Conductonaut sıvı metalden kullandım 2 paket kadar, hatta Türkiye'de bulamamıştım birini Almanya'dan kuzenime diğerini ABD'den arkadaşa getirtmiştim. Şimdiki aklım olsa kullanmazdım. Burada Monster'ın Semruk modeli olarak sattığı laptoptan vardı 2 tane GTX 1080 masaüstü 7700K işlemcili model, onun için kullanıyordum. Sürmesi ayrı dert, temizlemesi ayrı dert. Laptopu gönül rahatlığı ile çantaya atıp taşıması ayrı dert. Zaten laptop dediğime bakmayın adaptörleri ile 10kg civarıydı Ben bu aralar maxtor markasının termal macununu merak ediyorum, bugün yarın alıp deneyeceğim. Termal iletkenlik 12.8 yazıyor. Ama en iyisi ile orta hallisi arasında bile aman aman fark yok. |
Thermal Grizzly Termal Macun Aeronaut:52 TL/Hydronaut:60 TL/Kryonaut:74 TL/Conductonaut: 111TL (2. sayfa)
-
-
inventusCOOLER MASTER MasterGel Pro R2 MGY-ZOSG-N15M-R2 1.5ml/2.6gr Termal macun - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10736
bu nasıldır listede üst sıralardaydı. Fiyatı iyi mi ?
-
yorumları okudukca kafam karıstı. Hangisini alalım simdi ?
-
Biraz araştırdım da bu macunların çoğu laptoplar için uygun olmuyormuş. Düşük viskozite olduğu için akışkanlık fazla oluyormuş ve laptoplar desktop soğutucuları kadar sıkı bir baskı yapmadığı için düzensiz yayılım gösteriyormuş. Bu da kötü bir ısı iletkenliği sağlıyormuş.
Laptoplar için daha yüksek viskoziteli bir macun bakmak gerekiyor demek ki. Krnonaout'a baya ısınmıştım sipariş geçecektim seneye bakım yaparım diye :D LAptop daha yeni çünkü.
-
Aynen öyle. Hele sıvı metal normal kullanıcının yapabileceği bir uygulama değil. Hem sürerken hem de sürdükten sonra çok dikkat etmek gerekiyor.
İşlemi başarıyla tamamlasanız bile cihazın içini tekrar açmaya kalktığınızda yine akma riski var. O yüzden tavsiye etmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X