Şimdi Ara

Thermalright & COOLER MASTER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lütfen yardımcı olun.. işlemcim fx 4100şuan stok fan ile kullanıyorum oyunda 50-55 dereceyi görüyor boşta da 35-40 derece.. thermalright şuan indirimde 101 tl. bu 3 ü arasında kararsız kaldım:(
    Thermalright Macho HR02 mi COOLER MASTER HYPER 612S yada COOLER MASTER CM Hyper 212X mu?
    ve ben oc düşünmüyorum. bu arada cooler 212x yeni galiba değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali439 -- 24 Mart 2013; 23:14:06 >

• @curukcul dediğiniz fanla cooler master 212x fanını kıyaslarsanız hangisi performanslı olur sizce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali439

@curukcul dediğiniz fanla cooler master 212x fanını kıyaslarsanız hangisi performanslı olur sizce...

Kusura bakma yeni gördüm mesajını. O konuda fazla bişey söyleyemem ama eski Venomus X versiyonu tek blok işlemci soğutucularında en iyisiydi.
    http://www.vortez.net/articles_pages/corsair_h50_cpu_cooler_review,8.html
    Burdaki Venomous X eski versiyon. Yenisi 1-2 derece(LGA2011 versiyonu) daha yüksektir büyük ihtimal. Karşılaştırma size kalmış. Benzer sonuçlarda seçim fiyat, malzeme kalitesi ve görünüme kalır ki malzeme kalitesi ve görünüm olarak Venomous X i seçerim.
    Not: Birde Montaj kolaylığını ekleyebilirsiniz eğer acemi biriyseniz. Neden diyorum. Çünkü bende Thermalright Silver Arrow SB-E var, kurmam 4 saatimi almıştı.(Abartmıyorum.)

• ilgin için çok teşükkür ederim. ama benim dikkatimi cooler master 212x modelinde 4 jenarasyon ve 160.000 saat ömürlü demesi:( bakalım ya Macho HR02 yada cooler 212x alacağım:(
  • birde bişey var aklımı kurcalayan..
    tower kasalar da kule tipi işlemci soğutucusu kullanışlı mı acaba?
  • Evet Zaten genelde tercih edilen modeller kule tipi olanlar. C tipi soğutucular da var (Noctua NH-C14 vb...) Kullandım da ;Onlarda iyidir.
  • aslında ben bu kule tipi soğutucuların çalışma mantığını pek bilmiyorum.. bi sitede şu şekilde bi açıklama gördüm.(alta kopyalayacağım.) asıl sorum bu aslında..

""Bu ısı borularının işleyişi içlerindeki sıvının ısıyı alıp buharlaşması, paneller arasında soğuyup tekrar sıvı halde işlemci yüzeyine dönmesi.

Burası tamam ama kule tipi soğutucular kasaların %99'unda yere paralel duruyorlar. O zaman bu buharlaşma – yoğunlaşma için gerekli olan eğimi kaybetmiyorlar mı? Sıvı altta kalan borularda toplanmıyor mu? Acaba ters "r" şeklinde olsa gerçek performansı sunmazlar mı?

Bu soğutucuların testleri hep uzay montajda yapıldığı için soğutucular dikey duruyor. Oysa tower kasalarda yataylar.""
  • Arkadaşlar önerim işlemci uzerine oturan blok kısmı bakır olan ve bakır hortumları olan kule tıpi sogutucuları tavsıye edın sekıl ve hortum sayısı okadarda onemlı degıl. önemli ama onemlı olan ısı ıletımını ıyı yapabılmek onuda bakır element çok ıyı yapar onun ılk sırada bunlara bakın sadece tavsıye. iyi forumlar ...
  • quote:

aslında ben bu kule tipi soğutucuların çalışma mantığını pek bilmiyorum.. bi sitede şu şekilde bi açıklama gördüm.(alta kopyalayacağım.) asıl sorum bu aslında..

""Bu ısı borularının işleyişi içlerindeki sıvının ısıyı alıp buharlaşması, paneller arasında soğuyup tekrar sıvı halde işlemci yüzeyine dönmesi.

Burası tamam ama kule tipi soğutucular kasaların %99'unda yere paralel duruyorlar. O zaman bu buharlaşma – yoğunlaşma için gerekli olan eğimi kaybetmiyorlar mı? Sıvı altta kalan borularda toplanmıyor mu? Acaba ters "r" şeklinde olsa gerçek performansı sunmazlar mı?

Bu soğutucuların testleri hep uzay montajda yapıldığı için soğutucular dikey duruyor. Oysa tower kasalarda yataylar.""

Kardeşim yogunlaşan hava nerde olursa olsun dogada oda ovada :) herzaman yukselır yanı yukarda kalır mantık şu ısınan gaz yukarı peteklerde sogugan gaz ıslemcı uzerınde ıstersen fanı tepe takla et olacak olan odur :)

• hyper 612s çünkü testlerde pasif haliyle bile diğerlerinden daha iyi soğutmus
  • diğerlerinden daha iyi soğutmuş dediğiniz incelemeyi bana link olarak atma şansınız var mı acaba?
    şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim..
  • quote:

diğerlerinden daha iyi soğutmuş dediğiniz incelemeyi bana link olarak atma şansınız var mı acaba?
    şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim..

http://www.vortez.net/articles_pages/cooler_master_hyper_212_evo_cpu_cooler_review,9.html inceleme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.