Şimdi Ara

Tıp mı yoksa mühendislik mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
5.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence ülkemizin yeterince tıp üzerine mezunu ve çalışanı var. Fakat vasıflı olarak iş gören, girişimci, gelişimci bir kişiye çok ihtiyaç vardır.

Tıp alanında mezun olup, iyi bir hastanede, iyi bir gelirle çalışabilirsin. kendini daha yükseltmek istersen, seminerler verebilirsin, kitap yazabilirsin. Hem maddi hem manevi değerler kazandırır sana.

Ama iyi bir mühendis olursan, ister maaşla çalışırsın, ister maaşla çalışırken proje geliştirirsin sonrasında kendi işini kurarsın, istersen maaşlı çalışırken ek işler yapabilirsin. Belkide zamanla öyle bir proje tasarlarsın ki, şirket kurar; zengin olur, prestij kazanırsın. Bunların haricindede ek olarak seminerler verir, kitap yazarsın.
  • http://imgur.com/6oi4YHV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbes -- 31 Mayıs 2014; 23:22:00 >
  • tıp mühendislikten kat be kat üstün bir meslek. Türkiye için bu böyle. Keşke geçmişe dönsem de tıp yazsam. 3000 tl maaş alıyorum. Adamlar 8000 alıyor. Gördükleri saygı da cabası. Üstelik kpss kasmak gibi dertleri de yok.

Ha diyorsan ki özelde tutunamadıysan bu senin suçun. Zaten şu an 5000 verseler de özelde çalışmak istemem. Gerçek yüzlerini gördüm.

kısacası paraya kolay ulaşmak için ve ömür boyu üstün zekanın avantajını korumak için tıp seçmek lazım gözünüz kapalı.

Düşünsenize o şirin fizik kimya soruları size kamyon dolusu para kazandıracak, inanılır gibi değil. Ben lys müfredatını hobi olarak bile çözerim, o derece hoş bir müfredat gerçekten.
  • bir de mühendislikte en büyük sorun, gerizekalıların başka seçenekleri olmadığı için bu mesleğe hücum etmesi. Eğer onlarla rekabet etmek istiyorum idealistim diyorsanız buyrun gelin ama sonra kendinize lanet edebilirsiniz ömür boyu.
  • selo.ekto S kullanıcısına yanıt
    Puanın yetetse tıp yaz geç mühendislikten kaçmanı tavsiye ederim mezunu çok iş bulamasız bulsanda hakettiğin parayı alamzsın
  • ne üretmek/neyi analiz etmek/neyin üstünde çalışmak istediğine karar ver. bu konuda kimse sana yardımcı olamaz...

matematik,geometri ve fizik ağırlıklı istiyorsan mühendislik
    biyoloji ağırlıklı istiyorsan tıp

hepsinin karşımı ne oluyor genetik mühendisliği mi oluyor bilmiyorum
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    avtardakii sen misin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu yeniden canlandırmış olacağım ama içimden yazmak geçti. Tıp alanında kariyer yapacak bir kişi isterse en kötü tıp öğrencisi olsun mezun olduğunda 5 bin lira civarı kazanıyor. Tabi önünde TUS gibi zorluğu ve giren kişilerin kalitesi belli bir sınav var. Ayrıca TUS sonrası 4 yıl okuma, nöbetler, zorunlu hizmet vs. var. İyi bir üniversitenin iyi bir mühendislik bölümünde okuyup tıpta okuyan insanlar kadar emek veren (dil, sertifika, yurtdışı vs.) bir insan da tıp kadar maaş alır hatta daha fazlasını alır. Mühendislik öldü denilmesi ise 300 bininci adamın makine mühendisi olmaya hak kazandığı sistemin geldiği, yılda 75 bin mühendis mezun veren ülkem için haklı bir yorumdur. Ama piramidin sivri ucunda bulunan ve yeterli emeği veren mühendislik mezunlarının gayet iyi şartlarda yaşayacağını tahmin ediyorum.
  • cackyigit C kullanıcısına yanıt
    Nereden mezunsunuz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: minus

Konuyu yeniden canlandırmış olacağım ama içimden yazmak geçti. Tıp alanında kariyer yapacak bir kişi isterse en kötü tıp öğrencisi olsun mezun olduğunda 5 bin lira civarı kazanıyor. Tabi önünde TUS gibi zorluğu ve giren kişilerin kalitesi belli bir sınav var. Ayrıca TUS sonrası 4 yıl okuma, nöbetler, zorunlu hizmet vs. var. İyi bir üniversitenin iyi bir mühendislik bölümünde okuyup tıpta okuyan insanlar kadar emek veren (dil, sertifika, yurtdışı vs.) bir insan da tıp kadar maaş alır hatta daha fazlasını alır. Mühendislik öldü denilmesi ise 300 bininci adamın makine mühendisi olmaya hak kazandığı sistemin geldiği, yılda 75 bin mühendis mezun veren ülkem için haklı bir yorumdur. Ama piramidin sivri ucunda bulunan ve yeterli emeği veren mühendislik mezunlarının gayet iyi şartlarda yaşayacağını tahmin ediyorum.

piramidin tepesi işte 4 tane üniversite zaten (odtü itü boun bilkent) gerisi çöp

Mesela gayretse eğer bu gayreti lisede vermek lazım. Sonradan yama yapmak bir işe yaramıyor dikiş tutmuyor. Sen istersen sertifika al, kursa git, bir odtü'lü kadar şans tanımıyorlar sana.

• Eger bir seyleri gerceklestirmekse amacin Muhendis ol. Hem aklin korelmez. Tabi bilimsel olarak calisirsan. Yoksa butun gun oturursan doktordan farkin kalmaz. Doktor olacaksanda ameliyata giren hic olmadi is yapani olda okudugu a degsin. Masa basinda ilac yazacaksan bosver ama parasi iyi tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: cfasdfswadfsafa

quote:

Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

Eger bir seyleri gerceklestirmekse amacin Muhendis ol. Hem aklin korelmez. Tabi bilimsel olarak calisirsan. Yoksa butun gun oturursan doktordan farkin kalmaz. Doktor olacaksanda ameliyata giren hic olmadi is yapani olda okudugu a degsin. Masa basinda ilac yazacaksan bosver ama parasi iyi tabi

Malesef prestij bakımından doktorlugu tercih etmeye devam edecek herkes bu yıllarca böyle devam eder. Tartısmaya gerek yok

Muhenfislikteyim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.