Şimdi Ara

TL-WA5110G kurulum hakkında yardım edebilirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sayın arkadaşlar bizim bir aydır devam eden bir sıkıntımız var bende bilgisayarcıyım ama inanın tam fransız kaldım.
    tl-wa5110g kurulumu hakkında çok fazla internetten araştırmada yaptım ama bilmeyene açıklamalı bir anlatım yok olanda neden bahsettiği belli değil her ağızdan bir fikir çıkmış bizde çok uraştık forumda bir kaç arkadaşa mesaj da yazdım yeni bir ürün ama bu kurulum sıkıntısını çekende çok sizlerden ricam sadece profesyonel olanların bu cihazla boğuşma yapıp çözenlerin açıklama yaparak herkese yardımcı olmasını rica ediyorum saygılar.

ANA MODEM TENDA W300D http://www.tenda.cn/tendacn/Product/show.aspx?productid=343
    BU MODEMDE HERKES KABLOSUZ BAĞLANIYOR İP ARALIĞI 192.168.1.4 --254 ŞİFRELEME WPA 2 AES
    TEK SIKINTISI BAZEN MODEMİ YENİDEN BAŞLATIĞIMIZDA
    O AN KAPALI BİLGİSAYARLAR AÇILINCA SINIRLI BAĞLANTI UYARISI VERİYOR OZAMAN YENİDEN BAŞLATIYORUZ ONLAR AÇIKKEN HERKES YENİDEN İNTERNETE GİREBİLİYOR...

AP TL-WA5110G http://www.tp-link.com/tr/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WA5110G

BU AP TAN İSE SADECE İSTENEN KABLOSUZ OLARAK ANA MODEMDEN SİNYALLERİ ALIP DAĞITMASI
    MODEMİN RASI 20 MT MODEMİN AZ SİNYAL YOLLAYAN YERLERE DESTEK VERMESİ İÇİN KULLANILICAK
    AMA OLMUYOR

YAPILANLAR WEP ŞİFRELEME YAPILDI MODEMEDE AP ADA AYNI ŞİFREDE GİRİLDİ OLMADI
    ŞİFRELER KALDIRILDI OLMADI
    MODEME TANITMAK İSTEDİK BELKİ ONDANDIR DİYE TANITTIK GÖRÜYOR
    AMA YAYINYOK SINIRLI ERİŞİM

KABLOYLA BAĞLADIK NAFİLE ENSON ÜNİVERSAL REPAİR İ SEÇTİK YAYIN YAPTI AMA
    KENDİNCE BİR YAYIN YAPIYOR AMA İNTERNET BAĞLANTISI VERMİYOR

OLABİLİRSE HERŞEYE TAMAM AMA ACABA ŞUNLARDA UYGULANABİLİYORMU
    WEP DEĞİL WPA2 AES ŞİFRELEME YAPILARAK KABLOSUZ SİNYALİ ALIP TEKRARLAMASI
    SİD İSMİ VERİLDİĞİNDE YAYIN YAPILAN İSMİN HERYERDE TEK GÖRÜLMESİ AMA AP OLSUN AMA MODEM TEK SİD İSMİ OLARAK GÖZÜKE BİLİYORMU.

• USTALAR NERDESİNİZ KULLANANLAR BEKİYORUZ
  • EVVETTTTT NİHAYET SONUCA TEK TARAFLIDA OLSA ULAŞTIM FORUMDA SORUM VE YARDIM İSTEĞİME CEVAP VERİLMESEDE
    HASTA 32 İSİMLİ FORUM ÜYESİNİN YARDIMLARIYLA YOLUMU BULABİLDİM BU KARMAŞADAN
    KENDİSİNE ÖZELLİKLE ÇOK TEŞEKKÜRLER EDERİM.

AYNI SORUNU YAŞAYAN AMA BİRTÜRLÜ CEVAP BULAMAYAN ARKADAŞLARIM EYER BU YAZIYI OKUYOR DA BİR ÇÖZÜM HALA BULAMADILARSA BENİMGİBİ İNTERNETTEN
    ONLARA 1000 SAYFADA ENÇOK İŞE YARAYAN ÖNERİLERİN OLDUĞU ADRESLERİ VERİCEM BİRAZDAN AŞAĞIDA OKUYUN EMİNİM İYİ FİKİR OLUCAK SONRADA HASTA 32 İSİMLİ ARKADAŞIMIZLA YAZIŞMALARIDA EKLİCEM ALTINA OKUYUN İNCELEYİN ÇÖZÜCEKSİNİZ EMİNİM ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN
  • BUNLAR FİKİR VEREBİLİCEK LİNKLER BAKIN MUTLAKA SONRADA HASTA 32 ARKADAŞIN MESAJLARINI OKUYUN ÇÖZERSİNİZ BENİM KANATİM.

http://forum.wifianten.com/forum_posts.asp?TID=156

http://forum.wifianten.com/forum_posts.asp?TID=154

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8VmI4v4Jek0J:www.wifi-sistem.com/modem-router-accesspoint/3330-tp-link-5110-client-mod-2.html+5110g+EN+SONUNDA+%C3%87%C3%96ZD%C3%9CM&cd=3&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&client=firefox-a&source=www.google.com.tr

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8ELFispgwggJ:www.turkeyforum.info/forum/konu/22624-6-tp-link-5210g--5110g-client-olarak-yapilandirma.html+5110g+EN+SONUNDA+%C3%87%C3%96ZD%C3%9CM&cd=5&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&client=firefox-a&source=www.google.com.tr

Kimden: hasta32
    Kime: ilkaybortecine
    Tarih: 5 Haziran 2011; 19:05:00
    Başlık: Cevap: tp 5110 g yardım edebilirmisiniz

Kardeş bu cihazdan ebnde 2 tane var şikayetim yok üniversal repader sececen tekrar licak kaoplosuz dağıtacaksan ama bu cihazin kötü tarafi var tekrarlamada ana modemin şifresiz olmasi lazim şifreliyi tekrarlamada bende yapamadım.yani şifreli yanyini mantık larak ta tekrarlamamasi lazim.benim kanatim şifreli ise modem ile bu cihazi köprü modunda yapacan mantiklisida bu açıklamam bu bana yapmak istediğini yaz yardım edem.Moemin markasin ida yaz köprüleme işi biraz karışık onuda anlatırım

Tarih: 5 Haziran 2011; 19:44:09

tenta modemimn ara yüzüne girie biliyo nmu hani şifre falan konuluyor ya 20 metre ne ben 300 metrenden 4 diş alıyom :)))) arada birde binalar ağaç lar avr şimdi ara yüzüne gir modeme orda ap mod brige to brige mot vars aseç tarattır tp link in mac adresin iseccen ama şifrelemyi wep yapman lazim wp2 de köprüleme olmuyo tekrarlamada olmaz.ayni işlemi tp link in ara yüzüne gircen tp ling in ara yüzü 192.168.254 olmazsi laizm faprika ayarı tentanın ara yüzne girilşini bilmiyorum onunda 192.168.1 ile gibi olmasi laizm bazi modem ler 10.0.0.2 ile başliyo onu değiştirecen aynı yapman laizm aynısını yazma ip çakişiır. bi üst 192.168.1.2 yap ayarı yapman laizm.sen bi bbak tekrarlama işi kötü köprüleme yap verim alırsın

Kimden: ilkaybortecine
    Kime: hasta32
    Tarih: 6 Haziran 2011; 19:12:43

sayın arkadaşım dediklerinide denedim modemdeki birige mod yazanyeri işaretledim ap tanıttım repair ve benzeri 3 de seçenek vermiş sırasıyla 3 ünüde ayrı ayrı denedim herseferde mademe tamamen erişim durdu resetlemek zorunda kaldım ama olmadı modemdeki ayar hariç ap taki gelişmeler şöyle yayın yapıyor ama internet sınırlı erişim diyor her ayarda denedim artık tek bir yapmak istediğim var kardeş eyer biliyorsan sevinirim
    şuan tek istediğim şu ap a modemden koblo çekip tekrarlamasını sağlaya bilirmiyim yani
    4 porlu waylis modemden 1 portuna cat 5 kablosuyla ap a götürüp tekrar yayın yapmasını istiyoruz waylis olarak
    ricam madde madde yazazarsan aynı ayar ları biz burda yapıp ap a kabloyla besliyip waylis yayın yapalım diyiyoruz.
    bide olabiliyorsa wpa 2 şifreleme yapılabilirmi belirtirsen seviniriz en azından çalışsın görelim yeter içimiz ısınsın :)))))) teşekkürler

Tarih: 7 Haziran 2011; 0:36:15

Arkadaşım senin işin medem de bitiyo sana söyleyeyim o 5110g de sıkıntı yok yüzde 1 milyon her idasına girerim rahat ol ben tendda modemi hiç görmedim.Ama çoğu sitede inceledim yorumları dandik bişi dediler yani ayar yapması zormuş bak tentanın ara yüzüne girmen lazim sonr aorda köprülem veya ap mod olmasi lazim şayet destekliyorsa onu bulduktan sonra tik faln vardir aktive etmen lazim ettik ten sonra arama butonu olmasi lazim çevredeki yayın yapan tüm modem ve acces point lerin mac adresini bulcak bulduktan sonrasenin tplink 55110g nin mac adrsi zati ana sayfada yazar onu seccen şifreleri wep yapman laizm olmuyo onu çok denedim hiç bir point ve medem wpa ları desteklemiyo ( bu arda tp link in kanalları aynı olcak misal modemin yayın kanali 6 ise tplink inde 6 olcak böyle yaptık tan sonra tp link te ap modda wirs setting var orda brige to brige var ordan arattır tentanın kini bul sec kaydet sonra kanali unutma ayriyeten şifrelemyi yapcan güvenlik ten wep yap 2 siide olmasi lazim olamdi ucuz bi tp link modem al sonunu çözersinhem tp link ten hemde tendtan bağlan man laizm sıkıntı olmamısı lazim. görmediğim için bi yorum yapamıyorum ki burdan tahmini bişiler yapmaya çalışıyorum.

Tarih: 7 Haziran 2011; 0:41:12

o dedğin basit git ap modunu seç kabloyu tak çalışır istediğin şifreyi ver ama sen 5110g almışın çıhazı hakini ver yazık yav :))))) sen modemde birig modu bulduysan kolay tp link iseç kanallarını aynı yap modem 11 se tp linkide 11 yap ondandır o kesin sınırlı erişim olmasi :))))))) modemdende birge to brige yap şifreleri wep aynı yaparsan sıkıntı olmaz ama kesin kanaldan dır o tp link ayarların ıda yap ik setep hani ülke falan seciyonya ordaki ayarları yap dene bakalım modem de köprüleme varsa kesin yaparsın uğraş

Kimden: ilkaybortecine
    Kime: hasta32
    Tarih: 7 Haziran 2011; 9:37:34

arkadaşım tamam herşey için çok sağol ben dedikleri tek tek yaptım
    sonuç 0
    olsun bu sabah sorunu top yekün çözdüm yani son sabahlamam oldu bu kez sabah dükkanı açtım dükkanda 1 ay olduğu gibi itinayla ağır çekici aldım yavaş yavaş kırdım sonuç mükemmel artık ful çekiyor :)))) hemde kablosuz...
    ap a dokunmadım ama ilk fırsatta satıp şifreleme türü wpa 2 olanı bulursam onu alıcam şimdilik kullanıcam birde ara yüzü türkçe olanı arıyıp bullucam tabii türkiyede yaşıyorum bu adamlar ürünü türkiyede resmi olarak satıyor istedikleri zaman türkçe yapabiliyorlar ben türk lirasıyla satın alıyorum ama türkçe dil desteği yok kullanım kılavuzlarında bile türkiye sonda azbir yazıyla hadi kolay gelsin deniyor....

son olarak ben tendayı tavsiye üzeri almıştım tuaf modem kabul ediyorum ama gerçekten yayın kuvveti çook iyiydi rahmetlinin gerisi ise yalandı ama olsun ap sız üstümdeki 6 katı deldi geçti antenleri dışarı çıkardım 1 km yayın yapıyor ama dedimya gerisi bolondu.

şimdi deyerli arkadaşım ben iyi bir modem waylis olarak araştırıp güçlü bitane bulana kadar dandik bir modemle kablolu a5110g ap ı kullanıyorum busabahtan itibaren anlattıkların çok faydalı oldu gözden kaçan ayrıntıları gördüm..
    şimdi yine donanım haberde forumda sormuştum yardım edin diye sadece bakmışlardı internetten araştırdım herkes madur bu ayrıntıları yazan olmamış iznin olursa o forum köşesinde yazılarınıda eklicem olmaz dersen silerim sana teşekkür ederim arkadaşım...

ARKADAŞLAR İŞTE BUKADAR UMARIM YARDIMI DOKUNUR SORUN ÇÖZÜLÜR HASTA 32 VE LİNK VERDİĞİM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER EDERİM...

• SON OLARAK ARKADAŞIN SON MESAJI DOĞRU İŞE YARIYOR AMA BENİM MODEM DANDİK OLDUĞUNDAN İKİSİNİ GÖSTEREMEDİM BİRBİRİNE SİZDE AYNISINI YAŞARSANIZ DİYE YAZIM DEDİM BEN SUAN SADECE YENİ MODEM ALICAM SAĞLAM BİTANE SONRA DİYER KÖRNOKTADA WA5110G DEVREYE GİRİCEK
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.