Şimdi Ara

Tivibu (IPTV) için kablosuz bağlantı (mesh) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
79.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yanlış bilgi vermeyin. Tivibu kablosuz olarak kullanılabiliyor. Eğer gerekli apleri alırsanız. Ben Airties 4420Tv aldım. Zaten paket içerisinden 2 adet çıkıyor. 100 lira gibi bir fiyatı var. İki ap için fiyatta uygun. Birtanesini modeme bağlıyorsunuz diğerini Tivibu'ya hatta ben Tivibuya bağlamadan araya hub yerleştirdim Raspberry Pi de oradan interneti alıyordu hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. 1 yıldan fazla oluyor mozaikleşme vs yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Yanlış bilgi vermeyin. Tivibu kablosuz olarak kullanılabiliyor. Eğer gerekli apleri alırsanız. Ben Airties 4420Tv aldım. Zaten paket içerisinden 2 adet çıkıyor. 100 lira gibi bir fiyatı var. İki ap için fiyatta uygun. Birtanesini modeme bağlıyorsunuz diğerini Tivibu'ya hatta ben Tivibuya bağlamadan araya hub yerleştirdim Raspberry Pi de oradan interneti alıyordu hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. 1 yıldan fazla oluyor mozaikleşme vs yok.

bu fiyata nereden aldiniz acaba? tivibu 170 lira gibi bir fiyat veriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JiGGiee

quote:

Yanlış bilgi vermeyin. Tivibu kablosuz olarak kullanılabiliyor. Eğer gerekli apleri alırsanız. Ben Airties 4420Tv aldım. Zaten paket içerisinden 2 adet çıkıyor. 100 lira gibi bir fiyatı var. İki ap için fiyatta uygun. Birtanesini modeme bağlıyorsunuz diğerini Tivibu'ya hatta ben Tivibuya bağlamadan araya hub yerleştirdim Raspberry Pi de oradan interneti alıyordu hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. 1 yıldan fazla oluyor mozaikleşme vs yok.

Çok yanlış yazmışım ben o mesajda. Farklı bişey ile karıştırdım sanırım 100 liraya bulursanız stok yapın :) piyasada şuan ok zaten o üründe. Stok sorunu yokken de 300lira fiyatı varmış.

http://www.sanalmarketim.com/airties-air-4420-internet-tv-duo-300mbps-5ghz-kablosuz-access-point/p_35290/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jlozde -- 24 Kasım 2013; 10:55:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Çok yanlış yazmışım ben o mesajda. Farklı bişey ile karıştırdım sanırım 100 liraya bulursanız stok yapın :) piyasada şuan ok zaten o üründe. Stok sorunu yokken de 300lira fiyatı varmış.

http://www.sanalmarketim.com/airties-air-4420-internet-tv-duo-300mbps-5ghz-kablosuz-access-point/p_35290/

Ev teknoloji çöplüğüne döndü, hayatta stok yapmam :)

dual air4420TV yerine dual air4400 opsiyonunu denemeyi düşünüyorum. aralarındaki fark 2.4GHZ ve 5GHZ kanalı gibi görünüyor. ikisi de 300Mbps.

temiz bir bant'da dual air4400 konfigurasyonu çalışır mı acaba diye düşünmekteyim. deneyen var mı bunu bu şekilde?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ev teknoloji çöplüğüne döndü, hayatta stok yapmam :)

dual air4420TV yerine dual air4400 opsiyonunu denemeyi düşünüyorum. aralarındaki fark 2.4GHZ ve 5GHZ kanalı gibi görünüyor. ikisi de 300Mbps.

temiz bir bant'da dual air4400 konfigurasyonu çalışır mı acaba diye düşünmekteyim. deneyen var mı bunu bu şekilde?

Almadan önce müşteri hizmetleri ile görüşün 4420-TV modelinin Tivibu ile çalışmasının sebebi multicast paketleri kablosuz iletebilmesidir. Eğer alacağınız ürün multicast paketleri iletmiyorsa Tivibu çalışmaz çünkü Tivibu çalışma mantığı gereği multicast paketler kullanır.

• bizim tivibu macerasi başlamadan bitti galiba.

yardımcı olmaya çalıştığım yakınıma (bacanak, hiç de sevmem bu tanımı, o yüzden enişte diyeceğim) bugün kuruluma gitmişler. tivibu ile verilen air5341 yerine biz teknosa'da air5453 almıştık.

görevli arkadaş, kurulumu yapamamış, bu cihaz desteklemiyor demiş.

alırken on kişiye (airties ve tivibu müşteri hizmetleri de dahil olmak üzere) sorduk kutunun açıklama kısımlarını inceledik, kullanma kılavuzunu okuduk. IPTV destekli yazıyor açık bir şekilde kutu arkasında da dökümanlarda da. (ekte screenshot'ı var)

eniştem bu durumu iletmiş, görevli arkadaş kurulumu yapamamış, üstüne ben bu cihazın eğitimini almadım demiş :) (bu cevaba kendisini ve tivibu'yu alkışlıyorum)

eniştem de arkadaşa teşekkür etmiş ve ben kurulumdan vazgeçtim iyi günler demiş.

Ben de biraz önce airties müşteri hizmetleriyle görüştüm, çok net bir soru sordum, "air5453'n IPTV desteği var mı yok mu?" aldığım cevap; "Var ama bazı özellikler çalışmayabilir.".

Yani net olarak bilmiyorsunuz ürününüzün IPTV desteği var mı yok mu, ama kutunun arkasına destek var yazmasını biliyorsunuz diyorum, ben arıza kaydınızı oluşturdum sizi arayacaklar diyor :)

Edit: Unutmadan, teknosa mağazalarında denk gelirseniz bazı air4400 kutularının arkasında da IPTV desteği var yazıyor. aman dikkat :) aldanmayın. biz aldanıp air5453+air4400 bundle'a 300lira para bayıldık. şimdi elimizde patladı. para kolay kazanılıyor tabi bazıları için.

Tivibu (IPTV) için kablosuz bağlantı (mesh)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekoseksensekiz -- 25 Kasım 2013; 17:01:06 >

• merhaba arkadaslar

konuyla alakali degil ama size bir sorum olacakti. tivibu aylik veya yillik ücret disinda IPTV kutuya ayrica bi para ödenmesi gerekiyor mu? kiralaniyor mu yoksa satin mi alinmasi gerek?

bilgileriniz icin tesekürler
  • kiralanıyor, hizmet bittiğinde geri alıyorlar.

sözleşmede kutu için 185 lira fiyat biçmişler, eğer iade etmezsem fatura ediceklermiş.
  • TTnet fiber internet ile birlikte verdikleri tilgin modem'den memnun değilim. Elimde linksys x3500 router+modem var. Tilgin modemin wifi 'ini kapattım ve fiberin geldiği ericsson cihazının yanına koydum.Ericsson cihazından çıkan kablo tilgin'in wan girişine. Tilgin'in Lan portunada salondaki lan tesisatına giden kabloyu bağladım ve salondaki çıkışada linksys x3500'ü kurdum. Wifi özelliği ile yeni ağ yarattım ve memnunum, ancak Linksys x3500'ün lan çıkışına bağlı olan tivibu stb çalışmıyor. Hiçbir kanal göstermiyor ve servisi arayın diyor. Varmı bu işin tilgin modem kullanmadan çözmenin yolu ?
  • quote:

bizim tivibu macerasi başlamadan bitti galiba.

yardımcı olmaya çalıştığım yakınıma (bacanak, hiç de sevmem bu tanımı, o yüzden enişte diyeceğim) bugün kuruluma gitmişler. tivibu ile verilen air5341 yerine biz teknosa'da air5453 almıştık.

görevli arkadaş, kurulumu yapamamış, bu cihaz desteklemiyor demiş.

alırken on kişiye (airties ve tivibu müşteri hizmetleri de dahil olmak üzere) sorduk kutunun açıklama kısımlarını inceledik, kullanma kılavuzunu okuduk. IPTV destekli yazıyor açık bir şekilde kutu arkasında da dökümanlarda da. (ekte screenshot'ı var)

eniştem bu durumu iletmiş, görevli arkadaş kurulumu yapamamış, üstüne ben bu cihazın eğitimini almadım demiş :) (bu cevaba kendisini ve tivibu'yu alkışlıyorum)

eniştem de arkadaşa teşekkür etmiş ve ben kurulumdan vazgeçtim iyi günler demiş.

Ben de biraz önce airties müşteri hizmetleriyle görüştüm, çok net bir soru sordum, "air5453'n IPTV desteği var mı yok mu?" aldığım cevap; "Var ama bazı özellikler çalışmayabilir.".

Yani net olarak bilmiyorsunuz ürününüzün IPTV desteği var mı yok mu, ama kutunun arkasına destek var yazmasını biliyorsunuz diyorum, ben arıza kaydınızı oluşturdum sizi arayacaklar diyor :)

Edit: Unutmadan, teknosa mağazalarında denk gelirseniz bazı air4400 kutularının arkasında da IPTV desteği var yazıyor. aman dikkat :) aldanmayın. biz aldanıp air5453+air4400 bundle'a 300lira para bayıldık. şimdi elimizde patladı. para kolay kazanılıyor tabi bazıları için.

Eger ozellik calişmıyorsa iptv için için bir vc degeri ekleme yapıyorsunuz. Ben tam olarak neler yapıldıgını bilmiyorum fakat Eger 5341 bir modem var ise bakip ayarları oldugu gibi yapın Sonrasında ttnet arayıp cihazın adsl mac adresini eslestirin. Eger ki sorun var ise Airties musteri hizmetlerini arayın. Bu cihazda İptv desteği var yazıyor bu sebepten dolayı aldım fakat çalışmıyor diye ücret iadesi istediğinizi söyleyin. Yok oyle vs. gibi bir bilgi alırsanız tuketici heyetine gidip ayıplı urun olarak dava açın Bu kutuda bu şekilde bir yazı yazıyor ise tam olarak çalışması gerekecektir.

Ya size çalışan bir modem vereceklerdir yada ucret iadesi yapmak zorundalar.

Cihaz onerisinde bulunabilirler Air 5650 duz versiyonu veya ttnet modelini onerebilrler kabul edersiniz sorun ortadan kalkmıs olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade

Eger ozellik calişmıyorsa iptv için için bir vc degeri ekleme yapıyorsunuz. Ben tam olarak neler yapıldıgını bilmiyorum fakat Eger 5341 bir modem var ise bakip ayarları oldugu gibi yapın Sonrasında ttnet arayıp cihazın adsl mac adresini eslestirin. Eger ki sorun var ise Airties musteri hizmetlerini arayın. Bu cihazda İptv desteği var yazıyor bu sebepten dolayı aldım fakat çalışmıyor diye ücret iadesi istediğinizi söyleyin. Yok oyle vs. gibi bir bilgi alırsanız tuketici heyetine gidip ayıplı urun olarak dava açın Bu kutuda bu şekilde bir yazı yazıyor ise tam olarak çalışması gerekecektir.

Ya size çalışan bir modem vereceklerdir yada ucret iadesi yapmak zorundalar.

Cihaz onerisinde bulunabilirler Air 5650 duz versiyonu veya ttnet modelini onerebilrler kabul edersiniz sorun ortadan kalkmıs olur.

Üyelik başka birine aitti, az ve öz bir cümleyle olayı özetleyip bu işten vazgeçti.

"Balık baştan kokar."

Son iki haftadır sevgili ttnet sayesinde abuk subuk firmalardan aranmaktayım. Ben de artık iyice hepsinden tiksindim.

Açık ve net bir şekilde evet bilgilerinizi ttnet'den aldık dediler.
    TTnet'i aradım, verdiniz mi dedim, verdik dediler.

Ben de "siz şimdi bunları kayıt ediyorsunuzdur bir yere ben de görüşme saatlerimizi bir yere not ediyorum" diyerek görüşmeyi sonlandırdım.

Bilgi için teşekkürler. Eminim başka birinin işine yarayacaktır.

@ccnablade

• Arkadaşlar konu açılalı bayaa olmuş ama hala çözüm arayanlar varsa ben bugun vatan bilgisayara gittim ve LINKSYS PLSK400 cihazı aldım elektrik prizi üzerinden ileten model enerji korumalı prize takarak çalıştırıdım tvbu nun bütün özelliklerini test ettim sıkıntı yok indirimde iken kaçırmayın bonusa 146 tl diğer kartlara 156 tl saygılar...

http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuarı/linksys-plsk400-plsk400-200mbps-4-port-powerline-adaptor-kiti/productdetails.aspx?I_ID=59054 adresinden ürünü ve fiyatı inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver155 -- 18 Ocak 2014; 16:51:17 >

• Normalde uydu tivibu kullanıyorum . Ama internete bağlanıp YouTube uygulamasını kullanmak istiyorum .
    Tivibu uydu alıcısını tp link wa850 re Reuter ile çalıştıramadım . Bı ucunu kablosuz genişleyiciye bı ucunu tivibu cihaza taktım . İnternete bağlanmıyor . Neden acaba cozum bulabildin mi

• Merhaba,

Guncel cözum nedir acaba?

• konuyu 4 sene sonra hortlatayım

şimdi ben tivibu evi en uç uzaktaki odaya kuracam ama telefon hattı oraya gitmiyor maalesef elimde keenetic omni dsl 300 modem var ana modeme router veya accses point olarak bağlansam tivibuyu izleyemezmiyim ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatito77 -- 28 Eylül 2022; 14:29:35 >
  • kimse cevap yazmamış ama ben yazayım ileride soracak kişilerin işine yarar

tivibunun bağlı olduğu ana modeme kendi keenetic omni dsl 300 modemimle kablosuz bağlandım (wifi genişletici wps moduyla direk bağlandım) keenetic den eternetle tivibu eve bağlantı yaptım 2-3 saat test ettim tüm özellikleri çalıştı kullanılıyor 1-2 kere sanki hafif donma yaptı gibi oda sinyal çakışması diye yorumladım 2.4 ghz de

şimdilik oldu gibi bakalım sorun olursa gene yazarım

• maalesef ana modemden uzaklaştıkçe tivibu da donmalar çok oldu router modunda izlenecek gibi değil mecbur kablo çekecem odaya

• Ben de yeni evime internet aboneliği yaparken TT satışçıları istemememe rağmen Tivibu'yu da itelediler. Hayatımda bu kadar saçma bir cihaz görmedim, 10 sene öncesinden çıkmış gelmiş gibi... Çok izlemediğim ve artık demode olduğunu düşündüğüm TV kanalları ve denk getirirsem izleyebileceğim sinema kanalları için neden modemden bu salak cihaza ethernet kablosu çekmek zorunda kalayım?

BluTV, TV+ vb. dijital servisleri kullanarak bunların hepsini bulut üzerinden zaten izleyebiliyorum (Akıllı TV veya Apple TV, Xiaomi TV stick vs ile kablosuz bağlantıyla).

4-5 ay geçtikten sonra hemen Turknet'e geçiş yapıcam, o arada kutusunu dahi açmadığım bu salak cihazdan da kurtulmuş olurum  Tivibu (IPTV) için kablosuz bağlantı (mesh) 

Tivibu (IPTV) için kablosuz bağlantı (mesh)çözümpark
    Kablosuz Tivibu Keyfi - ÇözümPark
    https://www.cozumpark.com/kablosuz-tivibu-keyfi/

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.