Şimdi Ara

Tıp akreditasyon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
16.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Listeye bakmanı öneririm akredite olmayan bir sürü tıp fakültesi USMLE'ye girebiliyor. Hocalar kendi egoları ve kariyerleri için buna önem veriyorlar. Lütfen akreditasyon komitesinde olan üst dönemlerinle konuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksantin.oksidaz K kullanıcısına yanıt
    Zaten 2019dan sonra demiş bu onların son sınavları sonrasını uteak belirleyecek

Örneğin uteak ben şu fakültelerin eğitim standartlarını uluslararası tıpa uygun buldum diyecek bunlar katılabilir diyecek ve bunlar girecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akredite eğitiminin diğerlerinden farkı ne hocam peki ekstra zorlama durumu falan olur mu ?
  • Ne yazık ki Amerikalılar'ın resmi sitelerinde 2023'le ilgili olarak ABD ve Kanada dışı ülkelerden genel bir akreditasyon isteneceğinin bahsi geçiyor.

Ben de diyorum ki UTEAK'dan daha başka, daha ciddi, tanınırlığı daha fazla olan bir kurum yapar diyorum.

Bu konular çok detaylı konular hocalarınla veya üst dönemlerine sor onlar sana anlatacaktır. Her şeyden önce bizim müfredatımız analitik düşünce odaklı değil.

Umarım anlatabildim ne demek istediğimi burada bu konuyla ilgili tartışmak istemiyorum.

• MertayKardes kullanıcısına yanıt
    Zorlamadan daha çok öğrencinin tıp eğitimi alması sırasında koşulların elverişli olup olmadığını kontral ediyor akreditesi olmayan ile pek farkı yok

O işlerle ben ilgileniyorum üst dönemlerin değil hocam benim bilgim daha çok ne yazık ki siz bilmiyorsunuz ve bilmemekte de ısrar ediyorsunuz ne yazık ki:(

Belli ki sizde akredite yok bunu kendinize yediremiyorsunuz böyle geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C83C5EC86 -- 16 Temmuz 2019; 23:17:19 >
  • anladım hocam çok sağolun
  • Yazık sana arkadaşım çok yazık devam et sen bu kafayla.

Şimdi favorilere ekliyorum 2020 de tekrar uplayacağım

O zamana anlaşılacağını düşünüyorum bazıları için geç mi olur erken mi olur bilmem sadece uyarımı yaptım

• keşke dediğin gibi olsa da akredite üniversite okuyarak diplomamzın yurt dışında bir anlamı olsa. Keşke bu kadar 2. dünya ülkesi olmasak da diplomamız da 2. dünya diploması sayılmasa? Ama dediğin gibi değil ne yazık ki :(
  • Ben 2. Dünyabülkesine hiç katılmıyorum bir almanlı çıkıp da Amerika da doktor olacağım diyip de oraya kabul olduğunu hiç görmedim aynı şey için de 1 almanın elini kolunu sallayıp Türkiyede denklik alan da görmedim

Sadece avrupa birliği ülkelerinde avrupa birliğine bağlı ülkelerde doktorluk yapma hakkı var diğer ülkelerde denklik bedava verilmiyo ya sınavına girion ya da belirli şartları yerine getirmen gerek

Eğer 2. Dünya ülkesi olsaydık ABD de avrupa da çok fazla doktor hekim göremezdik ve yabancı vatandaşlar da buraya tedavi olmak için gelmezdi ama geliolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C83C5EC86 -- 16 Temmuz 2019; 23:32:48 >
  • abd ve avrupadaki türk doktorlar ankara tıplı di mi hocam?
  • Genelde köklü üniler özellikle İstanbul tıptan çok var

Örneğin gazi Yaşargil ankara tıplu bu ara:)

Ama az tıp fakültesi vardı o zaman ondan:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C83C5EC86 -- 16 Temmuz 2019; 23:38:26 >
  • hocam peki ankara tıpta mı okursunuz polanyada tıp mı
  • Onu kendime saklayayım

• ankara tıpın eğitimi avrupadaki çogu tıptan iyi degil midir sizce hocam ?
  • Oralara gitmeden ve oralarda tanıdığım olmadan sağlıklı karar vermek zor ama hocalarının verdiği konferanstaki dönütlerle iyi olduğu anlaşılıyor (gata-Hacettepe-istanbul-ege-gazi-9eylül. ve bazı özeller de dahil koç-yeditepe gibi sayamadığım çoğu okulda buna dahildir)

Hocam mersin zor mu denildiği kadar

• hocam ben biraz araştırdım da oxfordta mesala her ögrencinin kendi kadavrası oluyormuş ve öğrenci onunla ilgileniyormus zaten yatılı bir okul. derslerden cıkıp üzerinde çalışıyormus falan. dünyanın üst seviye tıpları ile türkiyedeki tıpları kıyas etmememiz lazım kendimizi kandırırız biraz
  • Orası Oxford

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.