Şimdi Ara

Ticaretle uğraşanlara ciddi bir sorum var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam para artık ps3 , alkol içilen mekanlarda yani para gençlerde artık
  • Tabi 30 yıllık şirket Sahibi :)yaş 50 falan herhalde Güzel yedirmişsin
  • 2006 ve öncesi Türkiye 'de küçük esnaf para kazanıyordu. Hemde çok iyi para kazanıyordu.

Biz tekstil ürünlerine aksesuar imalatı yapıyoruz. 1992'den beri. Ben 1990 doğumluyum ve babamı bildim bileli bu işi yapar.

Ev + yazlık + arsa + araba gibi varlıkları 2006 öncesi aldık. Bu zamandan sonra para kazanmak çok zor oldu diyebilirim.

Çin - suriye bizim işimizi resmen baltaladı diyebilirim.

Önceden 4.5 dolara metresini sattığımız 18 numara kristal şerit şuan 0,75 CENT ! Çin yüzünden.

Aynı zamanda teksil mağazalarımız da var. Sendi kumaş 1 dolar 50 sent iken bugün 3 dolar 40 sent. Peşin parayla 3 dolara alınabiliyor.

Yani önceden tekstil ürününü 25 dolara mâl ediyorsak bugün 35 dolara mâl edebiliyoruz. Aksesuarları kendimiz yaptığımız için kârdayız.
    Çünkü dışarı sattığımızda eskiden 8 dolarlık bir broşu şimdi 2.5 dolara veremiyoruz müşteri piyasa araştırması yapıyor ve bizim millet 5. katta dükkan tutup 1 büyük tüp 1 şarlama 1 makara lehimle benim 2 dolara mâl ettiğim broşu 1.5 dolara mâl ediyor. Yüksek adetlerde çok para oynuyor tabi.

Velhasıl kelam,

bim, şok, a101 gibi küçük bakkalları bitiren firmalar her meslek grubunda türedi.
    Haftalık cirosu 15 bin dolar olan beyazıttaki bir dükkanın tahmin ediyorum ki cirosu 3-4 bin dolara kadar düşmüştür ve bunun çoğu da giderdir zaten.

Para kazanma devri bitti.

Ya çiğköfteci, bardak mısırcı gibi bir anda parlayan bir mesleği zamanında tutacaksın ya da dükkanında oturup milletin aylığını almasını bekleyeceksin.

Gerçi bizim işimiz ihracat.. Kargo parası, gümrük parası gibi düzenlemeler yapılması lazım laleli- beyazıt esnafı için.

Burdan iran'a gönderdiğim malın kilosu 10 dolar ! ulan zaten 1 elbise 1 kilo geliyor.
    Adamın burdan 45 dolara aldığı elbise ülkesine götürene kadar ıvırı zıvırı içinde 60 dolara geliyor. O müşteri de %30 - % 40 kârla mal satacak ki ; gidiş-geliş parasına değsin. Çünkü otel parası - yemek parası vs.. hepsi külfet..

Allah esnafa yardım etsin biliyorum ki çoğu siftahsız dükkan kapatıyor. 3-5 bin dolar kira vermesine rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TüplüveÖfkeli -- 25 Ağustos 2012; 14:46:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

2006 ve sonrası Türkiye 'de küçük esnaf para kazanıyordu. Hemde çok iyi para kazanıyordu.

Biz tekstil ürünlerine aksesuar imalatı yapıyoruz. 1992'den beri. Ben 1990 doğumluyum ve babamı bildim bileli bu işi yapar.

Ev + yazlık + arsa + araba gibi varlıkları 2006 öncesi aldık. Bu zamandan sonra para kazanmak çok zor oldu diyebilirim.

Önceden 4.5 dolara metresini sattığımız 18 numara kristal şerit şuan 0,75 CENT ! Çin yüzünden.

Aynı zamanda teksil mağazalarımız da var. Sendi kumaş 1 dolar 50 sent iken bugün 3 dolar 40 sent. Peşin parayla 3 dolara alınabiliyor.

Yani önceden tekstil ürününü 25 dolara mâl ediyorsak bugün 35 dolara mâl edebiliyoruz. Aksesuarları kendimiz yaptığımız için kârdayız.
    Çünkü dışarı sattığımızda eskiden 8 dolarlık bir broşu şimdi 2.5 dolara veremiyoruz müşteri piyasa araştırması yapıyor ve bizim millet 5. katta dükkan tutup 1 büyük tüp 1 şarlama 1 makara lehimle benim 2 dolara mâl ettiğim broşu 1.5 dolara mâl ediyor. Yüksek adetlerde çok para oynuyor tabi.

Velhasıl kelam,

bim, şok, a101 gibi küçük bakkalları bitiren firmalar her meslek grubunda türedi.
    Haftalık cirosu 15 bin dolar olan beyazıttaki bir dükkanın tahmin ediyorum ki cirosu 3-4 bin dolara kadar düşmüştür ve bunun çoğu da giderdir zaten.

Ya çiğköfteci, bardak mısırcı gibi bir anda parlayan bir mesleği zamanında tutacaksın ya da dükkanında oturup milletin aylığını almasını bekleyeceksin.

Gerçi bizim işimiz ihracat.. Kargo parası, gümrük parası gibi düzenlemeler yapılması lazım laleli- beyazıt esnafı için.

Burdan iran'a gönderdiğim malın kilosu 10 dolar ! ulan zaten 1 elbise 1 kilo geliyor.
    Adamın burdan 45 dolara aldığı elbise ülkesine götürene kadar ıvırı zıvırı içinde 60 dolara geliyor. O müşteri de %30 - % 40 kârla mal satacak ki ; gidiş-geliş parasına değsin. Çünkü otel parası - yemek parası vs.. hepsi külfet..

Allah esnafa yardım etsin biliyorum ki çoğu siftahsız dükkan kapatıyor. 3-5 bin dolar kira vermesine rağmen.

Aynen katılıyorum, benim ailem 1955'den beri tekstilci ama 2000'den sonra Çin piyasayı bitirdi...

Eminönü'nde içi tıklım tıklım müşteri olan hanlar artık sessiz, bomboş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 25 Ağustos 2012; 14:10:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erob

quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

Piyasayı çok iyi bilen biri olarak şunu diyebilirim,
    sanayide iş yapan firmaların satışları her geçen yıl biraz daha düşmekte.
    inşaat sektörü geçen yıllarda yükselişteyken bu sene inşaatta da gerileme var.
    ben şahsen en iyi ilerlemeyi tarım sektöründe görüyorum. tarım ve hayvancılıkla uğraşan firmalardan hiç şikayet duymadım.
    bugün iş değişikliği yapacak olsam hayvancılık yapmayı düşünürüm.
    bu ülkede son yıllarda birşeyler ters gidiyor ama çözemedim. piyasada iş yapan firma sayısı az olmasına rağmen nasıl oluyorsa herkes lüks araçlara binebiliyor, ev alabiliyor. aynı piyasada gerçekten iyi iş yapan birisi olmama rağmen piyasaya borçlarımı güç bela ödüyorum. araba değişikliği bir yana elimdeki aracın vergisini muayenesini bile yaptıramıyorum. alacaklarımı almakta çok zorlanıyorum. işimi geliştirebilsem kazancımın yükseleceğini biliyorum. ama bir türlü gerekli sermayeye ulaşamıyorum. tek iyi yanı geçimimi sağlıyorum, kredi kartımın küçük bir miktar borcundan başka bankaya vs borcum yok. sadece mal aldığım yerlere borçlanıyorum ve bu borcumun karşılığı var.
    Neredeyse bütün esnaf bankalara borçlu, piyasa durgun. para dönmüyor. bu şekilde nereye kadar gidebiliriz bilmiyorum.

tarım ve hayvancılıkta da sıkıntılar başladı, mazota zam geleceği haberleri ortaya çıkmaya başladı. Ayrıca çok sayıda süt inekleri kesim hanelere yollanmaya başlamış. Daha bugün haberde " eskiden çiftçi sattığı 1 kilo pamuk ile 1 litre mazot alırken, şimdi 4 kilo pamuk satan çiftçi ancak 1 litre mazot alabiliyor" şeklinde bir yorum dahi vardı.
    Lüks araçlar,evler,telefonlar ise borçlanma ile alakalı. Ben çok görüyorum adam tüketici kredisi çekiyor 60-70 bin tl kadar bunun 50 siyle ev alıyor,15-17 ile araba alıyor geri kalanı da cep telefonuna harcıyor. Kendi aldıkları borçları çocuklarına yıkanlara dahi gördüm adam ev almış 4 sene sonra kalp krizinden öldü ve borçları çocukları ödemek zorunda kaldı.

Kısacası Çok şükür bu hükümete diyenler önlerini göremeyecek kadar kör insan grubuna dahiller...

Gemi lojistik firma sahipleri yani armatörler mazotu 1.70 tl (otv'siz) alırken çiftçi bu paranin iki katını veriyor. 8 yıl önce çiftçiye ÖTV siz mazot sözü veren bu hükumetti.

Siyasi olaylara fazla girmek istemiyorum sadece ticari sohbet olarak kalsın ama ticaretin bu duruma gelmesinde ki etken YANLIŞ yürütülen politikadir. Gercekten uyutuluyoruz, ülkede kriz var şu an ve hiç bir kanal veya yayın organı bahsetmiyor.

Fazla konuşmak istemiyorum o zaman YANLIŞ anlaşılıyoruz. Sadece sunu soyluyorum bu hukumet zengin hükumeti zamanında AKP ye oy vermiş biri olarak bunları yazıyorum. Ben uyandım darısı uyuyanlara...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

jovanovic

Eminönü / tahtakale / Marpuççular iş Merkezinde tam 3 tane dükkanımız vardı. Sırf o dükkana kiracı olabilmek için hava parası 70 bin - 130 bin $ arası hava parası verilirdi. Abartmıyorum 3 liraya mâl olan dökümden yapılma hediyelik ev süsü satardık. 3 tane yavru fil arasına nazar boncuğu + ufacık halı deseni vardı arkasında. Bunun bize maliyeti tam 3 liraydı.

15 liradan binlerce sipariş alırdık. Hemde malı yapmadan paranın yarısını peşin alırdık zaten.

Şimdi iş yapıyoruz. Adam 30 milyar bakiyeye 500- 1000 lira ödeme yapıyor. Onu da her hafta yapmıyor yani.
    Sen bir firmaya 30 milyar bağla cuma günü sana 1000 lira ödeme yapsın.. O zaman çark dönmüyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

2006 ve sonrası Türkiye 'de küçük esnaf para kazanıyordu. Hemde çok iyi para kazanıyordu.

Velhasıl kelam,

Aynen katılıyorum, benim ailem 1955'den beri tekstilci ama 2000'den sonra Çin piyasayı bitirdi...

Eminönü'nde içi tıklım tıklım müşteri olan hanlar artık sessiz, bomboş...

Aynen hocam ne yaptıysak ailecek 2005-2006 ya kadar yaptık o dönemden sonra bir şey yapamadım. Demek ki sadece Gida sektörü değilmiş. Eminönü ağlıyorsa memleket bitmiş demektir fazla söze gerek yok. Türkiye'de en buyuk esnaf piyasasından bahsediyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

jovanovic

Eminönü / tahtakale / Marpuççular iş Merkezinde tam 3 tane dükkanımız vardı. Sırf o dükkana kiracı olabilmek için hava parası 70 bin - 130 bin $ arası hava parası verilirdi. Abartmıyorum 3 liraya mâl olan dökümden yapılma hediyelik ev süsü satardık. 3 tane yavru fil arasına nazar boncuğu + ufacık halı deseni vardı arkasında. Bunun bize maliyeti tam 3 liraydı.

15 liradan binlerce sipariş alırdık. Hemde malı yapmadan paranın yarısını peşin alırdık zaten.

Şimdi iş yapıyoruz. Adam 30 milyar bakiyeye 500- 1000 lira ödeme yapıyor. Onu da her hafta yapmıyor yani.
    Sen bir firmaya 30 milyar bağla cuma günü sana 1000 lira ödeme yapsın.. O zaman çark dönmüyor işte.

Çok haklısın maalesef, hepsi doğru...

• Mesajları okurkan saniye herke düşüşte falan diyor fakat türkiyeni sanayideki kalbi kocaelidir ve kocaeli vızır vızır full time iş alınıyor işsizlik kocaelide cidden yok ama para az diye fabrikalara girmiyor millet
  • gıda sektörü yavaşlamaz hata yöneticilerinizde devriniz yavaşmı borç durumu satıştamı stoktan dolayımı gider kalemlerine dikkat ettinizmi akraba şirketlerinde genelde kasa dışarıya çalıştığında firma durur genelde yöneticilerden birini kişisel hesabına
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokojoes

quote:

Orijinalden alıntı: JanBaV

Tabi 30 yıllık şirket Sahibi :)yaş 50 falan herhalde Güzel yedirmişsin

Bu kadar şüpheli olmayın. Abdi İbrahim ilaç sanayi a.ş. En eski şirketir 100 yıldır var. Su an sahibi 130 yasında değil herhalde. DÜZ MANTIK BİRAZ KAFAYI CALİSTİR. SİRKET KURUCUSU BEN DEĞİLİM BABA MESLEĞİ AİLE ŞİRKETİ SU AN BABAM EMEKLİ BEN 16 yıl oldu bu sirketteyim

Senin gibi düz mantıklar böyle konuları berbat ediyor. Harika bir bilgi paylaşımı yapıyorduk si....çtin sivadin sagol

Tabikide anladım aile şirketi olduğunu ilk mesajından anlaşılıyor zaten.29 yaşında şirketi sen mi kurtarıcan İşin gücün yok forumda takılıyorsun.30 yıllık şirket demişsin 30 yaşında adam yok bu forumda neredeyse

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.