Şimdi Ara

Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
0
Favori
152.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eozenir

peki bu tv box cihazını evimizdeki modemden pvc ayarlarını yaparak izleyebilirmiyiz. neden ttnetin modemini alayimki. artık bütün modemler genellikle 8 adet pvc ile geliyor

Evdeki modmeler Tivibu ile uyumlu değil. 2. bir PVC açabilirsiniz. bu basit. ama başka birkaç ince ayar daha var. ayrıca bunlardan başka firmware'in içine gömülü bazı iyileştirmeler var. Kendi modeminizle büyük ihtimalle yayın alamazsınız. alsanız bile sürekli sorun yaşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozenir

peki bu tv box cihazını evimizdeki modemden pvc ayarlarını yaparak izleyebilirmiyiz. neden ttnetin modemini alayimki. artık bütün modemler genellikle 8 adet pvc ile geliyor

Evdeki modmeler Tivibu ile uyumlu değil. 2. bir PVC açabilirsiniz. bu basit. ama başka birkaç ince ayar daha var. ayrıca bunlardan başka firmware'in içine gömülü bazı iyileştirmeler var. Kendi modeminizle büyük ihtimalle yayın alamazsınız. alsanız bile sürekli sorun yaşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

abi yorumları okudumda iyi ki okumuşum. iş yerine almayı düşünüyordum. böyle iş mi olur ya . yok internette kopmalar yok donmalar özelliklerin çalışmaması.. tamam memnun olan da var belki ama bu iş şansa bırakılırmı ya. hizmet ve kalite standartı olmalı. şansıma motorola geldi iyi oldu vs... ben şansızım kardeşim. garanti iş yoksa girmem. iş yerine düşünüyordum kalsın. olan sistemi de bozmasınlar.

iş aslında şansa kalmıyor.

Şöyle özetleyebilirim. TivibuEv e başvuruyorsunuz onlarda min 8mbit hattınız varsa kabul ediyorlar. Herşey buradan sonra başlıyor.

eğer hattınız maximum 8mbit destekliyorsa ve sizde 8mbit kullanıyorsanız interneti sorunsuz , tivibu ev geldikten sonra bunun belli kısmını tivibuev e ayırıyorlar.
    buda demek oluyorki siz artık 8mbit alamıyorsunuz 3-4 mbit gibi degerlerle kullanıyorsunuz. Cogu kullanıcıda buna itiraz ediyor doğal olarak 8mbit parası ödüyorum buda neyin nesi diyorlar.

Telekom da bazı işler gercekten kusursuz işlerken bazı işler ise içler acısı.
    TivibuEv teknik ekibi ne yazıkki cok zayıf. En amatör zamanları bu aralar. Kullanıcı üstünde tecrübe ediniyorlar ve yavaş yavaş öğreniyorlar.

O yüzden biraz beklemekte fayda var tivibuev için. Sistem kusursuzlaşana kadar eğer içinizde bir şüphe varsa bağlatmayın derim. Çözümü ne olursa olsun canınızı sıkacaktır.

Bana kalırsa suan TivibuEv platformu Alfa-Beta seviyesinde. Bu yüzdendir ki 2 aylık deneme üyeligi veriyorlar.

• tivibuevi telekomun standında test ettim.82 ekran lcd tv takılı idi.hd kanallar güzel gösteriyor.TÜRK hd kanalları ile yarışabilir ancak bi bluraye tabiki gelemez yada blurayden riplenmiş filmlere.sd kanllar ise normalden de kötü gösteriyor.vcdlerde kalitesiz olur ya görüntü aynı öyle.Bilgisayarımda tv kartı ile daha net görüntü alıyorum.bu yorumuda cnn türkü izleyerek veriyorum.Atv uydu yayını çok net tivibunun bunun yanına gelebileceğini sanmam.diğer yandan durdur izle gibi fonksyonlar pvr cihazlar ve tv kartlarıdna vardı ama pazarlama stratejisi olmadığından sönük kaldı.tek olmayan tarafı geriden başlayarak izleme.alır mısın deseniz almam.hatta tüm uydu yayınını kesselerde almam.şuan için şifresiz kanallara 60-70 tl ödeyerek erişmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.Tivibu korsanı kesebilecek bir uygulama ama şirketin aç gözünü doyurması gerekli öncelikle.

Hat durumuna gelince,benim hattım maximum 14 mbit kaldırıyor yazın ise 12 mbit.bunu telekomdaki arkadaşımla denedim ve daha başka oluru yok.şimdi ben 16 mbit alsam zaten yemiyecek üsütne bide tivibu alınca haliyle net hızım ortalama 5 mbit düşecek.hattın stabil duruma gelmesi ise tamamen şirket politikası.nasıl ki 2 sene adil kullanım uygulanmadı buda o yönde bir hareket.size internet hızı ile ilgili bir garanti vermiyorlar ve resmen sallamasyon hızlar veriyorlar.tivibu takılmasın diye de öneclik verilmiş olabilir ve hat hızı yükseltiliyor.ortada bi Ali Cengiz oyunu var ve çoğunluk bu oyunu yiyor.

Nedense kullanıcılara tv ekranından internete girdiğini görmek çok dğeişik geliyor.araştıma geliştirme yapmayan sadece önüme koy ben alırım zihniyeti olan bir çok vatandaşımız htpc kurmayı bilmediği için bu tür servislere akın ediyor.ev sineması bilgisayarı yaptığımızda içine koyacağımız tv kartı ile geriden başla dışında tüm özellikleri yapabiliriz.yazılımsal farklılaşmalar için yapaibleceğimiz bişey yok.örneğin o anki filmin konu vb gibi bilgileri facebooka otomatik göndermek gibi.

Gleidk en önemli noktaya .neden tivibuev adil kullanım kotasına dahil değil?zaten saçmalık olurdu.düşünsenize aylık 10 saat izleme sınırı var.sornasında para yazıyor felan.bağlantı protokolü farklı veirlmiş ama kesinlikle mecut adsl bant genişliğinizi kullanıyor.2 mbit ile dosya çekerken tivibu 5-8 mbit ile veri çekiyor ancak intertin kullandığı ppoe protokolü için 2 mbit tanımlı olaiblir ve aşamazsınız.aynı şekilde tivibu protokolü olan ppoa ya 8 mbit tanımlı olabilir.yapabileceğiniz bişey yok ama olan olay bu.kendi bağlantımdan da değdim gib ban asla ,fiber döşemedikçe, kışın 14 yazın 12 mbitten yüksek bağlantı veremez ve hem netin hem tivibunun birbirini etkilmesini çözemez.

ayrıca inceleme videosu sanki hdmı portundan kaydedilmiş yada av çıkışından alınmış gibi.tivibu menüleri neden var?gödnerilen ham veriyi alabiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formulamurat -- 11 Temmuz 2012; 13:24:17 >

• tivibu'da ligtv olucak diyolar doğrumu ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesap_lütfen

tivibu'da ligtv olucak diyolar doğrumu ???

lig tv olmaz ama ihaleye girip maç yayın hakkını alabilirler.
  • tivibuevi telekomun standında test ettim.82 ekran lcd tv takılı idi.hd kanallar güzel gösteriyor.TÜRK hd kanalları ile yarışabilir ancak bi bluraye tabiki gelemez yada blurayden riplenmiş filmlere.sd kanllar ise normalden de kötü gösteriyor.vcdlerde kalitesiz olur ya görüntü aynı öyle.Bilgisayarımda tv kartı ile daha net görüntü alıyorum.bu yorumuda cnn türkü izleyerek veriyorum.Atv uydu yayını çok net tivibunun bunun yanına gelebileceğini sanmam.diğer yandan durdur izle gibi fonksyonlar pvr cihazlar ve tv kartlarıdna vardı ama pazarlama stratejisi olmadığından sönük kaldı.tek olmayan tarafı geriden başlayarak izleme.alır mısın deseniz almam.hatta tüm uydu yayınını kesselerde almam.şuan için şifresiz kanallara 60-70 tl ödeyerek erişmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.Tivibu korsanı kesebilecek bir uygulama ama şirketin aç gözünü doyurması gerekli öncelikle.

Hat durumuna gelince,benim hattım maximum 14 mbit kaldırıyor yazın ise 12 mbit.bunu telekomdaki arkadaşımla denedim ve daha başka oluru yok.şimdi ben 16 mbit alsam zaten yemiyecek üsütne bide tivibu alınca haliyle net hızım ortalama 5 mbit düşecek.hattın stabil duruma gelmesi ise tamamen şirket politikası.nasıl ki 2 sene adil kullanım uygulanmadı buda o yönde bir hareket.size internet hızı ile ilgili bir garanti vermiyorlar ve resmen sallamasyon hızlar veriyorlar.tivibu takılmasın diye de öneclik verilmiş olabilir ve hat hızı yükseltiliyor.ortada bi Ali Cengiz oyunu var ve çoğunluk bu oyunu yiyor.

Nedense kullanıcılara tv ekranından internete girdiğini görmek çok dğeişik geliyor.araştıma geliştirme yapmayan sadece önüme koy ben alırım zihniyeti olan bir çok vatandaşımız htpc kurmayı bilmediği için bu tür servislere akın ediyor.ev sineması bilgisayarı yaptığımızda içine koyacağımız tv kartı ile geriden başla dışında tüm özellikleri yapabiliriz.yazılımsal farklılaşmalar için yapaibleceğimiz bişey yok.örneğin o anki filmin konu vb gibi bilgileri facebooka otomatik göndermek gibi.

Gleidk en önemli noktaya .neden tivibuev adil kullanım kotasına dahil değil?zaten saçmalık olurdu.düşünsenize aylık 10 saat izleme sınırı var.sornasında para yazıyor felan.bağlantı protokolü farklı veirlmiş ama kesinlikle mecut adsl bant genişliğinizi kullanıyor.2 mbit ile dosya çekerken tivibu 5-8 mbit ile veri çekiyor ancak intertin kullandığı ppoe protokolü için 2 mbit tanımlı olaiblir ve aşamazsınız.aynı şekilde tivibu protokolü olan ppoa ya 8 mbit tanımlı olabilir.yapabileceğiniz bişey yok ama olan olay bu.kendi bağlantımdan da değdim gib ban asla ,fiber döşemedikçe, kışın 14 yazın 12 mbitten yüksek bağlantı veremez ve hem netin hem tivibunun birbirini etkilmesini çözemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: explorer1

quote:

Orijinalden alıntı: TheSeyTan1907

1 yıl ödenecek olan fiyatla tv kartı daha mantıklı.. görüntü sorunu yok dondu kesildi sorunu yok

TV kartı ne alaka? TVye TV kartı mı takacaksınız?

bilgisayara tv kartı takılıp televizyon bağlantısı yapılabilir.geriden başlam dışında tüm özellikler geliyor.
  • Ben TİVİBU HD kutu verelim dediler onay verdim geldiler fakat sorun kablolama işine gelince iptal ettirmek zorunda kaldım.Çünkü kendim daha önce uydu kablo kanalı ile salona ulaşıyor koridordada modemim var fakat kendi modemlerini takcaklarmış hayhay ayrıca hat çekmemiz lazım dediler mevcut kablo kanalından geçiremeyiz dediler yasakmış bende 2 saat duvarı delcekler iptal ettirdim fakatisterseniz sonra 100 tl civarı olan elektrik kablosundan internet bağlantı sağlayan (Etherneti kablosuz yapma aleti HOMEPLUG)almanız gerekir dediler ve gittileriptal oldu anlıyacağınız ama bende mevcut 8 mbit bağlantı vardı oda tam 6-7 civarı oluyordu ama hd kutudanda bağlamaları için çağırdıktan sonra hızım 1 ekadar indi.Müşteri hizmetlerini aradım bakarız artırırız dediler ancak 3-4mbit oldu eskisi gibi değil halbuki tivibu hd kutuyu iade ettim telefon ettim aynı sadece eski aboneyim bikeresinde aramışlardı 1 sene boyunca çıkmamak kaydıyla 6aylık yarısı kadar indirim yaptılar yani 55 verirken 6ay 30-35 veriyorum.4440375 cevap vermiyor hızım düştü diyecem açan yok geçende DSMARTTANDA aradılar kampanya varmış maxi paket uydu artı 8 mbit interent arayıp duruyorlar kesin hızınız düşmez diyorlar.Anlamadığım aslında ttnet yapamıyorda dsmart nasıl yapar aynı alyapı değilmi?bide TURKTELEKOM u aradığımda hd kutu bağlatanların pcdeki hız düşer dediler..iki arada derede bıraktılar DSMARTTA arayıp duruyo..naapcam bilmem..1.seçenek:TURKTELEKOM merkeze gitmek tel düşmüyor 2.seçenek: TİVİBUYU HOMEPLUG aldığımda kurulumcu arkadaşları tekrar çağırmak (ama bağlantım yine zayıflarmış tivibu kutu ağırlık onda olurmuş 8 mbit bağlantının paylaşımı pcden zayıflarmış) yada 3. seçenek : DSMARTTAMI geçeyim 63 tl 24 ay tahahhütlü maxipaket kanallar+8mbit int. 24 aydan sonra çıkma olanağı) ne yapcağımı şaşırdım fiberaltyapıyıda vermediler bazı yerlerde var sitelerde filan faydalı oldum inşallah önerilerinizi bekliyorum..

• Tivibu ev SUPER bir olay. Kablo tv de yaşanan kesilme sorunları Tivibuev de kesinlikle yok. Tek sıkıntım Santralimin HD yayınlarını desteklememesi. Umarım yakılnd bu sorun da çözülür.
    Melih Artar

• Bu sitem güzel ancak bizde altyapı yeterli olmadığı için hiç bir işe yaramıyoo malesef ve ayrıca bi telefon numarası vermişler 4440375 oradan derdini anlatabilene aşk olsun 4 gündür hiç yayın yok izleyemiyorum telefonla ulaşamıyorum bir bekletmeye alıyorlar oradaki telefon parası zaten yayın parasını katlıyo mesaj atıyorum oradanda cevap vermiyorlar bir cevap veren çıksa cihazı nereye iade edeceğimi soracağım böyle hizmet olmaz, bu sıkıntı dijitürk veya D-smartta olsa hemen çözülüyor ama burada pek ilgi yokkk

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan555

Ben TİVİBU HD kutu verelim dediler onay verdim geldiler fakat sorun kablolama işine gelince iptal ettirmek zorunda kaldım.Çünkü kendim daha önce uydu kablo kanalı ile salona ulaşıyor koridordada modemim var fakat kendi modemlerini takcaklarmış hayhay ayrıca hat çekmemiz lazım dediler mevcut kablo kanalından geçiremeyiz dediler yasakmış bende 2 saat duvarı delcekler iptal ettirdim fakatisterseniz sonra 100 tl civarı olan elektrik kablosundan internet bağlantı sağlayan (Etherneti kablosuz yapma aleti HOMEPLUG)almanız gerekir dediler ve gittileriptal oldu anlıyacağınız ama bende mevcut 8 mbit bağlantı vardı oda tam 6-7 civarı oluyordu ama hd kutudanda bağlamaları için çağırdıktan sonra hızım 1 ekadar indi.Müşteri hizmetlerini aradım bakarız artırırız dediler ancak 3-4mbit oldu eskisi gibi değil halbuki tivibu hd kutuyu iade ettim telefon ettim aynı sadece eski aboneyim bikeresinde aramışlardı 1 sene boyunca çıkmamak kaydıyla 6aylık yarısı kadar indirim yaptılar yani 55 verirken 6ay 30-35 veriyorum.4440375 cevap vermiyor hızım düştü diyecem açan yok geçende DSMARTTANDA aradılar kampanya varmış maxi paket uydu artı 8 mbit interent arayıp duruyorlar kesin hızınız düşmez diyorlar.Anlamadığım aslında ttnet yapamıyorda dsmart nasıl yapar aynı alyapı değilmi?bide TURKTELEKOM u aradığımda hd kutu bağlatanların pcdeki hız düşer dediler..iki arada derede bıraktılar DSMARTTA arayıp duruyo..naapcam bilmem..1.seçenek:TURKTELEKOM merkeze gitmek tel düşmüyor 2.seçenek: TİVİBUYU HOMEPLUG aldığımda kurulumcu arkadaşları tekrar çağırmak (ama bağlantım yine zayıflarmış tivibu kutu ağırlık onda olurmuş 8 mbit bağlantının paylaşımı pcden zayıflarmış) yada 3. seçenek : DSMARTTAMI geçeyim 63 tl 24 ay tahahhütlü maxipaket kanallar+8mbit int. 24 aydan sonra çıkma olanağı) ne yapcağımı şaşırdım fiberaltyapıyıda vermediler bazı yerlerde var sitelerde filan faydalı oldum inşallah önerilerinizi bekliyorum..

tivibu alıp şifresiz kanalara para veriğp izleme ne akdar mantıklı?bazı ek servisler var ama facebooka mesaj atmak vb.tek değişik yanı geriden,kaçırdığın yayını geri sarmak, izleneiblir olması.dsmarta bulaşma bence.sınırsız internet değil 50 gb kotalı internet deidkleri.ben telekom bayiisnde kotalı deidkçe bana kotasız dediler.lan niye 50 gb den sorna hız düşüyo deim,cevaba bak, adil kullanım kotası.hani lan kota yoktu.malesef var.hoplug vb giib alet alıp paranı harcama tivibu için.uydudan daha düşük yayın kalitesi var.özellikle lcd tvlerde belli oluyor.fiber de gelse tek + yanı tivibu kullanırken internet hızının etkilnemeini fark etmezsin.ama oda kotalı internet.

• Ben D-Smart alacaktım Galatasaray'ın şampiyonlar ligi maçlarını HD izlemek için. Star HD var mı acaba Tivibu'da. Hangi kanallar HD olarak gösteriliyor, bilen var mı ?

Beni dün 444 0 375'ten aradılar: "Tivibu Ev ister misiniz ? 6 ay boyunca ücretsiz ve taahhüt yok dediler." Ben de denemek için kabul ettim. Pazartesi günü gelip kuracaklarını söylediler,gelince izlenimlerimi sizinle paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZarakiKenpachi

Ben D-Smart alacaktım Galatasaray'ın şampiyonlar ligi maçlarını HD izlemek için. Star HD var mı acaba Tivibu'da. Hangi kanallar HD olarak gösteriliyor, bilen var mı ?

Beni dün 444 0 375'ten aradılar: "Tivibu Ev ister misiniz ? 6 ay boyunca ücretsiz ve taahhüt yok dediler." Ben de denemek için kabul ettim. Pazartesi günü gelip kuracaklarını söylediler,gelince izlenimlerimi sizinle paylaşırım.

star hd sadece dsmarttra var.başkasına vereceğini de sanmam.hd oalrakda sadece trthd var diyorlar normal pakette.
  • Muhahaha yayin varken test etmissiniz
    Biz aldik eve gunde 3-4 saat kesin yayin olmuyor oğlen saatlerinde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba mübarekler. Babamı TTNet'ten aramışlar. Uzun süredir internet kullandığımız için (2 seneyi geçti) 6 ay bedava Tivibu verdiklerini söylemişler. Kurulum yapılacakmış. Neyse sorularımı sorayım.
    1- Tivibu Ev hızımın ne kadarını götürür?
    2- AKK'den ne kadarını götürür?
    3- 20 mbit internet alıyorum. ADSL2+ üzerinden. Fibernet paketi var (Fiber kablo olmasada ) Hızımda oynama yapıp VDSL teknolojisine geçirirler mi?
    4- Tivibu EV cihazı nasıldır özellikleri nelerdir. Linux tabanlı mıdır?
    5- Ayrı modem verecekler mi?
    6- Görüntü kalitesi 20 mbit hızla ne kadar olur?
    7- Flash Disk ile televizyonda film izleyebilir miyim?

Sorularımı cevaplayan herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbilerdenBayramAbi

Merhaba mübarekler. Babamı TTNet'ten aramışlar. Uzun süredir internet kullandığımız için (2 seneyi geçti) 6 ay bedava Tivibu verdiklerini söylemişler. Kurulum yapılacakmış. Neyse sorularımı sorayım.
    3- 20 mbit internet alıyorum. ADSL2+ üzerinden. Fibernet paketi var (Fiber kablo olmasada ) Hızımda oynama yapıp VDSL teknolojisine geçirirler mi?

bloklamıştım ama cevap vereyim

1 tivibu en aşağı 4 mbit ister hd kanllar ise 10 mbite kada rçıkaiblir
    2 akkden götürmüyor.farklı bir protokol ama ne oalcağı belli olmaz.
    3 hızını en fazla 26 yapğarlar oda yeter sanırım.vdsl yapmazlar
    4 tabanın ne olduğunu bilmiyorum ama airties marka olanları daha adam gibi onları isteyin
    5 kurulumu yapan kişiler kara verir.vereiblirler büyük ihtimal.
    6 isterse hızın 1 gbit olsun kalite düşük.bu teknik nedenlerden doalyı böyle.
    7 bu dediğinin tivibu ile alakası yok.tivibuda böyle bi iddia yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Merhaba mübarekler. Babamı TTNet'ten aramışlar. Uzun süredir internet kullandığımız için (2 seneyi geçti) 6 ay bedava Tivibu verdiklerini söylemişler. Kurulum yapılacakmış. Neyse sorularımı sorayım.

4 tabanın ne olduğunu bilmiyorum ama airties marka olanları daha adam gibi onları isteyin

Teşekkürler cevaplar için. 7 maddede sorduğum sorunun aslı şudur. Cihazda USB girişi varmış. Ondan dolayı.
    Bu arada neden blokladın merak ettim.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler cevaplar için. 7 maddede sorduğum sorunun aslı şudur. Cihazda USB girişi varmış. Ondan dolayı.
    Bu arada neden blokladın merak ettim.

o usb yi bilmiyorum ama fan takmak için kullanaiblirsin bloklama olayına gelince ergen tadında bişey yazmış olaiblirsin geçmişte.

• quote:

o usb yi bilmiyorum ama fan takmak için kullanaiblirsin bloklama olayına gelince ergen tadında bişey yazmış olaiblirsin geçmişte.

İyi fikir
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.