Şimdi Ara

Tıp mı Mühendislik mi-Yurtdışı-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buna benzer bir konu daha açtım,dolar artmaya devam edecek gibi duruyor.Tıp okumak istiyorum ama yurtdışında çalışma şansım daha mı az olur mühendisliğe göre, bunu çok merak ediyorum 😐

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisinde de yurtdışında çalişma imkanın vardir fakat müh özellikle bilgisayar,makine,elektrik bunlar 1 tik daha önde. Her ülke hemen hemen kendine yetecek kadar doktor yetiştiriyor. Mühendislikler tam öyle değil. İyi bir ürün için çok fazla mühendisin bir araya gelmesi gerekiyor.
    Not: yurtdışında çalışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Abartılacak bir şeyi yok( benim için).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreturk4 -- 10 Ağustos 2018; 9:4:17 >
  • Yurtdışı tıpta oldukça zor diye biliyorum, özellikle Amerika. Belki Avrupa ülkelerinde kabul edilirsiniz ama tanıdığım başarılı bi uzman doktor Amerika'ya gittiğinde önce bi sınava girdi ki zormuş diye duydum, ilk 2-3 yıl hastalara dokunması bile yasaktı ve para almayı bırak üstüne para ödüyordu. Yani kolay kolay olmuyor o işler. Mühendis olarak da İTÜ ee mezunu birini tanıyorum yıllarca ABD'de akademisyenlik yaptı, kitaplar yazdı ve ilk gittiğinde tek vasfı İTÜ ee mezunu olmaktı. Ha tabi ki Avrupa ya da Amerika da aman Türk mühendisler nerdesiniz diye kollarını açmış mühendis beklemiyor ama doktoru daha da beklemiyor bence :) yine de siz araştırın ben etrafımda duyduklarımı söyledim

• Amerika'da çalışmak için tabii ki ana dilin gibi(belki de daha iyi) İngilizce konuşman gerek. E zaten bunu başarabiliyorsan usmle sınavını da geçersin diyorlar. Duyduğuma göre Türkiye'de tıp eğitimi alan biri bu sınavın tıpını gecebiliyormus ancak dil sınavları zorluyormus. Zaten adamların gittiği doktorun düzgün İngilizce konusamamasi cidden kötü bu durum.(Suriyeli birinin hede hodo diyerek sizi tedavi etmeye çalıştığını düşünün) Bence başarabilirsin. Mühendislikte başarılı bir mühendis olman gerekir ama tıpta dil kastiğin anda gidersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 10 Ağustos 2018; 9:38:50 >
  • Yurtdışı için kesinlikle müh daha avantajlıdır.

• Hastanede çalışacaksan denklik sınavına vs girmen gerekiyor.Araştırma yapanlardansan üniversite gel burda çalış diyip direk çağırabiliyor.Yurt dışına giden doktorların yazıları var bunlarla ilgili ona bakabilirsin.
    Mühendislikte işe başvurup mülakatı falan geçince çalışabiliyorsun.
    Mühendislikte daha kolay yani.
  • Lars Mikael Akerfeldt kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim amerika değil de almanya düşünüyorum vatandaşlığım da var zaten inşallah +sı vardır. Aslında bu bağlamda ingilizce tıp yazabilirim gibi gazi ingilizce tutacak sanırım ama pek zormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkan68 -- 10 Ağustos 2018; 14:14:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Yeme içme konusunda fark yok tabi ama teknolojik imkanlar olsun sosyal imkanlar olsun,sporcuyum; burada gittiğim salon 100-150m kare, dandik anlayacağın,ama kuzenimin gittiği salon var dev gibi aletler yepyeni sadece spor adına konuşuyorum ,ben böyle istemiyorum işte hayat zorlu burada

• Berkan68 B kullanıcısına yanıt
    Mühendislik yurtdışında daha mantıklı duruyor

• Aynen kardeşim bence de ama bu sebepten tıptan vazgeçmek de istemiyorum bunaldım ikilemde kalmaktan valla ya

• Tıpta öncelikle(abd için konuşuyorum) USMLE diye bir sınava girmen gerekiyor. Bu sınav bizdeki TUS'a kıyasla çok daha kolay diye biliyorum ancak kazanmak yetmiyor. İstediğin alanla ilgili(örn, kardiyoloji) ülkede açık olması gerek. Bu yüzden biraz zor.

Ancak diyelim ki sınavı kazandın fakat amerikada üniversiteler yıllık ortalama 25.000dolar istiyorlar.. yine de aldıklar maaşın haddi hesabı yok. Mesela abd'de bir kadın doğumcu oldun diyelim 25bin doları ilk maaşınla bile amorti edebilirsin. Hani biz türkiye'de doktorlar çok kazanıyor falan diyoruz ya aslında yurtdışındakilere kıyasla hiç kazanmıyorlar. Bir psikatristin maaşı bile ayda 30bin doları rahat buluyor. Kaldı ki cerrahları düşün bir de. Eğer ailen karşılayabilecekse uzmanlığı abd'de okumaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LosTPlayeR -- 10 Ağustos 2018; 18:10:37 >
  • Tıpta yurt dısında çalışman mühendisliği göre çok daha kolay burda yazılanları dinleme amerikada denklik sınavı türkiyedekinden çok daha kolay sadece iyi derecede İngilizce bilmen gerekli zaten yabancı dil bilmeden yurtdısına cıkamazsın

• İngilizcenin geliştir ve mühendislik oku . Almanya'dan selfie atarsın :)

Tıp ile de çıkarsın ama milyonda bir ihtimal. Mühendislik ille çok daha kolay.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.