Beni de 5 Mart saat 1'de çağırdılar mülakata. Evraklarımı da istediler. Nüfus cüzdan fotokopisi, öğrenci belgesi, fotoğraf falan.
nereden baş vuruluyo 3. soruşum
quote:
Orjinalden alıntı: B A L A M İ R
nereden baş vuruluyo 3. soruşum
thy nin sitesinde bir ara açılmıştıı part time öğrenci aranıyor diye.. geçti artık
serkanbaba;
abi bu esenboğadaki mülakat nerde yapılıyo,beni arıyan bayan ın sesini tam olarak alamadığım için adresi eksik aldım,sadece esenboğa da iç hatlar terminali dediğini biliyorum .bana yardımcı olursan çok sevinirim,salı günü mülakat var da :)
quote:
Orjinalden alıntı: mbaris
serkanbaba;
abi bu esenboğadaki mülakat nerde yapılıyo,beni arıyan bayan ın sesini tam olarak alamadığım için adresi eksik aldım,sadece esenboğa da iç hatlar terminali dediğini biliyorum .bana yardımcı olursan çok sevinirim,salı günü mülakat var da :)
dostum nerede yapıldığını bilmiyorum ama yarın mesaide sorarım fakat bildiğim kadarı ile kontuarların arkasında olan ofisler var orada eğer sıkıntı olursa içhat gidiş katından gir orada kontuarların üst katında idari işler var oraya sorabilirsin. Benden tavsiye danışmaya sakın sorma kesinlikle yanlışla yere yönlendirirler... benim tavsiyem idari işlere sor...
abi çok saol yarın öğrenirsen çok sevinirm en azından gidince arama stresine girmem.yardımın için çok teşekkrler,iyi çalışmalar..
slm millet bana thy den telefon gelmiş ancak o sırada telim kapalıydıı konuşamadıkk haliylee. şimdi de siteden aday no mu girerek mülakat günüme bakamıorum ne yapmam gerektiğini bilen biri warmıı
merabalar ben thy ye kabin memurluğu için başvuruda bulundum.okuldan öğrendiğim kadarıyla ingilizcem ve aileden dolayıda arnavutça biliyorum.ayın 25 inde görüşmem var.acaba ne giymek,nasıl davranmak gerekir.ne tür sorular soruluyor.ingilizcede çok zorluyorlarmı.bana acil yarım ederseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
benim de bi arkadaşım girecek kabin memurluğu sınavlarına . sözlü , yazılı sınavda neler soruyolar , biliyomusunuz ?
Şu an kabin memurluğu için başvurular bitti ve mülakatlarlar evam etmekte.İlk önce ön mülakata tabi tutuluyor adaylar.Ön mülakat sadece boy kilo ölçümü için.Ayrıca herkesin bildiği üzere erkeklere host değil stewart denir.İlk önce toefl kpds belgeli olma zorululuğu vardı fakat yeterince adam bulamadıkları için bu belgesi olmayanlarıda mülakatlara çağırdılar.Belgesi olan arkadaşlar şu an özel bir şirket tarafından mülakatlara tabi tutuluyorlar.Belgesi olmayan arkadaşlar ise 2 şubata kadar boy kilo ölçümüne gidecekler.Ondan sonra büyük ihtimalle ingilizce - türkçe mülakatlar başlayacak.Bu mülakatta 5-6 kişinin(psikolog,eğitmenler,1pilot)olduğu bir odaya alınıyorsunuz ve ingilizce soru bombardımanına tutuluyorsunuz.Bu arada psikolog'da sizin beden dilinizi tartıyor sanırım.Daha sonra türkçe mülakata tabi tutuluyorsunuz ki herkes bunun çok zorlu olduğundan bahseder.İngilizceden geçip türkçeden kalan çok kişi olduğunu biliyoruz.Bunun haricinde bilinen bir gerçekte thy'de çok torpil döndüğü.Dolayısıyla steward veya hostes olmak için torpile ihtiyacınız olacak.İlk başlangıç maaşı eskilerin %80i yani 2500ytl civarına geliyor 3 ayda birde ikramiye 2000ytl alıyorsunuz.Şartları çok iyi fakat bir o kadar zorlu.Asla bir düzeniniz yok sürekli mevsimler günler geceler gündüzler değiştirip duruyorsunuz v.b.
BBRRKK kardeş sen sanırım belgelisin sen internetten takip etmiyorsun.Seni KRM diye özel bir insan kaynakları şirketi mülakata tabi tutacak.Telefon numarasını bulup aramanı tavsiye ederim.Eğer belgen yoksa bir yanlışın var çünkü belgesizleri aramıyorlar.Mülakatlarda sordukları belli bir konu yok.Havadan sudan.24 saatin olsa ve görünmez olsan ne yapardın diye bir soru bile gelmiş.(tabiki paris hiltonun evine girerim)Giyiminiz özenli olmalı erkekler kesinlikle takım elbiseli bayanlar ise klasik ve abartısız olmalı.
gecen yaz ben gıttım o mulakata..ben soru sordular..hıc burada calıstınmı burada yakının varmı..ozgecmısını soylermısın..sonra ıngılızcen nasıl ozgecmısını bırde ıngılızce soylermısın dıyorlar..herseyı soyledık kazandık..ama gel gelelım aylık maas cok cok dusuk 300-350 lıra alacaksın demezlermı resmen somuruyorlar birde mavi bir takım elbise giyicekmişimde takım calısmasına ve yorulmaya katlanıcakmısım..aynen böyle dedıler sanada boyle dıyecekler..bende dedım bana uymaz bu 300 lıra ıcın mavı-lacıvert karısımı palyanco elbısesı gıyemem dedım..ozman vazgecıyosun galıba dedı 3 kısıden bırı bende evet vazgecıyorum dedım ve cıktım..sımdıden soylıyım.degısmedıyse solunda sarı saclı normal kılolu orta yaslı bır bayan oturuyor en samımısı odur.dıger ıkısı gaddar.ozellıkle en solda oturan sısko kadın.alaycı bır tavrı var.
bu mülakat nerede oluyor?
slm arkadaşlar ben yazın THY'nin kabin memurluğu için başvurmuştum.29 Aralık'ta randevum var Yeşilköy'de. Bir bayan olarak nasıl giyinmeliyim ve orada nelere dikkat etmeliyim? Bu arada İngilizce Öğretmenliği öğrencisiyim.Bu sorun teşkil eder mi?
2007 konusunu hortlata hortlata bugüne getirdiniz
quote:
Orijinalden alıntı: nonamedone
slm arkadaşlar ben yazın THY'nin kabin memurluğu için başvurmuştum.29 Aralık'ta randevum var Yeşilköy'de. Bir bayan olarak nasıl giyinmeliyim ve orada nelere dikkat etmeliyim? Bu arada İngilizce Öğretmenliği öğrencisiyim.Bu sorun teşkil eder mi?
abim thyde kabin memuru..
takım gıyın sade olsun..saçın at kuyrugu bıcımınde yüzünün ınsanlara iyi ifade edecek şekilde olsun
çok makyaj yapma..
güzel kok
içeri girerken de çıkarkende iyi günler de..
o haftanın haberlerine ıyı bak
güleryüzlü ol
ingilizcede çok bısey yok zaten
abimin dedıklerı bu şekilde..
maaş tecrube kazandıkça uçuş saatın arttıkça artıyor ilk başladıgında 2000-2500 +yat larda amerıkada gunluk 50 dolar japonyada 90 dolar alıyorsun..
abimin şuan 4500 civarı oluyor yatlarla
iyi akşamlar öncelikle herkesin bayramı kutlu olsun iyi bayramlar. bende 4 eylülde thy kabin memurluğuna basvurdum 24 kasımda telefonuma msj geldi 13 0cak 2010 için sınav randevusu aldım /istanbul.önlisans meznuyum ingilizcem üst düzey değil hiç yok da değil sınav içeriği hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi ? mülakat nasıl olur? şimdiiden tşk ederim
quote:
Orijinalden alıntı: pisiko__
quote:
Orjinalden alıntı: ZEUS__
bizim bi arkadaşa mülakatta uçabilir misin diye sormuşlar..kanatlarımı getirmedim demiş ve işe almamışlar
yanlış cevap vermiş siz beni işe alırsanız mutluluktan uçabilirim demesi lazımdı
iyi günler thy nin kabin memurluğu ilanına başvurdum.11 MARTTA mülakata gidicem ancak hiçbir fikrim yok mülakatta ne sorcakları hakkında yardımcı olursanız sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: pebbless26
iyi günler thy nin kabin memurluğu ilanına başvurdum.11 MARTTA mülakata gidicem ancak hiçbir fikrim yok mülakatta ne sorcakları hakkında yardımcı olursanız sevinirim
boy kilo ölçülür.
Basit bi sınav tam olarak içeriğini hatırlayamıyorum
4 kişi grup olarak içeri alıyorlar bi konu veriyorlar ekip uyumunuza bakıyorlar.
Hemen o gün akşamı anında haber geliyor ikinci günkü mulakata kalıp kalmadığınız.
Onun dışında gereken şeyleri abime sorarım olmadı.