Şimdi Ara

TM-3 Arkeoloji Kazanmak - Ham 220 Puan Yapmak ve Aileyi İkna Etmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: pyke

quote:

Orijinalden alıntı: Kaya

http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitaktan-yeni-temel-fen-ve-sosyal-bilimler-lisans-burslari

Hmm.. MF ya da YGS-1 puan bazında 10.000'lik bi dereceden bahsediyor en fazla.

YGS-1 de MF puan türü gibi bilmeyen TM'ciye :))

Zordan öte zor benim için. Ama başka arkadaşlara muazzam bi imkan olmuş. Çok rahat alan kişi olur forumdan.

Benim yazdığım netler hakkında ne düşünüyorsunuz peki? Ben ki 2 yıldır kitap açmamış birisi olaraktan?

Yaparsın hocam dert etme azim olsun yeter ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pyke

quote:

http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitaktan-yeni-temel-fen-ve-sosyal-bilimler-lisans-burslari

Hmm.. MF ya da YGS-1 puan bazında 10.000'lik bi dereceden bahsediyor en fazla.

YGS-1 de MF puan türü gibi bilmeyen TM'ciye :))

Zordan öte zor benim için. Ama başka arkadaşlara muazzam bi imkan olmuş. Çok rahat alan kişi olur forumdan.

Benim yazdığım netler hakkında ne düşünüyorsunuz peki? Ben ki 2 yıldır kitap açmamış birisi olaraktan?

Yaparsın hocam dert etme azim olsun yeter ki

Belki çok küçük netler gibi gözüküyor evet ama sınav bu yine de zor her şartta.

Burda bir sinerji oluşturursak sürekli, azmim taze kalır hep.

• Konuyu uplarim arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Konuyu uplarim arada

İşte aranan azim bu
  • Yukarlarda kalsın bu
  • Başka önerisi olan var mı? Gerek netler gerek durumun geneli hakkında?
  • Ailen bi süre sonra saygi duyacaktir. Ne kadar kizsalar da bagirsalar da her seyin bi diyeti var maalesef. Bunlara hazirlikli ol. Er ya da gec guzellige ulasir ama. Planlarin var, yolunda gitmesini umuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devrim

Ailen bi süre sonra saygi duyacaktir. Ne kadar kizsalar da bagirsalar da her seyin bi diyeti var maalesef. Bunlara hazirlikli ol. Er ya da gec guzellige ulasir ama. Planlarin var, yolunda gitmesini umuyorum.

Netler icin ygs bazinda 4, lys bazinda 8 ayin var. Neler neler yapilir o aylarda ohoooo :))

Sen 0 bilgiyle al bi ygs lys denemesi coz bakalim, belki sandigin kadar kotu degilsindir?

• Aileyi ikna etmek zor.fakat hak ver ki onlarda senin iyiliğini istiyorlar.

onlara bölümün o kadar da kötü olmadığını ispatlaman gerekiyor.illa ki gidip dosyalar hazırla demiyorum hoş,gerekirse bunu da yap.

ailene her şeyi apaçık anlat.işte mezun olduktan sonra KPSS'ye girmen gerektiğini,bu kadar puan alırsam girerim gibi.her şeyi otur net konuş.Gerekirse part time olarak bir işyerinde çalış okul okurken,paralarını pek alma.

ayaklarının üstünde durabildiğini görürlerse rahatlarlar,peşini bırakırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ken B.

Aileyi ikna etmek zor.fakat hak ver ki onlarda senin iyiliğini istiyorlar.

onlara bölümün o kadar da kötü olmadığını ispatlaman gerekiyor.illa ki gidip dosyalar hazırla demiyorum hoş,gerekirse bunu da yap.

ailene her şeyi apaçık anlat.işte mezun olduktan sonra KPSS'ye girmen gerektiğini,bu kadar puan alırsam girerim gibi.her şeyi otur net konuş.Gerekirse part time olarak bir işyerinde çalış okul okurken,paralarını pek alma.

ayaklarının üstünde durabildiğini görürlerse rahatlarlar,peşini bırakırlar

İşte bana bunlar lazım.. Biletimi değiştirdim, cuma geceydi bu geceye aldım. Yarın sabah inmiş olucam ailemin yanına. Artık dananın kuyruğu kopsun, ben de yoluma iyiden iyiye baş koyayım..

• Uplayalim yardimina :))

• Ben Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji okuyorum. İstersen yapılmayacak şey değil. Ailesinden habersiz yazıp,bizim bolumu yazan,daha sonra ailesi başta karşı çıksada sonra iyimser gözle bakanlar var. Yani alışıyorlar bir sure sonra :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Elifçe

Ben Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji okuyorum. İstersen yapılmayacak şey değil. Ailesinden habersiz yazıp,bizim bolumu yazan,daha sonra ailesi başta karşı çıksada sonra iyimser gözle bakanlar var. Yani alışıyorlar bir sure sonra :)

Bakalım yarın konuşucam heyeti toplayıp :))
  • Bu arkeolojiye ilgi nereden geliyor? Bir insan kolay kolay arkeoloji okuyacağım diye tutturmaz. İlla ki bir geçmişi bir olayı vardır. Bir Arkeolog olarak sana bu cevapları aldıktan sonra cevap verebilirim. Ayrıca yabancı dil seviyen nedir ?
  • pyke kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de Marmara Üniversitesi'nde İşletme okuyorum. Bölümüme isteyerek girdim ama her zaman içimde bir arkeoloji aşkı vardı açıkçası. Bir kaç gündür de araştırıyorum mezun olunca ne olurum, nasıl akademisyen olunur vs. Kendime bir suç ortağı bulmuş gibi hissediyorum Sen kafaya koymuşsun tamamen ama ben daha o düzeye gelemedim bakalım ne olacak. Bu arada Egeye rahat girersin zaten 47 puan okuldan geliyorsa sende yapabilcek kapasitede var demektir. Eğer idealin buysa ve böyle mutlu olacaksan, ailenin de olumlu karşılayacağını düşünüyorum. İnşallah gönlüne göre olur
  • Merhabalar. Konuyu görür görmez tıkladım. Öncelikle ben de sevmediğim bir bölümdeyim ve staj da yapıyorum. Bunu bir başkasına anlatmak pek zordur. Çünkü karşı taraf kolay bir şey zannedebiliyor ''Nasıl olsa kısa yoldan gidersin yahu!'' diye düşünen insanlar var. Belki bunu ilk yıl fark etmemiştim. Sonra sorguladım ben ne yapıyorum burada, dedim. Annem istemişti bölümümü. Şimdi ise tam gaz destek veriyorlar başka bölüm kazanmam için, ben de psikoloji ve pdr istiyorum olursa hukukta olabilir. Kalıplaşmış düşünceler vardır, meslek liseli stajla birlikte yürütemez, ya da bazı bölümler vardır misal: Tıp, Hukuk ve Ftr. Bunları kazanmak zorundasın düşüncesi hakim. Hayır, böyle bir şey yok. 3 yıldır Çocuk Gelişim okuyorum ve bir kere bile sevmedim bu bölümü, gidip bir Tıp okusam onu da sevmem çünkü annem hemşire, işin iç yüzünü biliyorum. Herkes sevdiği işi yapmalı. Sen belki Arkeoloji okumak istiyorsun, işte burası seni ilgilendiriyor, kimseyi değil. Çünkü bölüm derslerini dinlemek zorunda olacak olan sensin, sınavlara girecek olan sensin ve bu senin hayatın. Elbet aile de önemlidir böyle kararlar konusunda, fakat bir yere kadar çünkü onun mesleğini yapacak olan sensin bir başkası değil. 1 sene kayıp olarak düşünmen üzücü sadece, bence kazanmak istiyorsan hemen çık ve başla, kapa eksiklikleri. Zaman çabuk geçiyor, ama değerlendirmesini bilene de oldukça fazla.

• Ustam bende bu sene sınava girecegim mimar sinan arkeoloji bitirip yuksek lisans doktora sonrasında akademik kariyer dusunuyorum bizimkilerde ilk basta cok karsı cıktılar bu arada babamda akademisyen ben acık acık konuştum zaten yuksek lisans doktora deyince babam bok muhendisligi bile olsa gonderecek birisi bakalım okuldan 40 puana yakın belki fazla puan gelecek 290-310 arası bir puan yapıyım bana yetiyor

• Sonuç ne oldu acaba merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.