Şimdi Ara

TIP Osmangazi Vs Uludağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkisi de kesin tutuyor ve kendimi garantilemek için ikisini de yazıcam. Hangisidir ve neden? Ayrıca Medeniyetle Yıldırım Beyazıtı köklü üniler olmadığı için eledim yanlış mı yaptım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Medeniyetin 6k sıralamalarda olmasının en büyük nedenlerinden biri köklü üni olmaması. Köklü olsa zaten 4-5 k arası olurdu. Ben Uludağ ile Osmangazi tıp arasında kalsam, Uludağ tıpı tercih ederdim(zaten tercih döneminde Medeniyet tıpın hemen altına yazmıştım, Osmangazi tıpı daha altlara yazmıştım). Uludağ tıp Bursa'da olduğu için konum olarak daha avantajlı görüyorum. Ayrıca Uludağ üni daha kaliteli gibi duruyor Osmangazi'ye göre.
  • Eleyerek iyi yapmışsın bende tercih listeme yazmamıştım geçen yıl ben olsam uludağ seçerdim şehir için. Eğitim olarakta iyi olarak duydum araştırırken çoğu kişi yazmamı önermişti tabi benim ucundan tutmadı:d

• Tesekkürler cevabın icin Medeniyetle ybü köklü olmadıklarından tercih listemde zaten bulundurmamayı düşünüyorum ama duyduğuma göre konum olarak Eskişehiri tercih ediyor insanlar. O yüzden osmangazi diyen de var. Seninki de kendi fikrin tabi

• uludağ zor okul osmangazi yaz köklü diye gereksiz eğitimler almayın
  • Eskişehir >Bursa
    Esogü tiptayım soruların varsa yardımcı olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedeftip35 -- 19 Temmuz 2019; 23:30:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de aynı durumdayım hocam esogü ve uludağ tutuyor. okul isminden dolayı uludağ daha ağır basıyordu aslında daha köklü falan olduğu için ama her iki okulda da okuyanlarla konuştum, memnuniyet farkı çok fazla. esogüde okuyan herkes memnunken uludağda okuyanların neredeyse yarısı şikayetçi bu yüzden esogü yazacağım sanırım.

• İkisi arasından Uludağ tabi ki de daha iyidir ama ben köklü fakülte istiyorum diyorsanız Gülhane-sivil(GATA)'yi de düşünün derim. Birkaç yıla sıralamasının şu an kıyaslama yapılan yerlere erişmesi yüksek ihtimalli bir durum. Ne yazık ki sıralamaya göre tercih yapıldığı için tıp eğitimine pek bakılmıyor tercih döneminde. Eskişehir vaka ağırlaştığında Ankara'ya, Bursa'da vaka ağırlaştığında Ankara veya İstanbul'a sevk edilir. Klinik eğitim tıp eğitiminde çok önemlidir.

Detaylı bilgi için bu sayfaya da bakabilirsiniz:
    https://forum.donanimhaber.com/onerim-sbu-gulhane-tip-gata-sivil-5-10bin-arasi-en-mantikli-tip--133876360

• Öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim başarını. Uludağ'dakiler neden şikayetçi acaba? Osmangazi de çok iyi bir fakültedir ama bir Uludağ mezunu olarak 13 sene önceye dönsem tekrar seve seve okurdum.
  • Teşekkürler ben zaten kendimi garantilemek adına ikisinden birini üste yazmayı düşünüyorum. Uludağa genelde gereksiz zor deniyor, o yüzden ben de Eskişehiri yazmayı düşünüyorum.

• eskişehir yazarsan okula gitmezsin
  • hocam uludağ üniversitesinde komite sistemine yeni geçilmiş, şu anki 4. sınıflarda ilk defa uygulanmış. o yüzden genelde 4. sınıflarla konuştuğumda sistem oturmadığı için şikayetçiler. ben 3 senede oturmuştur diye düşündüm ancak 1. sınıfı yeni bitirenler de hala sıkıntı olduğunu söylüyor maalesef. asıl takıldığım nokta bu oldu. bir de esogü ile karşılaştırıldığında uludağ ciddi şekilde daha zor kalma oranlarına falan bakıldığında. bu belki de eğitiminin daha iyi olduğunu gösterebilir ama tıp zaten zor bir bölüm, o yüzden ekstra zor bir fakültede okumak mantıklı mı buna karar veremiyorum.

• hedeftip35 kullanıcısına yanıt
    hocam nedenleriyle açıklar mısınız ? Ben de ikisi arasında kaldım.
  • Ben şehirden dolayı esogü yazmayı planliyorum.zaten pek fark yok aralarında

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.