İşlemci ve Yonga Seti » İşlemci İmalatçısı: Intel» İşlemci Türü: Core i3 » İşlemci Modeli: i3-370M» İşlemci Hızı: 2,40GHz » İşlemci Çekirdeği: Çift çekirdek » Yonga Seti İmalatçısı: Intel » Yonga Seti Modeli: HM55 ExpressBellek » Standart Bellek: 3GB » Toplam Bellek Yuvası Sayısı: 2 » Bellek Kartı Okuyucu: Var » Bellek Kartı Desteği: MultiMediaCard (MMC) » Bellek Kartı Desteği: xD-Resim Kartı » Bellek Kartı Desteği: Memory Stick PRO » Bellek Kartı Desteği: Memory Stick » Bellek Kartı Desteği: Güvenli Dijital (SD) KartDepolama » Sabit Sürücü Kapasitesi: 320GB » Sabit Sürücü Ara Yüzü: Serial ATA » Sabit Sürücü d/d: 5400 » Optik Sürücü Türü: DVD Yazıcı » Optik Ortam Desteği: DVD-RAM/±R/±RWEkran ve Grafikler » Ekran Boyutu: 39,6cm (15,6") » Görüntü Ekranı Türü: Aktif Matris TFT Renkli LCD » Görüntü Ekranı Teknolojisi: Diamond View » Ekran Çözünürlüğü: 1366 x 768» HDCP Desteği: Var » Grafik Denetleyici İmalatçısı: ATI » Grafik Bellek Kapasitesi: 1GB 5650 » Grafik Bellek Teknolojisi: DDR3 SDRAM » Grafik Bellek Erişilebilirliği: AtanmışYerleşik Aygıtlar » Web Kamerası: Var » Mikrofon: Var » Parmak İzi Okuyucu: Yok
Yazılım » İşletim Sistemi: Orijinal Windows® 7 Home BasicGiriş Araçları » İşaret Aygıtı Türü: TouchPadPil Bilgileri » Hücre Sayısı: 6 hücre» Pilin Kimyası: Lityum İyon (Li-Ion) » Pil Kapasitesi: 4400 mAhFiziksel Özellikler » Renk: SiyahÇeşitli » Ambalaj İçeriği: EasyNote ENTJ75-373G32Mnkk DizüstüLityum İyon PilAC Adaptörü» Yeşil Uyumluluk: Var » Yeşil Uyumluluk Sertifikası/Yetki: Energy Star
Sevgili Kullanıcılar
Packard Bell konusu altında açtığım bu konu ile özellikle bu modeli kullanan kişilerin sorunlarını,çözümlerini,fikirlerini v.s. paylaşacağı bir ortam oluşturmak istiyorum.Özellikle Tj serisi kullananların burada sorunlarına ve çözümlere daha çabuk ulaşacaklarını ümit ediyorum.Unutmayalım ki bilgi paylaştıkça değerlidir.
Arkadaşlar TJ75-JN-002 modelini bir kaçgün önce vatan bilg. 1040 tl aldım.Genel olarak fikirlerimi ilk ben paylaşmak istiyorum.
Dell ins.5010 -i5 480m- 4gb ram-hd 5650 laptop donanımsal sorunlardan dolayı iade aldılar.Bende vatandan ne alayım diye düşünürken bu makine ilgimi çekti.Tabii bundan önce bazı favorilerim oldu mesela Asus n serisi gibi.İyice inceledim bütün makineleri,saatlerce inceledim.Sonunda bu makinede karar kıldım.Nedenlerini söyleyim hemen.
1) Öncelikle aradığım ekranda karıncalanma olmamasıydı.Dell 5010 bu konuda çok kötü bir tecrübe oldu.Satıcılar bunun bütün hd led lerde olduğunu söylediler ama bu makinede yok işte.Demek genel değilmiş.:))
2) Isınma problemi olmaması:Makineyi alırken Asus,Dell,Casper ve Acer testler yaptım,hepsinde aynı programı ve testi uyguladım.Sonuç olarak Asus ve bu makine aynı diğerleri daha yüksek çıktı.
3) Oyunlarda işlemcinin İ3 olması sorun oluştururmu? İ5 den İ3 e geçiyorum ,inanın bu benim içinde riskti.İnternetten iyi bir araştırma yaptım öyle karar verdim almaya.Neticede hiçbir sorun yok crysis 2 full akıcı,metro 2033 full akıcı son oyunlar rahatça oynanıyor.
4) Fan sesi sorunu varmı? Bu sorunla ilgili Dellde çok rahatsız olmuştum,habire fan çalışıyordu.Bu makinede fan çalışıyor fakat belli bir seviyeye düşünce duruyor.Dell de hiç durmuyordu.Asus ta aynı şekilde devamlı çalışıyor.
5) Fiyat performans: İade ettiğim dell 1400 tl idi, bu makine 1040 tl ,inanın bu fiyata göre bu performans alınırdı bence.Asus n serisini alacaktım ilk başta ,fiyatı 1650 tl idi,düşündüm bu farkı vermeye değer mi? Aldıktan sonra görüyorum ki değmezmiş.
Ekran kartımız iyi bir ekran kartı 128bit, oyunlarda idare ediyor şu anlık,daha yüksek fiyatlı İ3 makinelerde, bazı İ5 makinelerde 64bit ekran kartı kullanıyorlar.Kasa ise gayet kullanışlı ve şık hdmı,4 tane usb,numpad olması,dokunmatik üst panel ,klavye gayet şık.Dell kesinlikle kasa ve klavye bakımından daha kötüydü.Kesinlikle verdiğim paraya değen bir ürün.Allah sıkıntı olmadan kullanmayı nasib etsin hepimize.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme