim beni bekliyo.
    bir hatırlatma daha imdb'ye hergün girerim top 250 de 2. olmasına rağmen aldığı not 9.2 baba 1ise 9.1 yani bir sonraki güncellenmede 1. sırada bekliyoruz kendisini haberiniz ola artık liste kaç yılda güncelleniyorsa

• quote:

Dvd'si yok yok yok...

Alıntıları Göster
    canımı çektirdiniz yaw bidaa izlim bari...

• İnanılmaz,söyleyecek söz bulamıyorum,aşığıyım izlediğimden beri umudumu ayakta tutmamı sağlayan bir film :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: n0.pRobLem

İnanılmaz,söyleyecek söz bulamıyorum,aşığıyım izlediğimden beri umudumu ayakta tutmamı sağlayan bir film :)
    film çıktığı sene forest gump ın gölgesinde kalmış malesef.. çok daha iyi bir film olmasına ramen.. propaganda kokan forest gump a ödül yağarken bu film ödülsüz kaldı..
    herhalde imdb de o sırada bulunup ödülsüz olan bir tek bu film var..

gerçekten bir başyapıt dünyada çekilmiş en etkileyici fim kesinlikle

bu arad star da ki dublaj harikadır gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Âmil

Klavyem sürçmüş (inanmayacaksınız tabi -ki inanmayın zaten)
    Bilgilendirme için sağol.
    Resimlere baksaydım bu duruma düşmezdim
    Ah benim kötü hafızam ah!!

Alıntıları Göster
    sinemada izleme sansi bulmustum simdi tarihine bakinca 9 yasindaymisim :) evdekilerden habersiz gitmistim ben ne biliyim filmin 3 saat oldugunu:) bayagi azar isitmistim ama degermis:)

ayrica propaganda kokan ve golgede birakan dediginiz forrest gump ta bence oldukca basarili hatta mukemmele yakin bir film
    run forrest run...
    eger filmi benim gibi bir amerikaliyla izleme sansiniz olsaydi filmin hemen her aninda belli yerlere gondermeler oldugunu ve gercekle baglantilarin oldukca iyin kurgulandigini anlarsiniz amerikan baskanina poposundaki kursun izini gosteren vietnamli bir gazinin ki bu gazinin bir hippy ile ask yasamasi ayri bir mevzudur:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravunos -- 21 Ekim 2007; 14:00:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

Brooks was here,so was Red

bu söz tam olarak ne demek "so was red" ne anlama geliyor öbürünün yanında

Alıntıları Göster
    Bana bu filmle ilgili 20 sayfa yazı yaz deseler sığdıramayacağımı söylerdim.Burada da filmle ilgili görüşlerimi olduğunca kısa anlatmaya çalışacağım.

Beni hayatımda çeşitli yönleriyle etkileyen filmler oldu.American Beauty senaryosuyla, Saving Private Ryan yönetmenliğiyle, Stand By Me samimiliğiyle, Eternal Sunshine of The Spotless Mind oyunculuklarıyla, The Green Mile duygusallığıyla vs vs.Ama bütün bu filmlerde eksik birşeyler buldum.The Shawshank Redemption ise onlarca defa izlememe rağmen eksik yönünü bulamadığım bir film.Bulacağımı da sanmıyorum aslına bakılırsa bulmak da istemiyorum.

Film arşivi yapmaya başladığımda (yaklaşık 1 sene önce) ilk olarak VCD'ciye gidip VCD'sini kiraladım ve kopyaladım.Ama ses ve görüntü kalitesini beğenmedim.İnternetten Divx'ini indirdim, altyazısını bulamadım.Gidip VCD'sini aldım onun da ses kalitesi pek hoşuma gitmedi.Bu kez gidip 2 DVD lik versiyonunu kiralayıp kopyaladım.Şu an arşivimde 1 Kopya VCD'si, 1 Divx'i (altyazısını buldum), 1 Orjinal VCD'si ve 1 Kopya DVD'si var ama ben 2 disklik DVD'sinin orjinalini almayı istiyorum.Eminim ileride çıkaracakları bütün versiyonlarını da alacağım.Benim için böyle bir film.

Çok iyi bir film olmasına ve başrolündeki Tom Hanks'i sevmeme rağmen Forrest Gump'tan ve Akademi Jürisinden nefret etmemi sağlayan bir film.Ama 1995 yılında en çok kiralanan film olarak insanların Akademi'ye en büyük cevabı verdiği film.

Başka film çevrilmese bütün hayatımı bunu izleyerek geçirsem bile hiç sıkılmayacağım, her izleyişte aynı duyguları yaşayıp, aynı heyecanı hissedeceğim bir film.

Söyleyecek o kadar çok şey var ki daha.Ama bu kadarla sınırlayabildim.Hayatımın filmi.Şu alttaki en iyi şekilde açıklar herhalde bu film hakkındaki düşüncelerimi.

"Brooks was there, so was Red, but The Shawshank Redemption is in our heart."

• quote:

Orijinalden alıntı: phoarbix

Bana bu filmle ilgili 20 sayfa yazı yaz deseler sığdıramayacağımı söylerdim.Burada da filmle ilgili görüşlerimi olduğunca kısa anlatmaya çalışacağım.

Beni hayatımda çeşitli yönleriyle etkileyen filmler oldu.American Beauty senaryosuyla, Saving Private Ryan yönetmenliğiyle, Stand By Me samimiliğiyle, Eternal Sunshine of The Spotless Mind oyunculuklarıyla, The Green Mile duygusallığıyla vs vs.Ama bütün bu filmlerde eksik birşeyler buldum.The Shawshank Redemption ise onlarca defa izlememe rağmen eksik yönünü bulamadığım bir film.Bulacağımı da sanmıyorum aslına bakılırsa bulmak da istemiyorum.

Film arşivi yapmaya başladığımda (yaklaşık 1 sene önce) ilk olarak VCD'ciye gidip VCD'sini kiraladım ve kopyaladım.Ama ses ve görüntü kalitesini beğenmedim.İnternetten Divx'ini indirdim, altyazısını bulamadım.Gidip VCD'sini aldım onun da ses kalitesi pek hoşuma gitmedi.Bu kez gidip 2 DVD lik versiyonunu kiralayıp kopyaladım.Şu an arşivimde 1 Kopya VCD'si, 1 Divx'i (altyazısını buldum), 1 Orjinal VCD'si ve 1 Kopya DVD'si var ama ben 2 disklik DVD'sinin orjinalini almayı istiyorum.Eminim ileride çıkaracakları bütün versiyonlarını da alacağım.Benim için böyle bir film.

Çok iyi bir film olmasına ve başrolündeki Tom Hanks'i sevmeme rağmen Forrest Gump'tan ve Akademi Jürisinden nefret etmemi sağlayan bir film.Ama 1995 yılında en çok kiralanan film olarak insanların Akademi'ye en büyük cevabı verdiği film.

Başka film çevrilmese bütün hayatımı bunu izleyerek geçirsem bile hiç sıkılmayacağım, her izleyişte aynı duyguları yaşayıp, aynı heyecanı hissedeceğim bir film.

Söyleyecek o kadar çok şey var ki daha.Ama bu kadarla sınırlayabildim.Hayatımın filmi.Şu alttaki en iyi şekilde açıklar herhalde bu film hakkındaki düşüncelerimi.

"Brooks was there, so was Red, but The Shawshank Redemption is in our heart."

Alıntıları Göster
    yaa bir bakayım tekrar imdb puanı kaçmış diye,oy vermediysem daha once bende oy vereyim

edit:9 vermişim vakti zamanında,yanlız anlamdıgım 7624 kişi 1 vermiş,yuh diyorum başka bir sey demiyorum,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 21 Ekim 2007; 16:57:18 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Kesinlikle. Geçen gün filme bir tv kanalında rastladım ancak bendeki Cd deki dublajıyla okadar farklıydıki(zannediyorum aynı seslendirmeden bahsediyoruz).Gerek Morgan Freeman ı seslendiren gerekse diğer karakterleri seslendirenler çok alakasızdı bu filmde ve filmden soğutucu etki taşıyor gibiydiler.Benim izlediğimi Kim seslendirmiş bilmiyorum ama benim izlediğim o seslendirme belkide şugüne kadar izlediğim dublajlı filmlerin en iyisiydi..

• quote:

yaa bir bakayım tekrar imdb puanı kaçmış diye,oy vermediysem daha once bende oy vereyim

edit:9 vermişim vakti zamanında,yanlız anlamdıgım 7624 kişi 1 vermiş,yuh diyorum başka bir sey demiyorum,

Alıntıları Göster
    quote:

onların hiçbiri beğenmediği için verenler değildir inan bana.Aynı yıl çekildiği filmlerin hayranları, veya top250 listesindeki diğer rakibi olan filmlerin hayranları falandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: phoarbix

quote:

onların hiçbiri beğenmediği için verenler değildir inan bana.Aynı yıl çekildiği filmlerin hayranları, veya top250 listesindeki diğer rakibi olan filmlerin hayranları falandır.

Alıntıları Göster
    bu arada filmde hemen her sahne etkileyici ve doyurucu.. ama benim en sevdiğim ve etkilendiğim sahneler..

- Dufreyn ve arkadaşları çatıyı temizlerken, Dufrey in gardiyanların lafına dalması ve orda arkadaşlarına bira ısmarlatması, sonrada onlar içerken izlmesi muhteşem bişeydi..

- birde Red hapisten çıkınca, Dufreyn in ona bıraktığı şeyi bulmaya gidiyor... orda tarlaların ordaki yolda yürümesi bir harika idi.. benimde resmen hapse girip çıkasım geliyor yani olmaz bole bişe :)

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

filme 1 veren muhtemelen star warscılardır. star wars filmlerinin üste çıkmasını isteyenler...

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

filme 1 veren muhtemelen star warscılardır. star wars filmlerinin üste çıkmasını isteyenler...

Alıntıları Göster
    Çok iyi bir film, fakat 2. olacak kadar da değil bence

• quote:

Dvd'si yok yok yok...

Alıntıları Göster
    quote:

hapishane müdürünün andy'e söylediği ''kurtuluş incilin içinde saklıdır..

hakkatten de öyleymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading

quote:

hapishane müdürünün andy'e söylediği ''kurtuluş incilin içinde saklıdır..

hakkatten de öyleymiş

Alıntıları Göster
    Konuyu gördüm bir daha izlemeye başlıyorum gece gece süper gider

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

film güzel film fakat gelmiş gecmiş en iyi film dersek sanırım hata etmiş oluruz.baba serisi bence 1 numaradır.

Alıntıları Göster
    bu topik düşmez düşemez
  • quote:

Dvd'si yok yok yok...

Alıntıları Göster
    bizim evdekiler izlemişti çok beğenmişti onlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: BoltRider

bizim evdekiler izlemişti çok beğenmişti onlarda

Alıntıları Göster
    sanırım su an birinci sırada baba'yı da gecmiş durumda imdb'de
  • quote:

Orijinalden alıntı: #anarşist#

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: #anarşist#

+1905

aynen katılıorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.