Merhaba arkadaşlar. işlemciyi alırken üzerine sürdükleri macunu işlmeciyi zarar vermeden bi kere söküp tekrar aynı karta veya başka karta yine aynı soğutucu ile soğutucuyuda nasıl söktüysem aynı yönde tekrar takarken işlemcinin üzerinde bulunan orjinal macunu kaldırıp piyasadan macun alıp temizlemeye gerek var mı ?
işlemciyi sökmekteki Sorun nedenim:
2007 yılında sistemi gigatekten toplamıştım. son bir kaç ay öncesine kadar sistemim sorunsuz çalışıyordu. Fakat son bir kaç aydır power tuşuna bastığımda bios dit dit dit...ditdit diye hata veriyo ve sistemi açmıyordu. Defalarca Ctrl+Alt+Del yaparak yeniden başlatıyordum. 10 civarı yeniden başayınca ekrana ana kart logosu ve sistem bilgileri ile kırmızı ingilizce bi yazı geliyordu. Yazı Türkçe karşılığı şöyle;
Dikkat !.. Overclock yaptı iseniz lütfen değerleri düşürünüz. Aksi taktirde bu sisteminizin performansını etkileyecektir.
Bilgisayar tamircisine gittim sorunu çözemedi. Bios güncellemesi yaptı ama fayda olmadı. Kuzey köprüsüne bakalım veya istersen hiç uğraşma kartı değiştirelim dedi. Eve gelince bu güne kadar hiç sökmediğim işlemciyi söktüm bende macuna bakayım diye baktım macun var biraz kurumuş ama hiç oynamadan geri yerine taktım. Bana işlemcinin üzerinde gelen orjinal macunu piyasadaki hiç bir macun tutmaz demişlerdi. neyse işlmciyi sıkıca oturtup fanı yerine taktım kabloları vs. sistem sorunsuz açıldı defalarca denedim eski hatayı vermiyor. Ama kafama takıldı macunu değiştirsem mi, değiştirmesem mi ?
Sistemim: AMD Athlon 3800+ MSI 7250 K9 N Ultra 2F Palit X800 Gto 256 MB 256 Bit WD Blue 500 GB Kingston 2 GB DDR2 667Mhz High Power 500 Watt
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme