Şimdi Ara

Thermalright Venomous X İncelemesi (Tek blokda dünya lideri, sadece 100 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Thermalright Venomous X İncelemesi (Tek blokda dünya lideri, sadece 100 TL)

Merhaba

Hava soğutma bölümünü takip ediyorumda insanlar fiyatini hak etmeyen soğutucalara fazla fazla para veriyor, yada 20 TL'e dünyanın tek blokda en performanslı soğutucusu varken gidip 80 TL'e uyudruk soğutuculara para veriyor. Bu başlığı açmamda temel amaç paranızı f/p bakımından %100 olumlu değerlendirmenizi sağlmak.

Kutu içeriği;

AM2 / AM3, LGA 1155, LGA 1156, LGA 1366, LGA 775, Soket 938, Soket 939/940 Gördüldüğü gibi tüm soketleri destekliyor.

Yanında 4 tane 120mm fan klipsi cikiyor ve bloğa istediğiniz 2 tane 120mm fanı takabiliyorsunuz.

80TL, 60 TL'e satılan uyduruk soğutuculara göre çok daha kaliteli bir termal macun olan TR CF2 çıkıyor.

4 tane titreşim önleyici bant çıkıyor.

Venomous x'in artıları;

Tek blok olmasına rağmen yani az yer kaplasına rağmen, NH-D14'den 1 derece düşük, silver arrow'dan 2 derece düşük performans.

Tek blok tasarımda dünyanın en performanslı soğutucu, üstelik sadece 100 TL.

Sessizlikde mi istiyorsunuz, yanında gelen 4 fan klipsi ile istediğiniz fanı takabiliyorsunuz üstüne üstlük yanında gelen 4 tane titreşim önleyici bant ile sesi dahada düşürebilirsiniz.

Performans mı istiyorsunuz, yanında gelen 4 fan klipsi ile genellikle +120 CFM fanların kalınlığı 38mm kalınlığında fanları bile takabiliyorsunuz.

İçinden fan çıkmıyor. Bu işlerde yeni olan arkadaşlar belki ''aa bu nasil arti, fan çıkmaması kötü birşey diyecektir'' fakat öyle birşey yok. Bu bir hava soğutma overclockler için profosyonel bir blokdur, eğer bunun içine genel PC kullancısını düşünüp, diğer markaların yüksek performans ürünlerinde yaptığı gibi 20dba/35 CFM gibi saçma bir orana sahip bir fan koysalardı ve +50 TL eklerselerdi pro-overclocker neden bu dandik fana +50 TL versin, yada pro-overclocker'e düşünüp 140 CFM doğal olarak 35 dba bir fan koysalar bu seferde sıradan ev kullancıları bu sesi napsın ve +50 TL fan fiyatını neden ödesin işte bu yüzden içinden fan çıkmaması artı bir özellikdir ve profosyonel bir düşüncedir.

Venomous x'in olumsuzlukları;

Yok.

Performans testleri;

Performans özeti;

Sunbeam CCF, tuniq tower, xigmatek red scorpin dark knight, noctua U12P, akasa venom gibi dandik soğutucular ile karşılaştırılamaz bile üstelik 20 TL fark var.

Piyasda satılan 120mm radyatörlü kompakt su soğutmaların (H50, H60, H70, CoolIT eco, ALC, Antec Kühler) hepsinden daha performanslı.

Şu an dünyadaki 240 TL'e satılan V10 dahil tüm cooler master, xigmatek, tuniq tower, thermaltake markarının soğutucularından daha performanslıdır.

Daha basitçe anlatayım 45nm işlemcinizi 4200mhz 7/24, 32nm işlemcinizi 5.0ghz 7/24 Türkiyede satılan soğutuculardan 183 TL'e satılan tek bir soğtucu dışında hepsinden daha performans şekilde sadece 115 TL kullanabilirsiniz.

Sonuç;

Paranızı çöpe atmak istemiyorsanız ve verdiğim paranın sonuna kadar hak edecek bir soğutucu istiyorsanız kesinlikle venomous x'i tercih etmelisiniz. Amacınız ister sessizlik ister sessizlik/performans isterse performans olsun venomous x ile en iyi şekilde sadece 100 TL'e elde edebileceksiniz...

NH-D14 ile karşılaştırması;

NH-D14 aslında silver arrow varken fiyatından ötürü asla tercih edilecek bir soğutucu değildir, şu an ülkemizde SA kalmadığı için NH-D14 ile kıyaslıyorum.

NH-D14 çift blok olmasına yani çok yer kaplasına karşın venomous x'den sadece 1 derece performanslıdır, fakat venomous x + 120mm fan 115 TL iken, NH-D14 185 TL'dir. Eğer ben 1 derece için ve daha çok yer kapladığı NH-D14'e +70 TL vereceğim diyorsanız buyrun verin.

Noctua düşmani değilim, ülkemize venomous x ve silver arrow gelmeden belki bu forumdakilerin yarisindan çoğuna NH-D14'ü ben tavsiye etmişim ve aldırmışımdır.
    CPU soğutucuları hakkında bilgim, TRUE 120 liderken yani daha D14 yokken, günlük olarak takip ettiğim dünyanın en büyük donanım forumlarının air cooling bölümlerine dayanır, yani sadece bilgim Türkiyede satılan soğutucuları kapsamıyor ve donanımhaber'in hava soğutma bölümünden oluşmyor, incelme bu evrensel bilgiler ve gözlem ile yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 28 Mayıs 2011; 12:57:05 >

• Harika bir inceleme.
  • Çok faydalı ve önyargıları yıkacak bir inceleme olmuş, tebrik ve teşekkür ederim :)

Ama insan ister istemez düşünüyor... Bu thermalright satış sorumlusu veya reklamcı gibi biri tarafından hazırlanmış taraflı bir inceleme mi yoksa venomous x ile 115 tl ye(+12cm fan fiyatı) 185 tlye alınan fanın aldığı performansı alan, heyecanlı bir kullanıcının incelemesi mi?

Okunması Gereken Ekleme: Yalnız sen 15TL lik fan ile 115tl ye eşitlemişsin ve bu şekilde sadece 1 derece fark olduğundan bahsetmişsin noctua nh-d14 ürünü ile bu ürün arasında ama incelemelerde Venomous x'te kullanılan fanlar, ''twin nf p12'' yani ''iki adet premium noctua 12cm fan''dır. Tanesi $20 bu fanların. Bunları Türkiye'den edinmek demek, tanesine 40 tl ödemek demektir. Resimlerdeki bu iki fan ile bize 200TL ye mâl olacak bir ürün incelemede kullanılan bu ürün. Ve 185TL ye mâl olacak Noctua nh-d14 ün performansına yetişemeyen bir ürün. Sen bu ürünü yanlış ve taraflı tanıtıyorsun. Gerekli düzeltmeleri yapmadığın takdirde bu incelemenin bir inandırıcılığı olmayacaktır. Amd işlemciler için uyumluluğu da muamma.

Kaynak:http://ncix.com/products/?sku=27129
    Eklemede bahsi geçen resim:http://imagefrog.net/show.php/157040_6560thermalrightvenomousx019.jpg

NOT: ''Okunması Gereken Ekleme'' kısmında Venomous X ürününü kötülemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream weaver -- 25 Mayıs 2011; 0:25:19 >

• Bu soğutucu sadece blok olarak mı satılıyor ? Kutu içeriğinden fan çıkmıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OHePSiyaHGiyeR

Bu soğutucu sadece blok olarak mı satılıyor ? Kutu içeriğinden fan çıkmıyor mu ?

Yalnızca heatsink.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dream weaver

quote:

Bu soğutucu sadece blok olarak mı satılıyor ? Kutu içeriğinden fan çıkmıyor mu ?

Yalnızca heatsink.

O zaman aynen dediğiniz gibi. Noctua nın sadece fanları +/- 100 lira civarında para eder...
  • @dream Weaver

quote:

Ama insan ister istemez düşünüyor... Bu thermalright satış sorumlusu veya reklamcı gibi biri tarafından hazırlanmış taraflı bir inceleme mi yoksa...

Okunması Gereken Ekleme'' kısmında Venomous X ürününü kötülemiyorum.
    Sen bu ürünü yanlış ve taraflı tanıtıyorsun. Gerekli düzeltmeleri yapmadığın takdirde bu incelemenin bir inandırıcılığı olmayacaktır.

Evet ürünü kötülemiyorsun ama ürünü kullanmış, artısını eksisini gözlemlemiş arkadaşımızın tecrübesiz kullanıcılara yol gösterme amacıyla hazırladığı yazısını kötülüyorsun.
    Bu yetmemiş gibi satış sorumlusu - reklamcı gibi misyonlar yakıştırmışsın ki bu daha büyük ayıp.
    O dediğin kişiler böyle forumda uzun uzun açıklamayla, yurtdışı sitelerinden alıntıyla falan uğraşmaz.Aybaşı gelince garanti maaşını alır, susarlar.
    Gelir seviyesinin yüksek olduğu Almanya , Avusturya , ABD gibi ülkelerde istenilen markayı alabilirler.
    Önemli olan paranın zor kazanıldığı ülkemizde bilinçli kullanıcıların sayısını arttırmak, onları doğru fiyat/performans ürünlerine yönlendirmek.

quote:

Tanesi $20 bu fanların. Bunları Türkiye'den edinmek demek, tanesine 40 tl ödemek demektir.

Söz konusu fanların TC fiyatları
    http://www.sanalmarketim.com/urun/05b9de2284ce32b9c00e2909f8d89dcf/NOCTUA-NF-P12-1300-1300Rpm-120mm-16.9dB-Kasa-Fani
    http://www.sanalmarketim.com/urun/ace360cbe470f83e94778b353d40f0ff/NOCTUA-NF-P14-FLX-140mm-1200-750Rpm-19dB-Kasa-Fani

Bu fanların satış fiyatı en fazla 25-30 TL olması gerekirken Noctua nın uyguladığı fahiş fiyat politikası sonucu bu rakamlara satılıyor.
    Türk insanında zaten yaygın olan "Pahalı olan iyidir" mantığı burada da kendini gösteriyor.
    "Zaten sadece fanları 100 TL eder" diyerek NH-D14 den yenen kazığın acısı azaltılmaya çalışılıyor.
    Daha PWM teknolojisine bile geçmeyen "muhafazakar Noctua" LNA-ULNA aparatlarıyla durumu idare ediyor.

Şu an kullandığım soğutucuda siyah bir Xilence fan takılı.İndirimden 7,5 TL ye aldım.12v 1300 rpm lik değerini 7v 900/950 rpm değerine düşürdüm.
    PC im günde ortalama 16 saat açık ve Xilence işini yeterince iyi yapıyor.
    Övdüğün NOCTUA NF-P12 (U.L.N.A. takılı) 900 rpm hali kadar sessiz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Arada belki 2 - 3 db fark vardır.Onu da bırakın bizi, kedi kulağı bile algılamaz.

Ürünün fansız satılmasının nedeni Thermalright ın profesyonelce düşünüp fan seçimini kullanıcıya bırakması.
    İstersen PWM fan tak sessizliğin keyfini sür, ister led tak modla, istersen 250 cfmlik 2 tane Delta tak rekor dene.
    Evinde eski sisteminden kaliteli fanı olup, soğutma sorununu Venomous X le 106 TL ye çözen kullanıcılardan bahsetmiyorum bile.

Linkteki mesajından alıntı:
    http://forum.donanimhaber.com/m_49304035/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49304035

quote:

Bu ürünle ilgili bi sorun falan mı oldu acaba? Toplatılma durumumu mu söz konusu?
    Noctua d14 ürünü bile yüksek fiyatla falan da olsa ithal edilebiliyor ama Thermalright ürünü ithal edilemiyorsa bi sorun vardır ortada.

Tavsiyem konu hakkında önce bir şeyler öğren, zamanla bir birikim yap, sonra bilenleri eleştirirsin.
    Böylece kıt bilginle komik duruma düşmemiş olursun.

Sözün özü isteyen burnunun dikine gider D14 - V10 - Tuniq Tower alır.
    İsteyense fiyatlarını son kuruşuna kadar hak eden Ultra 120, Venomous-X ve şu an istense de bulunmayan Silver Arrow u.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 25 Mayıs 2011; 6:25:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim başka hiç bir markayı kötülememekle beraber, Noctua dan olan memnuniyetim sadece ürünün kalitesi değil, aynı zamanda müşteri hizmetleridir. Ben Noctua alırken orada bir ibare görmüştüm. Amd işlemciler için "Backplate" gereklidir. Bende pc donanımlarındaki yetersiz bilgimden dolayı kendi anakartımda Backplate yok zannetmiştim. Müşteri hizmetleriyle irtibata geçtim, ürünüzü aldım, bakın buda ürünüzü aldığıma ve şu anda kargoda olduğuna dair belge. Lütfen bana Backplate konusunda yardımcı olun. Aynı gün bana Backplate i ücretsiz kargo ettiler. 3-4 gün içerisinde elime ulaştı ve tek kuruş ödemedim. Gerçi gerekde yokmuş o parçaya zaten anaratımda varmış o parça ama mühüm olan o değil, mühim olan müşterilerinin sorunlarını yurtdışındanda olsa giderebilmeleri. Yanıbaşımızda ürün alırp, derdimizi anlatamadığımız onca şey varken, Noctua nın bu müşteri hizmetlerine verdiği önem benim gönlümü fethetti diyebilirim. Fakat altını çiziyorum, diğer markalar bunu yapmaz anlamında söylemiyorum yapar yada yapmaz onu bilemem. Ben kendi yaşadığım memnuniyeti dile getiriyorum.

• İlk olarak yazdığım yazıda incelemeyi bize sunan kişiye bir art niyet amaçlamadığımı söylemek isterim. Yaptığım şey kötüleme değil eleştiridir. Kötülüyorsun diyenler bu iki kavramı google edebilirler.

quote:

Evet ürünü kötülemiyorsun ama ürünü kullanmış, artısını eksisini gözlemlemiş arkadaşımızın tecrübesiz kullanıcılara yol gösterme amacıyla hazırladığı yazısını kötülüyorsun.
    Bu yetmemiş gibi satış sorumlusu - reklamcı gibi misyonlar yakıştırmışsın ki bu daha büyük ayıp.
    O dediğin kişiler böyle forumda uzun uzun açıklamayla, yurtdışı sitelerinden alıntıyla falan uğraşmaz.Aybaşı gelince garanti maaşını alır, susarlar.
    Gelir seviyesinin yüksek olduğu Almanya , Avusturya , ABD gibi ülkelerde istenilen markayı alabilirler.
    Önemli olan paranın zor kazanıldığı ülkemizde bilinçli kullanıcıların sayısını arttırmak, onları doğru fiyat/performans ürünlerine yönlendirmek.

Bu konuda yeteri kadar araştırma yaptım. Bu incelemeyi ilk okuduğumda testlerin 15tl lik fan ile yapıldığını düşünmüştüm çünkü öyle söylüyor. Sonra fanların isimlerine baktım ve hayal kırıklığı... Madem ucuza yönlendirmek istiyor, cogage arrow true spirit'e yönlendirebilir çünkü 15tl lik fanla alacağın performansı true spirite 2. bir fan ekleyerek de alabilirsin.

Diyelim ben bu incelemeyi okuyum güvendim, bu ürünü aldım. 15tl lik bir adet de fan aldım. Benim beklentim bu ürünün 2000-3000rpm arasında 25dB üzeri gürültüde çalışarak 30-40 cfm hava akımını ancak sunabilecek bu fan ile noctua nh-d14e denk olması olacaktır. Anlatabildim mi?

Dediğim gibi ben de noctua nh-d14 ürününü almayı düşünüyodum bu yazıyı okuduğumda ve 90 tl daha uygun fiyata aynı performansı alabileceğimi duyunca hoşuma gitti doğrusu çok ilgimi çekti ve ne derece ciddi olduğunu anlamak için böyle bir soru sordum ve cevabımı beklerken araştırma yapmaya başladım ve gerçekten samimi söylüyorum çok üzüldüm sonuçlara. İncelemeyi yapan kişiye reklamcı veya taraflı deme gibi bi maksadım asla yoktu, reklamcı olmadığını biz de biliyoruz elbette, ironi kavramını google etmeni öneririm.

quote:

Türk insanında zaten yaygın olan "Pahalı olan iyidir" mantığı burada da kendini gösteriyor.
    "Zaten sadece fanları 100 TL eder" diyerek NH-D14 den yenen kazığın acısı azaltılmaya çalışılıyor.
    Daha PWM teknolojisine bile geçmeyen "muhafazakar Noctua" LNA-ULNA aparatlarıyla durumu idare ediyor.

Bu mantık bir tek Türklerde yok. Yurtdışında kaç forum sitesi gezdin overclock hakkında bilgi ve paylaşım sunan? Eğer gezip dolaştıysan overclock ile uğraşan insanların custom dizayn ile yapılan overclockları tercih etmediğini göreceksin. Custom dizayndan kastım şurdan heatsink i burdan fanı şurdan da termal macunu alıp yapayım olayıdır. Çünkü stabilite sorumluluğu tamamen senin üzerindedir.

Üstelik bu ürün noctua nh-d14 ün yaptığı işi 100tl ye yapıyor deniyor incelemenin başında. Zaten ürün 110tl şu an... Fansız yapabiliyorsa bu işi o zaman susar giderim ama imkansız. Öyle olacak olsa 150tl den aşağı olmazdı kaldı ki yanında fan falan da verirlerdi o parayı hak etsin diye... noctua nh-d14 den yenen kazıktan bahsetmişsin ama bence bu incelemeyi okuyup donanımhaber'in kalitesine haklı olarak güvenen bir kişi daha büyük kazık yiyecektir, sadece bu inceleme yüzünden... Bunun için inceleme düzeltilmelidir diyorum, gerçekten art niyetim yok.

quote:

Tavsiyem konu hakkında önce bir şeyler öğren, zamanla bir birikim yap, sonra bilenleri eleştirirsin.
    Böylece kıt bilginle komik duruma düşmemiş olursun.

Sözün özü isteyen burnunun dikine gider D14 - V10 - Tuniq Tower alır.
    İsteyense fiyatlarını son kuruşuna kadar hak eden Ultra 120, Venomous-X ve şu an istense de bulunmayan Silver Arrow u.

Bu sözüne de çok güldüm. Gerçekten çok güldüm. Türkiyede overclock henüz toy çocuk olduğu için bu konu ile ilgili fikri Türk sitelerinden almak da bebek fikirleri edinmek demektir. Ben bu yüzden overclock kültürünün daha gelişkin olduğu ülkelerin forumlarında leecherlık yapıyor, bilgi topluyorum. Yeteri kadar bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum zaten böyle bilgi sahibi olmasam yukardaki incelemeyi de eleştiremezdim. Sen eleştiremiyor olduğun için bilgisizliği ve cehaleti kendinde aramalısın. Ya da sadece forumda köklü bir kişinin incelemesi olduğu için böyle şeyler söylüyor, onu destekliyorsun, bu çok yanlış gerçekten. Benim yaptığım tek şey eleştiridir. Eleştiri. Eleştiri ne biliyor musun? Kötülemeden çok uzak bir kavram. İyileştirmeye yöneliktir, kötülemeye değil. Şimdi eleştirimi baştan oku, incelemeyi incele ve otur düşün; komik duruma düşen hangimiz.

Bunların sonunda noctua nh-d14 siparişini verdiğimi söylemek isterim. Keşke bu inceleme daha gerçekçi bir şekilde aktarılsaydı da ben de daha az paraya aynı performansı alabilseydim. Benim beklentim buydu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dream weaver

quote:

Yalnızca heatsink.

O zaman aynen dediğiniz gibi. Noctua nın sadece fanları +/- 100 lira civarında para eder...

Evet öyle görünüyor ki ben büyük bir iyimserlikle 40tl demişim, Iron Mask dönem fiyatlarını koyarak konuya açıklık getirmiş, sağolsun.

Bariz olarak yanlış bir yönlendirme söz konusu fakat inceleme* sahibi tarafından kastedilen, istenilen şeyin bu olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen bir yanlış anlaşılma vardır ortada. Resimler başka bir overclock forum sitesinden alınmış olabilir mesela, 15tl lik fanların kullanıldığı resimler yerine bu 51tl lik fanların kullanıldığı resim koyulmuş olabilir, yanlışlıkla. İnceleme sahibi foruma gelince yorumları okuyarak gerekli düzenlemeleri yapacağına inanıyorum.

Bu arada sen backplate i siparişi yaparken mi yoksa sonradan mı istemiştin? Bana da gerekecek o yüzden soruyorum.

Edit: * yazım yanlışı düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream weaver -- 25 Mayıs 2011; 16:57:30 >

• Benim de ilk yaptığım google'a nf p12 yazmak oldu ve tabi işler fiyatını görünce biraz değişti ama bence arkadaşın üzerine sebepsiz yere geliniyor, sonuçta benim gibi soğutucu arayan arkadaşlara yardımcı olabilecek bir yazı yazmış. Bu konuyu merak edip okuyan insanların amacı zaten az da olsa bellidir ve arkadaşın verdiği bilgiler doğrultsunda kafalarında belli hesaplar yaparak hareket edeceklerdir.
  • Tartışmayı uzatmadan şu linki vereyim, isteyen arkadaşlar makalenin tamamını inceleyebilir.

http://www.howtooverclockyourcpu.com/2010/09/six-premium-heatsink-shootout/
    NOT: Site biraz geç açılıyor.30 sn-1 dk arası beklenmeli.

Günlük kullanımda Noctua sadece 1-2 derece ile rakiplerinin önüne geçebilirken, yüksek ve extreme performans testlerinde geride kalıyor.
    Fanın cfm gücü arttıkça üstünlük Ultra 120 ve Venomous X e geçiyor.
    Şimdi gel de acıma giden o 185 TL ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 25 Mayıs 2011; 18:01:56 >

• NF-P12 hakkında;

Bazı arkadaşlar şunları yazmış ''51 TL'lik fan ile 15 TL'e venomous x'e alacağanız fanı karşılaştırıyorsunuz, 51 TL'lik bir fan olan NF-P12 kullandığı için venomous x o sonuçları almış'' v.b. yorumlar yapınca bu yazıyı yazma gereği duydum.

NOCTUA NF-P12 - 55 CFM - 51 TL
    SCYTHE ULTRA KAZE 3000 - 134 CFM - 15 TL (Üstelik cfm/dba oranı NF-P12'inden daha yüksek)

Sonuç olarak yukarida gördüldüğü gibi bir fan 50 TL olduğu için fazla performans veriyor diye birşey söz konusu değil, daha bunun farkında olmayan bazı arkadaşlar içinden 51 TL'lik fan çıkıyor diye kandırılıyorlar yada kendilerini kandırıyor. Şunuda belirteyim, piyasda satılan 10 TL'lik 120mm bir fanın ortalama performansı 60 CFM'dir, bu ürünlerde yüksek performans bloklarıdır.

Gidip bloğunun performansı için NH-D14 aliyorsunuz, yaninda gelen bloğa yakişmayan 55 CFM bir fan ve belki bu iki fan olmasa 110 TL olacak soğutucuya +70 TL veriyorsunuz üstüne üstlük bunla övünülüyor, garip...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Mayıs 2011; 18:10:08 >

• Bazen düşünüyorumda iyiki veno x almışım.
    montajı çok kolay. yapmanız gereken anakartı söküp backplate takmak gerisi vida sıkmak.bir vida ortada var sonuna kadar sıkınca 70 lbs basınç yapıyor.montajdan şuphelenmek imkansız çok baskı mükemmel.
    aylardır kullanıyorum tabanı hala beni aynadan iyi gösteriyor.1tane fm123 aldım çiçek gibi oldu 2.yide alacağım.
    aldığım değerler şöyle:(taşınacağımız için pcyi topladım ss koyamıyorum)
    Q9400 3.6 1.296v llc açık
    uzay montaj hw monitör 2 saat bc2 34 gösteriyordu.prime da ise 41
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

NF-P12 hakkında;

Bazı arkadaşlar şunları yazmış ''51 TL'lik fan ile 15 TL'e venomous x'e alacağanız fanı karşılaştırıyorsunuz, 51 TL'lik bir fan olan NF-P12 kullandığı için venomous x o sonuçları almış'' v.b. yorumlar yapınca bu yazıyı yazma gereği duydum.

NOCTUA NF-P12 - 55 CFM - 51 TL
    SCYTHE ULTRA KAZE 3000 - 134 CFM - 15 TL (Üstelik cfm/dba oranı NF-P12'inden daha yüksek)

Sonuç olarak yukarida gördüldüğü gibi bir fan 50 TL olduğu için fazla performans veriyor diye birşey söz konusu değil, daha bunun farkında olmayan bazı arkadaşlar içinden 51 TL'lik fan çıkıyor diye kandırılıyorlar yada kendilerini kandırıyor. Şunuda belirteyim, piyasda satılan 10 TL'lik 120mm bir fanın ortalama performansı 60 CFM'dir, bu ürünlerde yüksek performans bloklarıdır.

Gidip bloğunun performansı için NH-D14 aliyorsunuz, yaninda gelen bloğa yakişmayan 55 CFM bir fan ve belki bu iki fan olmasa 110 TL olacak soğutucuya +70 TL veriyorsunuz üstüne üstlük bunla övünülüyor, garip...

Çok iyi çok güzel söylemişsin ama incelemede o fanları kullanıp tanıtım kısmında da bu şekilde belirtseydin bu tür tartışmalara gerek kalmayabilirdi. Hemen her seferinde söyledim, kişiye veya ürüne karşı bir kötüleme yok diye. Başarısız bir inceleme olduğunu belirttim, hala öyle olduğunu düşünüyorum ve araştırmasını bilen herkes bu kanıya rahatça varabilir.

Bahsettiğin 15tl lik fanlara gelince, Scythe ultra kaze 3000 demek kafadan 47db gürültü demek. Amd stok fanı bile phenom ii x6 1090t işlemcisini overclock yapılmadığı takdirde daha sessiz bir şekilde soğutabiliyor. 3000rpm de dönmesi demek iki katından fazla ekstra güç harcaması anlamına da geliyor. 3-4 ay içinde noctua nf-p12'ye yetişecek, bir 4 aya kadar da katlayacaktır faturaya yansıyan ücret bakımından. Üstelik 30.000 saat ortalama kullanım süresi biçilmiş. Nf-p12 de ise 150.000 ortalama kullanım süresi görünüyor. 5 katı öyle değil mi? 5x15=75tl'ye denk geliyor zamana yayınca. İşlemciye gelince, az tüketiyor, zamanla daha ucuza geliyor diye AMD'den kaçıp retail ücreti daha yüksek olan Intel işlemcilere yönelen insanlara mantıklı gelecek bir çıkarım öyle değil mi?

NF-P12'ye gelince... Noctua ürünlerinin resmi sitesindeki başlığı şu: Sound-optimised premium components, Türkçesi: Gürültüsü düşürülmüş yüksek kaliteli aksamlar/parçalar/ürünler. Alt başlık olarak da ürünün ismi var artık her ne ürüne bakıyorsanız. O fanın gerçek değerinin 51tl olmadığı zaten ortada. Ne kadar premium olursa olsun 51 liraya onu almaktansa silverstone 110cfm 12cm'lik fanlar 40tlye alınabilir. Yurt dışından 33tl ye alınabilecek ürünler. Türkiyeden alıyor olmasak, venomous x ile noctua nh-d14 arasında da sadece 15 tl fark olurdu.
    Venomous x: $67
    Noctua nh-d14: $80
    ^Amazon.com fiyatlarıdır. Bize yansıyan nasıl peki? Venomous x 110tl, Noctua nh-d14 190tl. Varın gerisini siz hesaplayın, o $13 ile fan mı alacaksınız ne yapacaksınız karar verin, eğer Tr'de yaşamıyorsanız tabi. Tr'de yaşıyorsanız elinizde fan almak için 75-80 tl kalacaktır. Bu kimin suçu anlayabilmiş değilim.

$21(=34tl) a 120cm, $25(=40tl) a ise 140cm alınabiliyor. Fakat bize gelişi ikiye katlanarak oluyor, 120mm lik 51, diğeri 55tl üzeri bir fiyata denk geliyor bu da. Bu şekilde bile kullanım ömrü, kalitesi, harcadığı enerji ve çıkardığı gürültü göz önünde bulundurulduğunda 150bin saat kullanım ömrü olan nf-p12, 30bin saat kullanım ömrü olan scythe ultra kaze 3000'den daha avantajlı bir ürün. İyisini ya da ucuzunu seçmek size kalmış tabi ;)

Edit: Hesaplama yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream weaver -- 25 Mayıs 2011; 19:14:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Tartışmayı uzatmadan şu linki vereyim, isteyen arkadaşlar makalenin tamamını inceleyebilir.

http://www.howtooverclockyourcpu.com/2010/09/six-premium-heatsink-shootout/
    NOT: Site biraz geç açılıyor.30 sn-1 dk arası beklenmeli.

Günlük kullanımda Noctua sadece 1-2 derece ile rakiplerinin önüne geçebilirken, yüksek ve extreme performans testlerinde geride kalıyor.
    Fanın cfm gücü arttıkça üstünlük Ultra 120 ve Venomous X e geçiyor.
    Şimdi gel de acıma giden o 185 TL ye.

Başarılı bir inceleme. Venomous x gerçekten çok iyi iş çıkarmış. Kullanılan fanı merak ettim doğrusu, sanyo denki diyor ama spesifik bir model belirtmiyor. Bu nedenle olacak herhalde, internette bulamadım.

Fakat venom.'un geçtiği incelemede çift blok heatsink'in sadece tek bloğuna fan takıp durumu eşitlemeye çalışmak, extreme performance kısmından bahsediyorum, bence komik olmuş. Diğer blok pasif kalmış, noctua nh-d14'e cogage true spirit muamelesi yapılmış.

• Bu arada sen backplate i siparişi yaparken mi yoksa sonradan mı istemiştin? Bana da gerekecek o yüzden soruyorum.

Edit: * yazım yanlışı düzeltme

Siparişi verdikten sonra, sipariş dekontunu jpg dosyası olarak gönderdim. Onlarda bunu istedi zaten. Sonra aynı gün gönderdiler..
  • quote:

Başarılı bir inceleme. Venomous x gerçekten çok iyi iş çıkarmış. Kullanılan fanı merak ettim doğrusu, sanyo denki diyor ama spesifik bir model belirtmiyor. Bu nedenle olacak herhalde, internette bulamadım.

Fakat venom.'un geçtiği incelemede çift blok heatsink'in sadece tek bloğuna fan takıp durumu eşitlemeye çalışmak, extreme performance kısmından bahsediyorum, bence komik olmuş. Diğer blok pasif kalmış, noctua nh-d14'e cogage true spirit muamelesi yapılmış.

Tekrar cevap yazmayacaktım ancak saçmalamaya devam ettiğin için yazıyorum.
    Verdiğim linkteki incelemenin lütfedip tamamını okusaydın şunu görürdün.

Sanyo Denki SanAce 9CR1212P0G03 120 X 76 mm fan for extreme cfm testing – 6200/2700 RPM, 300 CFM, 70 dBA, 1.93 inches H2O static pressure; weight measured at 753.3 grams

Eşit şartlarda yapılmadığını düşündüğün Extreme Performance testinden de 2 resimde vereyim.
    NH - D14 de biri 120x76 mm, diğeri 120x25 mm 2 fan takılı.
    Venomous X de 120x76 mm fan takılı.
    Yani incelemeyi yapan son derece OBJEKTİF yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 25 Mayıs 2011; 22:31:15 >

• Güzel bir inceleme ürün gerçekten çok iyi evet noctua başarılı ama fiyat performansta hiçde iyi değil ,değişik sitelerdeki incelemelerde değişik sonuçlar ile karşılaşılıyor ,misal bir sitede gelid tranquillo ile arasında 5 - 6 derece fark gösterirken başka sitede neredeyse gelid ile aynı performansı vermiş gibi görünüyor ,ben aslında nh-14 ile değilde nh-u12p ile karşılaştırılmasını isterdim çünkü tek blok olarak oda çok başarılı bir soutucu ,ama venomous x şuan için benimde favori soğutucum ,elimde xigmatek balder var işini gayet başarılı yapıyor ama venomous x olsa ne kadar fark eder merak etmiyorda değilim
  • Bu soğutucu hangi fan ile kullanılırsa max. verim sağlanır acaba? Ben Akasa Viper düşünüyorum ancak size de bir sormak istedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.