Şimdi Ara

TIP SIRALAMALARI DÜŞECEK !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Doğan Görünümlü Şakirt

dostum umarım söylediğin gibidir yoksa bu kontenjan artışıyla doktorluğun sonu hukuğa, eczacılığa benzeyecek

Bende bundan korkuyorum işte mezuniyete daha altı sene var Allah sonumuzu hayır etsin.
  • MAZOT 1 LİRA OLACAK !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyledir belki tam bilemiyorum ama manisa celal bayar hiçbir zaman 2 bin düşmemişti geçen seneki kontenjan artışı önceki senelerde fazlaydı. O kadar dusmez tabiki ama yükselecek diyenlere taktım suan biz düşücek mi ne kadar düşecek derken bazıları bilip bilmeden sadece insanların moralini bozmaya çalışıyo.

• Hocam sen o trollere bakma her sene sinava daha fazla kisi giriyor.oylesine girip derece yapan var gecen seneki gibi olmasada biraz geriye atar

• quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

quote:

Orijinalden alıntı: nazli888

2011 ile 2012yi karşılaştırın yine düşüş var ve bildiğim kadarıyla geçen seneki gibi bir artış yoktu. Hele 10binden sonraki tıplarda nerdeyse 800 900 düşüş vardi yanlış hatırlamıyorsam.

tıpta kontenjan artışı üst üste 5 sene yapıldı.ondan sürekli düşüş oldu.bu sene bitti artık artış. bakanlık maximum kapasitenin de üstüne getirdi kontenjanı. anca yeni bi iki fakülte açılırsa o olur bundan sonraki senelerde.

Biraz araştırınca kontenjan artışları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz 2011 2012 de 10bin civarı tıplar nerdeyse bin kişi gerilemiş dediğim yıl kontenjan artışı 350 400 arasıymış. Geçen seneki artış 665 bu seneki ise 200 civarı. Yani gerilemez hatta yükselir demeniz ne kadar mantıklı siz düşünün.

• quote:

quote:

quote:

2011 ile 2012yi karşılaştırın yine düşüş var ve bildiğim kadarıyla geçen seneki gibi bir artış yoktu. Hele 10binden sonraki tıplarda nerdeyse 800 900 düşüş vardi yanlış hatırlamıyorsam.

tıpta kontenjan artışı üst üste 5 sene yapıldı.ondan sürekli düşüş oldu.bu sene bitti artık artış. bakanlık maximum kapasitenin de üstüne getirdi kontenjanı. anca yeni bi iki fakülte açılırsa o olur bundan sonraki senelerde.

Biraz araştırınca kontenjan artışları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz 2011 2012 de 10bin civarı tıplar nerdeyse bin kişi gerilemiş dediğim yıl kontenjan artışı 350 400 arasıymış. Geçen seneki artış 665 bu seneki ise 200 civarı. Yani gerilemez hatta yükselir demeniz ne kadar mantıklı siz düşünün.

ne 665i geçen 2 bin civarı arttı kontenjan. önceki senelerdeki artışların çoğu da devletteydi. bakanlığın politikasını biliyorum. 5 sene boyunca artış yapıp doktor sayısı istediği seviyeye geldiğinde kontenjanları düşürecek. artış bitti artık. sayı artmasını bekleyecek bundan sonra.

sizi de anlıyorum.istediğiniz fakülteye girmek için düşmesini istiyosunuz sıralamaların. ama bu sene sen girebilmek için düşsün diye umut ediyosun, seneye başkası edecek bunun sonu yok ki. hem tıbba girenlerin hem de mesleğin geleceği için bi noktada durmak zorunda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne 665i geçen 2 bin civarı arttı kontenjan. önceki senelerdeki artışların çoğu da devletteydi. bakanlığın politikasını biliyorum. 5 sene boyunca artış yapıp doktor sayısı istediği seviyeye geldiğinde kontenjanları düşürecek. artış bitti artık. sayı artmasını bekleyecek bundan sonra.

sizi de anlıyorum.istediğiniz fakülteye girmek için düşmesini istiyosunuz sıralamaların. ama bu sene sen girebilmek için düşsün diye umut ediyosun, seneye başkası edecek bunun sonu yok ki. hem tıbba girenlerin hem de mesleğin geleceği için bi noktada durmak zorunda.

Yani amaçları doktorluğu ayaklar altına almak değil mi ? yani iş gücü ucuzlaması yoksa amaç gerçekten açık kapatmak mı ?

• Ben muhtemelen giriyorum istediğim tipa o yönden bir sıkıntı yok ama tekrar dediğim gibi sabahtan beri görüyorum burda konudan anlamayan lar yada boş hevesle doktor olmak isteyip 100bine giremeyenler boş boş konuşuyor ama size patlamış oldum kusura bakmayın sizde o trolledden sandım gece gece de bunu tartışmak gibi saçma bir durumdayız tercih stresi diyoruz heralde buna

• ÇOK BEKLERSİN.

İŞ GARANTİSİ İÇİN TIP YAZAN O KADAR ÇOK Kİ.
  • çeğiddeççi kullanıcısına yanıt
    açık felan yok. doğuya doktor gönderemiyorlar. çünkü en ufak olayda hastane basıyolar kabilecek. amaç hukuk ve mühendislikte yaptıkları gibi ucuz iş gücü.

adamlar artık hastanesiz, binasız fakülte açmaya başladılar. misal alanya tıp. bina yok, hastane yok. öğrencileri itele akdenize.aynı şekilde kastamonu, bozok vs bunları da hacettepeye gönderdiler. artık ayakta kalkmamak için tabure getiriyodu millet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 22 Temmuz 2014; 1:38:58 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben muhtemelen giriyorum istediğim tipa o yönden bir sıkıntı yok ama tekrar dediğim gibi sabahtan beri görüyorum burda konudan anlamayan lar yada boş hevesle doktor olmak isteyip 100bine giremeyenler boş boş konuşuyor ama size patlamış oldum kusura bakmayın sizde o trolledden sandım gece gece de bunu tartışmak gibi saçma bir durumdayız tercih stresi diyoruz heralde buna

estağfirullah tartışma felan yok. ben de geçen sene geçtim bu tercih sürecinden. heyecanınızı anlıyorum. herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 22 Temmuz 2014; 1:41:07 >
  • Nasıl açık yok babam 3 ay öncesine kadar sadece kendi servisinde doktorluk yaparken artık aynı zamanda acil nöbeti de tutuyor daha doğrusu tutmak zorunda kalıyor. Bulunduğumuz il de doğuda değil Ege'de.

• quote:

açık felan yok. doğuya doktor gönderemiyorlar. çünkü en ufak olayda hastane basıyolar kabilecek. amaç hukuk ve mühendislikte yaptıkları gibi ucuz iş gücü.

adamlar artık hastanesiz, binasız fakülte açmaya başladılar. misal alanya tıp. bina yok, hastane yok. öğrencileri itele akdenize.aynı şekilde kastamonu, bozok vs bunları da hacettepeye gönderdiler. artık ayakta kalkmamak için tabure getiriyodu millet.

Ama hocam doktorun çok olduğu söylenen batıda bile çok hasta bakmaktan yakınıyor doktorlar, niteliksiz doktorlar yetişeceği konusunda haklısınız bildiğim kadarıyla 2019-2020 itibariyle pratisyen hekimler hekimlik yapamayacak TUS`u kazanması gerekecek acaba böyle bir eleme yoluna mı gidecekler diye düşünüyrum bir de geçen sene açık var diyordunuz bu sene neden fikriniz değişti ?

• quote:

Nasıl açık yok babam 3 ay öncesine kadar sadece kendi servisinde doktorluk yaparken artık aynı zamanda acil nöbeti de tutuyor daha doğrusu tutmak zorunda kalıyor. Bulunduğumuz il de doğuda değil Ege'de.

acil servis farklı bi olay. isterse bir milyon doktor olsun yine acil serviste doktor olmaz. çünkü tıpta en ağır branşlardan biridir acil. kimse tercih etmiyor. hastaneler de kendi doktorlarına sırayla nöbet tutturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 22 Temmuz 2014; 1:47:57 >
  • çeğiddeççi kullanıcısına yanıt
    geçen sene daha fakülteye başlamamıştım. mesleğin iç yüzünü yeni yeni görmeye başladım.ben de tvde duyduklarıma inanıyordum sizin gibi.

yoğunluğun sebebi iş koşulları. uzman doktorlar özele kaçıyor hep. çünkü devletten daha iyi koşulda daha iyi maaşa çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 22 Temmuz 2014; 1:50:42 >
  • quote:

quote:

Nasıl açık yok babam 3 ay öncesine kadar sadece kendi servisinde doktorluk yaparken artık aynı zamanda acil nöbeti de tutuyor daha doğrusu tutmak zorunda kalıyor. Bulunduğumuz il de doğuda değil Ege'de.

acil servis farklı bi olay. isterse bir milyon doktor olsun yine acil serviste doktor olmaz. çünkü tıpta en ağır branşlardan biridir acil. kimse tercih etmiyor. hastaneler de kendi doktorlarına sırayla nöbet tutturuyor.

Dogrudur ne diyim bu konularda baya bilgilisiniz sanirim sanki bir doktora konuşuyormuş gibi hissettim de merak ettim nerde okuduğunuzu

• nazli888 N kullanıcısına yanıt
    kocaeli tıp 2. sınıftayım. ailemde çok doktor var. biraz da ordan tecrübelendim.

ne olursa olsun idealist biri için en iyi mesleklerden biridir tıp.manevi tatmin üst düzeydedir. aramıza katılacak sizlere şimdiden hoşgeldin diyorum:)

• crista galli C kullanıcısına yanıt
    iç yüzü derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çeğiddeççi

iç yüzü derken ?

fakülteye başlayınca anlarsınız yavaş yavaş:) dışarıdan görüldüğün çok farklı eğitim süreci ve meslek hayatı:) hem olumlu hem de olumsuz yönleriyle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çeğiddeççi

iç yüzü derken ?

fakülteye başlayınca anlarsınız yavaş yavaş:) dışarıdan görüldüğün çok farklı eğitim süreci ve meslek hayatı:) hem olumlu hem de olumsuz yönleriyle.

omü tıp 2. sınıf öğrencisiyim :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.