Şimdi Ara

Tıp Hekimlerinin Doktor ünvanını gasp etmeleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
4.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden 4 tane eğitim alanı vardı tıp hukuk din ve felsefe şu an var olan dalların çoğu felsefeden ayrıldığı için felsefe doktoru deniyor alanında çoook derinlere inen kişiler oldukları için değil aynı zamanda doctor kelimesinin anlamına bakarsan tedavi etmek gibi bir anlamı olduğunu da görürsün Amerika'daki önce bir lisans bölümü okunması zorunluğu önüne gelen tıp okumasın diye var çünkü onlarda sınav falan yok parası olan anlık hevesle tercih edip bırakabilir maksat bunların önüne geçmek ve gerçekten mesleğe gönül vermiş olanları almak 4 yıl tıp okulu okuyorlar 3 yıl staj yapıyorlar 7 yıl onların da tıpla uğraştığı süre sonunda tıp doktoru ünvanını alıyorlar işte bizde 6 yıl sonunda alıyoruz pek farkı yok ve birazcık yabancı dizi kültürün varsa onların da tıp doktoru olmayıp doktora yaparak doktor ünvanını alanları espri konusunu yaptığını görürsün yani sizden başka kimsenin hekimlerin doktor ünvanını kullanmasıyla problemi yok evet bir hekim PhD de yapabilir temel bilim alanlarında çünkü temel bilimler pek çok farklı fakültenin de alanı sadece tıp fakültesinin değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakasız. Teknik bir mesele tartışıyoruz. Tıpta geçme notunun 60 olduğunu, herhangi bir bitirme projesinin dahi yapılmadığını hatırlatırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen benim ne yazdığımı anladın mı?

• Loch Ness Gölü Canavarı L kullanıcısına yanıt
    Hayır felsefeden ayrıldığı için denilmiyor. Oku.

A Ph.D., also called a doctorate, is a "Doctor of Philosophy" degree, which is a misleading moniker because most Ph.D. holders are not philosophers. The term for this increasingly popular degree derives from the original meaning of the word "philosophy," which comes from the ancient Greek word philosophia, meaning "love of wisdom."

Mesleğe gönül verme vesaire diye zırvalamışsın ama böyle bir şey yok zaten. Kendi uydurmaların. Prosedür bu şekilde işliyor. Tıp okulu gelen öğrencinin lisans mezunu olacak yeterlilikte olmasını istiyor. Kalite kriteri yani gönül değil.

7+4 = 11 yıl amerikada doktor olma süresi
    6 yıl Türkiye’de

Phd süresi: 4+2+4 = 10 yani amerikalı doktorlar fazlasıyla hak ediyor ünvanı.

Türklerin ise 4 yılı eksik kalıyor.

“ pek fark yok “ değil anlayacağın. Fark var.

• AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Anladım?

• Pratisyen hekim: Birinci basamak doktorlarıdır. Pratisyen hekim olmak için tıp fakültesi mezunu olmak gerekir. "Dr." kısaltması ile anılır.

Mevzuatta geçen haliyle böyle. Hala derdin ne anlamiyorum. Md mi kullanilmasi lazim bunu mu soyluyon? Öyle degil ama yasal hak ve kural bu kimsenin kimseyi gaspettigi yok dr unvaniyla hukumeti kandirip doktora yaptim diyecek salak yoksa eğer.

"Ağla" deyip gecmem lazimdi sanirim pardon açiklama yapmaya çalistigim icin.

• Türkiyede md phd meselesi çok karışık,hiç oturmamış. Bunun çözülmesi lazım.

Ayrıca konu sahibi numunelik bir tip, birkaç gündür görüyorum forumda, belli ki sıkıntılı.
    Gerçek hayatta kimse sallamaz bunları, forumda etkileşim yaratınca mutlu oluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 2 Ağustos 2020; 1:5:13 >
  • Jetengine kullanıcısına yanıt
    Yavrum zaten mevzuat hatalı onu söylüyoruz başından beri. Okuma yazma da mı yok?

• an agony A kullanıcısına yanıt
    Uza

• Lisedeki 60a benzemez hocam o burası üni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Ağustos 2020; 1:9:25 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Kayboll

• Mevzuat hatalı ne demek allah aşkina. Ulkece biz buna karar vermişiz, amerikanin akademi kurallarini benimsememizi zorunlu tutan bir şey yokki. Avrupanin cogunda ve avusturalyada da 6 yil orda da mi hatali. Biz pratisyen hekime kisaltma olarak dr unvani kullandiriyoruz uluslar arasi bir kurali yok bunun. Olsa 6 yil okuduktan sonra usmlye girdiginde seni kabul etmememelir lazim. Ciddi ciddi soruyon diye cevapliyorum troll cikarsan severim belani wq😂

• İii geceler hocam size
    1 günüde öyle bitirdik

Yıkıl karşımdan

• Ehehe bi trolü daha ezdik😂😂😂

Sıkıntılı birisin. Öğrenme ve anlama zorluğu yaşıyor olduğun muhakkak. Okuduğunu anla, öyle gel.

• Hadi hadi uyu. Uyumadan bi guzel dusun. Hepsini anlattim 3 4 tekrar at anlarsin. Ozelden tel at wp dan anlatayim merak ettiklerini. Phd süresi hesaplayip 6yil md süresiyle karşilastiriyon. Ciddi diyom dmden at anlatayim.

Benden düşük seviyede zekaya sahip insanlarla vakit kaybetmeyi sevmem

• Ben severim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.