Şimdi Ara

TIME dergisi yapay zeka alanındaki en etkili 100 kişiyi açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TIME dergisi yapay zeka alanındaki en etkili 100 kişiyi açıkladı
    TIME, yapay zeka alanındaki en etkili 100 kişiyi belirleyen ikinci yıllık TIME100 AI listesini açıkladı. 2024 TIME100 AI sayısının kapağında TIME için Klawe Rzeczy'nin hazırladığı bir fotoğraf illüstrasyonu yer alıyor.

2024 TIME100 AI listesinden önemli noktalar 

Kapakta AMD'den Lisa Su, Reddit'ten Steve Huffman, Mistral AI'dan Arthur Mensch, NVIDIA’dan Jensen Huang, AI Now Institute'tan Amba Kak, Scarlett Johansson ve yeni listedeki diğer isimler de dahil olmak üzere 18 isim yer alıyor.

TIME100 AI ile birlikte yayınlanan listede Google CEO'su Sundar Pichai, AMD CEO'su Lisa Su, yazar Ray Kurzweil, BM Teknoloji Elçisi Amandeep Singh Gill ve diğer isimlerin derinlemesine profilleri ve röportajları yer alıyor.

Ayrıca Bkz.Google'ın yapay zekası elbiseleri sanal olarak denemenize olanak tanıyacak

TIME100 AI listesi hakkında TIME Genel Yayın Yönetmeni Sam Jacobs: "Yapay zeka dünyası 2023'te OpenAI, Anthropic ve rakipleri gibi girişim laboratuvarlarının ortaya çıkmasıyla domine edildiyse, bu yıl eleştirmenlerin ve savunucuların da belirttiği gibi, az sayıda teknoloji devinin olağanüstü etkisini gördük.

Bu yılki liste, yapay zekanın laboratuvardan çıkıp dünyaya adım attığında sahip olduğu olasılıklara dair örnekler sunuyor. TIME gibi medya şirketleri de dahil olmak üzere birçok sektör, yeni iş modelleri ve fırsatları keşfetmek için artık önde gelen yapay zeka şirketleriyle ortaklık kuruyor. Bu hareketlerin sonuçları muhtemelen gelecek yılki listede kimin yer alacağını belirleyecek." dedi.

2024 TIME100 AI listesinde 40 CEO, kurucu ve kurucu ortak bulunuyor. Meta'dan Mark Zuckerberg, Google'dan Sundar Pichai, Microsoft'tan Satya Nadella, Insitro'dan Daphne Koller, OpenAI'dan Sam Altman, Anthropic'ten Chris Olah ve Dario Amodei gibi birçok isim yer alıyor.

Listede ayrıca yapay zekanın toplum üzerindeki etkisini sorgulayan veya teknolojiyle deneyler yapan kişilerde bulunuyor. Ayrıca aktör Scarlett Johansson, Bollywood oyuncusu Anil Kapoor, komedyen ve yapay zeka yaratıcısı King Willonius, sanatçı Lawrence Lek ve YouTuber Marques Brownlee'de listede yer alan diğer isimler.

2024 TIME100 AI listesinin tamamını görmek için linke tıklayınız: time.com/time100ai 

TIME100 AI kapağı için linke tıklayınız: https://bit.ly/4cLq76n 

Kaynak:https://time.com/7017829/time-reveals-the-2024-time100-ai-list/

• En başarısız aynı zamanda kendi işletim sistemlerine en uyumsuz, öyle ki firmaları baskın pozisyonu ya da parayla yapay zekalarını kullanmaya zorlayan Sundar Pichai/Google'ı tepeye yerleştirmek için acaba ne kadar ödeme aldı Time, merak ettim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Scarlett ne la, kesin listede çinli yoktur diyecektim varmış.

Mâlum özellikle tiktok,alibabacloud mühendislerinin tonla makalesi algoritması falan var. Bytedance falan diye eklemişler. 3-5 tane serpiştirmişler yani

Aktör falan koymuşlar youtuber var listede, fakat 1 tane torch geliştiricisi bile yok.

Sundar adını görünce istemsizce sinirleniyorum bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 8 Eylül 2024; 7:59:39 >
  • "YouTuber Marques Brownlee'de listede yer alan diğer isimler." bu ne alaka.

• Öfffff ne yapay zekaymış be sıktı artık. Hadi o şirket sahipleri deli para kazanıyor onu anladım da biz ne halt yemeye sürekli yapay zeka diye dolanıyoruz ortada. Bu yapay zeka gündeminin dayatma olduğu o kadar belli ki aynı geçen senlerde metaverse haberleri gibi.

• Listede Ozan Sihay’ı da görmek isterdik.

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    scarlett "benim sesimi izinsiz AI'da kullandılar" dedi ya, bi de yine AI filmi olan "Her"de sesini verdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nvidia, Google, OpenAI, Microsoft, AMD, ve TSMC CEO'larını "lider" ve "yenilikçi" diye ayırmışlar ama g.... yaprak, elinde mızraklılar ve Youtuber gibi çer çöpleri de "düşünür" vs. diye iteliyorlar. Gerçi lider kısmında da bir çok SJW tercih var gibi gözüküyor ama ne başardıkllarını veya neya katkı yaptıklarını tam bilmediğim için es geçiyorum.

Azıcık zekası olan insan Nividia'nın, Google'ın, OpenAI'ın vs. CEO'ların yanını bi youtuber yada Nijerya üniversitesinde ki sıradan bir akedemisyen kadını koymaz!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.