Şimdi Ara

Tıptan memnun olan yok mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KKopru

quote:

Orijinalden alıntı: z0rr0nur

Arkadaşlar günlerdir sabahtan akşama sözlükleri forumları okuyorum, isteklerim doğrultusunda da tercih listemi hazırladım. Gelmeyecekler fakülteler hariç hepsi tıp fakültesinden oluşuyor.Ama tercih süresi bitmeden tıpa giden bir kişiden bölümünden memnun olduğunu duymak istiyorum. Çünkü tıpa gidenler tıpı kötülüyip yerin dibine sokuyor, mühendisliğe gidenler mühendisliğe tükaka diyor.İnternette mezunlarınında yazıları hep olumsuz(!) Acaba diyorum forumlarda sadece mutsuz olanlar mı dolaşıyor, sadece mazoşistler mi var burada?

Dostum İnan Ben de Mühendisliklerin İçini Dışını Çıkardım . Yeri Geldi Karamsarlığın Dibine Vurdum Ama Tüm Bunlardan Öğrendiğim Tek Sonuç : İNSAN MUTLAKA SEVDİĞİ İŞTE BAŞARILI OLUR ~

Hadi Hayırlı Sahurlar...

Sevdiği iş dedin olayı bitirdin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amsterdamli -- 18 Temmuz 2013; 4:06:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• annem doktor. aile hekimi aslında, ek gelirlerle beraber ~8500 lira maaş alıyor. anadolu lisesinde okudum, arkadaşlarımla aramda inanılmaz bir yaşam standardı farkı vardı öyle söyleyeyim sana. hayatta en çok gurur duyduğum şeylerdendir annemin doktor olması. çok stresli meslek yalan söylemiyim sana şimdi ama annem kariyer yapmayı beni doğurduğu için bıraktığını ve hiç pişman olmadığını söyler, 2-3 sene öncesine kadar aile hekimliği yokken pratisyendi. yani kariyer işlerine giriceksen -sen de çok iyi biliyosundur elbet- aile işlerini uzun bir süre unut. tus'a girip asistan olmadan evlenmeye karar verirsen de kariyeri unut. bunu bilmen çok önemli. özellikle tus sonrası 4 senelik asistanlık dönemi çok sıkıntılı geçecek ve bu 4 sene boyunca kompleksli uzmanlar seni nöbetten nöbete koşturacak, kendine dakika dahi ayıramayacaksın. işten kalan zamanlarını uykuya harcayacaksın ve yetmeyecek bile. ama bu 4 seneye katlanır ve uzman olursan buna fazlasıyla değecek. göreceğin saygı, kazanacağın para ve eğer işini gerçekten iyi yaparsan zamanla dünya çapında tanınacaksın. göz ameliyatım için gittiğim göz doktoru diyarbakırlıydı ve babasını genç yaşta kaybetmişti, gecekonduda büyümüştü ama şimdi dünyanın en iyi 5. göz doktoru. evet ben de baştan türkiye'nin sanmıştım. ama dünyanın. çalışırsan oluyor yani, ki bu kadar yüksek puan yapmış biri olduğun için her emeğin karşılığı olduğunu bilirsin. özel hastahanelerde çalışan doktorlar o kadar astronomik rakamlarda maaş alıyorlar ki(özellikle estetikçiler ve göz doktorları), hani en uçuk tahminlerin bile aldıkları maaşın 10'da biri falan kalır.

parayı da etraflıca düşün ama, para demek sadece jeep'lere binmek villalarda yaşamak demek değil. çocuğunu odtü'ye itü'ye yollamak yerine harvard'a ya da mit'ye yollamak demek. babanın altına araba çekmek, annene ev almak demek. çocuklarına borç dert yaşatmamak istediği her şeyi alabilmek demek. her gece karşısına oturup "bak oğlum hayat zor, çok çalışman lazım" demek yerine robert kolej'de okutup geleceğe umutla bakmasını sağlamak demek. para önemli değil diyip kesip atma yani, iyi düşün. hayat o kadar da romantik değil, boşuna kusursuz bir meslek arama, üzülürsün. bu dünyada para kazanırken çok eğleneceğin bir meslek yok. mesai bitince yine istediğini yapmakta özgürsün. "hayalindeki mesleği kovala" geyiklerine girmiş burda herkes, bu ülkede en çok hayali kurulan mesleğin doktorluk olduğunu unutma. tıp hakkında okuduğun olumsuz yazılara aldanma, o yazıların yazıldıkları zamanlara dikkat edersen hep sınav dönemi yazılmışlardır. gezip tozup tıpçıyım diye bütün gün hatun kaldırma derdinde olup dersleri sınav haftasına bıraktıklarından strese girip yazmışlardır onları. sen seni neyin beklediğini az çok biliyorsun ama, sonuçta 6 sene hakikaten çok uzun. ama uzunluğu zor olmasından değil tıpın çok çok geniş bir alan olmasından kaynaklanıyor. annem tıp okurken günde 2-3 saat dikkatli çalışmanın iyi notlar almak için yeterli olduğunu söylerdi. öss'den kat kat kolaydır, en sıkıntılı dersi anatomidir onun sıkıntısı da vücuttaki bütün kemikleri damarları falan tek tek ezberlemek gerektiği için. yani düzenli çalışırsan tıpta çok zorlanacağını düşünmüyorum.

umarım seçiminle mutlu olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaantheman -- 18 Temmuz 2013; 5:34:38 >

• Forum köşelerinde bir takım şeyler çok abartılıyor.

Mesela benim mesajlarım %99 konsol bölümünde yani oranın adamıyım. Dönen muhabbetler farklı birde benim gerçek hayatta gördüklerim. Hani misal olarak söylüyorum.

Kesinlikle ama kesinlikle para için değilde çünkü parayı her meslekte kazanırsın. Üniversite ne için okuyup ve sınavına ne için çalışıyorsun istediğin birşey için. Dersen ben tıp için çalıştım tek isteğim bu doktorluk tam benlik hiçbirşey dinlemeden tercih etmeni tavsiye ederim.
  • annem kadın doğumcu cidden çok iyi paralar kazanıyor kadın. çok çok çok zor meslek seviyorsan çekilir ama
  • burada doktor çocuğu çokmuş benim babam da 28 senelik doktor 23 senelik uzman. tıp yazdığı güne lanet ediyor. şakayla karışık da sürekli alay eder kendiyle
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.