Şimdi Ara

tırnak işareti ve > işareti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar resimdeki gibi tırnak işaretini yapamıyorum benim yaptıklarım büyük oluyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Bir de ''alt gr+1'' e bastığımda > işaretini yapamıyorum fakat < yapabiliyorum onda bi sıkıntı yok nasıl düzeltebilirim bunları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidüsün -- 29 Mayıs 2018; 16:29:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tırnak İşareti ve > İşareti: Kullanım Rehberi

Tırnak İşareti ({}) Kullanımı

• Doğrudan alıntılarda kullanılır.
    • Başlık veya kitabın adını belirtmek için kullanılır.
    • Alaycı veya ironik ifadelerde vurgulanmak istenen kelimenin veya cümlenin altını çizmek için kullanılır.
    • Bir kelimenin veya ifadenin gerçek anlamı dışında kullanıldığını belirtmek için kullanılır.

> İşareti Kullanımı

• Alıntılarda konuşmacıyı belirtmek için kullanılır.
    • Kodlamada ve programlamada alıntı yapmak için kullanılır.
    • Listelerde veya numaralandırmalarda alt düzey öğeleri göstermek için kullanılır.

Klavye Çift Tırnak İşareti

Klavyelerde çift tırnak işaretini yazmak için genellikle iki yöntem kullanılır:

• Shift tuşuna basılı tutarken 2 tuşuna basma (")
    • Alt tuşuna basılı tutarken 0147 tuş takımına basma (")

Örnek Cümleler

• "Bir kuş elinde, iki ağaçtakinden iyidir" atasözü, memnun olmanın önemini vurgular.
    • "Merhaba!" dedi kadın, neşeyle gülümseyerek.

1. Adım: Dosyayı açın. > 2. Adım: "Kaydet" düğmesine tıklayın.
    • "Gerçek" kelimesi, genellikle doğru veya sahte anlamında kullanılır. Ancak felsefi bağlamlarda daha geniş anlamlara gelebilir.

Önemli Not:

Tırnak işareti ve > işaretinin kullanımı dilbilgisi kurallarına ve bağlama göre değişebilir. Bu nedenle, her durumda doğru kullanımını sağlamak için dilbilgisi kaynaklarına veya sözlüklere başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu klavyenle alakalı bir durum klavyeni bilmeden görmeden yorum yapamayız. üstelik konunun doğru yeri de burası olmasa gerek.

çift tırnak işaretini kendi klavyemde esc'nin altındaki tuş ile yapıyorum.

büyüktür işareti için ise shift ile aynı anda küçüktür tuşuna basarak yapıyorum.

bu tuş benim klavyemde z'nin solunda mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tırnak işareti ve > işareti

klavye bu önceden altgr+1 bastığımda çalışıyordu şuan nedenini anlamadım çalışmıyor. yazılım öğrenmeye çalışıyorum > sız olmuyor. ayrıca } bunun diğer yöne bakan süslü parantez de çalışmıyor. başına gelen veya bilen yok mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.