Şimdi Ara

Thermaltake TR2 500 vs TR2 RX 500 CM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce FSP Bluestorm{500W] kullaniyordum. Fakat bir elektrik kesintisi sonucu power supplyimi kaybettim. Prizimde topraklama yokmuş. Şimdi Thermaltake almayi düşünüyorum. Aklimdaki ilk model TR2 500 W0039'du. Fakat TR2 RX 500 CM W0136 ile aralarinda 3-4 dolar fark varmiş. Kasamin için zaten oldukça kalabalik olduğu için modüler kablolu olan TR2 RX 500 CM daha çok işime geliyor. Bu olay çerçevsinde bir kaç sorum var;

• TR2 ile TR2 RX CM arasindaki fark sadece modüler kablo mudur?
    • Bugün kadiköy'de dolaşirken bir sürü thermaltake gördüm. TR2 modelinin 1-2 farkli kutu ve fiyatla buldum. Acaba bir version farki var midir? Çünkü official sitesinde v2.0 yaziyor. Değişik kutular eski version olabilir mi? Eski version ile yeni version arasinde bir fark var mi?
    • Birde gördüğüm kutularin üzerindeki kod numaralarinin sonu resmi siteden farkli olarak "R" gibi bir harf gördüm örn;W0039R. Resmi sitede buna dair bir şey bulamadim. Böyle alt modelleri var midir?
    • Kadiköy'de bildiğiniz güvenilir, ikinci eli birinci el diye kaktirmaya çalişmayacak, adi pazarlamacilar gibi olmayan bir dükkan biliyor musunuz?
    • Coolermasterlara hiç bakmadim. Thermaltake yerine önerir misiniz?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Bilgisayarimi komple bu parçaya emanet ettiğim için bu kadar ayrtili düşünüyorum. Zaten FSP ile ucuz atlattik ilk krizi. Bir daha böyle bir şey yaşmamak için yoğurdu üfleyerek yiyorum. Teşekkürler.

• Son bir soru daha, sormayi unutmuşum. Bildiğim kadariyle PFC'nin aktif olmasi daha iyi. Fakat alişveriş sitelerinin bilgilerini doğru sayarsak bu iki modelde "Pasif PFC". Aktif ile pasif arasinda çok ciddi bir fark var mi?
  • Ben tr2 modeli 550w yi kullaniyorum belki max. da 50 w. kaybi var aasagi yukari 500w benim psu ama verim orani dusuk %70 o nedenle ben onermiyorum.. Gecen 5870X2 crossfire olayina girmek icin bir arkadasin actigi konuda sordum yeterli olmadigini soyledi sebep acik iyi bir psu deil !!

Simdi alacaksan bundan daha iyisini almani tavsiye ederim Tr'de yasamadigim icin hic bir urun tavsiye edemiyorum ama iyi kaliede %80 ve uzeri verimi olan bir psu tercih et !!
  • dostum thremaltake tr2 serisi biraz sorunludur. kendim de kullanmıştım ve bozulmuştu. pek tavsiye etmem açıkcası.
    kullandığın sistemi ve fiyat limitini belirtirsen daha rahat yardımcı olabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: şifacı

dostum thremaltake tr2 serisi biraz sorunludur. kendim de kullanmıştım ve bozulmuştu. pek tavsiye etmem açıkcası.
    kullandığın sistemi ve fiyat limitini belirtirsen daha rahat yardımcı olabiliriz

aynen katılıyorum bende alacagım vakitten son 1-2 gün önce vazgecmistim.. ocz fatal1ty 550w aldım.. gayet memnunum..simdi yeniden stoklara girdi (fiyatı artarak)... fakat world kartınız varsa veya akrabanızdan arkadasınızdan bulabilirseniz sizin icin cok iyi olur.. cünkü world karta 6 taksit 160 liraya denk geliyor hepsiburada'da.. ayrıca bu fiyata bu kalite de bir modüler psu bulmak gercekten zor..

http://www.hepsiburada.com/ocz-fatal1ty-serisi-550w-gamer-moduler-power-supply-ocz550fty-eu/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd84130

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmurteam -- 15 Kasım 2009; 14:08:28 >

• TR2 500w olan ilk seriyi 2 sene sorunsuz kullandım 7/24 o.c'lu olarak + UPS yokken. Şuan da da arkadaşımda ürün ve kullanılıyor sessiz ve stabil şekilde çalışıyor, bilmeden yorum yapmayın lütfen.

Ancak TR2 serisi eskimiştir yerine gelen TR2 RX serisi modüler çıkmıştır. Ancak F/P oranına göre düşük kalıyor şu aralar.

160 liraya OCZ 550w Fatal1ty güzel seçim olur
  • kim bilmeden yorum yapiyor yavf??

ahada ben kullaniyorum 2 sene olacak... verimi dusuk + crosfire yapamiyrum ... eee neden birilerine bu psuyu oveyim ya mantik ne?

hayret vakalar var bu forumda gercekten !!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen niye üstüne alınıyorsun

Madem üstüne aldın şöyle söyleyeyim o seviyedeki ürünle c.f vb. bir uygulama düşünelemez zaten sen nerden bu kanıya vardında bunu da yapamıyorum diyip ürünü kötülüyorsun peki ?

Bu ürünle c.f yapmayı düşünmen ya da neden desteklemiyor demen senin hatan ve bilgisizliğin zaten

Tek başına GTS250/HD4850 ve HD4870/GTX260 gibi kartlara yeterli gelir TR2 500w ama, çoklu vga uygulaması yapamaz/önermem.

Ekleme: Çizgi Elektronik'te şahsen bu ürünü test ettirdim ve sorunsuz çıktı yani %70 verimlilik düşük olabilir hatta bende önermiyorum dikkat ettiysen, ama o kadar da dandik bir alet değil, onu söylemek istiyorum bende...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Kasım 2009; 16:32:40 >

• Satarlarken crossfire desdekli diye satmislardi o nedenle bu kaniya vardim !!! Daha dogrusu kandirildim... Birileri de bazilarini bu sekilde uyutmasin diye uyardim...

Simdi yukarida benimde mesajim var ve senin mesajin genel soylenmis o nedenle senin mesajinin mesajin muhatablarindan biride ben oluyorum... Birdahaki sefere genelleme yaparak yazma !!!

Ikinci olay bu PSU dandik ve hatta berbat kullaniyorum vede kattiyen alinmamasi gerekli diyorum ve de diyorum ki BU BENIM FIKRIM !! yok beni baglamaz ben alirim dersen oda SENIN FIKRIN !!

Kime nerede test ettirdigin beni baglamiyor... 6 ay icinde fanindan gelen sesin trenin ciradigi gurultuden farksiz oldugunu, 1,5 sene sonra 550w olsa bile bir crosfire yapamayacagini ogrendigin anda birilerinin birseyler soylemesi beni ve alacaklari pek iplemez diyorum !!!
  • Cevaplar için teşekkürler. Sistemim;

Asus P5W DH Deluxe
    intel core 2 duo 1.86
    sapphire xt1300 /crossfire değil/
    1 gb kingston ram /psu ile ramde alacağim/

Bu durumda Thermaltake'ten vazgeçeceğim saniyorum. Ek olarak sormuştum; aktif pfc'li bir power supply daha iyi olmaz m?

Bütçem psu için en fazla 160-170 TL. Öyle çok güçlü bir psu'ya ihtiyacim yok ama güvenlik ve stabilite benim için önemli. Ayrica ileride bu kartla veya biraz daha iyi bir kartla crossfire yapabilirim.

Fatal1ty serisi değilde şöyle bir psu buldum. Ne dersiniz bunun için;
    http://www.hepsiburada.com/ocz-stealthxstream-500w-sli-powersupply-ocz500sxs-eu/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd71973

Fatal1ty ile aralarinda çok fark yok.

Birde FSP Bluestorm ii 500W'a baktim. Genelde iyi yorum yapmişlar ama 550W OCZ fatal1ty ve 500W OCZ ile bir kiyaslama yapasak hangisini önerirsiniz.

Yorumlarinizi bekliyorum.

Edit Not: Aktif PFC istediğim için thermaltakeleri eledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thiras -- 15 Kasım 2009; 18:59:28 >

• Şimdi fark etmiş bulunuyorum ki benim önerdiğim modeller modüler değilmiş. OCZ Fatal1ty 550W'ta karar kildim gibi. Fakat gürültü seviyesi hakkinda bir bilgi bulamadim. Kullananlardan bu konuda bir yardim istiyorum. Cihaz gürültülü müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thiras

Şimdi fark etmiş bulunuyorum ki benim önerdiğim modeller modüler değilmiş. OCZ Fatal1ty 550W'ta karar kildim gibi. Fakat gürültü seviyesi hakkinda bir bilgi bulamadim. Kullananlardan bu konuda bir yardim istiyorum. Cihaz gürültülü müdür?

@thiras
    kardeşim benim sana önerim;
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmpsu-400cx-cmpsu-400cx-400w-120mm-fanli-80-plus-guc-kaynagi/productDetails.aspx?I_ID=40867
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmpsu-550vx-cmpsu-550vx-550w-120mm-fanli-80-plus-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=40866

sistemine ilk linkteki 400W rahatlıkla yetecektir. 12V kanalından 30A veriyor 400W lık model ve 80+ sertifikalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thiras

Şimdi fark etmiş bulunuyorum ki benim önerdiğim modeller modüler değilmiş. OCZ Fatal1ty 550W'ta karar kildim gibi. Fakat gürültü seviyesi hakkinda bir bilgi bulamadim. Kullananlardan bu konuda bir yardim istiyorum. Cihaz gürültülü müdür?

Fatality 550'de 14cm fan olması onu diğer rakiplerine göre daha sessiz kılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.