Şimdi Ara

Tıp kazanmak için ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
19.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adı sanı yanlış olabilir doğrudur ben birşey iddia etmedim ben benim gittiğin dersane tıp isteyenler için YGS sınav sonuç analizi basıldığında hep YGS2 baktırıyıor LYS eklenecek puan bu diyorlar. Çok da mesele değil ama en baştaki yargıya kesinlikle katılmıyorum bir sosyal bir LYS geometrinin 1.5 katı puan felan getirmez tıp için yuh artık standart sapma fealn değil o basbaya standart yön değiştirme olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrshayber

Adı sanı yanlış olabilir doğrudur ben birşey iddia etmedim ben benim gittiğin dersane tıp isteyenler için YGS sınav sonuç analizi basıldığında hep YGS2 baktırıyıor LYS eklenecek puan bu diyorlar. Çok da mesele değil ama en baştaki yargıya kesinlikle katılmıyorum bir sosyal bir LYS geometrinin 1.5 katı puan felan getirmez tıp için yuh artık standart sapma fealn değil o basbaya standart yön değiştirme olur

hocam işte ilk dediğin doğru.tıp isteyenler ygs2ye bakarsa daha kesin sonuç elde eder.ygs1den daha yakın oranları ama bunlar sadece ygs puanı.karşında tablo verilmiş orada yazanlar doğrudur ygs sosyal lys geonun katsayısından fazla olabilir ve tabloda öyle yazıyorsa öyledir.

sonuç olarak tıp isteyenler ygs2 den yerleşmeyecek ama ygs 2 puanına bakarak daha yakın bir sonuç elde eder.

• quote:

Adı sanı yanlış olabilir doğrudur ben birşey iddia etmedim ben benim gittiğin dersane tıp isteyenler için YGS sınav sonuç analizi basıldığında hep YGS2 baktırıyıor LYS eklenecek puan bu diyorlar. Çok da mesele değil ama en baştaki yargıya kesinlikle katılmıyorum bir sosyal bir LYS geometrinin 1.5 katı puan felan getirmez tıp için yuh artık standart sapma fealn değil o basbaya standart yön değiştirme olur

YGS2 Puan ağırlıkları: MAT %30 FEN %40 TURKCE %20 SOS%10

MF3 e dahil edilen ygs ağırlıkları: TÜRK %11 MAT %11 FEN %11 SOSYAL %7

MF4 de bu daha farklı yani tıp isteyen adamla mühendislik isteyen adamın ygs den alınan yüzdeleri zaten farklı , değerleri tabloda mevcut .

YGS SOSYAL TIP İCİN%7 LYS GEOMETRİ TIP İCİN%5

Bu dogru 4 geometri=3 sosyal ya da 5 Sosyal=7 Geometri

• quote:

Orijinalden alıntı: ornitin

quote:

YGS2 Puan ağırlıkları: MAT %30 FEN %40 TURKCE %20 SOS%10

MF3 e dahil edilen ygs ağırlıkları: TÜRK %11 MAT %11 FEN %11 SOSYAL %7

MF4 de bu daha farklı yani tıp isteyen adamla mühendislik isteyen adamın ygs den alınan yüzdeleri zaten farklı , değerleri tabloda mevcut .

YGS SOSYAL TIP İCİN%7 LYS GEOMETRİ TIP İCİN%5

Bu dogru 4 geometri=3 sosyal ya da 5 Sosyal=7 Geometri

yuh ya resmen rezillik o zaman. ben mühendis olacam ama sosyal daha fazla yapmam gerek boru gibi lys dururken. neyse herkese teşekkür beni yanlış anlayanlar olduysa yada ben yanlış anladıysam herkesten özür dilerim. iyi çalışmlara selamlar dostlar..

• geometri yerine sosyal mi yapak napak
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLackLisT.

geometri yerine sosyal mi yapak napak

• hayır mühendisilik seçecek adam için biyoloji sosyalden daha az etki eder yani biyoloji yapacağına sosyal yapmalısın tıp isteyenler için de geo sosyaldan daha az etki eder ygs puanı hesaplanmasının 2 amacı vardır bir ygs puan türü ile öğrenci alan bölümlere öğrenci yerleştirmek 2: lys ye girmek isteyenler için bir baraj oluşturacak bu barajı geçemeyen lys ye giremeyecek sonuçta tıp isteyen biri ygs ye kadar ygs 2 puanına bakabilir ygs 2 hesaplanırken katsayılar fen 4.3 mat 3.6 türkçe 2.5 sos 0.9 ama tıpa yerleşmen için fen türkçe mat katsayıları aynı olacak mf 3 hesaplanırken
  • Mesela ygs-1 puanıyla lys'ye etki eden ygs-1 puanı farklı yani öyle mi ? Benim fenim kötü, türkçem iyi, bu yüzden de lys'ye etki edecek olan ygs puanım denemelerdekinden daha fazla olucak öyle mi ? Saçma ama güzel lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara -- 13 Mart 2012; 16:37:10 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fordöngüsü

merhaba arkadaşlar ben üniv okuyorum sınava tekrar hazırlanıyorum tıp fakültesini kazanmak için ne kadar puan yapılmalı ortalama netler falan (okul puanım 60 üzerinden 49 gibi bir puan gelecek sanırım)

diğer sorum ise ygs %kaç etkiliyor

lys %kaç etkiliyor

(40 ve 60 diye hatırlıyorum ama emin olamadım)

şimdiden herkese teşekürler :))

yani benim verdiğim net ve puan herşeyden her branşdan belirli ortalama hata yapılırsa yani 130 net ile hamda 463 puanda alınabilir o net tam göz korkutmasın biraz ortalama sosyal+türkçe desteklenmiş net. sonuçta 1 fizik sorusu= 4 tarih sorusu adam 3 fizik yapar sen 11 net yukarsa olsan neye yarar..

1 fizik sorusu =4 tarih sorusu mf3 için külliyen yalan ortalama katsayılar sosyal bilimler 0.7 fen bilimleri 1.1 soru başına yani öyle aman aman bir fark yok artı sosyalin standart sapması son senelerde hep daha yüksek çünkü sosyal bilimlerde sorular ağır geliyor. Yani yapacağın her sosyal sorusunun önemi çok büyük. hatta sosyal bilimler toplamda lys geometriden neredeyse 1.5 kat fazla puan getiriyor (sorusu sayısı ve katsayısı fazla)

arkadaşım neyin dalgasını çekiyon sen? külliyen yalanmış hayatında hiç mi girmedin sınava anlamadımki.. mf3 ve ygs2 puan türü tıp fakültesi için yerleşme puan türü sen kalkmışsın bana sosyal 0.7 fen 1.1 yok sosyal lys geometriden daha fazla falan ya tmcisin ya dilci.. 1.5 katfazla ise çek sosyalı full lys geometri fizik yarısını yap bak bakalım nereye gidiyon sulama teknolojileri mühendisliği..

arkadaşım ortamı niye geriyorsun? bilmiyorsun hemde bildiğini iddaa edip bana sallıyorsun elinin altında internet var hiç olmazsa git biraz araştırma yap öyle cevap yaz.
    Öncelikle hangi tıp fakültesi ygs-2 puan türüyle alıyor bunu bana açıklar mısın?
    ikinci olarak ben ya tmci yada dilci değilim Ege diş hekimliği kazanmış mf 4 mf 1 gibi puan türlerinden ygs 2010 senesinde ilk 10000 e girmiş biriyim
    üçüncü olarak ben sana geometri yapma demiyorum ayrıca Türkiye genelinde Sosyal bilimler testinde 2010 senesinde full çeken olmamıştı diye hatırlıyorum. Ayrıca benim bahsettiğim lys fizik değil ygs fiziktir lafları nerenden anlıyorsun çok merak ettim
    son olarakta mf3 puan türü nasıl hesaplanır anlatayım (final dergisinden alıntıdır)
    99,85(herkese verilen taban puan)+(türkçe neti x 1,19)+(sosyal neti x 0,815)+(matematik neti x 1,12)+(fen neti x 1,26)+(mat-2 neti x 0,955)+(Geometri-2 neti x 0,59)+(Kimya-2 Neti x 1,625)+(fizik 2 neti x 1,67)+(biyoloji 2 neti x 2,015)

Sanırım kimin hiç sınava girmediği, tmci yada dilci olduğu ortada full yapılan sosyal 32,6 puan getirirken full yapılan lys geometri 17.7 puan getiriyor ben yaklaşık 1,5 kat demiştim eksik söylemişim 1,84 katı oluyormuş ve 3 tarih sorusu 2 fizik sorusuna hemen hemen eşitttir 1 e 4 gibi bir oran yoktur bu tamamen sallamadır

Bu yorumu kaale alıp cevaplamamın nedenide insanlara yanlış bilgi vermesidir yukarıda doğruları açıkladım artık bu konuyada cevap yazmayacağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fordöngüsü

merhaba arkadaşlar ben üniv okuyorum sınava tekrar hazırlanıyorum tıp fakültesini kazanmak için ne kadar puan yapılmalı ortalama netler falan (okul puanım 60 üzerinden 49 gibi bir puan gelecek sanırım)

diğer sorum ise ygs %kaç etkiliyor

lys %kaç etkiliyor

(40 ve 60 diye hatırlıyorum ama emin olamadım)

şimdiden herkese teşekürler :))

yani benim verdiğim net ve puan herşeyden her branşdan belirli ortalama hata yapılırsa yani 130 net ile hamda 463 puanda alınabilir o net tam göz korkutmasın biraz ortalama sosyal+türkçe desteklenmiş net. sonuçta 1 fizik sorusu= 4 tarih sorusu adam 3 fizik yapar sen 11 net yukarsa olsan neye yarar..

1 fizik sorusu =4 tarih sorusu mf3 için külliyen yalan ortalama katsayılar sosyal bilimler 0.7 fen bilimleri 1.1 soru başına yani öyle aman aman bir fark yok artı sosyalin standart sapması son senelerde hep daha yüksek çünkü sosyal bilimlerde sorular ağır geliyor. Yani yapacağın her sosyal sorusunun önemi çok büyük. hatta sosyal bilimler toplamda lys geometriden neredeyse 1.5 kat fazla puan getiriyor (sorusu sayısı ve katsayısı fazla)

arkadaşım neyin dalgasını çekiyon sen? külliyen yalanmış hayatında hiç mi girmedin sınava anlamadımki.. mf3 ve ygs2 puan türü tıp fakültesi için yerleşme puan türü sen kalkmışsın bana sosyal 0.7 fen 1.1 yok sosyal lys geometriden daha fazla falan ya tmcisin ya dilci.. 1.5 katfazla ise çek sosyalı full lys geometri fizik yarısını yap bak bakalım nereye gidiyon sulama teknolojileri mühendisliği..

arkadaşım ortamı niye geriyorsun? bilmiyorsun hemde bildiğini iddaa edip bana sallıyorsun elinin altında internet var hiç olmazsa git biraz araştırma yap öyle cevap yaz.
    Öncelikle hangi tıp fakültesi ygs-2 puan türüyle alıyor bunu bana açıklar mısın?
    ikinci olarak ben ya tmci yada dilci değilim Ege diş hekimliği kazanmış mf 4 mf 1 gibi puan türlerinden ygs 2010 senesinde ilk 10000 e girmiş biriyim
    üçüncü olarak ben sana geometri yapma demiyorum ayrıca Türkiye genelinde Sosyal bilimler testinde 2010 senesinde full çeken olmamıştı diye hatırlıyorum. Ayrıca benim bahsettiğim lys fizik değil ygs fiziktir lafları nerenden anlıyorsun çok merak ettim
    son olarakta mf3 puan türü nasıl hesaplanır anlatayım (final dergisinden alıntıdır)
    99,85(herkese verilen taban puan)+(türkçe neti x 1,19)+(sosyal neti x 0,815)+(matematik neti x 1,12)+(fen neti x 1,26)+(mat-2 neti x 0,955)+(Geometri-2 neti x 0,59)+(Kimya-2 Neti x 1,625)+(fizik 2 neti x 1,67)+(biyoloji 2 neti x 2,015)

Sanırım kimin hiç sınava girmediği, tmci yada dilci olduğu ortada full yapılan sosyal 32,6 puan getirirken full yapılan lys geometri 17.7 puan getiriyor ben yaklaşık 1,5 kat demiştim eksik söylemişim 1,84 katı oluyormuş ve 3 tarih sorusu 2 fizik sorusuna hemen hemen eşitttir 1 e 4 gibi bir oran yoktur bu tamamen sallamadır

Bu yorumu kaale alıp cevaplamamın nedenide insanlara yanlış bilgi vermesidir yukarıda doğruları açıkladım artık bu konuyada cevap yazmayacağım.

tutturmuşsunuz bir YGS2 tıp alıyor diye ben de malım YGS2 tıp aldığını için çalışıyorum. yanlış anlamalar ve bilgi hatalrı olmuş özrümü de diledim düzelttim kalkmışsın atara devam ediyon. ilk 10 ile ege dişteysen benim kardeşim de hatay tıpda 6bin derece ile girdi. ben ygs2 ile tıpa giriliyor demedim. mf3 puan türü hesaplanırken ygsde yapılan netlerin ölçüsü ygs2 ölçüsü dedim ondanda vazgeçtim. adam sanıp kendini bana burda ygs2 tıp mıp diyon da ben öle bişe demedim zaten.

• fordöngüsü F kullanıcısına yanıt
    tıp fakültesini kazanmış bitmesine 2 sene kalmış ardından TUS a giremeye hazırlanan bir i olarak söylicem ister bir doktor olarak tavsiyelerimi dinle ister bir arkadaş olaka sınava tekrar hazırlandığına göre konu eksikliklerin var h-konuların hepsine baştan beri başla hiç pes etme matematiğin tıp için yeterli olması için 2 yanlış çıkartman lazım en iyi ihtimalle türkçenede önem ver o kadar değil ama oda etkiliyor lys yi biyoloji can damarın olmalı asıl etkileyen o kısacası önem sırası fen-matematik-türkçe bu derslerin gayet güzel olursa kesin kazanırsın ve sınava kendinden emin girmen lazım yoksa çuvallarsın gelelim soruna kafan 480 puanını garanti tutmalıın örneğin benim fakültem OMÜ puanıda en düşük 491 en yüksek 517 bu aralıkta kesin kazanırsın :) doğru 40 ve 60 etkiliyor kısacası gülen kişi sen olursun çok değerli ve övülmelik bir meslek sorduklarında tıp fakültesinde okuyorum demek kimin hoşuna gitmezki neyse şimdiilk bu kadar kendine çok iyi bak öpüşldün herkeze başarılar dilerim unutma inek ol ama mutlu ol kazan tıpı bak keyfine

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.