< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TIPTA 4.0 ORTALAMA YAPMAK (6. sayfa)
-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Up
Up
Up
Tıpta yurtdışı olmaz mı? Nicke bak bro. -
hocam not ortalaması ne alaka anlamadım
Krall
tam nottan kasıt 90+ ortalama olanlar bizde 4 olarak kabul ediliyor buysa evet
yurtdışında eğer mesleğini yapacaksan gideceğin ülkenin dilini bilmen gerek mesela almanya olsun
+ bizim okulun tömer ilk 5bine giren öğrenciler %75 indirim yapıyor çok cüzi bir ücrete gidebiliyorsun
+ normal müfredatlar 400-500sayfa tutar bunların hepsini almanyada belirli noterlarda almanca çevirmen gerek ama bizim okulda müfredatın hepsini almancaya çevirebiliyorsun o yönde şanlıyız 15-20 bin tl ödemiyoruz (belki de daha da artmıştır fiyatı her okul bunu yapmıyor)
ya da amerika olsun orada da hocalar sana çok kolaylıkla referans olabiliyor
yurtdışına çıkanlar içinde ankara tıplıların oranı fazla
sadece gideceğin ülkeyi seç ve dilini öğren yeterli (elbette hastaları tedavi edecek tıbbi bilgin de olmalı )
-
yurtdışı sağlık uzmanlık sınavı yok hocam zaten olmaz da her ülkenin belirli şartları var
mesela ingiltere yurtdışından gelecek her öğrenci için plab sınavını şart koşuyor
amerika usmle denen sınavı kabul ediyor
almanya tıbbi almanca sınavını kabul ediyor
türkiede sts denilen tusa benzer sınavı kabul ediyor
bu sınavlardan bahsetmiştir sanırım ama zaten bunun yerine bu tabiri kullanmış olabilir yurtdışı sınavı diye (kolaylık olsun diye)
niye toplamda yurtdışına gidiş sayısı az diyeceksin doğal olarak ben de sormuştum
hacettepe anket yapıyorlar intern öğrenciler için sadece %4lük ksıım yurtdışına çıkmak istiyor 7-8 kişiye denk geliyor ve onlar da genelde gidiyor
yani gitmek isteyenlerde gidenler oranı çok fazla
-
diğer fakültelere göre yurtdışına çıkmanın az olmasının nedeni
uzman maaşı 4500-5500 (evli ise 5200 olarak düşün)
uzman sabiti 4200
zaten maaş+sabit 9500 oluyor
üstüne nöbet 3-4bin de ordan gelse
bölge tazminatında da ortala 800-1500 gelse
performans o da bakılan hasta sayısı ve işleme göre değişkenlik gösterir miktarını söylemiyorum değişkenlik gösterdiğinden ve bazıları itiraz ettiğinden dolayı sadece sabit garanti gelenler üstteki sayılar dönerde kavga çıkıyor
ülkenin ortalamasının üzerinde kazanıyorlar o yüzden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Aralık 2020; 15:19:20 >
-
Yapabildiniz mi hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X