Şimdi Ara

TİLGİN tkaq8aktbdya Fiber internet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar sorunum şu 2 gün önce bu modemi bağladılar kapının girişine fiber net alt yapısı varmış sadece bizim sitede.Neyse sorunum şu yaklaşık 10-15 m uzakta kalıyor bu modem usb wireless le bağlanıyorum masa üsütü pc mde airties ın usb wireless adaptörü var ancak sinyal çok zayıf 1 yani bazen 2 oluyor 2 olduğunda 850 yle download yapabiliyorum.
    Sorum şu usb adaptörüm kötü olduğu içinmi böyle çekiyor.Bunun full çekmesi için ne yapmam lazım ? Yardımlarınızı bekliyorum.

TİLGİN tkaq8aktbdya Fiber internet sorunu

• modemi değişebilirsin veya access point kurabilirsin
  • modemi adamlar kurdu gitti zaten o acces point nedir biraz açıklarmısın.
  • 1- Modem değil, router vermişler.
    2- O başlıkta yazdığınız routerınızın kablosuz şifresi yani model adı değil. Şifrenizi router arayüzünden güncelleyin bu arada.
    3- Routerınız 4 portlu ise modeli Tilgın HG1311.

Maalesef GPON bağlantı türü için verdikleri router'ın kablosuz performansı çok vasat. Ekstra bir router alıp ethernet kablosu ile bu routera bağlayıp kablosuz ağınızı genişletebilirsiniz.
  • bu extra routerın fiyatı bana ne kadara malolcak hocam.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss06

bu extra routerın fiyatı bana ne kadara malolcak hocam.?

Hocam bir sürü router çeşidi var. 40TL ye de bulmak mümkün 450 TL ye de. İhtiyaçlarınız doğrultusunda bir model almanız en mantıklısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Hocam bir sürü router çeşidi var. 40TL ye de bulmak mümkün 450 TL ye de. İhtiyaçlarınız doğrultusunda bir model almanız en mantıklısı.

haci sen 16bin mesaji nasil yaptin allahaşkına ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Süperonline Fiberde VPN sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktor x

quote:

quote:

haci sen 16bin mesaji nasil yaptin allahaşkına ?

Olunca oluyor
  • quote:

1- Modem değil, router vermişler.
    2- O başlıkta yazdığınız routerınızın kablosuz şifresi yani model adı değil. Şifrenizi router arayüzünden güncelleyin bu arada.

Maalesef GPON bağlantı türü için verdikleri router'ın kablosuz performansı çok vasat. Ekstra bir router alıp ethernet kablosu ile bu routera bağlayıp kablosuz ağınızı genişletebilirsiniz.

Ayni modem bende var.Router degil modem.Ekstra olarak fiber icin cok iyi bir modemdir.Kesinlikle tavsiye ediyorum ben sitede oturuyorum 32mbs/s internet down 30'dan asagi dusmuyor(akk asmadiginda)upload 1.80'den asagi dusmuyor.Kablosuz internet kismina gelicek olursa turuncu seklinde bir anten var.Cok cok iyi olmasada iyi diyebilirim bende uzaktan 2-3 cekince net down 15mbs up yine ayni.Ama kablosuz konusunda cok iyi sayilmaz sadece o konuda katiliyorum.Bence tilgin modem iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: K4S1R6A

quote:

1- Modem değil, router vermişler.

Ayni modem bende var.Router degil modem.Ekstra olarak fiber icin cok iyi bir modemdir.Kesinlikle tavsiye ediyorum ben sitede oturuyorum 32mbs/s internet down 30'dan asagi dusmuyor(akk asmadiginda)upload 1.80'den asagi dusmuyor.Kablosuz internet kismina gelicek olursa turuncu seklinde bir anten var.Cok cok iyi olmasada iyi diyebilirim bende uzaktan 2-3 cekince net down 15mbs up yine ayni.Ama kablosuz konusunda cok iyi sayilmaz sadece o konuda katiliyorum.Bence tilgin modem iyi.

Modem değil router. Bana da aynı şeyi kurdular.

Buyrun direk üretici sayfası;

http://tilgin.com/Products/Ethernet-access/HG1310/

Modem, yani modulasyon-demodülasyon, telefon kablosundan gelen ses sinyallerini data sinyallerine çevirir. Sonra da - eğer servis sağlayıcısından statik IP istenmediyse - rastgele UP atar.

Bizde durum farklı. Binanın altına konumlandırılmış MDU veya KTA sinyali alıp IP yı kendisi atıyor. Routerın tek işlevi de oradaki kullanılmaya hazır olan data akışını alıp tekrar wireless veya kablo ile iletmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 11 Mayıs 2012; 0:23:30 >

• hız sorununu nasıl çözerim ben ?
  • quote:

hız sorununu nasıl çözerim ben ?

Ya direk routerdan bilgisayarınıza kablo çekeceksiniz veya yine aynı şekilde kablo çekip kabloyu ekstra alacağınız routera bağlayacaksınız.
  • en iyisi routerdan kablo çekip ethernetten bağlanmak eski yöntem en iyisi.
  • Yalniz haklisin evet router buyuk ihtimal cunku bendede sonny ericson kutusu var oraya takiyorum ordan da butun eve dagitiliyor 3+1 sitede oturuyorum.Ama evet hocam haklisin :)
  • extra router kablo vs vs ye gerek kalmadı ttnetten görevli geldi data prizle işinizi halledersiniz dedi elektrikçi bulup bu işi hallettircem 10mbitle laptoptan download yapıyorum.3 çizgi çekmesine ragmen kendi pcmde full cektiğini düsünürsem bu 20 olmasada 18 17 yle rahat işimi görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.