Şimdi Ara

Thor ve Odinin Hızı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pes2012forever

Tamam. Ama her karakterin low anları vardır.. Hız konusunda, dayanıklılık konusunda, kuvvet konusunda vs. vs. Hem orda önceden ne olduğunu bilmiyoruz Superman'ın ağzı burnu kaymış vaziyette zaten :D

Thor ve Odinin Hızı

Buradada daha Superboy iken tutuyor mermiyi :D

Thor ve Odinin Hızı

Burada Flash'ı (Barry) yakalıyor.

Thor ve Odinin Hızı

Burda Wally'e yetişiyor.

• Kangal- K kullanıcısına yanıt
    Yani benim demek istediğim dövüş esnasında veya reaksiyon hızı bahsettiğin kadar hızlı değil. Hem öyle olsa kimse tarafından durdurulamazdı.

Yok ışığın 5 trilyon katı falan
  • quote:

Yani benim demek istediğim dövüş esnasında veya reaksiyon hızı bahsettiğin kadar hızlı değil. Hem öyle olsa kimse tarafından durdurulamazdı.

Yok ışığın 5 trilyon katı falan
    He reaksiyon hızı büyük ihtimalle o kadar yoktur herhalde :D

Ama;

Thor ve Odinin Hızı

Femtosaniyede tepki gösterebileceğini söylüyor

Femtosaniye -> Saniyenin 1 katrilyonda biri.

• Hesaplayınca tepki verme süresi ışığın trilyon katlarında oluyor galiba :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kangal- -- 30 Ağustos 2018; 12:26:32 >
  • Shazam bundan hızlı, WW'de öyle. Superman ikisinden de hızlı.

Jason Aaron'un Thor run'ı Thor için en bereketli run oldu. Karakterin ihtiyacı olan gücü, zekayı, hızı hepsini verdi. Ancak Thor, Jason Aaron run'ından ibaret değil maalesef ve Thor genel olarak seyahat hızında ışık hızı üstünde (bunun sebebi de onu taşıyan Mjolnirr'in seyahat hızının ışık hızından bir kaç kat fazla olmasıdır. Yoksa Mjollnirsiz Thor'un bu hızlarda çok fazla feat i yok.) kombat ve reaksiyon hızı olarak ise düzenli olarak Spider-Man gibilerinin altında gösterilmiştir.

Marvel Evreni için Thor çok çok yavaş kalmasa da DC-Image-Wildstorm gibi evrenlere kıyasla Marvel kahramanları genel olarak birazcık daha yavaş (özellikle DC'ye karşı) , elbette Thor'da bundan nasibini alanlardan.

@pesforever2012

Hocam ben de burada Thor'un Captain America tarafından madara edilmesini paylaşırım kombat hızı konusunda. Hikaye de ne olduğunu bilmeden, şartları bilmeden bir low feat atıp sonra da "şöyle de oluyor ama" ile argüman üretilmez. Bakın bunu çok sık yapıyorsunuz yapmayın.

Konuya dönersek.

Superman ve WW'nin hızları için;

http://kahramanbaykus.com/er-meydani-hulk-vs-superman/
    http://kahramanbaykus.com/wonder-woman-ne-kadar-kudretli/

Konularına bakabilirsiniz.

Olayı karakterleri kötüleyebilecek en kötü gösterimi ya da onları yüceleştirebilecek en akıl almaz gösterimi bulmaya harcamayalım arkadaşlar. İstikrara bakın, farklı yazarlar tarafından, farklı olay örgülerinde istikrarlı bir şekilde bu karakterler nasıl tasvir ediliyor ve diğer karakterler arasında söz konusu departmanda (güç,dayanıklılık, hız vs) itibarları nasıl ?

Buradan bir şey çıkarabiliriz. Yoksa sen Batman'in, Wonder Woman'a tekme atmasını atarsın, ben Daredevil'in Hulk'u madara etmesini atarım, Öbürü Deathstroke'un Wally'e çelme atmasını atar, bir başkası Sniper mermisi ile vurulan Wonder Woman'ı atar. Bunu sabaha kadar sürdürebiliriz yani :D Ama buradan sonuç gelmez çatışma çıkar.

Ortalamalara, istikrara, geniş tasvire bakacaksınız.

Buna baktığınızda da Thor kendi evrenindeki Sentry, Hyperion, Quicksilver, Makkari, Silver Surfer, Quasar gibi isimlerden yavaş. Hatta Spider-Man, Venom gibi tipler ile bile sorunu var.
    DC Evrenindeki üst sınıf kahramanların (Superman, WW, Hal Jordan, MM, Orion, Flash, Dr. Fate vs vs) ise hemen hemen hepsinden seyahat hızında olmasa(ki bazılarında bu konuda da yavaş) bile kombat hızında yavaş.

Ha ama Thor'da süper hız var mı ? Diye sorarsanız, elbette Thor süper-insan hızına sahip ses hızından defalarca kat daha hızlı birisi. Sadece diğerleri kadar hızlı değil o kadar.

• Hadeyan kullanıcısına yanıt
    Peki. Sende şöyle kafana göre yorum yapıyorsun yapma. Nerden biliyorsun hikayede ne olup bittiğini bilmediğimi ? Bi senmi biliyorsun attığın ss'lerin geçtiği hikayeyi ?

Neye göre yapıyorsun yani bu yorumu her defasında ? Biz hep kafamızdan sallıyormuşuz gibi yorumlar atıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pes2012forever -- 30 Ağustos 2018; 13:25:12 >
  • quote:

Peki. Sende şöyle kafana göre yorum yapıyorsun yapma. Nerden biliyorsun hikayede ne olup bittiğini bilmediğimi ? Bi senmi biliyorsun attığın ss'lerin geçtiği hikayeyi ?

Neye göre yapıyorsun yani bu yorumu her defasında ? Biz hep kafamızdan sallıyormuşuz gibi yorumlar atıyorsun.
    Hocam hikayede ne olup bittiğini biliyorsan bize de anlat okumayanlar var çünkü.

Superman attığın SS'te baya dayak yemiş, çökmüş gibi duruyor. Eğer Supermanın zayıf düştüğü bir durum varsa ve söylemiyorsan taraflı olduğunuzu gösterir.
  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    Bakın size kibarca "hocam" diye hitap ettim. Siz diye hitap ettim hala agresif geri dönüş yapıyorsun. Bende attığım her sahneyi %100 bilmiyorum elbette koca comics alemi. Çıkmış her şeyi okumuş olmak mümkün değil. Benim tek dediğim (ki bunu da sizi örnek göstererek genel herkes için söyledim.) bunun böyle olamayacağı ve sizin bunu çok sık yaptığınıza şahit olmam.

Attığınız şeyin arkaplanını biliyorsanız ne mutlu size zaten. Biliyorsanız söyleyin beyefendi. Bilmiyorsanız da bu bir sorun ya da eksiklik değil. Ancak bir yerlerden bir tane resim bulup bunun üzerine counter-argument yani karşı-argüman kurmak yetersiz vede keyifsiz bir şey.

Bir de her defasında demişsiniz ben sizle bu tarz bir konuşmayı ilk kez yaptım. Ancak 2014 yılındaki çizgi romandan bir görseli bu 2015-2016 dan diyerek atmışığınıza da şahit oldum tabiki de. Ama bu sorun değil hocam, herkes yanlış hatırlayıp, eksik adres gösterebilir ancak üslubunuz bu eksikliğin üzerinde çok agresif bir şekilde inat etmek üzerine gibi geliyor bana. Benim de zaten sizi uyarmama sebep olan şey bu. Yoksa kimse sizden her featin arkaplanını yıl-ay-gün-yazar-çizer olarak söylemenizi beklemiyor. Ancak aynı şekilde bir görsel üzerinde bu kadar ahkam kesilmesini de beklemiyor. Yani olay bir denge kurmada kardeşim.

Kafama göre yorum yapıyorum tabi herkes gibi ancak siz ya da başkaları beni yanıltacak, beni düşündürecek, beni hatamla yüzleştirecek bir şey gösterebildiği zaman da bundan dersimi almayı ve karşıdaki kişiyi takdir etmeyi de bilirim. Sizinle ayrı düştüğümüz nokta bu. Ayrıca tekrar ediyorum madem biliyorsunuz neden arkaplanını açıklayıp da bizi aydınlatmıyorsunuz. Ama dediğim gibi sorun bilip bilmemeniz değil ancak basit bir zafer arayışı için tek bir imaj bulup bir karakteri aşağıya çekmeye çalışmak ve bunu yaparken de bir adres göstermemek. Bu yüzden dedim benzer bir şeyi buradaki herkes yapar ve kimse bir yere varamaz. O yüzden tasvire, istikrara ve itibara bakalım diye.

Ben sizi yeren değil, size tavsiye veren, sizi daha düzgün bir tartışma usülüne davet eden bir mesaj attım. Siz niye böyle patladınız ? Onu da anlamadım.

Ayrıca sizinle konuştuğum bir mevzu için "Biz hep..." şeklinde bir kalıp kullanıp olayı "sen vs biz" e getirmene gerek yok. Bunu daha önce de yaptın sanırım bir savunma mekanizması ancak dediğim gibi bu tarz şeylere gerek yok. Amaç sizi eleştirmek ya da gücendirmek değil "Bu yol faydalı değil, daha iyi bir yolu var." demek idi.

Anlayana ne güzel, anlamayana da canı sağolsun.

Ne yapmamı bekliyorsunuz peki anlamadım ss değilde çizgi romanın tüm sayfalarınımı atacagım buraya? Çok merak ediyorsa isteyen açar bakar ss'in geçtiği çr'ye.

Bir yerlerden bir resim bulup diyorsun. Şu cümlede bile kışkırtıcı konuşuyorsun zaten.

Superman konusuna gelirsek hep en büyük featlerini gösteriyorsunuz bende böylede olabileceğini gösterdim. Hemen saldırıya geçmeye gerek yok.
    Thor'u zaten Mjolnirsiz Hulk seviyesinde gösteriyorlar genelde nedense. Adama tanrı diyoruz ama sanki Mjolnir tanrıymış gibi davranıyor. Hız konusunda öyle. Nedense hız hep bir problem olmuştur Marvel için.
  • pes2012forever kullanıcısına yanıt
    Dostum kimse saldırıya geçmiyor. Ayrıca ben senden o tarz bir şey yapmanı beklemediğimi bunun sorun olmadığını kaç kere söyledim. Dolamışsın ağzına bir "kışkırtıcı" lafını kendi mesajlarınıza hiç bakmadan. Çok merak ediyorsa isteyen bakar elbette ancak başka bir arkadaşın dediği gibi bilip de söylememek başka bir şey bilinmiyorsa da bilinmiyordur sorun değil. Ama biliyorum da demiyorum ayağına gerek yok.

Bana kışkırtıcılıktan bahsediyorsun bir kere bile saldırganlık göstermediğim konuda "saldırıya geçmeye gerek yok" demişsiniz beyefendi. Dönün bir mesajlara bakın kim savunmacı ve agresif, kim uzlaşmacı görürsün. Her şeyden kışkırıyorsanız ise ona da artık yapabilecek bir şeyim yok. Daha dikkatli olmaya çalışırım en fazla.

Hocam, "Bu featler gibi şöyle featleri de var" demek var. Bir de "Bu kadar hızlı bi adam bazen mermileri yakalayacak kadar hızlı olamıyor ama" diye ayrıştırıcı ve karakteri aşağı çekmeye yönelik bir mesaj atmak var.

Ayrıca dediğim gibi sizin "öyle de olabileceğini" göstermeniz kısır döngüye sokar bizi çünkü herkes benzerini Thor için de yapabilir, Flash için de, Silver Surfer için de vs vs

Neyse dediğim gibi anladıysanız beni ne mutlu. Anlamadıysanız canınız sağolsun.

Benim aşşağı çekme gibi bi niyetim yokta bu forumda superman o kadar abartıldıki son zamanlarda en sevdiğim kahramanlardan birinden soğuttular yani.

Bunu atma sebebimde o kadarda abartmayın demekti. Böyle durumlardada olabiliyor anlamında.

Neyse kışkırtıcıdan kastımda "bir yerlerden bir resim bulup atıyorsun" demek, hiç bir bilgin yok internette bulduğun bir ss i buraya atıp bir şeyler sallıyorsun demek benim için. Olay bu..
  • En az 5000x ftl+

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kangal- K kullanıcısına yanıt
    Flash'ı yakalamaları hız feati olsa da hemen hepsinde Barry veya Wally bilerek yavaş gidiyor zaten . Orada Barry bilerek yavaşlıyor sonra Superman tacı alıyor ..

Çoğu zaman yakalayamıyor Superman zaten .

• quote:

Orijinalden alıntı: Irishman

En az 5000x ftl+
    Neyden bahsediyosunuz hocam 5000x ftl+ derken ? :D
  • Doctor Fate kullanıcısına yanıt
    Sen de mi yeni üyesin

• quote:

Sen de mi yeni üyesin
    Şu Son of Krypton ismini çalan üyeyim :D

Son hesabım Kangal- dı.

Onu değiştireyim dedim.
  • quote:

Sen de mi yeni üyesin
    Yani 5000x ftl+ ne olduğunu biliyorum :D

Hangi feati 5000x ftl+ onu anlamadım
  • quote:

Flash'ı yakalamaları hız feati olsa da hemen hepsinde Barry veya Wally bilerek yavaş gidiyor zaten . Orada Barry bilerek yavaşlıyor sonra Superman tacı alıyor ..

Çoğu zaman yakalayamıyor Superman zaten .
    Yani yakın bir hızı var demeye çalışıyodum orda. Yakalayamayacağını ben de biliyorum

Şu sahne herşeyi anlatıyor;

Thor ve Odinin Hızı

• Doctor Fate kullanıcısına yanıt
    Konuda bodozlama şekilde söyleme ben kangal nickli üyeyim diye , ban falan atar adminler . Yasak normalde yan hesap .

Neyse konuya gelirsek , yakın bir hızı da yok bana göre . Ciddi bir fark var .. Yakın hız demek Flash'ı hız olarak zorlaması demek zaten , zorlar ama geçemez . Burada ise Flash da*ak geçerek geçiyor ..

Üstelik burda bahsettiği "bağışlar için yapılan yarışlar" pre crisis era döneminde .. Yani Pre Crisis dönemindeki meşhur 4-5 serilik yarışlarda bile bilerek ya berabere kalmış ya da az farkla geçmiş Flash .

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.