|
Tinder ve cotoken oil- mineral day dolandırıcılığı (5. sayfa)
-
-
ah şimdi buldum, 6 aydır peşimi bırakmıyor bunlar, tinder kullanmadım bana önceden telegramdan mesajla ulaşıyorlardı şimdi whatsupdan direk ulaşıyorlar, 3-5 tane oldular tabii ki hiç birisine 5 kuruş kaptırmadım, bir kaç tanesi çabuk vaz geçti, birisi uzun soluklu konuştuk 2 kez kameralı konuştum ancak ingilizce bilmediğim için sadece "hi" diyebildiğim 3-5sn süren konuşmalardı, ancak sanki 2 konuşmada da aynı mekan ve her kelime aynı olunca video olduğunu düşündüm. Sizler baştan beri bunların Hong-Kong kaynaklı bir çete olduğunu düşünüyorsunuz ancak bence Türkiye'den birilerinin işi bu, ailemizin dolandırıcıları yani. Çoğuyla Türkçe konuşuyorum ne hikmetse çeviri programları ne kadar gelişmiş ve pratik ise hemen cevap alıyorum ki bazı cümlelerimi çeviri programlarının da çevirebileceğini düşünmüyorum o yüzden Türk olduklarına dair şüphem büyük.
Uzun soluklu konuştuğum kişi parayı bir alışveriş sitesi üzerinden kazandığını küçük esnaflardan alıp vitrin oluşturduğunu falan anlatarak sahte olduğu besbelli
adresini verip buraya üye olmamı istedi, kimlik fotokopisi istediği için üye olmadım. Üye olmadığım için artık iletişim kurmadı. Şimdi başkasıyla yine konuşuyoruz hepsinde olduğu gibi gelip Türkiyeyi gezeceği yalanı falanla bir haftadır lüzumsuzca konuştuk(nereleri gezebilir falan şeklinde) şimdi wall-stret midir nedir orada çalışan amcasının tüyolarıyla zengin olduğunu güya bunu bana da öğretebileceğini falan söyledi param yok deyince 200$dan 2000tlye kadar minimum giriş fiyatını düşürdü ancak baktı benden zırnık çalışmıyor sanırım bugünden sonra bir kez daha ikna etmeyle uğraşıp sonra selamı sabahı keser.
Üstte paylaştığım alışveriş sitesinin dolandırıcı olduğundan emin olduğumdan internetten araştırmış ancak bu sayfayı bulamamıştım şimdi buldum. Telefon numaraları ve resimler isteyen varsa özelden yazsın. Şu anki dolandırıcım afrika numarası üzerinden whatsup ile ulaşıp geçiçi numaram diyerek sonra farklı bir ingiltere numarasına geçti. Alışveriş sitesi veren dediğiniz gibi hong-kongtaydı ancak diğerleri genelde londrada yaşadıklarını ve güzellik salonu işlettiklerini veya moda tasarımcısı olduklarını söylüyor. Dediğim gibi bence yerli dolandırıcıların yapay zekâ aracılığı ile yaptığı bir iş gibi duruyor.
Para kaptıranlara geçmiş olsun diyorum. Merak ettiğim kişileri nasıl seçiyorlar, bankalarda da bilgi aldıkları birileri var mı?
-
Şuan beni dolandırmaya çalışan 2 çinli var. Para kaptırmadım, boş boş takılıcam onlar anlayana kadar. Ne kadar meşgul edersem o kadar az vatandaşım dolandırılır mantığındayım 😅 bilgi isteyen olursa seve seve paylaşırım 5468055245
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X