Şimdi Ara

Tırnak batığı ( Tirnagi cektirdim) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Orijinalden alıntı: Sulu.

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TownSportif

Arkadaslar benim sol ayagimin bas parmaginda tirnak batigi var batan kismi doktor bugun uyusturduktan sonra kesti ic köküde cikartti. Şuan acayip derecede çok ağrımaya basladi. Zor dayaniyorum. Bana Dex-forte diye 50mg bi ilaç verdi ağrı kesici diye fakat bana misin demiyor etki etmiyor bile. Ne yapsam bu ilaca devammi etsem yoksa farkli bi ilaç mi kullansam ağri kesici olarak. Acil yardimlarinizi bekliyorum. @turbolinea
    Turbo hocam sendende yardim bekliyorum acil

Hocam benimde sağ ayak parmağının yanında var doktor krem verdi gecirdi biraz ama daha yeni dedi doktor bakarsan ilerlemez dedi doğru mu ne yapmam lazım tam gecirmek icin

Krem bahanedir gecirecegine inanma sadece irerlemesini yavaslatir sakin kremi birakma ayagin daha kotu olur

Tavsiye : ARKADASLAR AYAGİNİZ YENİ YENİ BATİYORSA CİMBİZ İLE CEKİN TİRNAGİN ALTİNA PAMUK KOYUN BEN 8 DEFA AMELİYAT OLDUM RAHAT 20 DEFA PAMUK SAYESİNDE KURTULDUM AMA BATAN YER USTTEYSE BUNU YAPABİLİRSİNİZ BENİM O 8 DEFADA TİRNAK HEP DİPTE YANİ ALTLARDAYDİ CEKİP PAMUK KOYAMADİGİM İCİN GİTTİ

Hocam o tırnak uzadı bide kesmeye korkuyorum kessem mi?

Peçeteyi koparıp o yan tarafa koymayı denedim ama tutmadı tırnağımda da dıştan görülen bir şey yok zaten dokununca yan tarafta az acı var sadece

hocam tırnağını korkmadan kes ama keserken düz kes halkımızın tabiri ile hilal şeklinde kesme dümdüz bir şekilde kes ve en önemlisi "TIRNAĞIN KENARLARI DIŞARDA OLUCAK" sakın içerde bırakma çıkarken etine batar

pamuk konusunda zaten tırnak batmadan pamuk koyacaksın bunun nedenini birazdan açıklayacağım senin tırnağın şuan batmak üzere batmaya yakın şimdiden önlemini al pişman olma peçete koyma peçete hem zararlı hem de işlevsiz

tırnak battıktan sonra pamuk koyulmaz çünkü tırnak batmışken yara oluşmuşken sen pamuk koyarsan vicud onu zararlı bir madde olarak görüyor ve kendini hiç iyileştirmiyor aksine daha da kötü oluyor ben bunu yaptığımda doktor bana kızmıştı tırnak batmadan önce pamuk koyulur bunun hiç bir yararı yok diye yani kardeşim tırnağın battıktan sonra pişman olabilirsin imkanın varsa hemen önlemini al pamuğu koy ayağında 2-3 gün kalsın değiş sonra

Hocam altina nasil koyayim tirnak kalkik degilki sıkıştırayım mı onu mu diyorsun

hocam cımbızı al tırnağının içine sok ve kaldır dibine kadar sok ki daha çok kaldır sonra pamuğu elinde yufala arasına 2-3 tane koy anlamadıysan ss atabilirim

• quote:

Bende ayni ayagi 6 defa cektirdim ama bu sefer cok ayri telde taktirdim bilmemnede yaptim ama gecmiyodu yani cerrah bugun hem yakti hem cekti felan oyle basit bi agri felan degil anlayacagin ve her saniye sanki cekseler boyle agrir acayip kotu

ben 4 defa yaktırdım her defasında 3 ay bekleyip tel takmaya gidecektim ben gitmedim tele böyle iyileşir diye 4 yakmadan 1 i sağlam çıktı tele gerek kalmadı geri 3 ü tekrar batmıştı
  • ya benim de sol ayağımın baş parmağında tırnak batması başladı. geçenlerde epey uzatmıştım tırnağımı batan kısmı kendim alırım diye. Beceremedim daha kötü oldu. Şişmeye devam ediyor canım ok yanıyor bir yere çarptığında. Ne yapmalıyım? Tırnağı çektirmeli miyim yoksa doktora gitsem farklı bir yöntem mi uygular?

Arkadaşın düştüğü duruma düşmek istemiyorum. (Geçmiş olsun bu arada)

Bana da bir yardım edin arkadaşlar
  • Hocam batan tırnağın altına pamuk koy orda dursun. Benim bir parmağım şu an öyle ama o pamuğu çıkartsam tırnak aşağı doğru eğiliyor o zaman da batma yapıyor, pamukla beraber havaya doğru şahlanıyor batmıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar benim sol ayagimin bas parmaginda tirnak batigi var batan kismi doktor bugun uyusturduktan sonra kesti ic köküde cikartti. Şuan acayip derecede çok ağrımaya basladi. Zor dayaniyorum. Bana Dex-forte diye 50mg bi ilaç verdi ağrı kesici diye fakat bana misin demiyor etki etmiyor bile. Ne yapsam bu ilaca devammi etsem yoksa farkli bi ilaç mi kullansam ağri kesici olarak. Acil yardimlarinizi bekliyorum. @turbolinea
    Turbo hocam sendende yardim bekliyorum acil

Hocam benimde sağ ayak parmağının yanında var doktor krem verdi gecirdi biraz ama daha yeni dedi doktor bakarsan ilerlemez dedi doğru mu ne yapmam lazım tam gecirmek icin

Krem bahanedir gecirecegine inanma sadece irerlemesini yavaslatir sakin kremi birakma ayagin daha kotu olur

Tavsiye : ARKADASLAR AYAGİNİZ YENİ YENİ BATİYORSA CİMBİZ İLE CEKİN TİRNAGİN ALTİNA PAMUK KOYUN BEN 8 DEFA AMELİYAT OLDUM RAHAT 20 DEFA PAMUK SAYESİNDE KURTULDUM AMA BATAN YER USTTEYSE BUNU YAPABİLİRSİNİZ BENİM O 8 DEFADA TİRNAK HEP DİPTE YANİ ALTLARDAYDİ CEKİP PAMUK KOYAMADİGİM İCİN GİTTİ

Hocam o tırnak uzadı bide kesmeye korkuyorum kessem mi?

Peçeteyi koparıp o yan tarafa koymayı denedim ama tutmadı tırnağımda da dıştan görülen bir şey yok zaten dokununca yan tarafta az acı var sadece

hocam tırnağını korkmadan kes ama keserken düz kes halkımızın tabiri ile hilal şeklinde kesme dümdüz bir şekilde kes ve en önemlisi "TIRNAĞIN KENARLARI DIŞARDA OLUCAK" sakın içerde bırakma çıkarken etine batar

pamuk konusunda zaten tırnak batmadan pamuk koyacaksın bunun nedenini birazdan açıklayacağım senin tırnağın şuan batmak üzere batmaya yakın şimdiden önlemini al pişman olma peçete koyma peçete hem zararlı hem de işlevsiz

tırnak battıktan sonra pamuk koyulmaz çünkü tırnak batmışken yara oluşmuşken sen pamuk koyarsan vicud onu zararlı bir madde olarak görüyor ve kendini hiç iyileştirmiyor aksine daha da kötü oluyor ben bunu yaptığımda doktor bana kızmıştı tırnak batmadan önce pamuk koyulur bunun hiç bir yararı yok diye yani kardeşim tırnağın battıktan sonra pişman olabilirsin imkanın varsa hemen önlemini al pamuğu koy ayağında 2-3 gün kalsın değiş sonra

Hocam altina nasil koyayim tirnak kalkik degilki sıkıştırayım mı onu mu diyorsun

hocam cımbızı al tırnağının içine sok ve kaldır dibine kadar sok ki daha çok kaldır sonra pamuğu elinde yufala arasına 2-3 tane koy anlamadıysan ss atabilirim

valla bi ss iyi olur hocam dislerim kamasti ya onu nasil yapacam tirnagi kaldirip :d benim tirnakta sikinti yok gibi sadece krem idare etmez mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimki de batıyor ama çektirmeye korkuyorum :( Hem de iki tırnağımda :(

• Çektir hocam eğer kökte sorun yoksa acimiyor ama kökle cekilecekse sorun buyuk bendeki gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TownSportif kullanıcısına yanıt
    Ameliyata girmek istemiyorum hocam.Muhtemelen benimkini de kökten çekerler.Çünkü uzun zamandır var bende bu :(
  • Ne kadar sağlıklı bilememde 50mg ağrı kesici az hocam novalgin var biliyosundur baya zararlı ama çat diye kesiyo valla 500mg olması lazım
  • Hocam carsaf değse acir dokunsan acir ayakkabi corap giyerken acir yani eger sismis morarmissa felan kesinlikle cektirin kurtulun ben hep cektiriyordum yuruyerek eve gidiyordum hatta en son cektirdigimde sabah cektirmistim ordan cikarken giydim ayakkabimi aksama kadar araba kullandim ve bayada yurudum hic bir sorun olmadi ama bu sefer doktor yapti yani cerrahi bir islem oldugu icin boyle oldugunu dusunuyorum dune gore bugun daha iyiyim yarin daha iyi olurum insallah ve bir kac gunede acisi gecerse kurtulucam bence bir kac gun kesinlikle heba edilebilir surekli cekmektense o aciyi ben yerinizde olsam yine cektiririm ama boş adamlara guvenmeyin sakin guvenilir bu islerden anlayan birilerine yaptirin veya en basiti ortopedist benimkine genel cerrah bakti ortopedist olmadigi icin umarim kurtulursunuz sizde

Hocam benim ki bastırmadıkça acımıyor
  • Hocam o zaman daha ilerlememistir eger baktin deriye dogru gidiyosa hafiften kaldir tirnagi altina pamuk koy azicik uzasin tirnagin uzayincada direk cikar kurtulursun insallah

Amin hocam :) sizede acil şifalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Search and Rescue

Hocam batan tırnağın altına pamuk koy orda dursun. Benim bir parmağım şu an öyle ama o pamuğu çıkartsam tırnak aşağı doğru eğiliyor o zaman da batma yapıyor, pamukla beraber havaya doğru şahlanıyor batmıyor.

pamuğu nasıl koyacam? tıranğın sol kısmı şişik vaziyette. orayı kaldırıp mı pamuk koyacağım?
  • keftar kullanıcısına yanıt
    Şişik kısımdaki tırnağın altına pamugu koyacaksin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: keftar

quote:

Orijinalden alıntı: Search and Rescue

Hocam batan tırnağın altına pamuk koy orda dursun. Benim bir parmağım şu an öyle ama o pamuğu çıkartsam tırnak aşağı doğru eğiliyor o zaman da batma yapıyor, pamukla beraber havaya doğru şahlanıyor batmıyor.

pamuğu nasıl koyacam? tıranğın sol kısmı şişik vaziyette. orayı kaldırıp mı pamuk koyacağım?

Hocam ne kadar şiş bilmiyorum ama batan kısma kulak temizleyicileri var ya pamuklu onun pamuğunu kopar ama hepsini koyma, 3 te biri yeterli. Pamuğu çubuktan çıkardıktan sonra çubuğun ucuyla hafif yükselt tırnağı, o esnada elinle pamuğu yerleştir hepsi girsin diye uğraşma bir kısmı girsin. Girdikten sonra çubuğunla dışarıda kalan kısmı iktir. İçinde kalsın. İlk yaptığında biraz acır ama sonra geçiyor. Bende ekşi sözlükte gördüm, faydasını gördüm.

Pamuğu koymadan önce beyaz çorap giyemezdim. Eve geldiğimde orası hep kan olurdu. Pamuğu koyunca kanaması her şeyi kesildi.

• Tirnagimin vaziyeti bu :((
     Tırnak batığı ( Tirnagi cektirdim)

• quote:

Orijinalden alıntı: keftar

Tirnagimin vaziyeti bu :((
     Tırnak batığı ( Tirnagi cektirdim)

Hocam benimde kısaydı böyle hatta daha kötüydü, akşam eve gelince iltihaplanmış olurdu kanlı bir şekilde. Yapmanız gereken şey bırakın uzasın, uzarken kanayabilir,iltihaplanabilir. Uzadığında ise pamuk koyun altına. Bu kadar kısayken pamuk koyulmaz sanırım.

• keftar kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu isleri cekmsi biri olarak ve artik iyice kavrayan biri olarak cevap vereyim kesinlikle bugunden sonra tirnaginizi kesmeyin cunku fazla ve oval kesmissiniz biraz o yuzden batigin cikmasi zorlasmis simdi tirnaginizin sol altina bir pamuk koyun biraz havaya kalksin yani tirnak ve oyle birakin uzasin sakin kesmeyin o ordan ciktiktan sonra zaten yurur cikar komple kurtulursunuz.

Biraz yazdıktan sonra mi pamuk koyayim? Çünkü su anki durumda pamuk girmez gibi duruyor, yoksa zorlayayim mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.