Şimdi Ara

TIP seçmek isteyenler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • doktorları kimler dövüyormuş böyle diyorduk , aramızlardamış malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

quote:

Orijinalden alıntı: unaloner

bak arkadaşım burda yazılanlarla bi yere varmak istersen yanlış yaparsın

bu mesleği yapanlarla görüş
    tıp fakültesinde okuyanlarla görüş
    ve tıpa puanı yetip de mühendis olanlarla görüş..
    sana en doğru bilgiyi verecek olan onlardır

+1
    Burada konu farklı yerlere gitti . Arkadaşın dediklerini aynen yap ama çoğu kişi garanti iş ve para için diyor . Okuduğum okuldan 20 ye yakın tıp çıkmasına rağmen hepsi aynı şeyi söyledi -PARA- . Tabi insanları iyileştirmekten zevk alarak bu işe yönelenlerde var , yok değil ama az .

haklısın geleceği garanti oldğundan seçiyo çoğu kişi.
    bn de TIP istiyorum evet işin içnde tabki para da önmli ama daha çok hayat kurtarınca yüzümdeki ve etraftakilerin ifadelerini görmek için istiyoruum bu mesleği.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozge_18

quote:

Bu saçma bir soru olmadı mı ? Bu değişken ve bence öngörülemez bir sayısal veridir . Devletin vereceği ar-ge desteği ve ihtiyaca göre değişebilir . Ben sadece ar-genin artması gerektiği ve mühendis maaşlarının en az doktor kadar yapılması gerektiriğini söylüyorum . Bunun sonucunda zaten tercih istatistikleri kendiliğinden rayına oturur Ayrıca ben burada fikrimi söylüyorum aksini ispatlayamıyorsan çokbilmişlik taslıyormuşum gibi yapman seni üste çıkarmaz

En az ilk 5000 deki adam tıpta ziyan olur kadar saçma bir söylem değil mi? 5 sene sonrasını o kadar merak ediyorum ki bakalım nerede olacaksın. Ar ge lafını iyi öğrenmişsin aferin. Neyse ya bugün iyi güldürdün beni. Üste çıkmak gibi bir amacım yok, senin gibi meslekleri aşağılamak gibi bir amacım yok. Sana bir şeyleri ispatlamama da gerek yok. Sen kafandaki hayallerinden öteye gidemeyecek olduğun için ar-ge falan takıl. Neyse, sana hayatta toz pembe hayallerinde başarılar.

Ahaha :D Sen ne ayaksın ? :D Asıl sen beni güldürdün , üsluba felan bak Öncelikle düşünce yapımdan dolayı hayal kurmam . Realist bir yapım var . Ben başından beri ar-ge den ve maaşların iyileşmesinden bahsediyorum ama sen hala doktorları aşağılamamdan söz ettiğinden dolayı sürekli tekrar etmek zorunda kalıyorum ki artık bir şey ispat etmeye çalışmayacaksan daha fazla uzatmayalım , sana da hayatında başarılar . Eğer hatırlarsan bana forumdan ulaşırsın

Arkadaşın konusunu amacından yeterince saptırdık neyse. Mühendisler para için seçmiyor değil mi? Realistliğine sağlık arkadaşım Allah yazdıklarından dolayı pişman etmesin,utandırmasın beş sene sonra Ne olacağı belli de neyse moraller "felan" bozulmasın daha fazla. Başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozge_18 -- 21 Mayıs 2012; 23:23:23 >

• yıl 2012 olmuş hala össyi zeka ve kabiliyet sınavı sanan var.Lisede görülen fizik ve biyolojinin ne tıpla nede mühendislikle ilgisi var...Bana sorarsanız şu şartlardan sonra Türkiyede idealist değilseniz mühendislik seçmek puana yazık etmektir...Tıpta ise tam gün yasası ile büyük paralar kazanmak hayal oldu...Bence en iyi seçenek Türkiyede tıpı bitirip uzmanlığınızı Amerikada yapmak.Amerikada hele hele cerrahlık yapabilirseniz ayda en düşük 30.000 dolar kazanırsınız.Dahili bilimlerde ise en az 20000 kazanırsınız.
  • doktorlar insanlarla mühendisler makinelerle uğraşır.tamam doğru da yıl 2012 doktorlar evinde karışım yapıp onlarla iyileştirmiyor ki hastaları.hastanede gördüğünüz makineler neyin ürünü söyleyin bana.
  • Dağılın liseliler
  • quote:

quote:

quote:

bak arkadaşım burda yazılanlarla bi yere varmak istersen yanlış yaparsın

bu mesleği yapanlarla görüş
    tıp fakültesinde okuyanlarla görüş
    ve tıpa puanı yetip de mühendis olanlarla görüş..
    sana en doğru bilgiyi verecek olan onlardır

+1
    Burada konu farklı yerlere gitti . Arkadaşın dediklerini aynen yap ama çoğu kişi garanti iş ve para için diyor . Okuduğum okuldan 20 ye yakın tıp çıkmasına rağmen hepsi aynı şeyi söyledi -PARA- . Tabi insanları iyileştirmekten zevk alarak bu işe yönelenlerde var , yok değil ama az .

haklısın geleceği garanti oldğundan seçiyo çoğu kişi.
    bn de TIP istiyorum evet işin içnde tabki para da önmli ama daha çok hayat kurtarınca yüzümdeki ve etraftakilerin ifadelerini görmek için istiyoruum bu mesleği.

bence en karlısı tıp okuyup ; şifalı taş işine girmek. Şimdi herkes öyle yapıyor

• bu başlığı yeni gördüm. tıp 1. sınıfım, az çok bilgim var. fakülteyi kazanmadan önce de vardı biraz. 2 kuzenim doktor olduğu için. sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

bu başlığı yeni gördüm. tıp 1. sınıfım, az çok bilgim var. fakülteyi kazanmadan önce de vardı biraz. 2 kuzenim doktor olduğu için. sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım

Derslerin içeriğini merak ediyorum ben teorik ya da pratik ağırlıklı olarak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk 3 sınıf teorik eğitim yoğunlukta. laboratuvar dersleri var pratik olarak. 4. sınıftan itibaren ağırlık pratik eğitime geçiyor yani tam tersi oluyor ilk 3 sınıfa göre. hastanede hastalar üzerinde eğitim almaya başlıyosun. stajlar falan oluyor hem teorik hem pratik sınavları oluyor. özetle ilk 3 sınıf teorik ağırlıklı son 3 sınıf pratik.
  • tıp yazmayı düşünmüyorum ygs-2 de 3 bindeyim gitcem boğaziçi endüstri müh. ordanda erasmusla ver elini amerika artık kaç yıl kalırsam
  • quote:

ilk 3 sınıf teorik eğitim yoğunlukta. laboratuvar dersleri var pratik olarak. 4. sınıftan itibaren ağırlık pratik eğitime geçiyor yani tam tersi oluyor ilk 3 sınıfa göre. hastanede hastalar üzerinde eğitim almaya başlıyosun. stajlar falan oluyor hem teorik hem pratik sınavları oluyor. özetle ilk 3 sınıf teorik ağırlıklı son 3 sınıf pratik.

bu kadar çok mezun verilirken ve bu sayısı katlanarak artarken; kuzenlerin ve sen, mesleğin geleceğini nasıl görüyorsun. kpss yolu hekimler için de görünecek sanırsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecenin sesi 101 -- 3 Haziran 2012; 12:54:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecenin sesi 101

quote:

ilk 3 sınıf teorik eğitim yoğunlukta. laboratuvar dersleri var pratik olarak. 4. sınıftan itibaren ağırlık pratik eğitime geçiyor yani tam tersi oluyor ilk 3 sınıfa göre. hastanede hastalar üzerinde eğitim almaya başlıyosun. stajlar falan oluyor hem teorik hem pratik sınavları oluyor. özetle ilk 3 sınıf teorik ağırlıklı son 3 sınıf pratik.

bu kadar çok mezun verilirken ve bu sayısı katlanarak artarken; kuzenlerin ve sen, mesleğin geleceğini nasıl görüyorsun. kpss yolu hekimler için de görünecek sanırsam

kpssnin gelmesi çok uzun sürer ama şimdiden özelde çalışma koşulları kötüleşmeye başladı diye biliyorum. yani eski maaşlar yok. eskiden özel hastaneler bi uzman doktora 25 bin verirken şimdi 8-9bin civar veriyolar. daha da az veren yerler var. doktor sayısı arttıkça maaş da azalıyor çünkü senin yaptığın işi yapabilecek başka insanlar oluyor ortamda. kpss konusu ise en az 10 sene daha yok gibi. çünkü devlette hala açık var sanırım

• Bu forum, tıp eğitimi nasıldır, nedir sorularına cevap aramaktan çok uzak olmuş, tartışmalar mühendislik ve hukuk ile karşılaştırmaya dönmüş, ki birbirinden alakasız 3 farklı profesyonel meslek alanı birbirine karşılaştırılmış, iş daha da aşağılık hale dönüp hangisi daha zor, hangisi için "kafa lazım" gibi basit ergen usulü tartışmalar yapılmış.
    Ama burada ben son sınıf tıp öğrencisi olarak tıp eğitimi almaya hevesli genç arkadaşlara yardımcı olmak isterim. Öncelikle ülkemizde de dünyada da tıp fakülteleri "çalışkan" ve akademik olarak öğrenmeye hevesli öğrencileri kabul eder. Bu yüzden tabii ki fen derslerinde meraklı değilseniz kesinlikle bulaşmayın. Çünkü tüm profesyonel meslek hayatınız insan organizmasının biyolojisi üzerine kurulmuş olacak. İş bu kadar basit değil, tıp doktorları diğer bilim insanlarından farklı olarak "toplum sağlığını" korumak için akılcı ve bilimsel uygulamalar yapmaları için eğitim alırlar. Bu noktada, hastaya ve insana doğrudan müdahale etmeniz beklendiğini hatırlatmalıyım. Tıp alanında ar-ge yapan sayısız bilim insanı var ama hiç biri insana müdahale etmezler. Bu yetki ve sorumluluk hekime aittir. Bunun daha yüce bir görev olduğunu kesinlikle demiyorum, ilaç geliştiren bir eczacı, bir moleküler biyolog, bir biyomühendis vb. de oldukça yüce bir iş yaparak tıp bilimine katkıda bulunur, fakat insana müdahale eden hekim olur. Meraklı olmak da tek başına yetmez demek istediğim. İnsanla uğraştığımıza göre insan psikolojisinden de anlamalısınız, özellikle korkmuş, ajite hasta ve hasta yakınları ile iletişim kuracaksınız. Bu oldukça yüksek özgüven, çelik gibi sinirler ve sabır getirmekte. Evet sabır da çok önemli çünkü siz ne kadar iyi bir klinik yaklaşım sağlayın, ne kadar isabetli ayırıcı tanılarda bulunun, ne kadar iyi bir farmakoloji bilgisine sahip olun, fizyolojiye, anatomiye hakim olun, sabırsız olursanız, doğru iletişim kuramazsanız iyi bir klinisyen olamazsınız. Ayrıca özverili olmanız gerek, gece geç vakte kadar hastanızı takip etmeniz, haftasonları gelip görmeniz icap edebilir, unutmayın, her ne kadar vardiyalarınızı düzenleseniz de sağlık hizmeti 24 saat verilir. Hekimler teknik bir pratik yapmalarının ötesinde aynı zamanda kalifiye bilim insanlarıdır ve tıp ucu bucağı olmayan, neredeyse her bilim dalı ile ilişkisini olduğu, diğer bilim dalları gibi sürekli gelişen ve yenilenen bir alandır, kuşkusuz her bilim ve meslek dalı böyledir. Ama şöyle bir karşılaştırma yaparsak, bir mimar veya mühendis, mesleğini takip etmez, kendisini geliştirmezse, zaten önemli görevler alamaz, önemli ve ciddi sorumluluk isteyen pozisyonlarda çalışamaz. Ama her hekim, hasta yaklaşımı ve özellikle acil hasta yönetme açısından güncel ve hakim olmak zorundadır. Okumak, çalışmak, takip etmek gerek, bu da zaten akademik olarak çalışkan ve meraklı olmayı gerektirmekte. Gerçekten tıp eğitimine, hastane ortamına hevesli genç arkadaşlara önerim, mümkünse bir hastane ortamını gözlemlesinler, acil servis ortamını görsünler, mümkünse doktorlarla sohbet etsinler.
    Son olarak eklemek istediğim, oldukça şımarık ve nankör diyebileceğim tıp öğrencileri hatta hekimler de mevcut, aman çok zor, aman yapılır mı, aman bilmem ne şeklinde yakınıp dururlar. Bana kalırsa hekimlik ve tıp bilimi oldukça heyecan verici, oldukça entelektüel, oldukça tatmin edici, dünyanın her yerinde saygın bir meslek, eğer yaşam bilimlerine meraklıysanız da kesinlikle bu yüzyılda biyolojik bilimler ve tıp altın çağını yaşamaktadır ve benim 6 yıllık eğitim hayatımda dahi bir çok değişiklik ve gelişme yaşandı. Klinisyen olup hasta bakmak zorunda da değilsiniz, bir çok alanda temel bilimlerde de uzmanlaşabilirsiniz, bunun en güzel örneklerinden birisi de Profesör Aziz Sancar olsa gerek, kendisi bir hekim ama biyokimya ve biyofizik üzerine PhD yapmış bir bilim insanı aynı zamanda. Kariyer olanaklarının geniş olduğunu da belirtmeliyim, ilaç ve kozmetik firmalarında da çalışabilirsiniz. Ama her hekim, dünyanın neresinde eğitim alırsa alsın ister Harvard'da, ister Çin'de, ister İstanbul, isterse Anadolu'da temel genel pratisyen tabip donanımında olmalıdır, bu hangi uzman olarsanız olun da böyledir. İşin bir de "uzmanlık" meselesi de var ama buna girmeye gerek yok bence. Bu sadece ileri bir kariyer ve akademik bir hedef sadece, ve ksinlikle kimse zorunda değil.
    Gerçekten durumu kötü bir hastaya verdiğiniz ilacın, daha enjektörde ilaç bitmeden hastanın klinik olarak düzelmesini izlemek, kimyaya, biyolojiye, fiziğe ve genel olarak bilime olan inancınızı, kendinize olan güveninize oldukça tatmin edecektir.
    Herkese kariyerinde başarılar dilerim, ne iş yaparsanız yapın, keyif alarak ve kendinizden bir şeyler katarak yapmaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plumbumlab -- 11 Aralık 2017; 10:6:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tr_GaMeR_KO

Öncelikle tıbba düşman mühendis adaylarına gülmek istiyorum, aşağılık komplekslerinin esiri olmuş icra edecekleri mesleğin güzelliklerini hiçe sayıp tıbbı kendileriden yüksek görüyorlar böyle olunca da kendilerine yediremiyorlar ve saldırıyorlar. Ben tıp öğrencisiyim ama annem, babam, dayılarım, amcalarım ve dedem mühendis, diğer dedem ise inşaat teknikeri, yani tam bir teknik aile çocuğuyum, küçükken t cetveli ve hesap makinesiyle oynardım ve az çok calculus bilirim (unutyorum her gün :) ) ve autoced bilirim. Ama benim gönlümde biyolojik bilimler ve en önemlisi tıp vardı. Doğduğumdan beri meslek olarak hep tıp dedim başka meslek düşünmedim, çocukken ameliyat/disekisyon izlerdim, lisedeyken hastalık mekanizmaları araştırırdım vs. Tam bir tıp aşığıydım ve okulumu zevkle okuyorum ayrıca tıbbı ezber görenler ayrı bir komik acaba o insan doktora gidince ezbere konuşuyorlar mı, adam senin sorununun ne olduğunu anlamaya çalışıyor ve o soruna verilecek mücadeleyi planlıyor. Her şeyde ezber vardır ama bunu analtitik düşünerek mekanizmalar halinde öğrenmesi lazım kişinin. Neyse bu konuyu tıp okuyanlar bilir dışardan ezber görülüyor ama her bölümden daha fazla analitik düşünce var ki zaten tıp analitik düşünce üzerine kurulu her gün problem çözüyorsun ayrıca karmaşık mekanizmalarla dolu, ee tabi insan vücudu her türlü mühendislik harikası ile yaratılmış. (Ayrıca bknz. kardiyo-vasküler sistem analizi ve dolaşımın tıbbi fiziği) Tüm bunların yanında mühendislik çok güzel bir meslektir çok da acayip ihtiyaç duyulur hatta size söyliyeyim tıpta en fazla ihtiyaç duyulur çünkü yurt dışında filan özellikle tümör hücrelerinin büyümesi ve dağılmasıyla ilgili stimülasyonlar biyomühendisler ve doktorlarla beraber hazırlanır ayrıca kullanılan mrı, pet scan, rontgen, bt, aksiyal bt... gibi bi dünya alet ve daha bir çok tıbbi alet mühendisler sayesinde üretilir, mühendisliğe saygım sonsuz :D Tıpı seçecekler kesinlikle sevdikleri için seçsin PARA İÇİN MESLEK SEÇİLMEZ, TÜRKİYENİN SORUNU BU BİZİM SINIFTA 7/10 KİŞİ MÜHENDİS OLMAK İSTEYİP GELMİŞLER TIBBA BU ÇOK KÖTÜ HEM TIBBA HEM MÜHENDİSLİĞE SAYGISIZLIK İNSAN İSTEDİĞİ BÖLÜMDE OKUMALI. İStiyorsanız seçin. Güzeldir ama çok zordur haberiniz olsun ayrıca bir arkadaş ilk 5000 tıp için fazla demiş 100000. adam okuyor inşaat mühendisliği, van tıp ile itü uçak mühendisliği aynı taban puana sahip bu mu fazla! Tıp gayet de zor, mühendislik de zor tabi ben tıp mühendislikten zor demiyorum bana göre en zor bölüm hukuk, o kişiden kişiye değişir ama tıp bayağı bir zor çok çalışkan olmanız lazım, mühendislikte de olmanız lazım ben tıp mühendislikten üstündür demiyorum. Ayrıca çok zeki feci deha bir insansan ve mühendissen çok güzel buluşlara imza atabilirsin, feci projeler tasarlarsın, çok zeki süper deha bir doktorsan aydınlatılamamış hastalıkların mekanizmalarını açığa çıkarır, tedavisi olmayan hastalıkların tedavilerini yaparsın, hastalıkları zekice çözersin isabetli teşhisler koyarsın, doğru zamanda doğru yere bakar hayatlar kurtarırsın. Her meslekte zeki adama ihtiyaç vardır ilk 5000 tıp için fazla demiş güldüm. AYRICA HERKES PARA PARA PARA DEMİŞ PARA İÇİN BÖLÜM SEÇİLMEZ!!!!!!!!!!!! YOK ÖZELDE DURUM KÖTÜ YOK MÜHENDİSLER İŞSİZ VB. İYİSEN ÇALIŞKANSAN İYİ DE PARAN OLUR DÜNYA ZENGİNİ DOKTOR DA VAR GEÇİNİP GİDEN DOKTOR DA VAR, DÜNYA ZENGİNİ MÜHENDİS DE VAR TEKNİKER İŞLERİNİ YAPAN MÜHENDİS DE VAR. hERKES İSTEDİĞİ İŞİ YAPSIN ÜLKESİNE ADAM GİBİ HİZMET ETSİN.

Mühendislik secen tıbba niye dusman olsun ki. Aman tıp çok yüksek puanlarla alıyo millet bizi kıskanıyo kompleksine girenler bence daha farklı bi boyutta. İtü odtü v.b yerde müh.okuyan adam zaten tıbbı elinin tersiyle iter, tıp itibarlımıydı acaba yoksa degilmiydi diye takmaz aklına gelmez böyle düşünceler. Doktorlar türkiyede harika muhtesem bi calısma ortamının icinde degiller ki bunu dile getirmeyen yok fazla.. Üstüne para verseler yapmayacak adamlar var sağlık işini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Preszsbuild P kullanıcısına yanıt
    Tıp eğitimi hakkında da, hekimlik mesleği hakkında da hiç bir şey bilmiyorsun. Bence sen bilmediğin bir konuda yorum yapmamalısın. Ne cerrahi ne dahili hiç bir bilim dalı hakkında da en ufak bir fikrin dahi yok. "ezberindeki şeyi" sabahtan akşama kadar tekrarlamayan bu ülkede de, dünyada da çok çok çok çok çok çok az insan var. Böyle olup olmamak kişiye bağlı, doktor da böyle yapabilir. Hiç bir kariyer hiç bir meslek "ezberindekini tekrarlamamayı" garanti altına almaz. OSYS'de 1. 1000'e girecek kadar çalışkan ve iddialı isen, umarım bunu ileri eğitiminde de devam ettirirsin, kariyerinde de devam ettirirsin ve sen "ezberindekini sabah akşam tekrar etmez", yenilikler getirebilirsin.
  • Tıp istiyorum maddi kazancı bir yana hayatımı düzenleyecek mesleğim ama doktor olursam şu şu olur diye hayal kurmuyorum kazanamazsam büyük hayal kırıklığı yaşamamak için
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.