Şimdi Ara

Tıp Fakültesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
8
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Anladım hocam cevaplar için teşekkür ederim tercih döneminde de burada olursanız Arada sorularımı sorarım kafama daha çok soru takılır yerleşene kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam seneye gireceğim sınava. önceden tıp istiordum fakat hem ezber olarak gördüğümden hem de uzun yıllar okumak istemediğimden vazgeçtim. sorularım şöyle
    1- kaç yaşında işe başladınız?
    2- lisede matematik ve fizikten daha çok zevk alan ve biyoloji ağırlıklı tıp fakültesini seçen, sonradan bırakan arkadaşlarınız var mı ? sonradan memnun kalan arkadaşlarınız var mı?
    3- bu süreç "tıp okumak zor yegenim" denildigi gibi zor mu? sonuçta her mesleğin zorlugu var diye düşünüyorum.
    4- eğer aynı paraları kazanacağınızdan emin olsanız 20li yaşlarınızı daha eğlenceli geçirmek için tıptan vazgeçer miydiniz?
  • DrOphthalmology D kullanıcısına yanıt
    Hocam yani o ay yaptığınız performans döneri er ya da geç size verilir mi? Hastane kar yapmıyor denilip verilmediğinden bahsediyordu DrTus daki hocalar o zaman bu yanlış mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hankm00dy

hocam seneye gireceğim sınava. önceden tıp istiordum fakat hem ezber olarak gördüğümden hem de uzun yıllar okumak istemediğimden vazgeçtim. sorularım şöyle
    1- kaç yaşında işe başladınız?
    2- lisede matematik ve fizikten daha çok zevk alan ve biyoloji ağırlıklı tıp fakültesini seçen, sonradan bırakan arkadaşlarınız var mı ? sonradan memnun kalan arkadaşlarınız var mı?
    3- bu süreç "tıp okumak zor yegenim" denildigi gibi zor mu? sonuçta her mesleğin zorlugu var diye düşünüyorum.
    4- eğer aynı paraları kazanacağınızdan emin olsanız 20li yaşlarınızı daha eğlenceli geçirmek için tıptan vazgeçer miydiniz?
    1-24 yaşımda işe başladım.Yaşıtlarıma göre çok iyi maaşlarla başladım.Ama öğrenciliğimde de başka işler yaparak para kazandığım bir dönem oldu

2-Tıp fakültesini bırakan hiç arkadaşım olmadı,sevmeye sevmeye ve mecburiyetten devam eden yüzlerce arkadaşım oldu.

3-Tıp okumak diğer bölümleri okumaya pek benzemez.Yaşıtlarınız dışarılarda gezerken,eğlenirken siz onlarca saat ders çalışmak zorunda kalırsınız.Diğer bölümler 3-4 ay yaz tatili yaparken sizin yaz tatiliniz 2 ayı geçmez.Kaldı ki 5 ten 6 ya geçerken tatiliniz 15 gündür sadece.İnsan hayatında hataya yer yoktur.Bu yüzden her zaman diken üstündesinizdir.

4-Kesinlikle vazgeçerdim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: JokF

Hocam yani o ay yaptığınız performans döneri er ya da geç size verilir mi? Hastane kar yapmıyor denilip verilmediğinden bahsediyordu DrTus daki hocalar o zaman bu yanlış mı?
    Döner sermaye her ay hastanede biriken paranın bir kısmının dağıtıldığı bir ekstra kalemdir.Hastane kar yapmazsa döner sermaye olmaz,otomatik olarak o kalemi alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf kitler

Bu mesaj silindi.
    Şu an için ameliyat yapılan standart bir devlet hastanesinde en çok kazanan branşlar ortopedi,göz ve kadın doğumdur :)
    tesekkurler hocam. siz de okumanizin karsiligini almissiniz tebrik ederim. benim iciin de bekledigim cevaplardi aslinda. hakikaten doktor olmak isteyen tip okumali. ben bu kadar baskiya okumaya dayanamazdim herhalde. tekrardan tesekkurler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JokF J kullanıcısına yanıt
    ben de çok trollüyorum bana denk gelmişsinizdir sanırım

genelde ben maaş konusu açarım ama geenlde tıp dışı tüm meslekler girmeye başladı

hatta hemşirelerden başlık açan mı dersin 'biz hekimden daha bilgiliyiz niye maaşlarımız arasında baya fark var'

fizyoterapistlerin reçete yazma hakkı olduğunu iddia eden mi dersin bizim de hekimden farkımız yok diyenler mi ararsın

radyoloji gibi branşların teknikerleri kendi dalda çalışna hekimleri mi kıskanması dersin onlar sadece kağıta bakıp kafadan rapor yazıyorlar ben de yazarım gibi söylemler mi dersin

eskide kaldı dr tustaki hekimler şimdi çok çok azı hekim ya da troller ordusu

• 1)Normal mesai+ nöbet+normal mesai =36 saat olayı asistanlıkta nı oluyor ve hangi alanlarda oluyor?

2) Polikliniklerde çok fazla yoğunluk oluyor. Sizin alanınızda da böyle mi? Böyleyse hızlı karar almaktan endişe ediyor musunuz?

3)Anadolu insanı garanti iş diye tıpa çocuklarını zorluyor, baskı yapıyor. Ben de bu insanların çocuğu olarak tıpa zorlanıyorum. Bir insanın sorumluluğunu üstlenmek bana çok ağır geliyor. Bu durumu siz aşabildiniz mi? Ayrıca ailem zorluyor dediğim gibi ancak benim aklımda başka bir bölüm yok ve çalışmayı çok seviyorum. Bu konu hakkında çok stresliyim, birkaç cümle eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

1)Normal mesai+ nöbet+normal mesai =36 saat olayı asistanlıkta nı oluyor ve hangi alanlarda oluyor?

2) Polikliniklerde çok fazla yoğunluk oluyor. Sizin alanınızda da böyle mi? Böyleyse hızlı karar almaktan endişe ediyor musunuz?

3)Anadolu insanı garanti iş diye tıpa çocuklarını zorluyor, baskı yapıyor. Ben de bu insanların çocuğu olarak tıpa zorlanıyorum. Bir insanın sorumluluğunu üstlenmek bana çok ağır geliyor. Bu durumu siz aşabildiniz mi? Ayrıca ailem zorluyor dediğim gibi ancak benim aklımda başka bir bölüm yok ve çalışmayı çok seviyorum. Bu konu hakkında çok stresliyim, birkaç cümle eder misiniz?
    1)Evet hemen hemen her asistanlıkta oluyor ama şiddetleri bölümden bölüme değişiyor.Örnek verecek olursam ortopedi asistanıyken nöbetimin olduğu bir gün sabah 6'da işe başlar ve sonraki gün gece 23'te evime giderdim.Sonraki sabah 6'da tekrardan işimin başında olurdum ve bunu ayda 15 kere tekrarlardım.Yani 41 saat neredeyse ameliyathane,servis,poliklinik arasında aralıksız çalış 7 saat dinlen şeklinde.Ama dermatolojideki arkadaşlarımız çok daha az sayıda ve çok daha düşük şiddette çalışırlardı.
    Şu anki bölümümde ise sabah 7.30 akşam 18 çalışıyorum.Daha mutluyum,daha az yoruluyorum :)

2)Göz çok yoğun bir branştır.Devlet hastanelerinde günde 200 hastaya kadar bakarsınız.Hızlı karar almak bir süre sonra alıştığınız için çok sorun olmuyor.

3)İnsanların sağlığı konusunda karar verici olmak gerçekten çok sorumluluk isteyen bir durum.Bu bende hiçbir zaman sorun yaratmadı.Severek ve isteyerek seçtiğim için sıkıntı yaşamadım.Çalışmayı seviyorsan emeğinin ve paranın karşılığını alacağın bir bölüm.Her şeyi akışına bırak :) Bu sorunları çok rahat aşacağına eminim

Çok teşekkür ederim hocam :) Son olarak, uzman olduktan sonra bu nöbet sayısı ne kadar azalıyor? Ayrıca ayda 15 nöbet demek yıllarınızın hastane + 7-8 saat dinlenme +hastane +7-8 dinlenme... döngüsünde geçmesi demek. Bu fiziksel olarak yorar ancak benim merak ettiğim psikolojik yönü. Psikolojik olarak çok fazla yıpratmaz mı? Ve de ülkenin durumuna göre çok iyi bir maaş alıyorsunuz. Ancak bunu harcama fırsatınız oluyor mu? Bu döngü hangi yaşta bayağı hafifliyor , yoksa sonsuza kadar mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam ben de ortopedi düşünüyorum da siz hangisinden istifa ettiniz ve sizce en iyi ortopedi hangisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

Çok teşekkür ederim hocam :) Son olarak, uzman olduktan sonra bu nöbet sayısı ne kadar azalıyor? Ayrıca ayda 15 nöbet demek yıllarınızın hastane + 7-8 saat dinlenme +hastane +7-8 dinlenme... döngüsünde geçmesi demek. Bu fiziksel olarak yorar ancak benim merak ettiğim psikolojik yönü. Psikolojik olarak çok fazla yıpratmaz mı? Ve de ülkenin durumuna göre çok iyi bir maaş alıyorsunuz. Ancak bunu harcama fırsatınız oluyor mu? Bu döngü hangi yaşta bayağı hafifliyor , yoksa sonsuza kadar mı?
    Psikolojik yönü çok kötü.Bir süre sonra ruha dönüyorsunuz,agresifleşiyorsunuz,umursamaz olmaya başlıyorsunuz.
    Uzman olunca yükünüz hafifliyor.Asistanlık her zaman çok zor ve ağırdır
    Hayır harcamaya çok fırsatınız olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thanatos_1905

Hocam ben de ortopedi düşünüyorum da siz hangisinden istifa ettiniz ve sizce en iyi ortopedi hangisi
    Kendimi ifşa etmeyeyim burada :) en iyi ortopedi hiç gidilmeyen ortopedidir :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.