Şimdi Ara

Tıp mı Mühendislik mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

Orijinalden alıntı: alibeyindonanimhaberi

quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

Orijinalden alıntı: tamirci84

quote:

Orijinalden alıntı: Escherich

Tıp da nasıl bir çalışma rahatlığı var biraz anlatsana

en basitten saat 09.00 da başlıyorsun çalışmaya 15.30 gibi(emin değilim) işi bırakıyorsun ve öğlen 1.5 saatlik dinlenmeleri var.. say say bitmez yani.
    doğrudur okulu bitirmek çok zordur ama bitirince de kralsın

Sana çok yanlış anlatmışlar.

Eğer aile hekimi ya da sağlık ocağında pratisyen hekim olmak istiyorsan dediklerin doğru.

Fakat uzman doktor olacaksan dediğin şartlarla alakası yok. Uzman doktor eğer dermatoloji gibi çok standart bir dalda değilse 9 da başlar, 6-7'ye kadar neredeyse durmaksızın hasta bakar. Ayda ortalama 5-10 nöbete kalır. Eğer cerrahi ya da kardiyoloji gibi bir daldaysan icap yazarlar. Yani günün 24 saati ne zaman olurasa olsun hastaneden aradıklarında direkt gitmen gerekir.

%80'inin çalışma şartları bu şekilde. Aile hekimi tarzı doktorlar sadece dediğin gibi 9-5 çalışır.

Asistanlık sürecinde bu şartlar daha da ağırdır. Nöbetler ayda 13'e, mesai akşam 7-8'e kadar çıkar.

Sana eksik anlatmışlar bunları yapanlar aylık 10.00.00 tl kazanıyor

Kimse bana anlatmadi, içindeyim ve kendim görüyorum.

Devlette 10 bin lira alan doktor sayısı %10'u geçmez. Onlar da ya doğuda hizmet verirler ya da günlerinin 14 saati hastanede geçer.

Tamam hocam bilmiyordum zaten para için meslek seçenlere de bir hayat dersi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Nicotinell
  • quote:

selamun aleyküm akdaşlar. Bu sorumu bazılarının çok saçma bulacağını biliyorum ama ciddi manada bi kafa karışıklığı oluştu bende.
    çok şükür iyi bir sınav sonucum geldi. mf3'te 7365 mf4'te ise 7252. oldum. Bende mühendis kafası var. yani mühendislik yazsam ALLAH'ın izniyle çok iyi bir mühendis olurum. Ama tıp da çok cazip geliyor. Özellikle para ve çalışma rahatlığı olarak. Her iki mesleği de yapabileceğimi düşünüyorum. Şu da var ailemin maddi durumu pek iyi değil. Hani aileme hem gurur kaynağı olmak istiyorum hem de daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için yadım etmek istiyorum. Evde okuyan tek kişiyim.. işler karışık yani. tavsiyelerinizi bekliyorum.. :)

http://forum.memurlar.net/konu/1368857/

• senin neye yeteneğin varsa neyi istiyosan onu yaz.tıpta sürekli okumak araştırmak gerek 6 yılını vereceksin+tus. mühendis kafası varsa sen de tabi ki mühendisliği yaz
  • quote:

quote:

quote:

Tıp da nasıl bir çalışma rahatlığı var biraz anlatsana

en basitten saat 09.00 da başlıyorsun çalışmaya 15.30 gibi(emin değilim) işi bırakıyorsun ve öğlen 1.5 saatlik dinlenmeleri var.. say say bitmez yani.
    doğrudur okulu bitirmek çok zordur ama bitirince de kralsın

Devlet dairesinde memurluk karıştırdın galiba , 2 yıl zorunlu hizmet , gece nöbetleri,olmadık vakitte hastaneden çağırılınca mecbur gitmen gerekiyor vs.

Matematik ve fiziğe alakan varsa mühendislik seç yoksa biyoloji seviyorum diyorsan tıpı seç.

hocam sizce mantık bu kadar basit mi?
    ben de kimya seviyorum ben nereye gideyim o zaman?
    mühendis olup özel şirketlerde(özel şirket için iyi mühendis olman lazım) patronun her dediğini yapıp üstüne bir de yılda 2 hafta tatil yapmaktansa gecenin yarısı hastaneye bana ihtiyaçları olduğu için koşmak daha iyidir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.