Şimdi Ara

Thermaltake Core P5 İçin Custom Sıvı Soğutma Önerisi HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ay sonu Almanya'dan akrabam Thermaltake Core P5 getiriyor. Ben de açıkçası heves ettim elimdeki EVGA CLC 280'i bırakıp custom sıvı soğutma yapacağım. Fakat baya uzak kaldım konuya şimdi yeni yeni şeyler çıkmış eskiden daha farklıydı. Aşırı çılgın bir şeye gerek yok zaten ryzen 2600 ü soğutacağım sadece gpu da değil (belki ilerde gpu bloğu da eklerim ) extrem bir şey olmasına gerek yok biraz hobi amaçlı.

Nerden başlamalıyım sizce temel parçalar nelerdir ? Nasıl olmalı vs bilgisi olan bir arkadaş tavsiyede bulunabilir mi ?

Şimdiden çok teşekkürler.

• Gpu blok eklemeyeceksen elinde hazır soğutma varken bence boşa masraf yapma. Yapapaksanda gpu blokta al harcadığın paraya değsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    Peki cpu dan çıkan sıcal su gpu ya yeter mi hocam tek rad ile

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alidarkstone kullanıcısına yanıt
    480lik radyatörü kalın seçerseniz ve pull/push yaparsanız yeterli olur. Alphacool'un 480lik 86mm radyatörü var.

Yinede Alidarkstone üstadın yardımını isteyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    Çok sevinirim
  • Evga yı bırakma kardeşim çok sağlam soğutur. Core İ5 için böyle bir masrafa girmek gereksiz olur yine de yapacağım dersen HWLabs'ın kalın olmayan 480 lik radyatörünü düşünebilirsin. Kalın radyatörler yüksek static basınç ister.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    selamlar. Hocam valla evga yı benim de bırakasım yok ama maksat hobi. p5 varken kullanmak istiyorum. Peki pompa, blok ve rakor seçimlerim nasıl olmalı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Block konusunda EK markası oldukça iyi fakat aliexpress üzerinden beklerim dersen BARROW da kaliteli block lar yapıyor.
    Pompa D5 kullanan herhangi bir marka seçebilirsin özellikle Pump+Res combo ürünler var amazon.com üzerinden alınır.
    Rakor : Barrow tavsiye ederim hem uygun hem kaliteli.
    HardTube : PetG 16mm
    Hortum : Primochill 1/2 3/4 tercih edebilirsin.
    Hocam çok teşekkürler. Hardtube ve hortum aynı anda mı kullanılıyor ?
    Bir de barrow sadece aliden mi alabilirim ? Buraya gelince saçma sapan vergiler çıkıyor da o yüzden sordum
  • *Sert Plexi boru (Hardtube) Isı tabancası ile şekil veriliyor.
    HardTube PetG EK

*Yumuşak bükülebilen hortum var birde o başka oluyor. Aşağıda link atıyorum.
    Primoflex Tube link

Barrow TR de var biraz tuzlu.
    USA de var yine pahalı.
    En uygun Aliexpress üzerinde o da toplu alırsan karlı oluyor. Hani bekleme kısmı da var düşünüp neresi uygun ise oradan alabilirsin ürünlerini.

Barrow Compression Fittings : Barrow Rakor Sıkmatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 22 Ekim 2019; 15:3:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.