Şimdi Ara

Tivibu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gordon11ata Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yeni hipernet abonesi olduğum için turk telekom ,tivibu hakkında günde birkaç kez arıyor.

-Tivibu ip kutu vereceğiz dediler ama internette kopma veya yayında kesilme gibi sorunları vardı hala öyle mi yoksa düzelttiler mi?

Kullanan veya bilgi sahibi arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.
    Edit: Bu arada 50 Mbps 100 GB AKK paketini kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7986DF2CD -- 22 Temmuz 2017; 9:47:18 >

• Kopma sorununu duymadım ama geçmişte olmuştu hızınız fazla etkilenmez 8-10 mbps civarı hız kullanır tivibu sizin hızının 50 mbps o yüzden çok sıkıntı çıkarmaz önce internet kuruluyor birkaç gün sonra tivibu için geliyorlar kurulumları ayrı ayrı yapılıyor cihazlar da kurulum da geliyor ben adsl kullanıyorum ben 10 mbps net hız alıyorum bana bile iptv vermeye çalıştılar onu alsaydım zaten tüm internet ona gitçekti iptv yerine uydu aldım öyle kullanıyorum
  • ADSL ve VDSL üzerinden TiviBu kesinlikle sorun oluyor. Satın aldığınız bant genişliği 50mbsp olmasına rağmen bunun 8-10mbps'sini tivibu kullanıyor. Benim parasını verip satın aldığım bant genişliğini kullanmak yerine ilave bant genişliği verin onu kullansın dediğinizde uzaydan gelmişsiniz gibi bakıyorlar. Yani onlar için bant genişliği satın almış oluyorsunuz bir bakıma. Size yayınları vermek için kullandıkları bant genişliğinin parasını size ödetiyorlar. Diğer taraftan ping sorunu çıkıyor Tivibu kullanınca. Tivibu abonesi iseniz %90 hattınızız "interleaved" moduna alıyorlar, daha doğrusu sistem otomatik alıyormuş dediklerine göre. Böyle olunca daha kafadan 20-25ms ping cebinize koyuyorsunuz. Eee zaten internet demek bant genişliği ve ping demek, her ikisinde sorun çıkacak olduktan sonra "yemişim tivibu'sunu (daha güncel haliyle "yerim sizin tivibu'nuzu")" diyorsunuz. Binaya veya daireye kadar fiber yoksa hiç bulaşmayın derim.

• bence sorun olmaz hocam kopma yaşamazsınız ping giriceğinide sanmam tivibu 10 mbit çeksede 50/10 pek fazla etki yapmaz diye düşünüyorum veya yapip yapmiycağini deneyin herhangi bi uygulamadan dosya indirin 1.100 kbpse sabitleyin online bir oyuna girip pinginize bakın derim eğer arada 10-15 ping fırlaması oluyorsa sıkıntı olmaz
  • tivibu o kadar sorun cikariyo mu ya. bende 8 mbit var akk yi astim 3 mbit. yani 3 mbit + tivibu da suanlik sorun yasamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

tivibu o kadar sorun cikariyo mu ya. bende 8 mbit var akk yi astim 3 mbit. yani 3 mbit + tivibu da suanlik sorun yasamadim

24mbps altında internet kullanan tivibu abonelerine ilave bant genişliği veriyorlar tivibu'nun çalışması için. 8 ve 16mbps kullananların abnt genişliği sıkıntısı ondan dolayı olmuyor ancak ping sorunu kesinlikle olur. Hattınız interleaved oluyor çünkü. Ben tivibu kullanırken bir şekilde manuel olarak fast moda aldırmıştım. Tabi önce fast mode, interleaved mod nedir o konuda görüştüğünüz kişilere konferans vermeniz gerekiyor. Çünkü santral dahil bu konuyu bilen sadece birkaç kişiyle karşılaştım şimdiye kadar. Neyse gerçekten bu sefer tivibuda sorun çıkmaya başlamıştı. Tüm kanallarda anlık donup geçmeler oluyordu. İlaveten digitürküm de olduğundan internetimin fast path olmasını öncelik verdim (fast modda 5-8ms ping oluyordu, interleaved moda ise 25-30ms arası çıkıyordu) ve tivibu taahhütüm bitinceye kadar hiç kullanmadım ve biter bitmez gidip tüm aletleri teslim edip kurtuldum. İnterneti üst sınırlarda zorlayarak kullanmıyorsanız, sadece feacebook, twitter, gazete ve mazete okumak için kullanıyorsanız zaten ping falan sizin için önemli olmadığından tivibu sahibi olabilirsiniz. Ama interneti o tarz kullanan kaç internet kullanıcısı kalmıştır bilemiyorum. tekrar hatırlatmak gerekirse fiber yoksa hiç bulaşmayın.
    Ayrıca AKN girince tivibu çalışıyor sorun demişsiniz, tabi ki çalışacak tivibu'nun AKN ile ilgisi yok. Modemden baktığınızda modem bağlantı hızınızın 3mbps yerine normal 8mbps olduğunu göreceksiniz (veya tivibu için verilen ilave bant genişliğini görüyorsa 14-15mbps göreceksiniz). Çünkü AKN girdiğinde sizin bant genişliğiniz ile oynanmıyor. Sistemden internetinizde kullanabileceğiniz hızlar kısıtlanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

tivibu o kadar sorun cikariyo mu ya. bende 8 mbit var akk yi astim 3 mbit. yani 3 mbit + tivibu da suanlik sorun yasamadim

24mbps altında internet kullanan tivibu abonelerine ilave bant genişliği veriyorlar tivibu'nun çalışması için. 8 ve 16mbps kullananların abnt genişliği sıkıntısı ondan dolayı olmuyor ancak ping sorunu kesinlikle olur. Hattınız interleaved oluyor çünkü. Ben tivibu kullanırken bir şekilde manuel olarak fast moda aldırmıştım. Tabi önce fast mode, interleaved mod nedir o konuda görüştüğünüz kişilere konferans vermeniz gerekiyor. Çünkü santral dahil bu konuyu bilen sadece birkaç kişiyle karşılaştım şimdiye kadar. Neyse gerçekten bu sefer tivibuda sorun çıkmaya başlamıştı. Tüm kanallarda anlık donup geçmeler oluyordu. İlaveten digitürküm de olduğundan internetimin fast path olmasını öncelik verdim (fast modda 5-8ms ping oluyordu, interleaved moda ise 25-30ms arası çıkıyordu) ve tivibu taahhütüm bitinceye kadar hiç kullanmadım ve biter bitmez gidip tüm aletleri teslim edip kurtuldum. İnterneti üst sınırlarda zorlayarak kullanmıyorsanız, sadece feacebook, twitter, gazete ve mazete okumak için kullanıyorsanız zaten ping falan sizin için önemli olmadığından tivibu sahibi olabilirsiniz. Ama interneti o tarz kullanan kaç internet kullanıcısı kalmıştır bilemiyorum. tekrar hatırlatmak gerekirse fiber yoksa hiç bulaşmayın.
    Ayrıca AKN girince tivibu çalışıyor sorun demişsiniz, tabi ki çalışacak tivibu'nun AKN ile ilgisi yok. Modemden baktığınızda modem bağlantı hızınızın 3mbps yerine normal 8mbps olduğunu göreceksiniz (veya tivibu için verilen ilave bant genişliğini görüyorsa 14-15mbps göreceksiniz). Çünkü AKN girdiğinde sizin bant genişliğiniz ile oynanmıyor. Sistemden internetinizde kullanabileceğiniz hızlar kısıtlanıyor.

akn ile alakası olmadığını biliyorum da, çok ping değerlerine etkisini göremedim onu belirtmek istemiştim.

normal kullanıcı değilim, her fırsatta twitch-youtube izlerim, oyun olarak cs go - lol oynarım. bu arada hız değerlerine gelirsek

o dediğiniz hız olayını yaşıyorum, ben internet bağlattığımızda 16 mbit sanmıştım, ama internetim 8 mbit, modeme verilen hız full hız, yani 16 mbit tanımlı ama 8 kullanıyorum, indirmelerde 1-2 saniyeliğine 1.2 mb ye çıkıp arada 1 mb lerde gezip 9 a dönebiliyor, yani hiz olarak normal 8 gibi değil, ama akk sonrası tam 3 mbit veriliyor, belki dediğiniz gibi ek verilen şey yüzünden farkında değilim. ayrıca kablosuz olarak biraz uzaktan kullanıyorum o yüzden kablosuz ping değerleri için çok yorum yapamam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Televizyon yayını hakkında
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • adslde arkadasımda cok donma oluyordu bence 50 hızda olmaz gibi uydu alın ımaknınz varsa
  • Ben 50Mbps ve IPTV kullanıyorum kopma, donma ve internet hizmetini etkikeme gibi bir durum yok ancak HD yayınlarda 7-8Mbps SD yayınlarda da 3-4Mbps hat hızınızı kullanıuor haliyle. Görüntü kalitesi 8PTV olduğu için zaten laf yok. Tek sıkıntı AirTies 7204 IPTV cihazı verdiler cihaz çok güçsüz arada sırada kitlenebiliyor ve yavaş. Ama buna rağmen herkese IPTV tavsiye ederim VDSL/fiber erişimi varsa.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Şimdi 100 mbit paket var fiyatı uyguna geliyor. Ona geçebilirsem tivibu yu bağlatacağım gibi görünüyor. Çünkü şuanki tv sağlayıcısına verdiğim parayla tivibunun full paketini alabilirim.
    Bu arada her zaman olmasa da oyun oynuyorum indirme filan da yapıyorum. Ona göre bakacağım artık.
    Bu arada modemimde upload kısmındaki güç sekmesinde -5.6 Db yazıyor bu iyi bir şey mi acaba ??Tivibu Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7986DF2CD -- 24 Temmuz 2017; 13:10:43 >

• Pazar payı düşük olduğu için fiyatları çok uygun Tivibu'nun ayrıca İPTV^dali görüntü kalitesi de cabası.

Modem ile portunuz yakın olduğu için port güç ihtiyacının birazını modeminnizden karşılıyor sorun yok yani.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler bilgilendirmeniz için.
  • 24 Mbit VDSL ile gül gibi geçinip gidiyorken Tivibuya üye oldum.
    Tivibu açıkken 15-13 mbit alıyorum.Benim hızımı niye kullanıyorsunuz diye sorduğumda Tivibunun çalışma sistemi böyle diyor müşteri hizmetleri,peki diyorum hız ekiden 3 e şimdi 8 düşünce nasıl kullanacaz diyorum kem küm ediyor.Hiç bir halt bildikleri yok.Bıraktım arkasını aramayı taahhüt bitince yenilemem.
    Airties cihazla ilgili arkadaşın dediği gibi ara sıra kitleniyor fişi çıkarıp takmak lazım kendine gelmesi için.
    Memnunmuyum memnunum geriye alma özelliği falan hoşuma gidiyor.
  • basmane kullanıcısına yanıt
    Hocam uğraşlarım sonucu 100 mbit pakete geçtim 81 civarı hız alıyorum. Tivibu için dün aradığım biraz önce kurulum yaptılar. Herhangi bir tahütüm yok sadece denemek için bağlattım. Modem şeklinde bir airties kutu getirdiler. Adamlara da en yüksek kalitede ayarlamalarını söyledim. Şuan için hızı ve kalitesini beğendim geri alma özelliği iyi birde geçtiğim paket 200 akk olduğu için doldurabileceğimi sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.