Şimdi Ara

Thunderbolt 5 destekli M4 Mac mini tanıtıldı: İşte Türkiye fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
6
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya almayı çok istiyorum çok iyi. ve fiyat olaakta bana ucuz geldi nedense

• Bunların oyun performansı nasıl olur ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M2 mac mini kullanıyorum, günlük kullanım ve az biraz oyun oynamak için mükemmel alet, telefonda iphone olunca ikisinin birlikte çalışması çok güzel oluyor

• KNTLG kullanıcısına yanıt

Monitörünüz hangi model ?

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Samsung’un 22 inç 1080 Monitörü var,
    Mac i ilk çıktığında Vatandan gidip almıştım 14.000 TL ye, bütçem çok olmadığı içinde idareten bu monitörü aldım şimdilik kullanıyorum. Kampanya ile 2k monitör denk getirisem almayı düşünüyorum 🙂

• KNTLG kullanıcısına yanıt

Thunderbolt 5 destekli M4 Mac mini tanıtıldı: İşte Türkiye fiyatı ve özellikleri 

Ben bakınıyorum ama mac uyumlu olması lazım.PPI sorunları oluyor bu sıkıntı.

• güç tuşunu niye alakasız bir yere koymuşlar anlamadım, parmakları ince ve uzun için sorun değil ama hafif kalın biri için sürekli kaldırmak demek

Thunderbolt 5 destekli M4 Mac mini tanıtıldı: İşte Türkiye fiyatı ve özellikleri
  • ProfXavier kullanıcısına yanıt

Hocam zaten bu hx 370 dediğim laptop ve mini pc işlemcisi intel u serisi gibi düşünün. Masaüstüne bu işlemcideki gpu gelmedi içinde 890 m var forma horizon 5 i 120 fps oynayabiliyor ekran kartına ihtiyaç duymadan dahili grafik birimi 1650 den daha güçlü. Turkiyede seçeneği az.

Mesela bu alınabilir. Bende bu işlemcinin gpusunu içeren masaüstü serisi yeni 10700g çıktığında sistemime guclendirm yapmayi düşünüyorum. Şu anda kullandığım işlemci 780 m içeriyor o bile çoğu oyunda linux kullanarak gayet iyi performans veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• M1 pro ile bile çok güzel wow oynanıyor.

• ProfXavier kullanıcısına yanıt

M4 Pro'lu Mac Mini'ye alternatif isteyenlere şu minik canavarı önereyim:

https://amzn.eu/d/gQisbR4

- 80 TOPS gücünde yeni nesil AI işlemci (12 core/24 thread CPU, 16 core GPU, 50 TOPS NPU).

- 256 GB'a kadar arttırılabilir 7.500 MHz LPDDR5X bellek (4 yuva).

- 8 TB'a kadar arttırılabilir M.2 SSD (çift yuva).

Güç tüketimi M4'lü Mac Mini ile neredeyse aynı. Kolay kolay ısınmayan verimli bir işlemciye sahip.

Apple ekosistemini tercih etmeyenler için güzel bir alternatif.

https://x.com/kemal_ersin/status/1851709082811408583

• Xtrud kullanıcısına yanıt

Xcode'un "Predictive Code Completion" özelliği en az 16GB RAM istiyor. Geliştirici cihazı olabilmesi için bu koşulu sağlaması gerekiyor artık.

• slamdunk393 kullanıcısına yanıt

Ne oynamak istediğine bağlı.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt

Üstad bu cihaz 50K, iki katı.. Peki performansı iki katı mı?

• monoblaine kullanıcısına yanıt

Aynı soruyu sormak isterim, bir Apple ürünü için bunu ilk defa söylüyorum; bu ürün Mac Mini'nin 2 katı fiyatta, peki performans iki katı mı?

• broodofqueen kullanıcısına yanıt

Mesajımda da belirttiğim gibi cihaz, M4 Pro'lu Mac Mini alternatifi. Ancak M4'lü Mac Mini'yi 32 GB RAM ve 1 TB SSD ile kişiselleştirdiğinizde bu cihazdan pahalıya geliyor.

HX 370'in Multithread Passmark puanı 35279 iken Apple M4, 25080 puan almış (12 Cores, 24 Threads vs. 10 Cores, 10 Threads). M4 Pro için elimizde henüz test verileri yok.

Beelink SER9, Wi-Fi hariç her şeyiyle yeni nesil bir cihaz. AI tarafında sahip olduğu 50 TOPS NPU ile Microsoft'un Copilot+ PC için istediği en az 40 TOPS koşulunu karşılıyor.

Hoparlörü ve mikronu da var, sesli komutlar verebiliyorsunuz.

Hepsiburada'da özellikleri daha ayrıntılı verilmiş:

Thunderbolt 5 destekli M4 Mac mini tanıtıldı: İşte Türkiye fiyatı ve özellikleriwww.hepsiburada.com
    Beelink Ser9 Amd Ryzen™ Aı 9 HX370, 32GB LPDDR5X, 1tb M.2 Fiyatı
    https://app.hb.biz/Q0m00J3VShGZ

• Mac Mini bence çok güzel bir cihaz. Apple geliştiricisiyseniz şu an daha iyi bir alternatifiniz yok zaten (uygulama paketleyip göndermek için Proxmox üzerine kurduğum macOS sanal makinesi bana yetiyor ama büyük olasılıkla ben de bir tane Mac Mini alacağım).

Bir dönem MacBook Pro kullandım. O güne kadar sahip olduğum en kaliteli laptop'tı. macOS de şık bir işletim sistemi. Ayrıca UNIX tabanlı olması geliştiriciler için cezbedici bir unsur. Ancak normal kullanıcılar ve bilgisayarı çoğunlukla günlük işler için kullanan kişiler (fotoğraf, video düzenleme dahil) "Hayatımı değiştirecek" beklentisine girmemeli. Yukarıda dediğim gibi iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple TV gibi cihazlarla Apple ekosisteminin içindeyseniz gözünüz kapalı alabilirsiniz. Herkesin bildiğini tekrarlamaya gerek yok ama Mac sahibi olmak isteyenler için şimdilik en iyi seçenek M4'lü Mac Mini.

• monoblaine kullanıcısına yanıt

x86 bir işlemci o küçücük kutunun içinde vaat ettiği performansı veriyorsa şapka çıkarırım, helal olsun derim. 4 nm olması bir avantaj ama ne olursa olsun ben x86 mimarisinin az güç kullanarak çok performans verme konusunda ARM ile asla yarışabileceğini düşümüyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.